ParlamentBLOG
Szétlőtt jelentések
A szocialisták és a fideszesek a legjobb úton haladnak afelé, hogy úgy tegyenek végleg pontot a Gyurcsány és Orbán gazdagodását vizsgáló bizottságok munkájának végére, hogy arról ne szülessen semmiféle összegzés. - Beismertük: döntetlen - egyik politikus így válaszol nevetve, amikor azt kérdezem tőle, az ügyrendi bizottságban nagykoalíciót sejtetve miért bólintottak egyenlő szögben, azonos ritmusban arra, hogy a kormánypárti és ellenzéki összegzések ne kerüljenek a parlament elé. Már csak egy papiros létezik hivatalosan az Országgyűlés interneterdejébe, iktatójába beásva: ez pedig az Orbán bizottság részjelentése, melyet a fideszesek rövidesen az ügyrendi testület elé citálva feltehetően kormánypárti lövegek támogatásával lőnek majd szitává.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Terrorista-riasztó törvény
Ha elkeserednénk a magyar pártok időnként egészen undorító politizálása miatt, néha-néha azért nemzetközi példákat is találhatunk arra, hogy külföldön sem minden fenékig tejfel. Franciaországban egy kormánypárti politikus például a legvisszataszítóbb baloldali európai tömörülésnek nevezte a Francia Szocialista Pártot. De akadnak azért szent dolgok, amelyekben a kormánypárt és az ellenzék is egységes Franciaországban. A párizsi törvényhozás nagy többséggel fogadta el a terrorizmusellenes törvényt, amelyet korábban oly nagy lelkesedéssel hirdetett Nicolas Sarkozy belügyminiszter, akiről ugyebár jól tudjuk, hogy magyar gyökerekkel rendelkezik, de mivel magyar apját gyűlölte, ezért a magyar kultúra megismerése iránt sem mutatott hajlandóságot. (Ez a magabiztos úriember, aki nem ismerné, nos, szóval ő a mi Sarkónk). Nos, a törvény előírja, hogy figyelőkamerákat helyeznek majd el az ország ki tudja hány pontján. A következő hetekben a szenátus tárgyalja majd meg. Nem is kérdés: a felsőház is támogatja majd. Év vége felé léphet életbe.

Zárójelben azért jegyezzük meg: lehet, hogy a törvény elriasztja majd a terroristákat. De arra találnak-e megoldást, hogy a külvárosokban élő francia nemzetiségű muzulmán fiatalok jobban beépüljenek a társadalomba?...

{ komment (0) } { permalink }  
Parlamenti blokád alá veszik Blair javaslatát?
Már amikor felvették Magyarországot az Európai unióba, sejtettük, annyi támogatást messze nem kapunk, mint az utóbbi húsz évben újonnan csatlakozott államok. Tony Blair uniós költségvetési javaslata azonban minden elképzelésünket alulmúlja, hiszen a számunkra oly fontos strukturális alapot szorítaná vissza tíz százalékkal. No azért ne temessük az esélyeinket előre. Mert szerencsére Magyarországon kívül több más állam tartja elfogadhatatlannak a brit kormányfő elképzeléseit.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Parlamentnél temetik a focilegendát
Az észak-ír törvényhozásnál, a belfasti Stormontnál helyezik örök nyugalomra a napokban elhunyt focilegendát, George Bestet. Na nem az épületben találnak végső nyughelyet a Manchester United egykori cselgépének, hanem az épülethez tartozó szépséges zöld parkban. A belfasti születésű Best súlyos alkoholproblémákkal küzdött, lassacskán minden szerve felmondta a szolgálatot. 59 évesen halt meg.Sajna már nem láttam játszani. A Manchester középcsatárához, Wayne Rooneyhez hasonlítják. Tartok tőle, csak azért, mert az ifjú Rooney sem áll hadilábon a Whiskey elfogyasztásával.
{ komment (0) } { permalink }  
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.