ParlamentBLOG
Attak voksolás előtt
Már olvasható a parlament honlapján, hogy mit, miért akar vizsgálódni a Fidesz az augusztus 20-i "sajnálatos események"  ügyében. (Kitérő: Megfigyelte valaki, hogy a televíziókban, rádiókban ez a sajnálatos események kifejezést a vitatkozó felek már az izé, meg az őzés helyett is használják? Mintha a vegytiszta eufemizmus használatának bármi oka lenne. Mintha valamiért kerülni akarnák a tragédia, vagy szerencsétlenség szavakat.)  Vizsgálóbizottsági jelentésre ismét ne számítson senki. A testületek eddigi működésében a rikoltozás, kivonulás, erőlködés, nonverbális anyázás nem csak eszköznek számított a nemes cél eléréséhez, hanem már maga volt a tartalom, a lényeg, ami miatt, vagy amiért forogtak a fogaskerekek. Vajon az önkormányzati választási időszakban miért hoznak létre ilyen testületet?
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Nagy átverés
Nem akarok vitatkozni azon, hogy Járai Zsigmondnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének igaza van-e, vagy sem. Félek, hogy valami morzsa, hangya igazság lehet abban, amit mond. De mivel párttól plagizál, posztjához méltatlanul fogalmaz. "Most a nagy átverések után a nagy kapkodások korszaka következik" - mosolyog a konvergenciaprogramon Járai és közben minden bizonnyal ujjaival Tállai András, a Fidesz vezérszónoka bőrkötésben kiadott felszólalásán dobol. A háttérben halk trombita szól, a Bárány már feltörte a hatodik pecsétet.
{ komment (0) } { permalink }  
Szabadsááág...!

Nagyon úgy tűnik, hogy a jövő évi skóciai választásokon előretör a Skót Nemzeti Párt és többséget szerez a Skót Parlamentben. Legalábbis ezt mutatják a friss közvéleménykutatások Scotland ügynök jelentése szerint. Az elemzés azt mutatja az ország függetlenségéért harcoló SNP támogatottsága majdnem megduplázódott, ez pedig mindenképpen iránymutató lehet a jövő év májusában megtartandó voksolás előtt. Alex Salmond, az SNP első embere úgy fogalmaz: ha nyernek, első miniszterként erős fejjel, de lágy szívvel fog irányítani. 
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Fűszer
Jóska Pista, a TVW BK vezetője és Péter Feri, a Csüvi Cser. Kb elnöke és  pártunk, államunk vezetői is részt vettek azon a konferencián, melyet a KGV FT. szervezésében a LTVB KB bonyolításában és a TDRER SB támogatásával zajlott. "Az előadások aktívan, érdeklődő kérdésekkel fűszerezve folytatódtak le, melyek színvonalával mind az előadók, mind a hallgatóság elégedettek voltak." Aztán operatíve leöltünk két disznót, három szarvasmarhát, és úgy bebasztunk mint az ökrök. (A FIB nyomán)
{ komment (0) } { permalink }  
Peti elnök kilátogatott
Peti elnök kilátogatott a Hungaroringre. Nagy nap volt az! Az ég kék lett, a fű meg bezöldült. Madarak is voltak. Fenn énekeltek a fákon.Trilla, trilla. Ezt mondták. Hihetetlen, ugye? Szóval,  Peti elnököt meghívták. Nem utasíthatta vissza. Hogy tehetett volna ilyet?! Peti elnök korábban Alonsonak szurkolt. De elbeszélgetett Schumival. Már mindkettőt szereti. Most Peti elnök adna is mindkettőnek trófeát. Kilátogatott és most adna. De sajnos sietett.  U.I.: Az úszóknak adott. (Fidelitas.hu nyomán)
{ komment (1) } { permalink }  
Tegyük a dolgunkat
Eltemette, vagy elfelejtette, esetleg kifogyott a lendület, helyette csak a beletörődés, a rezignáltság tompa kifejezései maradtak? A Húzzunk bele! kampányszlogen már hosszú ideje kimarad Gyurcsány blogjából. Pedig régen szertartásszerűen odapottyant a postok végére harsány, helyeslő, sokszor udvaronci kommenteket húzva maga után. És most mi maradt? "Tegyük a dolgunkat drága barátaim. Van belőle elég." Mint egy megfáradt idős ember, akinek fáj, hogy még mindig hajnali hatkor kell felkelnie, megfőzni a kávét, fogni az aktatáskát és nagy sóhajtással felülni a munkahely felé csilingelő villamosra. Pedig milyen jó lenne ha a nyugdíjig bicegő néhány nap eltűnne már! De tegyük a dolgunkat, van belőle elég! És hagyjuk, hadd sóhajtozzon a miniszterelnök, ne kuksoljuk őt miközben tompán a munkába siet. Tegyük a dolgunkat! Aktatáskájából hadd zuhanjanak ki csendben a rezignált mutatók.
{ komment (0) } { permalink }  
Ácsi!
Azt hallom, párttársai előtt Gyurcsányról lefoszlott a messiás-ködmön, ott áll pőre önmagában, és mégis, még mindig sokan nem veszik észre, hogy a király mezítelen. Bár kicsit gyanakszanak rá, hiszen látják, hogy egy ideje nem teszi zsebre a kezét. Na, miután ebből a zagyva képhalmazból kiverekedtük magunkat, gyorsan fejezzük be egy nemrég hallott pletykával, mely ha igaz azért, ha nem igaz, akkor meg azért, Gyurcsány pártbeli megítélését talán legjobban érzékelteti: vannak olyan vidéki alapszervezetek, ahol kisebb vita alakult ki azon, hogy polgármesterjelöltjük felutazzon-e a székesfővárosba Gyurcsánnyal kampányfényképezkedni: Ácsi, ez most többet vinne, mint hozna! - pödrik, pödrik szocialista bajszukat, egészen addig, amíg a reggeli gyorsot nélkülük húzza fel Pestre a Keleti peronja.
{ komment (3) } { permalink }  
Tájkép csata után#2

Az ATV épületének tetejét is letépte a vihar. Szalmás Peti barátunk hajnalban járt arra. Még képért katt a tovább gombra.
{ komment (5) } { permalink }   { tovább }
Tájkép csata után
Gondolta a rosseb, hogy Jetphotographer időjárásjelzése után - jön az afrikai homok - fogok még az egekkel foglalkozni. Lu a haverjaival a Batthyány téren volt a tüzijáték kezdetén. Amikor az első jelzések befutottak, hogy pont ott emberek haltak meg, azt hittem megkattanok. A kurva mobilvonalak túlterheltek voltak. Amikor kicsöngött, a zajtól nem hallotta hívást. - Hol vagy? Ugye, nincs bajod?! - Hányan próbálkoztak ezekkel a mondatokkal tegnap este? Hányan? Végül kiderült Lu semmit nem látott a tüzijátékból, semmit nem tudott a viharról, békésen palacsintázott, miközben kinn, az ablakokon túl szinte fél Budapestet romba döntötte a száz kilométeres szél. Több ember meghalt, több mint százan megsérültek. Csak néhány kérdés a csata után..:
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Spambot csata#1
Úgy tűnik, hála icramnak!, lezárult a spambot csata első ütközete. Mintegy 6000 (azaz hatezer) casinobejegyzés fekszik átlőtt torokkal, hassal, és szívvel a dögtemetőben. Kommentezni ismét lehet, katonáink összezárták soraikat, megjavult a fegyverzet, a páncél, de egy kicsit várni kell a felmentő csapatokra, melyek aztán a spambotok utolsó hordáit is felőrlik majd. Most átmeneti tűzszünet, de fel a küzdelemre! :-)
{ komment (0) } { permalink }  
Afrikai homok, ciprusi sárga
Amíg meg nem javulnak a kommentek és nem szabadulunk meg a spamektől egy kis aktuális időjárásjelentés jön, amit Jetphotographer dobott át: Jól látni, hogy a magasban elindult az erős Déli áramlás és hozza magával az afrikai homokot Európára, no meg a meleget. Görögország előtt jár a sárga felhő magja, de már az Adriát is beterítette. Érdekes még a Ciprus nyugati partjainál kavargó kisebb homokfelhő, ami független képződmény a nagy porvihartól. Ha kapunk belőle, akkor majd megint sárga nyomokat hagy maga után az eső.
{ komment (0) } { permalink }  
Szolg. Közl.
A komment átmenetileg beteg, a spamhordák támadása miatt. A webdoki meg éppen most nyaral. De sebaj, a hét végére talán megjavul minden. Ez itten kérem egy szolg. közl. volt. 
{ komment (0) } { permalink }  
Önmérsék. a hulló záporon át
Ha finoman akarnék fogalmazni, akkor csak azt mondanám, amúgy bársonyos hangon, döngicsélős darazsak felhőjében és buja liliomok hulló záporában, hogy dögöljön meg az, aki kéretlen reklámokkal igyekszik teletűzdelni a kommentek gyöngyös, csipcsirip világát. De ezt nem teszem, mert ugye, ebben a mondatban lehet rossz is, sőt, sértő szó. Úgymint a döngics, meg a hulló záporában. Tehát önmérsék.
{ komment (0) } { permalink }  
Meg is buktam 2002-ben

Beszéljünk egyenesen. Egyébként ez is Kálmán Olga műsorának a címe (Egyenes beszéd), ahol Fónagy János volt masinisztaminiszter éppen a jelenlegi kormány vasúti sandaságairól rántja le a leplet. Szegényt, nem ártana egy-két-há-négy posztgraduális, kommunikációs tréningre beíratni, ugyanis néhány egyszerű kérdés után olyan őszintén, bájosan, pillanatok alatt csapja agyon saját érveit, hogy az ember rögvest könnyre fakad, és addig áztatja az egereket, amíg azok aszpirinkúrát nem rendelnek a kialkudott vizitdíjért cserébe. És az benne a szép, hogy Fónagy maga sem veszi észre, mi szalad ki a száján. Miközben a vasúti járatok likvidálásán sopánkodik, egy kérdésre azt a választ sikerül adnia, hogy bizony, neki sem sikerült csökkentenie a MÁV adósságállományát, "meg is buktam 2002-ben" . Értem köszönöm, hogy elmondta - mondja a műsorvezető-pszichológus, mire Fónagy minden bizonnyal a borzasztó teher súlya alól felszabadulva  így támaszkodik fel az orvosi díványon: "Én köszönöm". (Mi is köszönjük! A vizitdíjat kérjük a váróban elhelyezett dobozba dobni.)
{ komment (4) } { permalink }   { tovább }
Húsz Lajos-arany

Húsz Lajos-arany volt a tét 220 évvel ezelőtt, hogy az emberek kigyógyuljanak a babonáikból. Ennyit ajánlott fel egy svájci természettudós annak, aki megmássza a szellemek lakóhelyének tartott hegyet. Jetphotographernek könnyű: odarepült, kattintott és láss csodát! nincs szellem a Mont Blancon.  Aztán meg elküldte e-mailben a bizonyítékot: hogy augusztusi hó kisért a hegyen.
{ komment (0) } { permalink }  
What tha fakka r u talking abot?!
Heves politikai vitát váltott ki, hogy a BBC egyik dokumentumfilmjében angolul feliratozták egy skót halász nyilatkozatát. Stewart Stevenson skót képviselő szerint aki akarta, értette volna a doric nyelvjárásban beszélő férfit. A skótok az angol Barátok közt-tel támadtak vissza, a BBC a háttérzajokra hivatkozik - írja Scotland ügynök. A film az északi vidék halászainak életét mutatta be, az egyik férfi pedig doric nyelvjárásban beszélt munkájáról és családjáról. Stewart Stevenson, a Skót Parlament egyik képviselője (illusztrációnkon egy táblával a kezében) diszkriminációról beszélt az eset kapcsán. Szerinte ugyanis aki akarta, megértette volna a férfit, a feliratozás abszolút felesleges volt. Stewart szerint ezen az alapon az összes “tájszólást” feliratozni kellene Nagy-Britanniában....
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Keressük a csodatervet!
Nem kell különösebb bátorság annak kijelentéséhez: még azok sem számítottak arra, hogy az iraki háború ennyire befuccsol, akik eleve helytelenítették az amerikaiak beavatkozását. De már a brit diplomaták és politikusok is mind többet teszik fel a kérdést: mit keresnek még mindig csapataik Irakban, három és fél évvel a háború megkezdése után? Különösen figyelemreméltó a leköszönő, Irakba akkreditált brit nagykövet, William Patey nyilatkozata, aki közölte: meggyőződése, hogy több részre szakad az ország. „Valószínűbb a polgárháború, mint egy békés átmenet a demokráciába”. Márpedig ha valaki, hát ő biztosan átlátja a helyzetet. Patey egyébként nem a köznek szánta szavait: Tony Blair kormányfőnek, a kül- és védelmi tárca irányítójának, valamint vezető brit tiszteknek. Lám… Nem sokkal a háború megkezdése előtt Colin Powell amerikai külügyminiszter bizonygatta, egy beavatkozás esetén nem esik szét az ország. Megvan a tervük erre. Jó, jó. De hol az a csodaterv?
{ komment (0) } { permalink }  
Úgy jöttem, mintha mennék
Lassan megy az aklimatizálódás. Kinn dühöng a nyár, Ciprusról meg itt maradt a majdmegíródikazapost-mentalitás. Hallom mindjárt bemutatkozik az új kormányszóvivő, miközben főnöke a Dam térhez közel éppen gulyáslevest főz lakóhajóján. Jó lenne ismét elmenni, messzire. Nem hallani az ellenzéki baromságot: nekem is adjanak hat percet a tévében Gyurcsány után, nem látni a szerencsétlenkedést az új villamosokkal, nem érezni, hogy a felújítások miatt, hogyan dübörög a Szentendrei út a kocsim alatt, nem hallani, hogyan készítik elő Gyurcsánynak a pártelnöki széket, hogyan lesz, persze, véletlenül, egy négy-, hatszemközt kifundált ötletből közösségi akarat.
{ komment (6) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.