ParlamentBLOG
Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák

Nincs is szebb annál, amikor szelektíve dobálhatjuk ide meg oda papír, műanyag, és üveg dolgainkat, hogy azok épülésünkre, pontosabban hasznunkra legyenek. A parlamenti dohányzóban találtam ezeket a hármas ikreket, akiknek fonott törzsére, megadva a módját, kék, sárga és zöld szalagot húztak. A bokafix kosárkákban ottjártamkor nem volt semmi. Se üveg, se papír, se műanyag. Ám, a hagyományos combmagas hamutartók oldalából kikandikált az egyesült szemét. Tanulság nincs, vagy keress magadnak. Itt árva kosárkát biztosan kaphatsz. (A poéta oly' mélyen veszett el bennem, hogy semmi értelme már megkeresnem)
{ komment (0) } { permalink }  
Parlamenti tárgyak, helyek: a WC

Parlamenti tárgyak és helyek sorozatunkat kezdjük egy olyannal, melyet ugyan nem komilfó bemutatni, ám mi teszünk rá, és képét durván idetuszmákoljuk a képrenyőre. Az országgyűlési WC képviselőink tegeződős és poénkodós helye, ahol a dolgok folyamata közepette, a politikamentes kvaterkázásban mutatkozik meg igazán, hogy a törvényhozó tud hazugság és mellébeszélés nélkül, lényegretörően kommunikálni. Közben nézegetheti mélán a piszoárokat körbeölelő csempék mintáiból ki-kiugró hegyes nyilacskákat, melyek afféle útmutatóul is szolgálnak, általuk világossá válik, hogy a jobb, bal, fönt, lent összekeverése, különösen ilyen helyen, mennyi gondot, bajt okozhat az embernek, nem beszélve annak közvetlen környezetéről. A folyékony szappan műanyag doboza  mélységes puritánságról, ebből következően a haza iránti hűségről árulkodik, arról, hogy a törvénynek háza bizony nem a luxus, hanem a szerzetesi szolgálatnak  magasztos helye. Ha egyéb gondok adódnak, nosza ott vannak a képen nem látszódó ülő alkalmatosságok, melyeknek olyan nagy teret alakítottak ki, hogy abba egy fél regiment is beférne, és ha az embernek fia, ott morfondírozni megpihen, elmélkedhet az egyre táguló világegyetem és a meteoritok boldog kölcsönhatásán. És utána mennyire más minden! Még a költségvetés, a reformok, és a konvergencia szavak alkotta térben is megkönnyebbülten szökellhet az ember, csakúgy mint a gazella, melynek nincs és nem is lehet gondja a szikrázó Nap alatt.
{ komment (1) } { permalink }  
Játéknak katlana
Önfeledt játéknak katlana a parlamenti patkó, ahol így vagy úgy, de virgonc és tanulságos dolgokat művelnek idejük múlattatására a törvényhozók. A kereszténydemokrata Soltész Miklós játszik. Nem tesz úgy, mintha. Õ tényleg nem Gyurcsánynak beszél. Papírkáját szorongatva felriasztja jámbor tévénézőket, tévébemondókat meghazudtoló búgással megszólítja őket, rá figyelmezzenek, ha már a cudar kormányfő beszédét így is, úgy is megszavazza a Tisztelt Ház. Nyakó István is játszik. A szocialista politikus újságíróknak ünnepről beszél, hiszen az ellenzék véletlenül bent felejtette magát Gyurcsány felszólalása alatt a teremben. - Biztos szomjaztak már egy nyugodt szóra - játszik a szavakkal Nyakó. Révész Máriusz is játszik. Felkötött karral mászkál a padsorok között, helyre laptopján megveretéséről fényképeket mutogat a gaz szocialistáknak. A zúgásnak túl sok hely jut a patkóban, de a játék hatásos: a tévénézők szörnyülködve nézik a megfáradt, megvert fiatalembert és az ő spontán tüntetését a laptopjával. Mondom, önfeledt játéknak katlana a parlamenti patkó, ahol így vagy úgy, de szórakoztató dolgokra kerítenek sort a törvényhozók. Így legalább idejük múlik. A tanulság meg csak meglesz valamikor.
{ komment (2) } { permalink }  
Gilbert
Szolgálati közlemény. Kócos kolléga nagy örömére megjelent egy kötet, amely bizonyosan sokak számára döbbenetet fog okozni. Alább olvasható a könyv ajánlója. Nem, ez nem reklám. Azért pénzt szednénk… „Gilbert Ottót az évszázad legnagyobb titkosszolgálati fogásaként emlegették a nyolcvanas évek Amerikájában. A kommunista blokk hírhedt spionját látták benne, holott csak egy egyszerű magyar vagabund volt. Egy kalandvágyó pesti srác, aki kész volt minden veszélyt vállalva szolgálni a hazáját.De a hazája elárulta. Gilbert Ottó egy sikertelen titkosszolgálati akció után tíz évet töltött amerikai börtönökben kémkedés miatt. A hazája hátat fordított neki, a katonai hírszerzés letagadta, magára maradt. Most kész, hogy élete minden titkát elmesélje: a magyar Holocaust átélt borzalmait, az 56-os szökés kalandjait, az amerikai csibészségeket, a titkosszolgálati megbízatást és a bukást követő börtönéveket. Eredeti FBI-jegyzőkönyvek, eredeti fotók, eredeti iratok. Egy tanulságos életút. Egy igaz történet.”
{ komment (3) } { permalink }  
Műveleti terület

{ komment (0) } { permalink }  
Főbérlőt csak családból!
Akadt magyaráznivalója a skót munkáspárti John Home Robertsonnak (humoros: még a neve is otthont jelent), miután az adófizetők pénzéből évi hétezer fontot költött arra, hogy kibéreljen egy lakást Edinburghban - írja Scotland ügynök. A dolog szépséghibája, hogy a képviselő úr saját fiától bérelte a lakást, ami minimum erkölcsileg megkérdőjelezhető. Különösen egy olyan parlamenti rendszerben, ahol még a toalettpapirral is el kell számolnia a képviselőknek.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Szörnyű hősök

Két századdal ezelőtt..., fura ezt írni, hiszen a huszadikban nemrég még lubickoltunk...., szóval az 1800-as évek végén, punkt egy október 30-i napon parlamenti bloggerünk Szegeden múlatva az időt meglehetősen ironikusan azon kesergett, miért is nincsenek rendőrök, akik a gazt gyorsan és hathatósan győznék le, rendet teremtve a kiálhatatlan rendetlenségben, vagy ha esetleg vannak, miért vannak, fogukat, hajukat miért kezdte ki az idő. Mikszáth Kálmán megénekelte a szörnyű hadfikat. Hogy ez a leírás miért tetszett meg, ne kérdezd! Minden aktualizálási szándék pusztuljon, csírájában ölje meg azt a józan ész: " ...Légy erős múzsám, mert férfiakat énekelnek, rettentő hősöket, nagy sisakokkal, vagy pediglen kék sapkákkal, oldalukon szörnyű fegyver, gyíkleső fekete tokban, vállukon nehéz kacagány petróleum foltokkal, lábukon leventés csizma, melynek a talpa, hogy ott ne maradjon a sárban, madzaggal van odakötve a fejéhez.E szörnyű alakok alatt megdobban a föld, amint szilajan el-el robognak, a zúgó szélvész megáll... az ég villáma megszelidül, tolvajok, gyilkosok rémülten futnak.."

{ komment (0) } { permalink }  
Naptárgörl miniszter
A svéd polgári kormány új kultúrminisztere, aki egyben sportminiszter is, Lena Adelsohn Liljeroth. Elődjét, aki 11 napot volt hivatalban, a kötelező TV-illeték befizetésének szándékos elmulasztásából kerekedett médiabotrány tette lehetetlenné. Az 50 éves kultúrminiszter tagja az ”1.6 milliós klub”   nevezetű, 1998-ban alakult egyesületnek. A 20 000 tagot számláló egyesület többek között falra akasztható kalendáriumot is kiad. A bevételt női betegségek kutatásának a támogatására fordítják. A jótékonysági célra készült naptárt középkorú hölgyek – valamennyien neves közéleti személyiségek - lenge öltözetű portréi illusztrálják. Naptárgörl-miniszterasszonyunk 2006 júliusára "esett".
{ komment (4) } { permalink }  
Visszaszámlálás in scottish style

Már a skótok is. Scotland ügynök legutóbb beszámolt arról, hogy a Skót Nemzeti Párt a legfrissebb közvéleménykutatások szerint esélyes arra, hogy a jövő márciusi választásokon leváltja a munkáspárti vezetést. Utóbbi pedig (bár sok akadálya van még a dolognak) felvetheti Skócia függetlenségének kérdését is. A pozitív adatok láttán Alex Salmond, az SNP vezetője is egyre izmosabb akciókba lendül, a párt honlapján most egy számláló látható, amely az új kormány megalakulásáig hátralévő időt mutatja. Meg közben lehet jelentkezni is aktivistának. Láttunk már ehhez hasonló számlálót párthonlapon, csak az egy feszült ultimátumhoz volt kötve. Hát, lehet másképp is csinálni. Európai módon.
{ komment (0) } { permalink }  
Kiürítve

{ komment (0) } { permalink }  
Hetedik

Miközben halványkék zsákokba leltározzák a Kossuth téri tábor romjait, rendőrkezek alatt bomlanak a sátrak, katalogizáló kedvet hozott az utcai harcok utáni, első parlamenti nap. A "gúnyos taps" kapta nálam az első sorszámot, melyet a Fidesz, Gyurcsány felszólalása alatti ki-bevonulása váltott ki a szocialistákból. A kettes a bekötött fejű Révész Máriusznak jutott, akinek megjelenése nemcsak utcai hősnek kijáró tapsot hozott, hanem cinikus szópárbajt, szó meg-nem-adást, meg bekiabálós harcikedvet. A hármas számot a fideszes szarvasbőgésnek adtam, ami Demszky felszólalása közben keletkezett, mégpedig úgy, hogy a méltatlankodás szülte idő szó mindhárom betűjét olyan távolra helyezték egymástól a képviselők, hogy a hallgatóság egy erdei tisztáson érezte magát, madárcsicsergéses szép világban. A négyes számot a "Gyurcsány janicsárok" semjéni találmány kapta, mely az elnöki szigor miatt a hang lekeverése után keletkezett, de olyan erővel köpődött ki a keresztény politikusból, mint a megbolygatott kaptárból a gyilkos méhraj. Az ötös sorszámot a beszólások kapták, melyeknek alrendszereit "üdvözöljük Satu Ferdinándot" , "hazudsz", "szerencsétlen" szavak alkották. A hatos a "parlament tekintélye" kifejezésnek jutott. De az sajnos elveszett a hetedik sorszám kiosztásáig.
{ komment (0) } { permalink }  
Hirdetni is tudni kell...

A mai Népszabadság (október 24.) címlapján: "Megemlékezések és utcai csaták 1956 ötvenéves jubileumán". A belső oldalakon fényképes beszámolók a véres összecsapásokról. A 22. oldalon a Texus nyelviskola hirdeti nyelvtanfolyamát. A cím: "Forradalmi angol és német nyelvtanulás!" Hát, igen. Tudnak időzíteni...
{ komment (0) } { permalink }  
mimeddighonnanhová

Máté Krisztina (TV2) kérdése a Kossuth utcából tudósító riporterhez: Nem tudod meddig maradnak a tüntetők?
{ komment (2) } { permalink }  
A kormány melyik vízbe fúljon bele?
"Künn aggodalmasan jártak-keltek a mamelukok, egy-két miniszter is. Várták Bánffyt. De hol lehet annyi sokáig? Az utcáról behallatszott a tengermorgás. Az utca még mindig a Zrínyié. Hiób-posták jöttek percenkint. A Kerepesi úton a rendőrök karddal kergették szét a tömeget; két jogász megsebesült. Este nagy tüntetés lesz a klub előtt. - Hiszen épp ez a szép - jegyzé meg Justh Gyula, ki a Bobor Monte-Carlóból való ideutazási költségeire gyűjtögetett egy ívvel -, hogy a nép Zrínyi mellett van, a Ház Zrínyi ellen, s a kormány most már csak abban válogathat, ha egyet lép, hogy melyik vízbe fúljon be.
- Pedig ma okvetlenül nyilatkoznia kell a kormánynak." (Mikszáth: Új Zrínyiász)
{ komment (0) } { permalink }  
Az újságírók dicsőítése

"MTI hírrészlet. "Figyelmeztető lövések a Bajzsy-Zsilinszky út sarkán: Az MTI munkatársa kétféle hüvelyt talált: az egyik géppisztolyból származó vaktöltényé, a másik sörétes puskába való 12-es riasztó lövedéké". (A szaktudás az szaktudás) ((Fotó from: index))

{ komment (0) } { permalink }  
Emlékező szavak

A megemlékezés mára rendelt szavai: kuka, vas, kő, autóbusz, barikád, mondgyonle, paprikaspray, könnygáz, gumibot, gumilövedék, kiszorítás.

{ komment (2) } { permalink }  
Corvin-közi hangok

Mindössze néhány rendőr biztosította a forgalmat és a rendet a Corvin-mozinál, ahol kora délutánra többezres tömeg gyűlt össze. Néhányan a frissen felújított villamosmegállók plexiüvegjeire másztak és onnan skandálták: "Gyurcsány takarodj!" A metrófeljáró mellett felállított Emlékpont közvetlen szomszédságában szélsőjobboldali vásár: könyvekkel, dobokkal, kürtökkel, jelvényekkel. A "Hajrá Magyarország" feliratú selyemsálak darabja kétezer forint, számlát senki sem kért, senki sem kapott. A Gyros-árusnál motorostüntetők falatoztak, a lámpaoszlopok alatt a Hatvannégy Vármegye aktivistái gyülekeztek. A tömegen olykor átfutott néhány hangos hullám, leggyakrabban a "Kossuth tér-Kossuth tér", az "Induljunk-induljunk", illetve a "Vesszen Gyurcsány!" szlogenek. A tömeg egyik sarkában várakozó fiatalok arról beszéltek, hogy a Ferihegyi reptéren izraeli titkosügynökök figyelnek, akiket "legjobb lenne visszatakarítani Tel-Avivba!". Óriás taps fogadta a körútról begördülő Csepel-teherautókat, rajta ifj. Hegedűs Lóránttal. A kocsi egyik végébe egy idős, "hős nemzetőr" kapaszkodott, mentéjén ezer kitüntetéssel. A tapsoló tömegnek azt kiáltotta: "Fiatalok, a ti felelősségetek, hogy eltakarítsátok Gyurcsányt és a többieket! Ki kell irtani őket, irgalom nélkül! Horthy sem végzett teljes munkát, most rajtatok a sor!". A Corvin mozi előtt beszédeket mondókat taps fogadta, a tér fölött köröző rendőrségi helikoptert pedig füttyszó és obszcén kézjelek.
{ komment (0) } { permalink }  
Király

- Ki az a nő a magyar államfő mellett? - kérdezi egy angol fotós.
- Szili Katalin... - mondom.
- A parlament elnöke?
- Igen.
- Kösz - és ráélesít ezerrel a familyfotóra. Amikor eltűnnek az államfők, meg a királyok - az Õ Királyi Felségek, a Királyi Fenség, az Elnök Asszonyok, és Urak, a Miniszterelnök Urak, az Eminenciás Uram, az Excellenciás Hölgyeim és Uraim, a Nagytiszteletű Vendégeink, a Hölgyeim és Uraim - olyan lassan megyek le a néptelen lépcsőn, a piros szőnyegen, az oroszlánok között ki a térre, azon a kapun, ami mindig zárva van, csak kivételes alkalmakkor nyitják ki, amilyen lassan csak lehet. Hú, de király!
(A kép telefonbetyár-munka. Sorry)
{ komment (5) } { permalink }  
Folytatódik...

Tisztelt Szerkesztőség!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 17.30 órakor kezdődő, A szabadság fényei a Parlamentnél című ünnepi megemlékezésen nem tudjuk biztosítani a stábok, tudósítók zavartalan munkáját. Ezért kérjük a kollégákat, hogy az eseményről a helyszínen ne tudósítsanak. A Magyar Televízió és a Duna Televízió az előadást élőben közvetíti.

Üdvözlettel

Kormányzati Kommunikációs Központ Sajtóiroda

{ komment (0) } { permalink }  
Szabadság, egyenlőség.... testvérietlenség

Jól emlékezhetünk, amint éppen egy éve a sokadgenerációs külvárosi fiatalok fellázadtak a fennálló rendszer ellen. Pontosabban nem is könnyű meghatározni, mi ellen lázadtak, hiszen ki sem derült tulajdonképpen, mit akartak. Autókat gyújtogattak, köveket dobáltak a rendőrökre – ebben nagyjából ki is merült minden tudásuk. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy egy európai parlamenti képviselőnk a szabadságvágy égő fáklyáinak nevezte a lángoló kocsikat. Na ja, nem az ő autóját gyújtották fel…)
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Kossuth téri hajnal
Még tegnap beszélgettünk erről bodor füstökkel körberajzolva. Azt mondtam, hajnalban, vagy valamelyik éjjel biztosan kiürítik a parlament előtti teret. Amikor csend van, alig egy tucat tüntető, sátorbont, kidob, lezár, nem enged vissza. Minél gyorsabban, hogy az ünnepségek előtt valamelyest lecsengjen az ellenreakció. A külföldi vendégek, politikusok, királyok, miniszterelnökök miatt ugyanis a kormány nem engedheti meg, hogy egyetlen tüntető is a téren maradjon. Vagy kiürít, vagy nem villog méltóságos urakkal. Attól tartok, hogy holnapra, de legkésőbb péntekre virradóra nem alszanak majd túl sokat a rendőrök, nem beszélve a riporterekről, az operatőrökről és a fotósokról:
A rendőrségnek lenne jogalapja a Kossuth tér kiürítésére, hogy az október 23-i ünnepség lebonyolítását biztosítani lehessen - ezt tartalmazza egy, az MTI birtokába került kormányzati munkaanyag, amelyben jogi szakértők hatályos jogszabályokra hivatkozva foglalnak állást a Kossuth téri ünnepség biztosításának lehetőségéről. A Kormányszóvivői Iroda szerint a jogi szakvélemény helytálló, de a kabinet tárgyalásokkal szeretné elérni, hogy a Kossuth téri ünnepséget problémamentesen lehessen lebonyolítani.
{ komment (3) } { permalink }  
Tanácsadója mellé költözik a skót miniszterelnök
Közel százmillió forintot fizetett a skót miniszterelnök egy hétvégi házért a skóciai Arran-szigeten, méghozzá egyik politikai tanácsadójának közvetlen szomszédságában - írja Scotland ügynök. Jack McConnell erősen kötődik a nyugati végeken lévő szigethez, gyermekkorát ugyanis itt töltötte. Egyes vélekedések szerint McConnell már a visszavonulását tervezgetni, nem kizárt ugyanis, hogy a jövő májusi választásokon távoznia kell az első miniszteri székből.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
A holiday is a holiday 1956

Még tavaly írtam másutt. Talán változott valami? Talán csak dühödtebb lett, csak elkeseredettebb lett minden. "2005. október 23. jelszavai valának: Újjászületés (Fidesz), Születésnap (MSZP).Egy ünnepnek mér' is vannak jelszavai? Az ünnep az ünnep. Olyan könnyzacskós is, meg bulizós is, csajozós, pasizós (ki-ki hovatartozása szerint), fiatalos az ünnep. Vagy diófa alá ülős, bortöltős, madárcsicsergés hallgatós, megnyugvásos az ünnep. De nemcsak 23, hanem az összes.El a politikai happeninges, felvonulásos, kampányos, nagygyűléses kezekkel tőlük! "
(Ugyanez egy angol nyelvű blogválogatáson: "Why does even holidays has to have catchwords? A holiday is a holiday.” … “hands away from these for: political happenings, demonstrations, campaigns and congresses.”) (Hungarian Accent)
{ komment (0) } { permalink }  
Idegen(meg)vezetés
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt elnök urak, alelnök hölgyek, diplomata kollégák, kedves vendégeink! Isten hozta Önöket Budapesten, őszinte megtiszteltetés a számunkra, hogy hazánk 1956-os eseményeinek ötven éves évfordulóján ellátogattak hozzánk. Köszönjük, hogy fontosnak érezték azt, hogy a magyarok tettei, Európa magyar hősei előtt közösen tisztelegjünk. Kérem, helyezkedjenek el kényelmesen a buszon, a következő percekben rövid városnézést tartunk. Kérem, hogy jól csatolják be magukat, ne hajoljanak át túlzottan a korláton, mert egy kátyú vészesen megdobhatja a kocsit. Nem hiányzik, hogy egy kellemetlen baleset miatt kerüljünk a világsajtó címlapjaira.
Ha jobbra tekintenek...
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Garfield nem izgul

{ komment (0) } { permalink }  
Ideje van
Mindennek megvan a maga ideje: a munkának, az ácsorgásnak, a szélkakas-fabrikálásnak, a jó- vagy rosszízű hazudozásnak, a Kossuth téri sátortábor-építésnek. Még a kivonulásnak is megvan a maga ideje, annak éppen a házelnök bejelentése és a kormányfő beszéde között találtak helyet az élelmes, ellenzéki spindoktorok.
A Fidesz folyosón képviselőtársaival Orbán Viktor ácsorog. Miközben Gyurcsány Ferenc a teremben beszél, ő már túl van a kötelező kézfogásokon, a négyszemközti kérelmeken, most békén hagyják, engedik olvasni, amit - én, a durva fráter - most meg fogok zavarni:
- Itt az idő. Nem mennek be a terembe?
- Majd, ha Navracsicstól megkapjuk a jelet - néz fel az iratból Orbán.
- Szerintem elaludt - mosolygok.
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Bajusz mögött a száj

Magyar és magyar közt széles az árok, sátorba húzódtak a forradalmárok. S bár elmosódik a lényeg, a semmi mögött mindenki látja: magyar bajusz kell a magyarnak szájára. Lehet választani..
{ komment (1) } { permalink }  
Semjén világméretű bojkottja 4.
{ komment (1) } { permalink }  
Áder Rezső
Hát, nem is tudom. Soltész Rezső amikor morcos, olyan mint Áder János. Áder János meg olyan, amikor mosolyog, mint Soltész Rezső. Vagy Soltész Rezső maga Áder János? De, akkor kicsoda Fásy Ádám? Csak nem...?
{ komment (2) } { permalink }  
Elkúrtuk, tizedes!

A kuruc.info honlapján szerepel az alábbi kép. Egy rohamrendőr fotóztatja magát "Elkúrtuk"-pólóban. Szép. Böszmeség. Szerintem.

UPDATE: megbízható forrásból tudjuk, hogy a fotó azóta megjárta a rendőri felsővezetés íróasztalát is. Vizsgálat, felelősségrevonás, kukoricáratérdepeltetés nem lesz belőle. A rendőri felső vezetés szerint ugyanis: hát ez hülye, hagyjuk. Komolyan.

{ komment (0) } { permalink }  
Belevaló

Semjén Zsolt új közlemény adott ki. Íme: "Akinek eddig kétsége volt, annak a számára is nyilvánvalóvá vált, hogy megszűnt a közszolgálati Magyar Televízió. Ma már csak kormánytelevízióról beszélhetünk, amely ellentétes minden európai közszolgálati gyakorlattal. Az ORTT által végzett felmérés alapján az MTV reggeli műsora, a Nap-kelte eddig sem volt kiegyensúlyozott, ez azonban már nem csak a Nap-keltéről mondható el, hanem az MTV egészéről. Az október 11-én este bemutatott Mészáros Antónia nevével fémjelzett "Egy válság vágóképei" című Gyurcsány PR film sugárzásával az MTV munkatársai kiállították a végbizonyítványt szakmai alkalmatlanságukról, végtelenül egyoldalú politikai elfogultságuk bizonyításával az egész újságírói szakmát csúfolták meg. Az adófizető polgárok adóforintjaiból fenntartott Magyar Televízió immár a szocialista - szabaddemokrata koalíció hitbizományának tekinthető, amely szabad folyást enged a - Gyurcsány Ferenc által Balatonőszödön elismert - hazug és felelőtlen kormányzati propagandának."
Aki látta az MTV benyalós riportfilmjét, az tudja, hogy mennyire kínos volt. Hogy mennyire szaglott az izzadságtól és a vezér iránti szeretettől. Szomorú. Az MTV - már bocsánat - szar. Eddig se nézte senki. Talán Natalia Oreiro, esetleg Győzike, netán Michelle Wild tudná megmenteni egy napi sorozattal. De minek. Semjén Zsolt képviselő viszont megint odatette. Lakájosan. Majd fogta magát és átsétált a HírTV-be, ahol igazán kemény kérdéseket kapott.
{ komment (0) } { permalink }  
Még nincs

{ komment (0) } { permalink }  
Ajánlat

Az ember néha meglengeti azt az egy-két idegpályát, ami még maradt neki ernyedni-feszülni a borzalmas nagy űr felett, és emlékezni kezd. De kattint is hozzá, persze, és nicsak, az MSZP választási programhoz visz a háló: "Kevesebb teher, több lehetőség, nagyobb biztonság – ez a Magyar Szocialista Párt ajánlata a nemzetnek."

{ komment (0) } { permalink }  
Gyere, lakj a világ végén!
Újabb távoli kis skót sziget került a világ érdeklődésének középpontjába, miután a National Trust for Scotland hirdetésben keres új lakókat a földcseppre - írja Scotland ügynök. A jelenleg izmos tizenöt fős lakossággal rendelkező Canna szigete négy mérföld hosszú, a téli időszakban csak heti három kompjárat köti össze a civilizációval, a helyi iskolába pedig csak egy tanuló jár jelenleg. Ki ne akarna itt élni?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Semjén világméretű bojkottja 3.

{ komment (0) } { permalink }  
Valami történt Kósával

Kossuth térről jövök. Na persze volt egy kis időhúzás, a Barátok közt, Ruanda (HBO)megspékelve egy kis Coelho-kereséssel - kölcsön adni muszáj - átestem egy Faludy köteten, aztán cigi, szóval így jövök én mostan a Kossuth térről. De a lényeg: Kósa Lajos olyan békülékeny hangot, olyan mérsékelt stílust igyekezett meghonosítani a parlament előtti flaszteren, hogy a tömeg menten lehidalt a csalódottságtól. Nem volt bojkott, büntetőfeljelentés, de volt Gyurcsány lemondása után üljön asztalhoz a politikai elit és egymás szemében lássuk meg a jót, felejtsük el régi sérelmeinket-duma. Vagy volt ilyen életbölcselet is: a baloldalon sok jó ember van, és attól nem jó valaki, hogy jobbra szavazott. A tömeg meg nem tudta mit tegyen: most üvöltsön, vagy ne, kifütyülje Kósát vagy ne. Hogy az Elvágom a csuklóm egy sóspereccel - hangulatot feloldja, Kósa besegített azzal, hogy repetitíve előjött a Gyurcsánynak mennie kell szöveggel, mire a tömeg felsóhajtott, mint akinek végre lehetőség kínálkozik egy jó előjátékra, és azonnal megszólalt a monnyonle-kórus. Vagy ismét az a  Fidesz taktika, hogy először szélre húzok, aztán  középre zárok, vagy Kósa elnökválasztásra készül, vagy egyszerűen csak egy eltévedt vekker ütötte el a térre jövet. Kerényit nem mesélem el, mert sajnálom az önjelölt váteszt, aki jobbos újságírókat delegált (sic!) a köztévébe, Tőkéczky meg a Gyurcsány szembefordult a néppel mondattal adta vissza örökre a politológusi diplomáját. (A kép még az Orbán meetingen készült)
{ komment (0) } { permalink }  
Sok csepp vér
Olvasom, hogy a Fidesz október 23-án saját, külön bejáratú megemlékezést tart, ahová "várja Magyarország minden polgárát". Szijjártó Péter pártszóvivő jelezte, hogy a Fidesz nem vesz részt olyan ünnepségen, amelyen Gyurcsány Ferenc beszédet mond. Egyben arra kérte a kormányfőt, hogy ne szólaljon fel a megemlékezéseken, mert ez nyílt provokáció lenne 56 szellemiségével és a magyar emberekkel szemben.
Nézem ezt a képet, amelyen hősies magyarok kűzdenek a szovjet megszállókkal. Még a hentesek is figyelnek, nem bújnak el. Valami nagy dolog volt akkor készülőben. De akkor, 1956-ban nem sikerült. Több mint negyven évet kellett várni, míg az akkori hőstettek igazságot nyertek: vérontás nélküli rendszerváltást. Most, amikor végre a megbékélés, az egy nemzethez való tartozás kellene, hogy a központ legyen - újabbat tépnek a szétszakított országon. Lehet Gyurcsány Ferencet nem szeretni. Van rá elég ok. Lehet Orbán Viktort nem szeretni. Van rá elég ok. De tovább hergelni ezt a sokat ráncigált népet, egyszerűen aljasság. Előkerült a kommunista-lemez, a nemzetáruló-lemez, a hazaáruló-lemez. Kérdezem: ezért adták oly sokan a vérüket 1956-ban?
{ komment (0) } { permalink }  
Naplemente

Lakájmédia - mondta Semjén Zsolt a HírTV kamerájába és a kossuthtériek kereplése közben bejelentette: bojkottálják a Nap-Keltét, ezentúl nem mennek be az álközszolgálatiba nyilatkozni. Pokorni Zoltán ezt ma reggel azzal toldotta meg mokkázás közben: a tehenek legalább bőgnek, mikor vágóhídra viszik őket. Aha. Értem. A Fidesz és a KDNP most épp jól kiba...ik a Nap-Keltével és Gyurcsánnyal. Ha-ha-ha, megadtuk a komcsiknak. Jól nem mondunk nekik semmit. Bulsitt. Tudniillik az a néhányezer kisnyugdíjas, akik két kavinton beszedése között a Nap-Keltére kenik a vajas piritóst, ezután csak Kisspéterekhez, meg Szekeresimrékhez juthatnak hajnalban. Na jó, ha mázlijuk van, leesik egy-egy Kuncze is. Az, hogy a Nap-Kelte műsorvezetői gárdájából nyugodt szívvel ki lehetne rúgni néhányat (jöjjenek a fiatalok, éljen-éljen!), az kérem, tiszta sor. Hogy a közszolgálati tévét már csak akkor nézik, ha felgyújtják az ajtaját, az is tiszta sor. Szégyelje magát érte a Rudi. A Fidesz és a felfújható díszszövetséges KDNP azonban ezzel saját bokáját rúgta agyon. Olvasom, hogy az MTV kimutatása szerint a Nap-Keltében ők többet szerepeltek, mint a koalíció. Puff neki. Igazis, ottan van még a HírTV. Oda meg a liberálisok jól nem mennek. Még jó, hogy van egy sportcsatornánk is, ahol jó kis angol focit adnak. Legalább az.

{ komment (1) } { permalink }  
Semjén világméretű bojkottja 2.
{ komment (0) } { permalink }  
Terjed az őrület vírusa
Lassacskán az lehet a benyomásunk, hogy közép-európában súlyos vírus ütötte fel a fejét. Szerencsére a kórokozó elsősorban „csak” a politikusokat vette célba. A Visegrádi Négyek miniszterelnökei kedden bizonyították, ez az együttműködés teljesen értelmetlen. Az pedig különösen vicces, hogy a csoportképen ott díszelgett az a cseh kormányfő, név szerint Mirek Topolánek, aki néhány napos megbízatása után ma mond le a miniszterelnökségről. De a vírus terjedéséről sokat mond a következő történet is. Sajátos politikai botrány kezd kibontakozni Lengyelországban. Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök ugyanis azzal gyanúsítja Lech Walesa egykori államfőt, hogy merényletet akart végrehajtani vele szemben.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Semjén után már Garfield is

{ komment (0) } { permalink }  
Semjén világméretű bojkottja


writeonit.org ( a bojkott)
{ komment (3) } { permalink }  
Kérdés a médiákokhoz

Hívjuk meg Kálmán Olgát című index-topikból:
"Kedves Olga, te otthonosabban mozogsz a médiavilágban, mint mi: nem tudnád megmondani, hogy ma melyik MSZP-vezető zárt ülésen elhangzott beszédét fogja közvetíteni a Kossuth? És mikor?"
{ komment (0) } { permalink }  
A Sas leszállt
Régóta nem szolgáltak fel füstös pogácsát és langyos ásványvizet a Legfőbb Ügyészség nagytárgyalójában; nem beszélve a sajtos szendvicsekről és a friss kávéről. Ma azonban ünnepnap volt: itt az új főnök, bemutatkozik a sajtónak. Adni kell hát a zsurnaliszta csordának is valami betevőt, nehogy éhes gyomorral essenek neki az új főügyésznek. Teli hassal mindenki kedvesebb. A villanymédia (értsd: tévé) kultúrbajnok technikusai egymást lökik fel a jobb pozíciókért, a fotósok egymás gépeit szemlézik - szokás szerint. Kósza vakuuvillanás jelzi: jön...
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
A kereszténydemokrata Schumacher

Az vesse rá az első követ...: Salamon Lászlót a rendőrök négy hónapra eltiltották (volna) az autóvezetéstől és harmincezer forint bírsággal ajándékozták (volna) meg, mert autójával gyorsan hajtott. A kereszténydemokrata Schumacher elképesztő sebességgel, 58-cal hajtott ott, ahol 30-cal lehetett volna. Salamon elismerte a hibát, fizetett is volna, de a rendőrök kénytelen kelletlen feljelentették, mivel országgyűlési képviselő. Az ügyészség kikérte, az Országgyűlés viszont nem adta ki Schumi mentelmi jogát, mondván: pimpf ügy, hiszen fizetett volna, csak némi zavar mutatkozott az intézkedő rendőrök fejében. Arról viszont egyetlen szó nincs az erről szóló előterjesztésben, hogy Salamon a helyszínen közölte volna a rendőrökkel, hangosan, tagoltan, hogy biztosan értsék: le-mon-dok a men-tel-mi-jo-gom-ról. Ha Salamon ezt kimondta volna, a berettyóújfalui Hungaroring is megnyílt volna.
{ komment (0) } { permalink }  
Miért Gao és nem Dao?
Holnapután, csütörtök délben, pont 13.00 órakor nyilvánosságra hozzák a 2006 év irodalmi Nobel-díjasának a nevét. Az eseményt a Nobel-díj honlapján élőben lehet követni. Az irodalmi Nobel-díj a legmagasabb kitüntetés, ami írót, költőt életében megillethet. Paradox módon legalább annyira híres arról is, hogy kik nem kapták meg. Mert TS Eliot, Thomas Mann, Samuel Beckett és Ernest Hemingway ugyan megkapta, de Lev Tolsztoj, Emile Zola, Henrik Ibsen, Virginia Woolf is megérdemelte volna a díjat. Már az első díjazott személye - René Sully-Prudhomme (vajon ki emlékszik ma rá?) - felborzolta a kedélyeket. A javaslat a Francia Akadémiától érkezett, melynek Prudhomme tagja volt. Ismert svéd kulturális személyiségek (Carl Larsson, Albert Engström, August Strindberg és Verner von Heidenstam) is tiltakoztak, és Prudhomme helyette Tolsztojt javasolták a díjra, aki szerényen elutasította azt, mondván, hogy a pénz csak gondot okoz.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Elkúrta

Sipos úr elkúrta. Nem kicsit. Nagyon. Lázadt ő már társaival minden ellen. Már ami a szoci főcsapásnak számított. Így például társadalompolitikai tagozattyával csesztette a kettős népszavazás szoci nemjét, az államfőválasztás MSZP-s kudarca után a pártvezéreket. És most Sipos úr maga hozza fel, hogy az egész kiszivárogtatás, mármint, hogy ő hetykén beinvitálta az újságrónőt a választmányi ülésre, az egy cudar politikai játszma, melynek nem akar részese lenni: "többet ér a tisztességem, mint hogy politikai játszmákban vegyek részt". Sipos úr, aki mint betessékelő akarva akaratlanul (?) részese lett a kiszivárogtatásnak, attól tart, hogy politikai játszmába keveredett. Az vazze, az! Politikai játszma! Én is biztosan politikai játszmát kiáltanék, ha egy újságírókisasszonyt udvariasan előreengedve beinvitálnék egy ülésre, közben talán  még viccelődnék is vele, ó mily' meleg van, gyönyörű az őszünk nagysád nemdebár? Aztán amikor lebukás forog fenn, akkor így kapnék a fejemhez.Politikai játszma! Az! Persze! Összeesküdött a gaz pártvezetés és Sipos urat elkábította egy cukorkával, ami miatt ő majdnem nekiugrott egy zászlónak, de nem, kikerülte, helyette bennfenntest játszva öntudatlanul, kábán rosszatt tett az ő szeretett pártjának. A gazok! 

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Kuncze, a liftes fiú
Túl Mátrai Márta frakcióirodába tartó parfümjén, túl a szocialista irodák homályán, melyből mosolygós irodisták kacsintanak vígan az alig lézengő Kossuth térre, kell a felvonó a fárasztó lépcső helyett. - Jó napot - így a bajsza alatt Kuncze, és nyomja is a liftben a főemelet gombját. Feje előre billen a mozdulatra, és akkurátusan teszi a dolgát.- Készítsünk ki pénzt - mosolygok az indexes kollégára. Az alkalmi liftes fiú az ugratásra fáradtan reagál: - Jöhet is az apró! Nincs nekem textilgyártó, vekkerkészítő ismerősöm.
A fojtott röhögés eltart addig, amíg a folyosón Szijjártó Péter be nem jön a képbe. A pártelnök és az ellenzéki szóvivő komolyan köszönti egymást. Szervusz, szervusz - mondják, hogy mint rendesen, ismét száraz legyen az arcuk, mint a Zöldszilváni.
{ komment (0) } { permalink }  
Reméli
Áder János szerint Gyurcsány Ferenc bűncselekményt követett el. A kétszeres Pinoccio-díjas kormányfő gonoszsága ugyanis kimeríti a Btk. 177/B paragrafusát, azaz a közérdekű adattal való visszaélés bűntettét. Jogász ember, biztos tudja. Ha odáig jutunk, az ügyészség majd jól kivizsgálja - ez a dolgok rendje, eddig tiszta sor. Áder János, az Országgyűlés alelnöke (ez még súlyosabbá teszi mondatait) azonban itt nem áll meg, továbbgörög a retorikai szekéren, mint Charles Bronson a Combino-villamosok után. Az tv2 Mokka című műsorában azt mondja: reméli, hogy az ügy eljut a bíróságra, s a rendőrség nem fogja megakadályozni azt. Mint szedermagos kiskanál a szemgödörben, oly nagy fájdalmat okozott ez a mondat. A mokkás asztal másik oldalán buddháskodó Havas sem ugrott fel, mondván: Jani, na ne! Hát pont ti mondjátok azt, hogy bíróságon van a helye? És a Happy End, és az Esüsthajó, és a Millenáris, és az MTV és a tökömtudjami, ami rendre elvérzett az ügyészségi küszöbön?! Az miért nem jutott bírói szakba? Ja, hogy az más. Bocs.
Ha Gyurcsány törvényt sértett, kapja meg, ami jár neki. Aki pedig nagy nyilvánosság előtt hülyének nézi az embert, az vegyen magára bohócspikát. Hogy aztán megdobálhassuk pereccel...
{ komment (1) } { permalink }  
Nincs új a nap alatt...

{ komment (0) } { permalink }  
Kinél van...?

Kis szocialista puzzle. Mónika beszél. De kinél van a diktafon?
{ komment (6) } { permalink }  
Folyosó

Ez a mobilkép olyan, mint a Kis Herceg bárányos doboza. Nem látjuk azt, amit lényegesnek hiszünk. A parlamenti folyosó szinte üres. Egy eltévedt fotós, néhány unatkozó biztonsági ember. Távol egy férfi néz bele a Kossuth téri napba. Balra a téren még csak néhány ember üvölt: hazaáruló! Jobbra a teremben Gyurcsány beszél, megkésett bocsánatkérés. A folyosó elválaszt. A folyosó a nyugalom. Csak a folyosón van helye a csendnek. Csak a folyosón van helye az unalomnak, a tétovaságnak. A folyosó a minden. Az, ami jobbra és balra is volt. De ott eltűnt, felmorzsolták, kizökkent.
{ komment (1) } { permalink }  
Igen, Magyarország! Charta

Charta? Szép, szép, de nagyon nem eredeti. Szekeres Imre, a szocialista frakció ülésén éppen a héten hozta szóba, hogy a jobboldali tüntetésekre válaszul hozzanak létre egy baloldali, a Demokratikus Chartához hasonló mozgalmat. Igen Magyarország? A Berkes-dal biztos megvan, mely az igen, igen, Magyarország fergetegesen szellemes szöveggel lett méltán híres a szoci kampányokon, a kolbászsütők közelében, pont ott, ahol nagyon kiömlött a piros festék az emberekre.
- Találkoztam a Jóskával, meg a Feketéék is itt voltak, családostul - mobilozik egy köpcös tüntető hazafelé menet. Kezében akkora nemzeti zászló lobog, mint amekkora ő maga. - Na meg itt volt a Viktor is. Hát az Orbán!
Punkt ő hiányzott volna?
{ komment (2) } { permalink }  
Biodíszlet

Brókerkormány, limuzinszocializmus, papagájkommandó és most biodíszlet-frakció. Új kifejezés született. Már úgy hiányzott. És milyen szép, hogy épp egy nemzeti gyásznapon, október hatodikán sikerült ilyen magaslatokat elérni. "Az országot kétszer rabolták ki, egyszer az államosításkor, aztán a privatizációkor, az állami vagyon elkótyavetyélésekor. Ez nagyjából ugyanaz a kör, és ehhez a szocialista képviselőket most biodíszletnek használják. A nép elszegényedik, Gyurcsány, Kóka és Veres milliárdos és jól szórakozik" - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a bizalmi szavazás előtti felszólalásában a Parlamentben. Biodíszlet, megismételte többször. Tetszett neki. Biodíszlet. Odatette. Az a Semjén Zsolt, aki meghajlott papírmasé figurája Orbán Viktornak, akit a Fidesz elnöke felfújható díszszövetségesnek használ a színpadokon; aki azt hiszi, hogy valaki, pedig csak egy mosolygó fej az Orbán Viktor mögött álló-ülő sorokban. Egy apró falucska a narancsos háttérországban. Jár neki a kockacukor.
{ komment (3) } { permalink }  
Ha én zászló volnék, űrsétára mennék
Egy skót származású asztronauta hosszú útra viszi az eddig a Skót Parlament tetején lobogó nemzeti zászlót - tudta meg Scotland ügynök. Nick Patrick a tervek szerint decemberben utazik fel a nemzetközi űrállomásra. A skóciai Országgyűlés örömmel adta kölcsön a nagy becsben tartott lobogót és alig várja, hogy Patrick társaságában visszatérjen Edinburghba. Nick Patrick már elmúlt negyvenkettő, mégis ez lesz az első hivatalos űrutazása.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Böszme

Ha valami hozama van az öszöd-gétnek, hát az, hogy szép magyar nyelvünk eddig peremen használt szavait is végérvényesen beleégette a politikai retorikába és a mindennapokba. Nem, most nem arra gondolok, hogy ha otthon az asszony túlsüti a muffint akkor ökölrázás közepette skandálható, hogy: elk@@tad. Nem. Még csak arra sem, hogy ebben a k. országban mindenki sz@rakodik egymással és mára a parlamenti bohócudvaron is szállóige lett a szeretkezésre való felhívás vulgárisabb formája. Nem. Öszöd egyértelműen pozitív hozama, hogy a politikai graffitik immáron túlléptek azon, hogy a kerületi szavazókörben induló dr. Kovács János mosolygó arcára hetyke Hitler-bajuszt rajzoljon az aktivista. (Apropó, ha jobboldalon körösök vannak, úgy baloldalon az MSZP logóját tekintve kockások) Nem dávidcsillagok és horogkeresztek meg "ajóédesanyádat" feliratok tették izgalmasabbá az őszi kampányt. Nem. A böszme. Mindent elmond és még csak vizuálisan sem környezetszennyező. Már hallom, ahogy a Fradi B-közép azt hörgi a Vajákospuszta elleni mérkőzésen a Lipcsei szabálytalan szerelését követően sípját ugyan szájába nem vevő sporinak: "Böszme vagy! Böszme vagy!" Szép új világ.

{ komment (1) } { permalink }  
Kinek az ideje?

{ komment (1) } { permalink }  
Tuti bukta

Mezőszemerén előre tudták: a végeredmény tuti bukta.
{ komment (0) } { permalink }  
Magyar hercegnő a svéd parlamentben

A svéd parlament tegnapi megnyitóján három hercegnő ült az ünnepélyes alkalom tiszteletére átrendezett ülésteremben. Ketten – a trónörökös Viktoria és a nagy-nagynénije, Lilian – meghívottként voltak jelen. A harmadik a magát a szeptemberi választások alkalmára ”új munkáspártnak” nevező Mérsékelt Koalíciós Párt parlamenti képviselője, Walburga Habsburg Douglas. A 47 éves Douglasné született von Habsburg-Lothringen Walburga Maria Helene Elisabeth Franziska hercegnõ 1992 óta él Svédországban. Bevándorló eddig is akadt a 349 nép választotta képviselő között, de magyar hercegnő még nem. ( A meghívottak között volt édesapja is, aki a svédországi magyarság körében kampányolt a leánya mellett) Walburga hercegnő blogját és a vele készített interjúk szövegét a itt lehet elolvasni.
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Eljött a képességpróba ideje

És lőn, eljött az ideje az összecsapásnak, eljött az ideje a képességpróbának. 16 évvel ezelőtt ezt mondta Orbán a Fekete Doboznak:  "A KISZ-esek között, akit komolyan kell venni, ha tárgyal az ember, mert az próbára teszi a képességeit, az a Gyurcsány nevű ember, az összes többi az komolytalan". A felvétel először a kampányban jött elő, pedig most aktuális csak igazán. Orbán elment a végsőkig, Gyurcsány kitart a végsőkig. Egyikük biztosan bukni fog. Nem kicsit. Nagyon. Not just a little bit, but a lot.(A fleto-speech)
{ komment (2) } { permalink }  
Katasztrófaterápia

Ha repülőgéppel utazunk valahová, bizonyára lélegzetvisszafojtva várjuk, amint a légiutas kísérő kisasszony heves gesztikulálás közepette mutatja be, miként élhetünk túl egy esetleges katasztrófát. Ilyenkor persze legyintünk, mondván: ha lezuhanunk, oly mindegy, hány másodperccel a kritikus pillanatok után emeljük magunkra az oxigénmaszkot. Vagy mégsem? Szakértők szerint ötven százalék az esély arra, hogy túléljünk egy ilyen katasztrófát. Sőt, a BBC felmérésre azt mutatta: a repülőgéppel kapcsolatos zűrök kilencven százalékát élték túl az utasok. Egy minap megjelent brit könyvben éppen arra mutatnak rá: jó lenne, ha odafigyelnénk a stewardessre a repülés elején, mert valóban növelheti túlélési esélyünket, ha követjük utasítását.
{ komment (2) } { permalink }  
Sms

Sms-üzenet a ma reggeli Mokkában: "Fletó, megveszem a széked bagóért, aztán majd jól visszabéreled. Ha van hozzá elég öszöd".
{ komment (1) } { permalink }  
Ketyeg

{ komment (0) } { permalink }  
MacLop
Igencsak megugrott a lopások száma az edinburghi Skót Parlamentben - írja Scotland ügynök. Érdekesség, hogy amíg a skóciai országgyűlés öt évig átmenetileg az Assembly Hall-ban volt elhelyezve (amíg felépítették az új épületet), összesen mintegy kétezerötszáz font értékben tűntek el különböző felszerelések. Ehhez képest az új Skót Parlament megnyitását követően eltelt tizennyolc hónapban már huszonkilencezer fontnyi értéknek kelt lába. Ez forintban több mint tizenegymilliós kárt jelent. Több mint egytucatnyi laptopot, kivetítőket és palmtopokat loptak el ismeretlenek. A veszteséglistán szerepelnek még elcsent esernyők, rádiók, digitális fényképezőgépek, de ugyanígy whiskyk, parfümök, légfrissitők, sőt valaki hazavitt egy rózsaszín bögrét is az egyik képviselői irodából. Bizonyára utóbbi a legnagyobb veszteség.
{ komment (0) } { permalink }  
Visszaszámlálás

Amint ezt írom, már csak 28 óra van hátra az ultimátumból, a visszaszámláló könyörtelenül halad a nulla felé és a szocik közben azon gondolkodnak, hogy a piros vagy a kék drótot vágják-e el, Orbán Viktor sírva ismeri be, hogy ezt elkúrta, nem kicsit, nagyon, a lajtos- és tűzoltókocsik felvonulnak az utcán, mint egy rossz amerikai filmben, ahol Bruce Willis koszos atlétatrikójába mar a 72. utca felől feltámadt szél, aztán Hiller az órájára pillant, már csak 27 óra mormogja, szól Kunczénak, aki reszkető kézzel rágyújt az ötvenedik cigarettára, Áder áll mellette, idegesen mosolyog, tudja, a világvége közel van. A huszadik órában felvonulnak a Kossuth térre a tüntetők és hare krisnát énekelnek, a 19. órában Toroczkai átszalad a Duna vizén a Batthyány térre HÉV-jegyet venni, de onnan kitiltják, a 17. órában a Metrómegálló felől fradisták érkeznek szerzetes ruhában, és az isteni szeretetet hirdetik, a 16 órában ifjabb Hegedűs Lóránt áttér a zsidó vallásra és körülmetélteti magát...

{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Bizalmatlanság

{ komment (0) } { permalink }  
Shakespeare vs. Burns
Nemzeti Shakespeare Napot akarnak az angolok, méghozzá Skóciában is - tudta meg Scotland ügynök. John Reid brit politikus azt reméli, hogy a világhíres író születésnapja idővel vetekedni tud Robert Burns ünnepével. A skótok örülnek az ötletnek, de jó néven vennék, ha Shakespeare maradna Angliában. Köszönik, nekik elég Robbie.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
"Hetvenkétórás ultimátumot adott"

{ komment (0) } { permalink }  
Elnyomás

Meglepő, de mégsem annyira mulatságos képre bukkant Scotland ügynök, amely jól jellemzi a Skócia és Anglia között feszülő ellentétet. Igaz ugyan, hogy ez a fajta ellentét csak a múltban testesült meg véres kardok és halált hozó csaták formájában és mára nyugodtabbak a kedélyek: azért mégis jól mutatja, hogy Anglia milyen magasról tesz északi (s egyben "leigázott") szomszédaira. A londoni metróban lefotózott táblán többek között az olvasható: "skót bankjegyeket nem fogadunk el". Pedig, egész Nagy-Britanniában ugyanaz a font a fizetőeszköz, legyen szó Londonról, vagy Edinburghról, netán az északi Orkney-szigetekről. Míg Skóciában elfogadják (el kell fogadniuk) a brit királynő arcképével nyomtatott angol fontot, addig az ugyanannyi vásárlóértéket képviselő, de skót nemzeti hősök arcával díszített skót fontot az angolok már visszadobják. Nos, ennyit a brit egyenjogúságról. Lehet, hogy mégiscsak a Skót Nemzeti Pártnak van igaza, amikor függetlenséget kér Skóciának?

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Mosoly napja és a béna kacsa

Várhatóan pénteken a rendkívüli parlamenti ülésen elnézést, vagy bocsánatot kér, esetleg sajnálkozását fejezi ki, talán megbánást mutat, de ami biztos, utal arra, hogy jól elqrta. Erre a nemrégiben véget ért, a frakcióirodán tartott elnökségi ülésen biztatták. Állítólag. Holnap pedig a frakció megbocsát, bizalmat szavaz, aztán pénteken a parlament kormánypárti többsége, október 21-én a kongresszus teszi ugyenezt. Közben a Kossuth téren megrendezik a Mosoly napját, melyen jól elküldik melegebb égtájakra. Orbán meg viháncol, vagy nevet, esetleg visong, talán térdét csapkodva röhög a háttérben. Hiszen gyártott egy béna kacsát.
{ komment (1) } { permalink }  
Történt itt valami?
A család azt mondta, viccesen, ez miattad is van. Te sem mentél el. Miért, kérdezem "viccesen", mi van miattam? Miért, mi történt? Pofás a miniszterelnöknek, és bizalmi szavazás  ellene? Vagy az államfőből váratlanul kibuggyant a magánindulat? És ennél több történt? Narancssárga lett a térkép? És? Nem jó ez így? A kabinet legalább innen is ellenőrizve vagyon. Történt ennél több? Egy lazagéza miniszterelnök megbukott a nyelvvizsgán? Na bumm. Máma már nem lazáskodik tovább. Egy miniszterelnök különben se elkúrtukoljon, ne urambátyámozzon, ne veregesse a hátakat szuper lazán. Legyen miniszterelnök. Az ország első embere. Történt egyéb? Hogy a főpolgármestert megszorongatták? Legalább tudja, hogy nem tunyulhat. Kapott egy virtuális pofont, kicsit megtapogatták a nyakát, de történt ennél több? Csak az ellenzéki vezér nem kapott semmit. Önbizalmat annál inkább. Nála ez sok bajnak forrása szok lenni.
UPDATE: Ahogy leírtam, bekövetkezett. Már ultimátumot  fogalmaz. 72 órán belül menesszék Gyurcsányt, vagy jön az utca.  Nem az utca a baj, és nem az ő forrása. A mód a baj. Meg a stílus. Delacroix ecsete összemaszatolta Orbán íróasztalát.  
{ komment (0) } { permalink }  
Hétfő reggel...

{ komment (1) } { permalink }  
Tarlós sátor vs MSZP székház

{ komment (0) } { permalink }  
Kossuth tér, Magyarország

{ komment (0) } { permalink }  
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.