ParlamentBLOG
Tiltott gyümölcs

Honlapot indított a kossuthtéri kempingezőkből alakult Magyar Október Mozgalom. A portálra nem érdemes különösebb szót fecsérelni, kül és belbecs egyaránt alacsony színvonalú. Annál érdekesebb a mozgalom által választott jelkép, vagyis az árpád sávos alma. Na, ilyet sem haraptunk még. Volt/van narancsunk, meg szegfűnk, de árpád sávos almánk eddig még nem volt. Tiltott gyümölcs. Lehet szüretelni. (... és a messzi távolban, a rajzolt bükkfák és a satírtölgyek árnyékában körvonalazódik Hófehérke alakja, mögötte rusnya mostohája. Vállán félszemű holló, kezében mérgezett alma...)
{ komment (1) } { permalink }  
És te ki vagy kis Kuruc?

Radikális, szélsőséges, enyhén antiszemita, s túlzottan nagy szerepet tulajdonítanak neki: ez a kurucinfó honlap. De kik is állnak a portál mögött? Az impresszum szerint a szerkesztők között ott van Drakula gróf, a Fekete sereg vezetője, de Rákay Fülöp is, aki bizonyára a fideszes showman Rákay "Kálmán" Philip eltitkolt rokona. Bizony-bizony, a kurucinfó stábja, miközben botrányt botrányra halmoz, egyszerűen a bolondját járatja a magyar közvéleménnyel. Mert ugyan ki tudná beperelni őket személyiségi jogainak megsértéséért, ha azt sem tudja az ember, hogy kik is állnak a portál mögött. Érdekesség, hogy a külföldi szerveren működő honlap egyik - egyébként nem működő - társportálját, a kuruc.hu oldalt az a Magyar Hírforrás Alapítvány jegyeztette be anno, amelynek egyik kurátora a 64 vármegyés Toroczkai László. Körbe is értünk.
{ komment (2) } { permalink }  
Lassan mondom: két szó

Fogod magad és beletapicskolsz abba a szarba, amit  jól  előkészítettek neked - összefogalva ennyit jelent az az agyamentség, amit a bulvármédia keltette árhullámok miatt tettek ki a parlament honlapjára. A képviselők költségtérítésének ügyében most összemaszatolták a minisztériumi hivatalnokokat is, de csak azért, hogy megmutassák, lám, lám! olykor-olykor, esetleg még ők is többet kereshetnek néhány honatyánál. Könyörgöm, nem arról a demagóg baromságról szól ez az ügy, hogy milyen sokat keresnek azok a beste képviselők! Lehet, hogy lassan kell mondani, hogy megértsék, nem az összeg nagysága a lényeg,  hanem két rövid szó: SZÁM-LA NÉL-KÜL!
{ komment (2) } { permalink }  
Ki legyen Miss Parlament 2004-2010?

Juj, nehéz kérdés: ki vajon a legjobb nő a T. Házban? Ó, mond, te kit választanál? Vajon a szocialista Barabásné Czövek Ágnest, vagy a fideszes Bernáth Ildikót, esetleg az örök szépségdíjas MDF-elnököt, Dávid Ibolyát? Netán a kereszténydemokrata Hoffman Rózsát? Vagy a multiplikátor végzettségű emeszpés Dér Zsuzsanna? Hogy a Polgár "Tomcat" Tamással jóviszonyt ápoló fideszes Ékes Ilonát már ne is említsük. Netán az ex-főpolgármester-jelölt Gy. Németh Erzsébet lesz Miss Parlament, vagy az örökifjú Lendvai Ildikó? Megmondjuk őszintén, náluk egyelőre a szoci Szabóné Müller Tímea vezet a házi versenyben, de a szenátor Selmeczi Gabriella is dobogósnak tűnik. Lehet szavazni! Ki közvetítse a világbékét?!
{ komment (10) } { permalink }  
Magyarország megint szép lesz

Ugye nem hiszed, hogy Magyarország legyőzhetetlen lesz? Pedig igen. A recept megvan, csak a tovább gombra kattints és megismerkedhetsz vele, és annak kidolgozójával: "Magyarország Legyőzhetetlenségének Megalapítójával", a legyőzhetetlenség világító lámpájával, aki rendelkezik azzal a tudományos ismerettel, amely az ország egészségügyi, oktatási, biztonsági problémáinak megoldásához szükséges. Gyurcsányt meg Orbánt dobjátok ki reformostul, civakodástul, demokráciástul, szocistul, fideszestül. (A kép csak illusztráció)

{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Gúnynév-bifla
Isteni! Pubit már minden közéletben érett honfiú és honleány azonosíthatja Torgyánnal, sőt, még a Hóbagoly sem gond, első blikkre beugrik az Antall kormány belügyminisztere, volt "Úgy jövök mintha mennék"-miniszterelnök. Ha azt mondom Fletó még az óvodában is tudják, de vajon ki lehet Harry Potter, vagy Harag atya, esetleg a Kölyök, vagy a Makogány?Tömjén Zsoltról már nem is beszélve. A Színes Bulvárlap majd eligazít, biflázd be, aztán a parlamentblog legénysége kikérdez. ;-)
{ komment (6) } { permalink }  
Demeter Bali

Kell a pihenés, nagy volt a hajtás. Forradalom, bojkott, demonstrációk - elmacskásodik ettől az ember lába. Demeter Ervin képviselő is megérdemel egy kis dőzst. Mehetne a kemenessöröngyi hévízforráshoz is egy all inclusive hétvégére (reggeli a szobaárban), de azért azt már talán mégsem. Nem stílusos. Pláne, nem a mostani időkben, amikor a szoclibbolsevikok luxusban fürdenek. Élükön luxusgyurcsánnyal. Na. Demeter ex-titokminiszter úr a napokban Balin hűsölt, ott mégiscsak szebben esik a nap a fövenyre. Messze mindentől, messze a Kossuth tértől, messze a bolsevikoktól. Demeter úr csupán azzal nem számolt, hogy a szállodában magyarok is dolgozhatnak, akik régebben még néztek híradót. Amikor Demeter úr még luxusbolsevikokról meg kulcsárbotrányról beszélt minden szembejövő kamerának. A térfigyelőknek is. Oszt netán felismerik. Kisgatyában is, úton a jakuzzihoz. Így aztán hamar lebukott a drága képviselő, aki a Melia Benoa szálloda drága szobáiban pihente ki a kipihendőt. Biztos futotta a többmilliós költségtérítésből. Számla nélkül. Egészségére!
{ komment (2) } { permalink }  
Hepe meg hupa
"Gyurcsány Ferenc több roma férfi, nő és gyermek mondandóját végighallgatva, a cigánysor hepehupás földútján végigmenve betért a többgyermekes Siroki Jenőné házába, és elbeszélgetett vele." (MTI)
Amikor meggyújtották az olajlámpást, amikor a köd is indult megfele, lassú nyikorgással kinyílt az ég ajtaja, Urrá, urrá! kiáltották az elvtársak, és a vörös csillagos útra úttörő és felnőtt pajtások potyogtak kifele.
{ komment (4) } { permalink }  
Mesebolt
Ha rosszmájú akarnék lenni, biztos beugrana, hogy a Fidesz-boltjának legújabb terméke minden bizonnyal még a Postabankos időből való, ott porosodott a pártpincékben, de egy nap valakinek eszébe jutott, hogy hoppá, hoppá! a kiüresedett kincstárt fel lehetne tölteni a macik értékesítéséből, csak új pólót kell varratni hozzá, oszt, jó napot! De nem vagyok rosszmájú, miért is lennék? A huszonöttornyú vár meséi című Schmitt-ötlettel sem játszik az ember, hiszen az uniós mesék jól jönnek a Fidesz-érzelmű gyermekeknek, legalább megértik, hogy a borzasztó szláv, germán történetek milyen lélekrombolók tudnak lenni, végre tudatosul bennük, miért van élet az unión kívül is.
UPDATE: Akinek az igen, igen mantrázása nagy boldogságot jelent, az letöltheti a szocik kampánydalát csengőhangként a szoci webshopból. A dalban a helyeslő kifejezés annyiszor fordul elő, hogy az ügyesebbeknek rögtön megjelenik Krisna és Gyurcsány feliratos ételt oszt.
{ komment (3) } { permalink }  
But, who the fuck is Horváth Zsolt?

A 2007-es év első és legnagyobb talánya: ki a túró ez a Horváth Zsolt? A gyilkos tollú publicista, a mérgesnyelvű közíró, aki leleplezte a Schmidt Mária féle összeesküvést és ezzel bevédte Orbán "két választást is vesztettem már" Viktor hátsóbbik felét. Ki ez a titán? Ki ez bátor férfi (nő?), akinek gyöngy sorait a Magyar Nemzet kérdés nélkül nyomdába küldi? Oh, vajh, ki lehet ez a nagyhatalmú ember? (...) És ekkor a messzi távolban, ahol vöröslött az ég alja, felderengett egy fekete lovas alakja. Gyí, te!
{ komment (3) } { permalink }  
Polhoroszkóp

Mint a bolygók állására fogékony férfiú - és ha már Kócos is felvette a közösségi portálok fonalát-  kedvencembe az asztrowebbe kóstoltam bele egy kis Gyurcsány és Orbán aktuális előrejelzés erejéig. Gyurcsány horoszkópja szerint a fránya miniszterelnök a következő napokban keresni fogja az okot a vitára, generációs ellentétekkel kell szembesülnie, és...: "Jobb, ha nem hoz döntéseket ezekben a napokban, mostanában ugyanis mást diktál a szíve és mást az esze". Az ország vezető nélkül marad tehát, az evező eldobva a csónak hánykódik a nyílt, viharos tengeren.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Munkahelyem: az MSZP

Csalódtunk a szocikban. (Nem először és valszeg nem utoljára). Mint az alább olvasható, a napokban rövid kutatást végeztünk a méltán népszerű iwiw-hálózaton, hogy bizonyságot szerezzünk arról: a politikailag aktív fiatalok körében hol vannak jobb csajok; azaz jobbról vagy balról formásabb-e az a bizonyos fenék. Már bocsánat. De hát végülis erről szólna az élet, nem? Mit nekünk konvergencia és eüreform, amikor itt a tavasz. Kutakodásunk rendszere igen egyszerűnek volt mondható: a wiw keresőprogramjában a "munkahely" ablakba előbb a Fidesz, majd az MSZP mozaikszavakat ütöttük, - mit ütöttük, vertük! - be és szűrtünk. Kiderült, hogy a fideszes állással bírók között igencsak sok a csinos és független hölgy - le a kalappal a narancsvidék előtt. Mert bizony a balos keresés nem hozott nagy sikert.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
178.237.info

Távol álljon tőlem, hogy azzal szórakozzak, az újabb fideszes info oldalt ( nagy a keletje ennek az url-nek politikai körökben: lásd a kampány idején felturbózott fideszes nagyajolet.info, vagy a szoci szelkakas.infot) összehasonlítsam a szélsőjobbos kuruc.info-val. Tényleg távol álljon tőlem! Mert az, hogy fényképekkel illusztrálva bemutatják azokat a szoclib bestéket, akik megszavazták a vizitdíjat, tandíjat meg egyéb gonoszságokat, cseppet sem hasonlít a kuruc.info listáira, melyek beste médiákokat -  nem beszélve a gaz egészségügyisekről - állítottak pellengérre. Tehát ezt nem teszem. Így nem kell távol állnod tőlem.
{ komment (0) } { permalink }  
Munkahelyem: a Fidesz

Az iwiw jó, az iwiw ügyes. Sok rajta a haver, meg a nem haver. Lehet rajta keresgetni is: jó csajokat, meg minden. Szuper ám. Van rajta részletes kereső. Ha például beírja az ember a "munkahely" ablakba, hogy Fidesz; kidobja azokat a fiatalokat, akik narancsban utaznak. Jó dolog ez. Megnéztük hát, hogy milyen csinos lányok dolgoznak jobboldalon - még jól jöhet.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Retró a mából
Aki nem vesztette el érdeklődését az észak-koreai állami televízió iránt, annak egy jó hír: bepillantást nyerhetünk egy korábbi híradóba, amelynek kiváltképp a külpolitikai hírei érdekfeszítőek no és felettébb kimerítőek. Az egyedüli külföldi képsor Iránból származik, minőségét, s kisatírozott részeit látván egyértelmű: lopott anyagról van szó.  A múltba kalauzol egy hanganyag. A Hullámvadász honlapján keresztül hallgathatunk bele az albán rádió felejthetetlen magyar adásának akkordjaiba, méghozzá 1985-ből.
 • Írtunk róla: Benne leszek a phenjani tévében (1); (2)
 • { komment (0) } { permalink }  
  Révület
  Valaki mondja meg, ha a szocik a hatalomra jutnak, miért esnek azon nyomban révületbe olyan szavak hallatán mint a stabilizáció és a kórházi ágyszámleépítés? Miért tetszik meg nekik, miért mantrázzák folytonfurt a fülünkbe úgy, hogy az egyensúlyszervünkből  kiloccsanjon a szédítő folyadék? A következő szavakkal kezdődő mondatokat diszkvalifikálom:  "mert az előző beste kormány..., vagy "mert a bátor aktuális kabinet...." (Kis segítség az 1998 után születetteknek: a Horn-kormány időszaka az ágyakról szóló vitáról és Bokrostól volt hangos. És akkor még a tandíj kifejezést nem is említettem.)
  { komment (0) } { permalink }  
  Kísérletnek gyümölcse
  Van az úgy, hogy ellenzéki politikusok úgy ütnek, hibáztatnak, hogy az ember elismerően csettint, igen, ezt nevezem, mondataikból kitetszik, hogy jelszavaik valának: az ország érdeke mindenek előtt. Orbán Viktor reformellenes, népnyúzás bíráló ostorpattintásai régen egészen máshogy dörrentették meg az ijedtségre hajlamos kormányt. Egy finom, árnyalatnyi különbség 1993-ból, amikor Antall József halála után a négy-öt hónapra összeverbuválódott Boross-kormány programját vitatták meg: "Tisztelt Ház! Hölgyeim és uraim! A Kormány elmulasztotta megkezdeni az egészségügyi és a nyugdíjrendszer átalakítását. Tudjuk, hogy egy ilyen vállalkozás legalább nyolc-tíz esztendõt vesz igénybe. Tudjuk azt is, hogy egy parlamenti ciklus alatt egy ilyen kísérletnek nem a gyümölcse, inkább csak hátránya érik be annak a kormánynak a számára, amely belevág. A Kormánynak azonban látnia kellett volna, hogy az ellenzék, de annak legalábbis egy része az ország hosszú távú érdekeitõl vezettetve készen állt arra, hogy az elkerülhetetlen, népszerûtlen döntésekért való felelõsség egy részében is osztozzon. Hiszen nyilvánvaló volt, hogy elõbb-utóbb meg kell kezdenie valakinek egy új egészségügyi és nyugdíjrendszer alapjainak a megvetését. Ha a Kormány kellõ fölkészültséget és elszántságot mutatott volna, már három évvel közelebb lennénk egy új, mûködõképesebb és igazságosabb nyugdíjrendszerhez".
  { komment (0) } { permalink }  
  Köszönjük, Skócia!
  Megszámlálhatatlanul sok fiatal diák, egyetemista volt kénytelen elhagyni Magyarországot az 1956-os forradalom és szabadságharc idején; közülük többen Skóciában leltek menedékre és új otthonra. A skótok tárt karokkal várták az emigránsokat, s lehetővé tették a számukra, hogy a skóciai egyetemeken befejezhessék tanulmányaikat, diplomát szerezhessenek. Most, ötven évvel megérkezésük után tizennégy skóciai magyar emigráns nyílt levelet tett közzé a Scotsman című napilapban, hogy köszönetet mondjanak mindazért, amit Skóciától és a skót emberektől kaptak. Scotland ügynök összefoglalója:
  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Vergődés
  Hogy ez most miért jutott az eszembe? "(..)a kormánypárt ez évi élete folytonos vajúdás, folytonos vergődés volt egy új, helyesebb irány után. Hogy megtalálja-e ezen irányt, mikor miképp és hogyan találja meg, ez most a kérdés, melyre még ma nem képes felelni senki...Adja isten, hogy az újév hozza meg rá a feleletet, olyannak, aminőnek mi óhajtanók!" (Mikszáth)
  { komment (2) } { permalink }  
  Megkezdődik a turka
  Megkezdődött a vagyonbevallási szezon. Nemsokára lehet turkálni a sok kacatban: perzsaszőnyegek, vitorlások, könyvek, vázák, autók, nyaralók, földek, lakások között. Aztán meg lehet visongani, vagyonvizsgálatoskodni, okoskodni, centizni, négyzetmétert számolni, aztán kushadni, mert a főokosok leintenek minden akadékoskodást, még mielőtt náluk rendeznének turkálót. Álszent dolog ez! Ahogy a bevallás is: hiszen a többség titkol, átirat, felesége nevére vesz, mert a házastárs bevallása nem nyilvános. A témához egyetlen érdekesség: a Rekordok Könyvébe is bekerülhetne, hogy egy év alatt azok a törvényhozók, akiket tavasszal újraválasztottak összesen négy vagyonnyilatkozatot voltak kötelesek kitölteni. Egy évkezdő dokumentumot tavaly januárban, egy cikluszárót májusban kellett leadniuk. A nyáron életbe lépett új szabályozás miatt az általuk esetleg elnyert uniós, illetve állami pályázati pénzekről is "vallaniuk" kellett. Idén januárban pedig ismét be kell számolniuk esetleges vagyongyarapodásukról. Mutass még egy országot, ahol egy évben az is előfordulhat, hogy szinte háromhavonta vallanak a képviselők!
  { komment (0) } { permalink }  
   
   
  © parlamentblog.hu
  Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

  Reklámozz minket!
  Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
  cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.