ParlamentBLOG
Egyszuszra
Szeret gyorsan vezetni, Armani vagy Hugo Boss-illata van, imádja a whiskyt és a tequilát, no meg Márquezt és a latin zenét, jetskizik, méretei 89-60-92, oszt 28 éves két gyerekkel meg egy férjjel. Csinos és imponáló mindez - szögezzük le, hangsúlyozzuk ki, húzzuk alá mielőtt kicsit szemetek leszünk. (A leendő kormányszóvivőről írok, nem kell félni nem lettünk hirtelen celeb-blog) Azért arra kíváncsi lennék: Demcsák Zsuzsa mennyire tájékozott a mai közéletben, tud-e csípőből tüzelni, ha kommunikációs csapdába csalják, ki tudja-e mondani egyszuszra: konvergenciaprogramfolyófizetésimérleghiány-egészségügyiszakellátás-nyugdíjreformtársadalombiztosítás?
{ komment (6) } { permalink }  
Kvízhetnékem van
A parlament szellemes képviselők klubja, ahol egyik poén adja a másikat, de gurgulázós nevetésben mindig csak az elvbarátok törnek ki, de azok rendesen. Kitől idézek alant, ki az a Humor Harold, aki Orbán egyik mondata miatt - Kalifornia kormányzója szerint állama a modern kor Athénja - a Fidesz elnökére imígyen csapott le nem is olyan régen: "Schwarzeneggert tanulmányozva Orbán Viktornak a "Terminátor"-t sikerült elsajátítania, ahogy elnéztem a pénteki beszédét".
1.Kóka János
2.Gál J. Zoltán
3.Kuncze Gábor
UPDATE: Kuncze
{ komment (4) } { permalink }  
Elmaradt gesztus

Történt egyszer egy szép balkáni demokráciában, hogy valaki egy kalasnyikovval jól kivehető üzenetet hagyott a rendőrség Teve utcai székházának ablakain. Tizenöt lövés, tizenötmilliós kár, személyi sérülés nincs. Szerencsére. A politikai elit persze ismét hozta a saját formáját: az egyik balról jobbra, a másik jobbról balra mutogatott. Az a szerencsétlen osztályvezető pedig, akinek az egyik lövedéket a karosszékének háttámlájából vették ki (mily szerencse, hogy nem ült benne), na, ő nem tud mutogatni senkire. Mert nem áll mellette ki senki. Ahogy a rendőrség mellett sem. Hiába a szép szavak a kormányzati pulpitusról, hogy "ne bánccsák kérem a rendőrséget", meg hogy "erős rendőrségre van szükség", ha közben a gesztusok elmaradnak, a kordonok meg elbontódnak. Fekete Gy. Attila, a Népszabadság szakújságírója a minap nekiszegezte a kérdést a rendészeti államtitkárnak: ugyan, emelnék mán meg azt a nyomravezetői díjat, úgy saját büdzséből. Píár helyett jobb helyen lenne az, nem beszélve arról, hogy jól jönne már egy gesztus a rendőrség felé. Kondorosi államtitkár bólogatott, hogy azt mondja: "mélyen egyetértek". De aztán egyeztetett a miniszterével és kiderült: Petrétei egy petákkal sem ad többet. Minek. Majd meglesz az a kalasnyikovos egyszer, nem? Szép. Szolgálnak és végük.
(Alább csatolva Fekete Gy. kontra Kondorosi - csak a hitelesség miatt...)
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Feri, hogyan kell érteni?

Feri a 75 százalékot hogyan kell érteni? Feri, nagy mestere vagy a politikának. Feri,  hagyjátok abba a Kádár-rendszerrel kapcsolatos megnyilvánulásokat. Kell nekünk újabb front? Nincs elég? Lassan nincs olyan társadalmi réteg, akivel nem vesztünk volna össze. Feri, nem lehet rád fogni, hogy túlzásba viszed a közösségi munkát - és közben gesztikulál, motyog, nyelvével birkóznak a hangok. - Csak akkor kívánok pártelnök, vagy miniszterelnök lenni, ha a kongresszus legalább 75 százaléka rámszavaz - kinyomja a hasát, mutogat. A büfében rántotthúsos szendvics, jegyekre osztott ebéd, valami tészta, meg hús, meg sütemények, a kávé zaccból főzött. Bűnrossz. Biztonságiak mindenütt, meg rendőrök, rabomobil, kinn tüntetők a kordon mögött. Talán ötvenen. Debil beszél: "Fél tőlünk az oroszlán, fél, hogy meghúzzuk a bajszát". Hilleré a legnagyobb bukta. Győzött és elbukott. Gyurcsány belezsarolta magát a győzelembe. Hideg van. Utolsó cigi. Álmos vagyok. Szép ez a kocsi. Beülhetek? 1,6-os? Új? Csodaszép. Mini Cooper. Judit, ez gyönyörű!
{ komment (5) } { permalink }  
Balfaszok és a diplomatik

Egyre több autót láttam a minap az utcán "Diplomata Magazin - Diplomatic Magazine" felirattal. Utánanéztem, van egy ilyen angol-magyar nyelvű folyóirat, amelyet elsősorban a Budapesten állomásozó nagykövetek, követségi alkalmazottak, üzletemberek, külpolosok kapnak kézhez. Na, de vazzzze. Ha valaki (kedves Elek István, csókolom) angol-magyar nyelvű újságot készít, legalább a lap nevét ne bassszarintsa el. Ennyire különösen ne. A "diplomatic" szó ugyanis diplomatikusat, tapintatosat jelent. A diplomata kifejezés pedig angolul: "diplomat". A megoldás tán az lett volna, hogy asszongya: "Magazine for diplomats". Ez is szarul hangzik, de legalább nyelvtanilag helyes. Országimázs. Nesztek. Bameg. Agyvérzés.

{ komment (1) } { permalink }  
Értitek?
"A Fidesz– Magyar Polgári Szövetség a mai napon a vonatkozó jogszabályok szerint bejelentette a rendőrségen, hogy ünnepséget tart március 15-én 16 órakor az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető főútvonalon (Szabadsajtó u., Kossuth Lajos u., Rákóczi út).Nyitrai Zsolt operatív igazgató Fidesz – Magyar Polgári Szövetség" Hál' Istennek!  A Fidesz nem és nem, nem köt szövetséget a szélsőjobbal, szóba sem elegyedik, nem vállal közösséget vele. Az Erzsébet híd csak véletlen. Puszta véletlen. Milyen csata? Milyen hídfoglalás? Ott ilyen nem volt. Én csak tudom. Emlékszem. A történelem változik. A múlt változik. Petőfi a fontos. Meg Kossuth. Az aktuálpolitika nem. Csak a csendes ünneplés. A szabadság ünnepe. Nem foglalunk, foglalkozunk. Csak az ünneppel. Értitek?! ÉRTITEK?!
{ komment (1) } { permalink }  
Elszámoltak

Hosszú időbe telt, de végülis 2007. február 21-én lezárták az úgynevezett Hollyrood-projektet, vagyis a Skót Parlament új épületének elkészítését, elszámolását. Van is mivel elszámolni, mivel eredetileg negyvenmillió fontot szántak a beruházásra, ám valami furcsa oknál fogva a végszámla a négyszázmilliót is meghaladja. George Reid, a Parlament elnöke úgy fogalmazott: örülnünk kell az új háznak, de ezzel együtt a problémás kérdéseket sem söpörhetjük a szőnyeg alá. Ez a skót üvegzseb. Scotland ügynök jelenti.
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Demonstrálós barbecue
Az eddig külön-külön szerveződő, a politikai vezetés ellen rendszeresen tiltakozó szervezetek vezetői március 3-án, Visegrádon tanácskozást tartanak Tüntető Csoportok Első Országos Találkozója néven. Az összejövetel legfontosabb kérdése a március 15-ei ünnepre tervezett békés tüntetések forgatókönyve és a "morális forradalom 12 pontos követelésének" megfogalmazása. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Magyar Október Mozgalom és a Rendszerváltó Fórum biztos jelen lesz. Jó bulinak ígérkezik. Biztos lesz majd fedett pályás hazaárulózás, csülöksütés, zsákbafutás. Csak azt tudnám, vajon mi lesz a Tüntető Csoportok MÁSODIK Országos Találkozóján? Doktor úr, készítsék a kabátokat! 
{ komment (0) } { permalink }  
Az új többség
"Mindannyiunk Magyarországához ugyanis az új többség politikája vezethet el.  Az...... programját az új többség stratégiájával valósíthatja meg, a választásokat az új többség gondolatának jegyében nyerheti meg. Ez az a politika, ami a jelent a jövővel összekötheti." Na vajh honnan való az idézet? Gondolom, első blikkre a múlt pénteki Orbán beszéd ugrana be, de nem! A kipontozott rész az MSZP szócskát takarja el. A  szöveg pedig egy Népszabadságban megjelent cikkből való, mely 2000. december 6-án fogant (sajna, a neten nem találom) annak a Földes Györgynek a tollából, aki az MSZP országos választmányának elnöke volt. Bohókás nem? A cikk címe egyébként: Az új többség. Folytassuk csak az olvasást!  "Az új többség politikája az esélyegyenlőség társadalma melletti elkötelezettségünkből következik. Az új többség a modern magyar demokratikus baloldal válasza az új elitet építő, erőszakos jobboldal kihívására." Fideszes beszédírók csak áthúzták az új elitet és kijavították új arisztokráciára, megtisztították a szöveget a szocialista szótól, oszt mán mehet is.
{ komment (5) } { permalink }  
Kossuth tér shop
Azt eddig is tudtuk, hogy népnemzetinek lenni nem rossz üzlet, már amennyiben a jobboldali vásárlóerőre gondolok, lásd: szittyairodalom, lovaskürt, réztegez, perec, bayerkönyvek, satöbbi. Nem kell egyetérteni Bencsik "Demokrata" András kijelentéseivel sem, de egy mélymagyar tapsot azért megérdemel, mert tudta, látta, felismerte: szélsőjobbosnak lenni kifizetődő. A meggyőződésen túl ugyanis (ami mindenkinek szíve joga), a jobboldalon presztízs felhalmozni a szittyarelikviákat. Na, azt hittük, hogy a Warrior-kollekció után nincs új a narancsszín nap alatt. Dehogynem. A Kossuth téren ingatagmód éneklő Waszlavik Gazember kiadta legújabb lemezét. Ezen a Kossuth téri dalok hallhatóak. Azta. Kár, hogy nincs karácsony.
{ komment (0) } { permalink }  
Columbo at the Camel street
Nyilvánosságra hozták tegnap annak a húsz év körüli férfinek a rajzát, aki a Teve utcai rendőrszékház elleni támadás előtti napokban sétálgatott a környéken. A www.police.hu internetes oldalon bemutatott kép arról a férfiról készült, aki - egy szemtanú elmondása szerint - a bűncselekményt megelőző napokban az éjszakai órákban gyanúsan viselkedett a helyszín közelében, és látszólag céltalanul mászkált ott. A fiatalember 160-165 centiméter magas, vékony testalkatú, húsz év körüli, szakállt, bajuszt nem viselt, hosszú szürkés árnyalatú ballonkabátot hordott. Nekem úgy tűnik, hogy a kép nem sikerült valami jól és igazából Columbo hadnagyot keresik. Tényleg, a töltvényhüvelyek mellett nem találtak szivarhamut?
{ komment (1) } { permalink }  
Mór
A móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolni a halálbüntetés visszaállítását - közölte Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök, utolsó szerda reggeli kormányfői rádióinterjújában még 2002. májusában. Igaz, egyelőre nemzetközi szerződések teszik lehetetlenné ennek a bűntetési formának a visszaállítását, de "ez az álláspont még megváltozhat" - fogalmazott Orbán a móri vérengzéssel kapcsolatban. A Jobbik közleményt adott ki, amelyben örömének adott hangot Orbán bejelentése kapcsán. Ha érvényben lett volna a halálbüntetés Kaiser Ede elítélésekor és a férfit halálra ítélik, kivégzését már bizonyosan végrehajtották volna. És ha kiderül, hogy mégsem Kaiser ölt Móron, akkor...
{ komment (10) } { permalink }  
Szűz és ómen
"Erőszakos tombolás, vérző sérültek, földön fekvő embereket rugdaló huligánok; gyújtogatás; megdobált, megvert tűzoltók, rendőrök, újságírók - ez nem valami távoli ország. Ez nem egy forrongó banánköztársaság" - érdekes felsorolás nem? Déja vu-d van? Arató Gergely szocialista képviselő szájából hangzott el ez a lajstrom négy évvel ezelőtt, amikor a foci és az erőszak egy utcai csetepaté erejéig összekapcsolódott. Mindez pimpf ügy lenne, ha nem éppen Gyurcsány Ferencnek, saját bevallása szerint mélységes sajnálatára, kellett volna erre reagálnia, ha nem neki kellett volna az utcai zavargásokról megtartania parlamenti szűzbeszédét. A tavaly ősz igazolta, hogy ez nem volt túl jó ómen!
{ komment (2) } { permalink }  
Légy penge
Kvíznek indult, de unalomból, vagy miből, csak egy egyszerű, megfejtésre váró kérdésecske lett belőle. Ki volt a Rock napszámosai, vagy R & B kapitány avagy pengék és halál könyvek szerzője, aki országos kisgazda listán jutott be anno a parlamentbe, de idejekorán felfedezte, hogy a politika nem több, mint csípejével kacérkodó rosszlány. Ezt a felismerést támasztotta alá  korabeli felszólalása is, ahol burkoltan jelezte, a köz kezdi elfordítani tekintetét: "Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt - a politikától még nem teljesen elfordult - magyar Közvélemény!" Főhősünk követve a közt, ma politika-elvonási tünetektől szenved, inkább csak Győzike meg Koós lány házassága iránt mutat többszázezres példányszámú lapján keresztül érdeklődést. Na ki ő?
UPDATE: Ómolnár
{ komment (3) } { permalink }  
Vizitelünk
Észak-pesti SZTK, reggel hét óra. Testesedik a hajnali vérvételre várók szokásos sora, az elsők között korán kelő nyugdíjasok, hátrébb türelmetlen, munkába igyekvő fiatalabbak. Európainak nem mondható rendszer működik már régóta: hétig az ajtó előtt kell várakozni, hét és fél nyolc között már lehet a földszinti melegben is, a lépcsőre azonban még nem lehet lépni, azt izléses műanyaglánc fedezi. Fél nyolckor engedik a tömeget az első emeleti "vérpulthoz", a falon vizitdíj-közlemények, a függöny mögött izgatott nővérek. "Te, hogyan kell nyomtatni a blokkot? Vagy elég ha pecsételem?" - hallatszik. A betegek türelmesek. Egy darabig. (klikk tovább)
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Szerdai kvíz - update nélkül

Rendhagyó a szerdai kvíz, amolyan közvéleménykutatás is egyben. Vicces, de mégis komoly. Kérdésünk: vajon ki használta céltáblának a rendőrség Teve utcai központját?

A: az álruhás Gyurcsány Ferenc
B: Gyurcsány Ferenc álruhás provokátorai
C: a titkosszolgálat
D: az álruhás Kövér László
E: Kövér László álruhás katonái
F: Sebhelyes Laci és az angyalföldi galeri
G: egy sima elmebeteg
H: Fekete Pákó (mert ő nem látszik a sötétben)

{ komment (11) } { permalink }  
Keddi kvíz
Ki formázta hangokká - kellő szerénységgel fogadva az érte járó ovációt - a következő magvas gondolatot. 1994-ben járunk, utolsó nap utolsó felszólalása volt ez a választások előtt, mely után szoci győzelem született és Horn Gyula egy autóbalesetnek köszönhetően ufóvá vált: "Mert ne felejtsék: diadalokat lehet aratni portyázókkal, lehet aratni merész elõõrsökkel, életüket áldozó hátvédekkel, de országot megtartani és jó irányba vinni csak az tudja, aki - egyensúlyt tartva - a derékhadat vezetni meri, tudja és remélheti. Köszönöm a figyelmüket. (Nagy taps.) Köszönöm szépen. Ezért a kis beszédért túl nagy a taps. "
1. Antall József
2. Boross Péter
3. Szűrös Mátyás
UPDATE: Most két link jön a megfejtéshez. Már hogy tudd ki volt az elnök. Egyébként 3-as
{ komment (4) } { permalink }  
Teve utca, Texas

Ez már nem vicc: gépfegyversorozatot eresztettek a rendőrség Teve utcai székházába. Farkast kiáltottunk. Megjött a falka... Dél-Balkán. (exkluzív képünk a rendőrpalotában, egy emeleti irodában készült)
{ komment (0) } { permalink }  
Kordonbontom
Unalom, unalom, unalom. Gyurcsány reformmantrázást tartott, Navracsics és Semjén elővették tavalyi beszédeiket (kopirájt Kuncze), Mikola nekiment Molnárnak, Répásy és Szijjártó mondott egy-két kordonbontomot, aztán aludt mindenki, főleg én, és szájam szegletéből kicsorgott a nyál. (Fúj!) Ebédre tárkonyos raguleves, rizsfelfújttal 600-700 forintért, vacsira virsli, és most mint egy jóllakott óvodás gyorsan elfelejtek mindent, különösen azt, hogy  tulajdonképpen  mi a fészkes fenét keresek az Országnak házában, ahol nem történik semmi, csak a fideszesek járkálnak ki-be, amin szocik röhögnek egyet, meglehetősen kesernyésen, a cigaretta is keserű, a kóla meleg és az ablakból is a dögunalom teret látni. A mai nap tanulsága: Gál J. nem tud egyetlen idegennyelvet (Németh Zsolt),  Gyurcsány hazudós (Semjén Zsolt), Nem bírom fékezni magam (Mikola István), Nem szeretjük se a kordont, se a stoptáblát (Kondorosi Ferenc államtitkár), A szerelmespárok nem bújhatnak össze a Kossuth tér padjain (Szijjártó Péter), Az orbáni gőzmozdony elütötte a demokráciát(Mesterházy Attila), Lendületét vesztette Magyarország (Gyurcsány Ferenc). Ennyi, a többi néma csend.
{ komment (1) } { permalink }  
Unalmas tisztújítás
Minden előre kódolt, minden előre tudható az MSZP februári tisztújító kongresszusáról. Azzal, hogy szombaton hivatalossá vált a párt országos tisztségére aspiráló politikusok jelöltsége, lényegében nem történt semmi, a Föld dőlésszöge változatlan maradt, Kékestető nem emelkedett a sztratoszférába, a párt népszerűségi mutatói ingadozásukkal nem kalimpálták viharossá a közéletet, egyetlen aktivistát, vagy szimpatizánst sem kellett újraéleszteni a rököny okozta heveny szívgörcsből. A szocialisták meetingjét akár meg se kellene tartani, csak az eredményt kihirdetni: Gyurcsány Ferenc kormányfő lett a pártelnök, elnökhelyetteseknek Szekeres Imrét és Juhász Ferencet választották a küldöttek, az alapszabályt néhány ponton szigorították, és dafke nem szavaztak meg egy-két eleve lényegtelen módosítást, csakhogy kicsit figyelmeztessék az új pártelnököt és a hozzá közelállókat: az erő nemcsak a fentiek, hanem a lentiek sajátja is, és így tovább és így tovább.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Engedetlen blog

Azért ezektől a ballib médiákoktól is lehet tanulni valamit. Például itt van a számlálás, mint hatásos politikai fegyver, amit a 168 óra mintájára nem Josip Tottal népszerűsít a Fidesz, hanem a Kossuth téri "vasfüggönnyel". Polgári engedetlenség címmel indított oldalukkal - blog ez? -, és az azt fémjelző képpel hangyányi vidám barakkhangulatot, csipet Kádár-kori rosszérzést adagolnak a fortyogó szélsőjobb vízbe, hogy aztán a szeptember-októberben már szervírozott '56-os nosztalgia-felfújt mellé feltálalják 1989-et. Közben a tűzhely mellett a reformkonyha szakácsai brutális öngumibotozásba kezdenek. (Képzavarban fuldoklok)
{ komment (0) } { permalink }  
Vasárnapi kvíz
Mondja meg valaki, hogy ez a kis áthallásos szösszenet kinek a száján suhant ki a parlament oszlopai közé? 1995-ben járunk, tavasz közelg, Bokros nevétől terhes a levegő.
"És most az ön intézkedései, miniszterelnök úr, a családot verik szét, szétverik a nemzetet. S kérdezem öntõl: nem fél-e ön, miniszterelnök úr? Hiszen március 15-e következik! Mi március 14-e estéjére, hat órára, a Petõfi térre meghirdettük a fáklyás felvonulást, a magyar nemzet 1848-as szabadságharcára emlékezvén; meghirdettük az alapszerzõdések ellen. S gondolja, most tudomásul fogjuk venni, hogy a gyerekektõl elveszik a kenyeret, hogy nem lesz gyet, hogy nem lesz gyed, hogy nem lesz szociális pótlék, hogy nem lesz szülési hozzájárulás?!"
1. Horn Gyula
2.Orbán Viktor
3.Torgyán József
UPDATE: 3-as
{ komment (6) } { permalink }  
Szombati kvíz
Na akkor folytassuk. Ki volt az a politikus, aki a rendszerváltás utáni első parlament első ülésén a képviselői eskü szövegét "előmondta" zöldfülű demokrata társainak?
1.Orbán Viktor
2.Deutsch Tamás.
3.Gál Zoltán 
A helyesen  tippelők között kisorsolunk két zoxigén molekulát.
UPDATE: 2-es
{ komment (8) } { permalink }  
Pénteki kvíz
Jessy kérésére imhol egy fejtörő. Ki mondta a következő mondatot az Úr 2001. évének november havában Magyarország házában? Ej, hol volt még akkor a kordon-ügy, hol volt akkor még a Gyurcsány-kormány és annak gaz rendőrsége!
"Aki politikai indíttatásból, alaptalanul megrendíti a polgárok hitét a jogállam intézményeiben, az előbb-utóbb szembekerül a polgárok akaratával, és egy idő után maga válik hiteltelenné."
1. Kovács László (MSZP)
2. Répássy Róbert (Fidesz)
3. Boross Péter (MDF)
Update: 2-es.
{ komment (10) } { permalink }  
Fenyegetős mese
Volt egyszer egy kisfiú, Gyurika. Gyermekkorában jópajtása volt Ferinek, együtt tologatták a műanyag moszkvicsokat és testvériesen megfelezték a házmestertől kapott almát is. A grundon mindig egy csapatban játszottak, a loknis kislányokon sem tudtak összeveszni, sőt olykor úttörő nyakkendőt is cseréltek. (Amikor egyiküké épp mosásban volt) Gyurika félős kisfiú volt. Rettegett a szomszéd kerületből átsunnyogó szittyáktól (lásd analógia: Micimackó és a Wuclik), mert azok mindig el akarták venni az üveggolyóit, meg a zsebében rejtegetett égig érő paszujt. Gyurika ilyenkor mindig a házmester bácsihoz rohant farkast kiáltani. "Anti bá, Anti bá, megint jönnek és fenyegetnek!" Anti bá rendre hóna alá csapta a gereblyét és ment, hogy szétcsapjon a gaz sihederek között. De sihederek meg nem vótak. Legalábbis mire odaért. "Még egyszer feleslegesen ide rángatol fiam, jól szétrúgom azt a kiszes hátsódat! Hát, a fenének ijesztegetsz itt engem!" - így Anti bá és már vissza is ment a figyelőállásba. Egyik nap, egy márciusi hajnalon fűző nélküli tiszacipők csattogtak a macskaköveken, a kóbor kutyák behúzódtak a kapualjakba, a villamos csengetett picit. Siheder-sereg vonult a grundra, hogy azt mondja: einstand. "Bevettük, alkotmányozó nemzetgyűlés, új választás, ti meg a francba" - szólt a vezír és félfordulatból leküldött egy barackot Gyurikának. A fiú rohant Anti bához segítségért. Az öreg felé sem nézett; inkább kevert egyet a rántáson, és berántott egy kevertet. "Nem meg mondtam, hogy ne ijesztgessél, te gyerek! Unom már. Megint hazudol" - mondta. S így, Gyurika üveggolyói attól a naptól már más zsebét tömték degeszre.
{ komment (1) } { permalink }  
Nesze, vazze: warrior

Mondjuk ki: egy magára valamit is adó népnemzeti demonstráló nem megy utcakövet dobálni csak úgy. Ahhoz szépen fel kell öltözni. Nem black tie, csak úgy smart casual. Kényelmes, sportos ruha kell, ami egyszerre mutatja, hogy mi a székely-szittya-árpádsávos oldalon állunk és jól lehet benne futni a szemmagasságban kilőtt gumilövedékek elől. A nagy magyar szakadék jobbpartjának egyik celebje, Tomcat (nagy örömünkre már kommentel is nálunk, tegye többet!) pólóboltja igazán sikeres, s bár van egy-két igazán undorító, már-már mélyrasszistának tűnő felirattal ellátott terméke is; be kell látnunk, hogy a Tomcat-pólók többsége igazán vicces. Aztán itt vannak még a különböző székely ruhaboltok (szittya-pizsamával - nem vicc!), de az igazi, csiszolatlan gyémántra csak most bukkantunk rá. Neve is van: Warrior. Azaz Harcos. Csak így, magyarul: warrior. Mert, igaz rendes szittya nem is magyarul írja ám ki a bézbólsapijára, hogy "harcos", hanem angolul, mert az a trendi. Warrior, vazze. Csak győzzék helyesen kiejteni. Ebben aztán lehet menni tévét ostromlani, van belőle tripla ikszelles is - a nagyra nőtt kurucoknak. Az pedig már csak a magoros képzavar, hogy a "Warrior" feliratú pólók hátoldalán a "warrior" szót ősi magyar rovásírással is felhímezték. Nehogy mán valaki azt higyje, hogy nem. A buta rohamrendőr meg csak néz majd sután az azonosító nélküli sisakja alól, hogy: "na, ez meg mi a fasz?
{ komment (11) } { permalink }  
Napi kvíz
Szerinted honnan való ez az idézet?
"Másképp gondolkozók mindig vannak, és mivel politikai váltógazdaságban élünk, eljöhet a pillanat, amikor nekünk lesz szükségünk a Kossuth térre. A pár száz hangoskodó jogait védve a jelenleg néma tízmillió ember érdekét védjük. Olyan pedig egyszerűen nem lehet, hogy egy csőlátású rendőrkapitány döntsön arról, hol lehet tüntetni. Akár hogy nézzük, ezt Gyurcsány Ferenc elszúrta. Nem kellett volna mást tennie, mint ellenjegyezni Gergényi nyugdíjazási kérelmét."
1. Ez a szöveg Bayer egypercese, melyben a baloldali jobboldali lecsap a gaz kormányra.
2. Répa Robi parlamenti felszólalása, melyet hangos baloldali bekiabálások kísértek.
3. A Gyurcsány Ferenc alapította amoba.hu vezércikke.
(A megoldás itt.)
{ komment (12) } { permalink }  
Csak a perec

{ komment (0) } { permalink }  
Viccgyár

Talán a megszorítások, talán az aktuális hatalom arrogáns, vagy annak hitt volta, talán az ezeknekmindentszabad- hit, talán a hatalmasságokon jó nevetni, a tekintélyt szóban lerombolni, talán ezért vannak... jó itt befejezem, fejtse meg más annak az okát, miért jönnek fel a mélyből, a pesti utcáról az új politikai viccek. Sokhelyütt találni a neten ilyen-olyan gyűjteményeket, de attól tartok többségük egyáltalán nem új, még az ötvenes-hatvanas-hetvenes évekből származik, csak a neveket helyettesítették be az aktuális politikusok neveivel.  
 - Mi a különbség Magyarország és Hófehérke között?
- Semmi. Mindkettő a piros felét választotta, és rövid időn belül padlóra került.

Vagy itten van egy másik örökbecsű:
Gyurcsány országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött
kismacskákat pakolgatja:
- Ez is szoci, ez is szoci, ez a macska is szoci...
Gyurcsány nagyon megörül. Megsimogatja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, és látja az említett fiút kismacskákat pakolgatni:
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Töltse le Friderikuszt Gyurcsánnyal

MSZP felszólítása: TÖLTSE LE FRIDERIKUSZ SÁNDOR BESZÉLGETÉSEIT GYURCSÁNY FERENCCEL!"
(Déli figyelmeztetése: Már akinek hét anyja van, az!)
{ komment (0) } { permalink }  
Vármegye Laci
Blogot indított a drága jó Toroczkai László. Már csak ez hiányzott neki. Meg nekünk. Persze, addig jó, míg egy számítógép előtt ül és nem mondjuk az MTV-székháza előtt a fűben. Nyuszi ül. A webnapló pedig bizonyára igen népszerű lesz, elsősorban a nemzetbiztonságiak körében, innen legalább tudhatják majd, hogy Laci merre jár, mit csinált. Nyuszi hopp. Lacink legutóbb a szintén jogszabály- és törvénybarát Budaházy Gyurival találkozott. Úgy spontán. Biztos mondta neki: "Hé, te! Melyik út megyen itt a Kossuth térre?... ööö... Hát, te ismerős vagy te nekem! Nem te vagy a budaházygyuri? Azt a szittyakürtös jókurvaéletbe, Gyurikám! Hát hogyan vagyol, te édes bujdosó juhász?" Aztán megittak biztos egy sört, vagy kettőt. De jöjjenek a legérdekesebb részletek Vármegye László legfrissebb bejegyzéseiből. Megkapja a magáét a Viktor is. Azta...
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Preferenciák

A Fidesz 97, az MSZP 23, az SZDSZ 6, az MDF 3 . No és a Jobbik is jön fel: 3! (Ha a keresőjükbe beütöd a SZERELEM szót.)
{ komment (4) } { permalink }  
Műveleti terület a bárányfelhők alatt

Jetphotographer
{ komment (0) } { permalink }  
Kordont bontani, csakis jó társaságban!

Ki az a hülye, aki egy ilyen szép tavaszközeli napon a felfújható díszfrakcióval megy kordont bontani? Dehogyis! Jóbarátokkal kell azt. Úgy gyorsabb és könnyebb a munka. Persze, ha a rács rosszabbik felén vagy...
{ komment (1) } { permalink }  
Fidesz Update-menü
Megbízható forrásaink szerint Orbán Viktor és a Fidesz holnap ismét akcióba lendül. Ezúttal a budai milliárdosok vendéglőit fogják meglátogatni (csak azokat, amelyek az út baloldalán vannak) és gyors rajtaütéssel felszabadítják a menükön szereplő "cordon bleu"-ket. A radikalizálódó párt vezetése szerint ugyanis egy demokratikus államban megengedhetetlen, hogy az igazi magyar csirkefalatokat "cordonnal" veszik körbe - nem beszélve a liberálbolsevik sonkatöltelékkel. Úgy hallani, hogy az ügyben a Fidesz brüsszeli képviselőik is állástfoglalnak majd: "Szabadítsuk fel a csirkéket" címmel. Ez az igazi update, a balkáni Magyarországon.
{ komment (1) } { permalink }  
Főkapitány úr, itt van a zorbán!
Amikor ez a bejegyzés készült, alig pár perce csak annak, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök és képviselőtársai - "példát mutatva a demokráciából" - elbontották a Kossuth téri kordont. Mert ők olyan konszenzuskereső, európai, az ország békéjét kereső emberek. (Hogy lesz-e zavargás délután, hogy nekimennek-e a sorfalat álló rendőröknek a gyorsan kiérkező árpádsávos csapatok, még nem tudni.) Azt pedig csak elképzelni tudjuk, hogy milyen párbeszéd zajlott le a Parlament védelmére kirendelt Sz. József tizedes és felettese között ma reggel. Valami ilyesmi lehetett...
{ komment (7) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.