ParlamentBLOG
Abszurdisztán
Az ORTT kisorsolta, milyen civil egyesületek delegálhatnak tagot a közmédiumok kuratóriumaiba. A Magyar Rádió Közalapítványba a többi között a Hallássérültek Iskoláinak Országos Egyesülete, a Magyar Televízió Közalapítványba pedig a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége is küldhet kurátort. (??????????)
{ komment (11) } { permalink }  
Poénsirató - Kis Kuncze-kalauz

Kuncze Gábor holnaptól nem pártelnök és valószínűleg frakcióvezető sem lesz. Kicsit kapirgáltunk a parlamenti szemétdombon Kuncze-krajcárok után - amolyan országgyűlési búcsúztatóként és gyorsan találtunk is aláírásgyűjtő kiscicákat, teliholdat, szalmonellákat és luxushülyéket, előbukkant egy tavalyi zakó, no meg a legrövidebb felszólalás is, amit nem überelt még semmilyen miniatűrizálási akarat. Az idézetgyűjteményhez, a best of Kunczéhoz katt a tovább gombra.
{ komment (4) } { permalink }   { tovább }
Akiben egy író veszett el...
Kutakodva a parlamenti naplók elektronikus szemétdombján, mindig ráakad az ember egy-egy gyémántra. Azt megszoktuk, hogy Kuncze Gábor mélytenor mondatai mindig hoznak némi meglepetést, ne felejtsük azonban a többieket sem, akik - ha nem is annyira humoros formában, de - költői módon, élvezhető csomagolásban csesztették a másik oldalt. Jelen esetben Bogár Lászlóre emlékeznénk, aki az Orbán-kormány idején a MeH politikai államtitkára volt. Az Országimázs kapcsán mondott patkóbeli felszólalása rejt néhány irodalmian fényes fricskát. Csak két példa: "Bennem az önök kezdeményezése, tisztelt MSZP-s képviselők, egy regény kezdő mondatait idézi fel. A regény szerzője Stephen Leacock, a regény címe "Matild, a nevelőnő, avagy a rejtély kulcsa" (...) Nos, ez az opus az alábbi mondatokkal kezdődik:
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Egy pár pint
Stuart Douglas, a skót liberális demokraták ifjú képviselőjelöltjét nemrég még ünnepelték, mondván tizenkilenc éves fiatalemberként ő lehet a május harmadikai parlamenti választások legifjabb nyertese - már ha bejut a Skótszágházba. A bélyeggyűjtő jogászhallgató fiú ráadásul abban a körzetben indul, amelyben a jelenlegi - leköszönő - miniszterelnök, Jack McConnell is megméretteti magát. Ebből adódóan sok esélye nincs, de mégis mindenki drukkolt neki. Mostanáig. A kampány utolsó heteiben ugyanis a szemfüles sajtó rábukkant Douglas úrfi internetes oldalára, amelyen volt oly hülye, hogy magáról olyan képeket tett fel, amelyen épp részegen fetreng valamelyik skót kocsma padlóján. A pártja úgy kommentálta: "Egy fiatalember túl sokat ivott. Ennyi történt". Ja, ha csak így nem. Bár tulajdonképpen ez még előnyös is lehet. Egy korábbi választáson ugyanis az egyik képviselőjelölt azért nyert, mert az utcán belekötő ellenzéki provokatőrt visszakézből arcon csapta. A skótok azt mondták: ez belevaló pali. Májusban meglátjuk, Douglas barátunknak előnyére válik az a pár pint sör.  
{ komment (0) } { permalink }  
Kilátszik a majomsegg
Nem mintha nem lennék oda a formás fenekekért, de mintha mostanában a kelleténél többet foglalkoznának bizonyos hátsó területekkel. Igaz, hogy a parlamenti seggezésnek vannak hagyományai. Az Orbán-kormány idején a patkó egyik oldaláról az alábbi mondat hangzott el: "Ez a Széchenyi-terv tehát - összevetve a 2001-2002-es költségvetéssel - egy virtuális terv. Igaz rá az az indiai mondás, hogy minél magasabbra mászik a majom a fára, annál jobban látszik a feneke." A fenék ugyan nem kimondottan segg, de minden segg egyben fenék is. További fenékügyi kérdésekbe most nem bonyolódunk. Heti kvízünk, vajh ki idézte meg az indiai majom hátsóját a magasztos törvényhozás épületében?

A- Kuncze Gábor
B- Szekeres Imre
C- Horn Gyula

UPDATE: akkor tippelés után itt a megoldás, ki hitte volna, hogy ő ilyet is tud...
{ komment (2) } { permalink }  
És tudja, képviselőtársam, tiltottam nekik
Szalacsi kollega elmehet a sunyiba Kontur képviselő mellett. Ennek az állításnak az igazolásásra  felvezetünk egy rövid felszólalást, amit a Fidesz egyszem munkása követett el egy őszinteségtől lázrózsás pillanatban. Konturról eddig is tudtuk, hogy az óvodai jele a villáskulcs volt, és legjobb barátja a Viktor, de azt már nem, hogy van három fia, akik annak idején bömböltek azért, hogy krimit nézhessenek, mire Konturné igazat is adott nekik. De ő kitartott és rendszerbíráló ellenzékiként nem kért a T-k szentháromságából, csak tiltott, és nem tűrt, de nem is támogatott.  Aztán eljött a nagy nap. A 23 évessé cseperedett gyermekek a családi ebédlőasztal mellett, a rántott húsok, cubákok és rántott csirkék világában jól eltévedve bevallották azt, amitől jó Konturunk igazi pedagógusnak érezhette magát: ők bizony utálták a krimiket és köszönik szépen, hogy eltiltották őket. Isteni!
{ komment (2) } { permalink }  
Lost
Vannak olyan helyzetek, amikor kongani tud a parlamenti patkó, a házvezéren és jegyzőkön kívül néhány teremszolga lézeng vizes poharaik utáni keresletet kutatva a parlamentben. Így volt ez egy hete is, amikor az ülés jegyzőkönyv vezetői azt is le tudták írni, hogy a nagy tömegben melyik képviselő verte pirosra a tenyerét. "Mindenkinek jó pihenést kívánok, az ülést bezárom. Viszontlátásra! (Pettkó András tapsol.)" Aznap az utolsó pillanatokban kiderült, hogy elveszett a Fidesz pártigazgatója. A rendőrség körözte, a katasztrófamentők kutyái keresték, és a Csellengők című műsorban is bemutatták az arcképét. Az országos méretű akcióhoz a Házelnök is hozzájárult egy apró segítséggel: "Aki látja Kubatov Gábort, kérem, gombnyomással jelezze! "
{ komment (1) } { permalink }  
Az élet Demcsák Zsuzsa után

Főnek a fejek a kancellárián, jaj vajh ki légyen az kommunikátor, aki meg tudja magyarázni a reformokat az gaz népnek, mely fellázadni kész. Jaj, vajh ki légyen az? Talán Fábry Sóder Söndör lészen az jelölt, ki jobb mint a bal, vagy Bayer "Hülyegyurcsány" Zsolt, aki összehozni kész az nemzetet, netán Kondor "Nemvoltamügynök" Katalin, a miniszterelnöki interjúk nagy mágusa lészen, esetleg Dundika, aki az egészségügyi reformot legjobban tudó, esetleg a lovagkereszttel kitüntetett Bajor "Fóka" Imre, vagy a mindig objektív és elfogulatlan "Drága Bolgár Úr"? Jaj, vajh mi légyen velünk? És ekkor felvirradt Kiszel Tünde napja.
{ komment (11) } { permalink }  
Hát mégsem folytatja
Demcsák Zsuzsa visszalépett a kormányszóvivői poszttól. Közleménye szerint "az elmúlt hetek támadásai ellenére is szilárd maradt az elhatározásom, és nem változott az ok sem, amelyért elvállaltam a kormányszóvivői feladatot: a magam lehetőségeivel is támogatni akarom a kormánykoalíció reformjait" "A jelenlegei helyzetben azonban úgy ítélem meg, hogy azzal segítek a leginkább, ha a kormányszóvivői felkéréstől elállok". Mindenesetre érdekes a kiválasztás módja. Állítólag a legjobban szerepelt a kilenc számba jött jelölt vizsgáztatásán. A legügyesebben válaszolt arra a kérdésre, milyen lesz a kormány árfolyampolitikája? (Az MNB-nek van, a kormánynak nincs) De politikai érzékenységből blogjában nullásra vizsgázott. Vajon miben bíztak, ha életében nem volt politika közelben, ha nem vezetett politikai műsort, ha nem mutatta meg a "frontvonalban", hogy újságíróként érti, átlátja a zajlást, a zakatolást,  a mozgás okait, ismeri annak működését?
{ komment (4) } { permalink }  
Három front az kettő
És folytatja.
"Három fronton indult támadás ellenem, vagy inkább ellenünk – a család ellen".
1. Az erotikusnak mondott fotóim bemutatása...
2. Blogbejegyzés...
(?????????)
{ komment (1) } { permalink }  
Visszahozta
Megtartotta szavát a skót származású asztronauta Nick Patrick és visszatért a Skót Parlamentbe azzal a nemzeti lobogóval, amelyet űrkirándulásra vitt a Space Shuttle STS-115 csapatával a nemzetközi űrállomásra. A skót zászlót George Reid, a hamarosan leköszönő parlamenti elnök vette át az űrhajóstól - írja Scotland ügynök legfrissebb jelentésében.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Koponya

Haláli fejek vannak az Országgyűlésben, nagy koponyák... Ööö... Na, azért ezt mégsem. Viszont Kócos blogger barátunk talált egy igazi koponyát, szemben Szilvásy György kancelláriaminiszter irodájának ajtajával. Ha jól megnézzük, a Parlament oldalán lévő egyik vízköpő nem más, mint egy koronás halálfej. Nézz le ráám, nézz le rááám, óóóóó....
(Ha valaki tudja a vízköpők valós történetét, eredetét, szimbolikáját, ne késlekedjen megosztani velünk!)
{ komment (0) } { permalink }  
Az ember, aki mindig rámutat (valamire)

Pozsonyi Ádám író, publicista és hivatásos reakciós. A nyolcvanas években számos underground zenekarban tört borsot a fennálló hatalom orra alá (Hobbiszinten ma is zenélget a Tekintetes Úr nevezetű, sehová be nem sorolható avantgárd együttesben, melynek énekese, zeneszerzője és szövegírója). A kilencvenes évek elején amatőr (szamizdat) lapot jelentetett meg, itt alakult ki önálló, csak rá jellemző stílusa. A hivatalos sajtóban az ezredfordulón kezd publikálni. Írt a Magyar Nemzetbe, s a Demokratába, ahol jelenleg saját rovata van. Eddig négy önálló kötete jelent meg - ezt magáról írja. Õszinte pali. Már az is pikáns, hogy mélymagyar-mélyjobboldali létére miért épp a "Vörös Lyukban" zenél, de ez nem is érdekes. Viszont egy dolgot elárulhatna, úgy igazán: mi a szittyategezes, árpádsávos túrót mutogat állandóan? Az igazságot? Fenyeget? Kér egy sört? Vagy épp meglátta Gyurcsányt az utca túloldalán?
{ komment (0) } { permalink }  
Jól van, de ki az a Gyurcsány Éva?

Gyurcsány Ferenc kormányfő, arra a kérdésre, hogy szokott-e hálapénzt fizetni, a tv2 legutóbbi adásában azt mondta: "Nem állítódik elő az a szituáció, na, ha szóval, de tudom, hogy az édesanyám az ad. A nővérem az ad. Megkérdezi, hát az ismerősök adnak. Nagyon furcsa ám ez a paraszolvencia dolog." Furcsa hát. A paraszolvencia már csak ilyen. Kimondani is nehéz. De, ami még ennél is fontosabb kérdés: tessék mondani, ki az a Gyurcsány Ferenc nővére? Ki tetszik lenni a miniszterelnök nővérének, csókolom? Ki az a Gyurcsány Éva, akiről a Debreczeni-könyvben is írtak? Hogy néz ki, mit dolgozik, miben utazik? Kiszes vagy orbánista? Házgyári vagy villa? Szeretjük vagy nem? Õ az igazi Jane Doe? Lehet tippelni.

Kérdés: Ki valójában Gyurcsány Ferenc nővére, Éva?
A - Egy vizitdíjautomatákat gyártó cég ügyvezetője
B - Úszómedence-tisztító Feri villájában
C - Kóka János eltitkolt első felesége
D - Orbán egykori üzlettársa Sárazsadányból
E - Mindegy, biztos kommunista az is, nem magyarhitű-népnemzeti-igazmagyar
F - Wittner Mária

{ komment (1) } { permalink }  
LFSZSZSZMECNGY
Azért ez szemétség, a kicseszés netovábbja! Nagy lelkesen szerettem volna regisztrálni, egy új e-mail címet kapni, ilyen még úgy sincs, hogy fényezhetném magam vele, de nem, de nem, de nem...! Lehet, hogy másnak nem az, nekem új, hogy egy párt levelezőrendszert indít. A Fidesz freemailjével csak annyi a baj, hogy korlátozottan free, kell hozzá tagsági könyv, vagy ha az elveszett, akkor a Tagnyilvántartás elvtárssal kell egyeztetni, ehhez meg név kell, telefonszám mindeképpen, esetleg egy szervezet neve, ahol tag vagy, de csak úgy belépni nem lehet, hja kérem ez az igazi árukapcsolás a köbön. Csak azt tudnám ki adta a nevet ehhez a prodzsekthez, ki tartotta keresztvíz alá a Fidesz Nyílt Levelezőrendszert? A LFSZSZSZMECNGY(Levelezőrendszer: Free Szocik Szadeszosok Szimpatizánsok és Minden Egyéb Civilek Na és Gyurcsány) cím talán jobban megfelelt volna.
{ komment (0) } { permalink }  
Parlamenti tárgyak, helyek: az ékszeres ládika
A természettel való szimbiózisunk legtalálóbb szimbóluma lehet - tobzódjunk csak ebben, alliteráljunk csak idegen, SZ-betűs szavakkal! - , ha a toalett kiegészítőit természetazonos alapanyagokból gyártjuk, még akkor is, ha oly' pusztító társat találunk a fának, mint a víz, mely korhasztó bár, így haszontalan, de végtermékünk áldott elfödője, így meglehetősen hasznos, tárolni való dolog. A parlament női toalettjének tartálya bizony fából vétetett, olyan mint egy kalaptartó, egy hozományos ládika, ékszere annak a titkos szobának, aminek emlegetésétől jólneveltségünk okán, társalkodás közben tartózkodni szoktunk, de itt és most egy kép erejéig kivételt teszünk. Ékszerdobozunknak lebegő talpakat is gyártott a jóravaló mester, inkább dísznek, mint praktikus okokból, az oldalkeretek közé pedig lambériás megoldást választott, csakis azért, hogy ne csak a testnek, hanem a léleknek is üdítő legyen az a röpke idő, amit törvényhozónk a jog és a politika útvesztőiből kicsinyt kiszállva ott eltölteni lesz kénytelen.
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a magányos fülke
 • { komment (4) } { permalink }  
  Parlamenti tárgyak, helyek: a magányos fülke

  Mi mindennek lehet néma tanúja a parlamenti telefonfülke, mely ugyan vesztett hajdani fényéből, modern készüléket ölel körbe, de a fa újnak tetszik, noha " láthatta" még Mikszáthot, a huszadik század elejének összes parlamenti tollforgatóját, talán Bethlent is, de valószínűbb őt, csak szidták, vagy éppen dícsérték a kalicka négyzetében attól függően, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki újság tudósítója adta le ott flekkes szösszeneteit. A mai kor telefonfülkéje a csóró, potyázó újságíróknak kedvez. Csak a nullás gombot kell megnyomni és lehet telefonírozni a redakcióval, vagy az asszonnyal, vigye haza a gyereket, sőt, lehet a haverokkal a sör, buli, nafta hármas igazságát dícsérni, vagy szundítani egyet és azt álmodni, nincsenek nők, akik bonyolultra szövik a mindennapokat. Esetleg benn, a villany mellőzésével halk csókokat is válthatnak a szerelmes tollzsenik, ha éppen a kordonbontás, vagy sajtótájékoztató ricsaja sem a nőt, sem a férfit nem rendeli munka közelébe. De a potyalesők, szerelmesek ritkán járnak arra. Többnyire árva a dohányzóhelyiségben felállított liftszerű képződmény. Ajtaja nyitva. Hátha valaki újra betéved, szid, vagy dícsér benne valakit, redakciót hív, fontoskodik, flekkes szösszenetet diktál, úgy ahogy akkor, amikor még a folyosón számozott szivartartókból kerekedett  füst a cilinderekre.
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák
 • { komment (0) } { permalink }  
  Én voltam Budaházy
  Nem meglepő, hogy politikusainkat még a komoly ügyek is kedélyes mondatokra ihletik. Így egycsapásra, végérvényesen bebizonyíthatják, hogy a heteken át a közbeszédben tartott ötlet, javaslat, vagy téma, milyen könnyen feláldozható a kommunikációs bravúrok, replikák oltárán. Most éppen a szélsőségesek és jelképük ügye darálódott poénra a parlamenti ülésen.
  Kuncze Gábor(SZDSZ): "Az Árpád-sávos zászlóval mint történelmi zászlóval nincsen semmi baj, csak szerintem nem lengette a kezét Árpád, amikor ez a zászló egyébként még nem is létezett."
  Lendvai Ildikó (MSZP): "Megdobáltuk magunkat tojással, mert szeretjük, előzőleg Árpád-sávos zászlókat lobogtattunk saját magunkkal szemben (…), majd később én voltam Budaházy, rég akartam egy jó kis parókát."
  Navracsics Tibor (Fidesz): "Kérem szépen, nem védjük az Árpád-sávos zászlót – az Árpád-sávos zászló van. Van. Ön (Gyurcsány Ferenc) például március 15-én kétszer is érintkezett vele. Nem láttam, hogy menekült volna (…)."
  { komment (3) } { permalink }  
  Skót száz napos

  Alig néhány hét van már csak hátra a skót parlamenti választásokig, amelyen a jelenlegi közvéleménykutatási adatok alapján nem kizárt, hogy az Alex Salmond vezette Skót Nemzeti Párt lesz a befutó. A Skócia függetlenségéért harcoló politikai csoportosulás első embere a napokban hirdette meg száz napos programját, amelyben olyan fontos kérdések szerepelnek, mint például a skóciai olaj és halászat, vagy éppen a 2012-es olimpián indítandó saját skót csapat kérdése - írja Scotland ügynök.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Vajon 2

  Ha egy politikus fél a jogi következményektől, attól, hogy pénze bánja majd a bírósági hercehurcát, akkor kérdezni kezd. Igyekszik ártatlannak tűnni, mosolygós arccal, bociszemekkel egyszólamúnak mondani azt, ami két- vagy többszólamú. Simicskó például így: Vajon feltételezhetjük-e, hogy (...) a késő esti zavargások ténylegesen zavargások voltak, vagy (...) egy televízióra komponált műbalhét láttunk" A másik, megtámadott politikus ilyenkor igyekszik felháborodni, arcába pír szökken, szeme fátyolos lesz, mint azoké, akiknek már csak az Amnesty International az egyetlen menedék, hanghordozása mégis büszkévé válik, harcedzetté és nyakasan vág vissza. Nyakó például így: Ez gyávaság, és iskolapéldája annak a fajta kettősbeszédnek, amit Orbán Viktor az elmúlt években alkalmazott. Annyira új minden, ez a fene nagy rendszerváltás, ez a fene nagy politcirkusz, hogy még egyik politikai erő sem ostromolta a másikat kényesb és aljas kérdésekkel? 

  { komment (7) } { permalink }   { tovább }
  Tankcsapda
  "Neked Katona Klári, vagy az ijesztő nevű Tankcsapda együttes a legnagyobb zenei élmény, összetartozunk" - mondta a szószékbe kapaszkodva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 15-én; bizonygatva, hogy mindegy ki kicsoda, ki mit akar, ki mit szeret, ki kit szeret, egy a nemzet, egy a haza, egyek vagyunk, azúristenitneki. Nem volt ez rossz beszéd, kicsit teátrális. De, ezt megszoktuk. Viszont, hogy jön ide a Tankcsapda? Azé', mert debreceniek? Gesztus kósalalinak? Nem. Tévedés. Gyurcsány a méltán elismert és híres Jeszenszky Zsoltnak üzent ezzel. Õ ugyanis az az "ex-külügyminiszter fia zsolti", aki a Kossuth téri maraton során színpadra is állt, mint a Magyar Lemezlovasok Egyesületének elnöke. Huh. Ütős poszt. Olyan fajsúlyos. No, Zsolti már a Kossuth téren is elmondta, hogy neki biza a Tankcsapda a kedvence. A legfrissebb hírekből pedig kiderült: a Lánchíd rádiónál is a csapda fog szólni. Csapda a csapból. Nem baj az. Csak azt tudnám, hogy ki szereti Katona Klárit? Nem Dobrev Klárit akart mondani? Úgy mégis...
  { komment (2) } { permalink }  
  Sakkünnep

  { komment (0) } { permalink }  
  Vajon
  Vajon tudják az utcakő-suhintók, hogy Petőfi aznap "nemigen aludt, mert már hét órakor reggel talpon volt, benézett Jókai szobájába, felköltötte, aztán nyugtalanul sietett a Pilvaxba. Útközben Vasvárival találkozott, ki szinte a Pilvaxba tartott"? Vajon tudják a kukagyújtogatók, hogy aznap "borongós, ködös, szinte pépes márciusi pirkadás volt, csípős szél fújdogált és feszegette a még jobbára csukott boltok cégtábláit"? "A Pilvaxban még nem volt senki, csak a koránkelő Bulyovszky Gyula, minélfogva még visszamentek mind a hárman Jókaiért, kinek szobájában tanácskoztak ama néhány bevezető szó fölött, mellyel a tizenkét pontot proklamálni fogja". 
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  Ünnepi etűdök

  Gáz. Könny. Víz. Ágyú. Ég. Kuka. Barikád. Maszk. Kapar. Torok. Dobog. Lábak.  "A rendőrök szimpatizálnak a békés..." "Basszátok meg. Mocskos zsidók. ÁVH!" Utcakő. Újságírókra. Rendőrökre. "Takarodjatok!" "Te magyar vagy?" "Igen." Mondom. "Én magyar". És mi magyarok vagyunk? Igen azok. Ünnepelünk? Igen ünnepelünk. A köveket. A könnygázt. A kukát. A barikádot. A Maszkot. Március van. Idus. Szokjuk. Lassan. (Több mobilkép, katt a továbbra)
  { komment (3) } { permalink }   { tovább }
  Olyan ósdi vagy te szép, gyönyörű Magyarország!
  Másnapos lendülettel kalimpálok a klaviatúrán. Igaz, ez nem tartozik ide, nem is illik az ünnep emelkedettségéhez, vagy mihez, de ha már blogról van szó, akkor írjuk ide ezt is. Talán megmagyaráz egyet s mást, a betűk idétlen egymásutániságát, a gondolatok összevissza kalézolását. Néhány demonstráló szónok harcra buzdított a Camel streetnél, feltehetően  szélsőmerítés, nincs is több dolgunk vele, soroljuk be őket a stadionos-szotyolás-sörös brancsba, aztán Gyurcsányt itt is ott is kifütyülték, aztán többezren hurrogtak a Nemzeti Múzeum előtt, a közvetítés kussolt róla, Orbán Tavasz meg a telet temette, monnyonle-hangulat a négyzeten szorozva cosinus pível.
  { komment (4) } { permalink }   { tovább }
  B. Györgyöt elkapták a Deák F. téren

  Március 15-e, napsütötte délután. A fővárosban kisebb rendőri egység "elüti" a régóta körözött Budaházy Györgyöt. A rendőrség közleményt adott ki a sikerre, amelyben olyannyira vigyáztak a személyiségi jogokra, hogy még Deák Ferencet is csak Deák F.-ként emlegetik. Biztos, mert kiskorú. No comment.
  (Az exkluzív képért dícséret a Népszava fotóriporterének!)
  { komment (0) } { permalink }  
  Kereszt
  Arról suttognak a bennfentesek, hogy az idei ünnepi kitüntetéssorozat sem marad meglepetés nélkül. Sólyom kézfogásairól nincs hír. Biztos források viszont állítják: a köztársasági elnök megbízásából tisztikeresztet kap Bajor "Kicsi huszár" Imre és lovagkeresztet Boros "Bumeráng" Lajos, utóbbi a Slágerrádió műsorvezetőjeként. Nem mintha azt gondolnánk, hogy nem két remek fickóról van szó, aki a maga területén nagyszerűet alkotott volna. Mert az igazság az, hogy két remek fickóról van szó, aki a maga területén, ugye. Csak azért ez megint olyan haverszagú. Olyan, "gyere kicsihuszár, nehogy már csak a Gálvölgyinek legyen kitüntetése, így legalább tudod fricskázni a HetiHetesben. Meg tudod mutogatni annak a hüjje havasnak". Meg olyan, "a Boros Lalinak két éve a Lamperth Moncsi már adott sajtódíjat (de minek?), úgyhogy kaphatna mán keresztet is. A Bochkornak úgyis jön a gyerek, neki keresztnek elég lesz az." Szóval, szögezzük le: szeretjük mindkettőjüket. Csak a politika álszent már megint. Mit szól majd Seszták Ági, meg Bayer Zsolt, hogy idén is lemaradtak...?
  { komment (4) } { permalink }  
  Azt mondta: S.E.G.G.

  Bizonyára sokak figyelmét elkerülte, de sasszem kócos kollégán nem lehet ám kifogni. A Magyar Nemzet 2007. február 7-i számában, a hírhasáb legalján, egy kis eldugott szegletben az alábbi hír volt olvasható: "A Fidesz helyi szervezete és a Civil Választási Szövetség lemondásra szólította fel Dunaújváros polgármesterét, mivel a legutóbbi közgyűlésen polgármesterhez nem illő szóval illette a közgyűlési többséget. Kálmán András (MSZP) a "sunyi, embertelen, gátlástalan, galád" szavak kezdőbetűiből alkotott "segg" szóval minősítette a közgyűlés többségét alkotó fideszes és független várospolitikusokat." Hát, azért ez megérdemelt volna egy nagyobb háttérelemzést. Olyan színes-szagosat. Márminthogy milyen is a dunaújvárosi segg, ha jobboldali. Van-e egyáltalán jobboldali segg, vagy a segg, mint olyan nem inkább jobbközép, esetleg neoliberális? Ki kéne írni egy népszavazást segg-ügyben. Vagy egy segg-chartát. Már úgy mégiscsak.

  { komment (5) } { permalink }  
  Borisz Viktor és Gyurcsány Gandolfini

  Az index.hu hírportál számolt be a myheritage.com című weboldalról és az azon elérhető mókás játékról. A honlapon bárki feltöltheti portréját és a program segítségével megtudhatja, hogy melyik hírességre hasonlít leginkább. Nos, ezek szerint Orbán Viktor hatvanhárom százalékban Borisz Jelcin, de felfedezhetőek benne Russel Crowe, Val Kilmer, Zoran Djindjic, Matthew Broderick és Anette Bening (!) arcvonásai is. Ami Gyurcsány Ferencet illeti, ő hetvenkét százalékban hasonlít a maffiózókat játszó James Gandolfinire, de arcvonásaiban azonos némileg Rod Stewarttal, Jeff Bridgesszel, a Terminátorból ismert Robert Patrick-kel és a tenor Jose Carreras-szal. Hát... Tudja a franc.
  { komment (1) } { permalink }  
  Konyhapolitika
  Link, ha nem tudod mit főzz ma. Juhász Ferenc, a szocik elnökhelyettese három ajánlata:  habart savanyú belsőség-leves,  halászlé, kelkáposztás tarja. Dávid Ibolya MDF elnök receptje: rácponty, mely a Ha a férjem kedvében akarok járni, mindig ezt készítem - jelszóval készül el nap mint nap a madöfös konyhában. És ha mindez kész, desszertnek itten van egy újabb ajánlat, a politikus-szelet, mely habos, édes, sőt kiadós, mint az élet, politikusaink és a mindenség maga.
  { komment (1) } { permalink }  
  Kvízzy
  Ki volt az a magyar politikus, aki sok évvel ezelőtt a kormányt támadó felszólalásában a zavargásoktól terhes mára is érvényes idézettel rukkolt elő: Mikor egyszer Thomas Jeffersont, az amerikai függetlenség és alkotmányosság atyját megkérdezték arról, hogy szerinte mi a különbség a jogállam és az önkény között, röviden így válaszolt: "A jogállamban a törvények uralkodnak az emberek felett, míg az önkényben az emberek a törvények felett."
  1.Kovács László
  2.Szájer József
  3.Herényi Károly
  UPDATE: Szájer
  { komment (2) } { permalink }  
  Öreg hülye, nekem ne dumálj itt

  Elhavazás megspékelve a mérhetetlen, kínzó és szokatlan fejfájással - nem panasz, csak dokumentálok, meaculpázok - vezetett oda, hogy tegnap kivesztek a betűk belőlem, no meg innen is. Pedig Navracsics igazán tollhegyre méltó tetteket vitt véghez (videó). Most nem akarok beállni a kizsidózikitten? kérdést boncolgatók sorába - vannak ők elegen, megjegyzem: Gyurcsánnyal ellentétben én nem akkor vagyok zsidó, meg fekete, görög, indiai, cigány és magyar, ha szidják őket, hanem eddig is, most is, és öt perc, sok év múlva is, hiszen egyek vagyunk és nem oszthatók - most csak egy kommunikációs suhintást vennék górcső alá. Nem volt túlságosan komilfó, és még finom voltam, hogy Navracsics Kuncze Fideszt ostorozó mondataira úgy vágott vissza, hogy boldog nyugdíjaséveket kívánt az elnökségéről leköszönő szabad demokrata hadfinak. Az udvariasnak tetsző rókakívánsággal és azzal hogy kicsikarta a Kunczét búcsúztató tapsot kommunikatíve mattot adott a szadesz vezetőnek, de le is söpörte a sakktáblát.
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
   
   
  © parlamentblog.hu
  Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

  Reklámozz minket!
  Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
  cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.