ParlamentBLOG
Ügynök-e vagy?

(Belinkelni nem tudom a cikket, egyelőre. Marosvásárhelyi fednőnevű ügynökkel azonosította életrajzi adatai alapján Martonyi Jánost, a Fidesz vezette kormány külügyminiszterét, az Orbán-évértékelők szervezőjének, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek elnökét Kende Péter az Élet és Irodalomban publikált cikkében. Martonyi korábban többször tagadta, hogy a múlt rendszerben beszervezték volna. UPDATE: időközben mások is rákattantak a témára, már tudok háttérlinket adni. Meg egy interjút)
Ügynök volt-e Martonyi János? Elkenve a múltját, mondta-e korábban azt, hogy őt nem szervezték be, nem írt jelentést, nem fizettek neki? Beszélt-e hitelességről, erkölcsről? Mondta-e már közíró, politikus, a zöldségesnél álldogáló Mari néni, hogy az előző rendszer, ötven, hatvan, sőt hetven, és még nyolcvan fokon is mosta az agyat? Hogy elhitette a hihetetlent és Medgyessy Péter, Novák Dezső, Szabó István, Vikidál Gyula, Juhász Előd, Som Lajos és még ezrek, aláírtak, vagy nem, önként jelentettek, vagy nem, de bedarálta őket a gépezet? Érdekes, hogy ügynök volt Martonyi? (Katt Tovább)
{ komment (4) } { permalink }   { tovább }
Jelcin és a műszaki hiba

Borisz Jelcin halott. Ne foglalkozzunk most azzal, megteszik mások, mit tett, mit nem, miért gyűjtötte össze szinte az összes hatalommorzsát, miért bomlasztotta fel a Szovjetúniót, egy nagy érdemét hozzuk csak fel, ami a '56-tal és a magyar parlamenttel kapcsolatos. 1992 november 11-én beszédében félig meddig megkövette Magyarországot 1848-ért, 1956-ért. A parlamenti napló tanúsága szerint a díszpáholyból biztonsági emberei kíséretében érkezett az ülésterembe. Beszédébe azonban egy kis gikszer csúszott. Jelcin próbára téve a magyar pedagógia, az orosznyelvoktatás színvonalát valamilyen  technikai probléma miatt szinkrontolmácsolás nélkül mondta el mondandóját. Aztán amikor befejezte, nagy tapsot kapott, ahogy illik - kérdés: ki értette, amit mondott -  kezet fogott Szabad György házelnökkel, Göncz Árpád köztársasági elnökkel és Antall József miniszterelnökkel. És már ment is volna, de a házelnököt csak nem tudta lerázni. A jegyzőkönyvek így emlékeznek az esetről:  "a kijárat elõtt megállva hallgatja Szabad György szavait". De nézzük a "bocsánatkérést":

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Ki az a Freud?
Mi járt Kékesi Szomszédverő Tibor szocialista képviselő fejében, amikor az együttműködés fontosságáról beszélt.  Mi történt vele előző éjjel?  Ki engedett el mit? Hogy jön ide a szerelem? Utolsó kérdésünk: ki az a Freud? "(...) én is egy vagyok azok közül - remélem, nagyon sokan vagyunk ilyenek -, akik javíthatatlanul hisznek abban, hogy van értelme és szükséges is együttműködni. Úgy látom, úgy érzem, hogy Orbán képviselő úr egyik hozzászólásában erre egy reménysugarat el is engedett, hogy a reformok kapcsán van ilyen szándék is, tehát nem csak egyoldalú ez a szerelem."
{ komment (1) } { permalink }  
Mikola szerint a hit
Mikola doktor elmélyültségének, filozofikus gondolkodásának másik bizonyítéka következik. A hit, az ima értelmezésével semmi baj, helyeslően csettintünk is, furcsa bukét csupán az előadáshoz felhasznált parlamenti díszletek miatt érzünk.  Jövőnk esélye a gyermek című politikai vitanapon elhangzott mikolai esszében megtaláljuk a szolidaritás tegnap elhangzott értelmezését is. Üssük hát fel a Mikola-lexikont az I és H betűnél: "Tudni kell, hogy a hit, a jövőbe vetett offenzív, optimista viszonyulás, az ima, a fohász nem kevesebb, mint a megváltoztathatatlannak gondolt világfolyamatokba történő beavatkozás lehetősége. Itt pedig erre is szükség van, mert az ügy, amiről beszélünk, nemcsak bináris számrendszerekben, nemcsak statisztikákban, nemcsak adatokban, hanem spirituális értékekben is mérendő."
{ komment (0) } { permalink }  
Mikola szerint az ember
Ennél az interpellációs válaszra adott mikolai viszontválasznál kiesett a kezemből a toll. Mikola doktor filozófussá változott, körötte csend, amerre ment, és egy remetebarlang vágyódott utána:"Amit tisztelt miniszterasszony elmondott, az fából vaskarika, amit önök terveznek az nem szolidáris rendszer, márpedig Európában a legnagyobb érték a szolidaritás." Eddig semmi baj. Mikola képviselő szinuszgörbéje, és agyi aktivitása rendben volt. Aztán néhány hangsorral odébb elszakadt minden. Nem tudni, különórát akart-e adni az egészségügyi miniszternek abból, hogy mit jelent a szolidaritás, vagy valami nagy baj történt. "(...) Ez pedig abból fakad, mint a közel 130 éves társadalombiztosítási rendszer is, hogy az ember lényege az, hogy önmagát szubjektíve észlelni képes személyként jelenik meg a természetben, az embernek lelke van, önmagát szubjektíve észlelni képes személy, ezért felelős önmagáért, de ha önmagáért felelősséget visel, akkor embertársáért is felelős, hiszen az egyént, az ént mindig csak a te határozhatja meg. Ebből a magamért és embertársamért viselt, vállalt felelősségből építkeznek a közösségek és a nemzetközösség is, amelyik szolidaritást vállal a bajba jutott, a szenvedő, a kiszolgáltatott emberért.(..)"
{ komment (1) } { permalink }  
Kivonulás

Igencsak keménynek bizonyult Szili házelnök, hiszen nem tűrt se beszólást, se rajcsúrt, sem innen, sem onnan. Volt, hogy telefonozás miatt csípett fülön törvényhozót, aki rögvest menekülő üzemmódra váltott és úgy hagyta el a patkó leghátsó sorába száműzött, amúgy mozdulatlan Kuncze Gábort, hogy a légsodor szerencsésebb képviselőknél hajat, kevésbé szerencséseknél csak bajszot rezegtetett.
- Kérem, várjon, képviselő úr! - intette le később Szili házelnök a felszólalni kész szocialista Török Zsoltot, mivel kisebb erejű földmozgást észlelt az MSZP padsorokban, ahol a képviselők úgy döntöttek, tesznek társukra, beszéljen az, amit akar, nekik közfeladatuk van a toalettben, a dohányzóban, vagy urambocsá! a büfében. A fideszes képviselők minden bizonnyal a döbbenet miatt maradtak a helyükön, váltak sóbálvánnyá, hiszen ilyen kivonulást még ők sem láttak. Szili házelnök türelmesen megvárta a cihelődő szocialistákat, akik közül többen mégis visszaültek, talán rájöttek arra, hogy a Haza mindenekelőtt, vagy csak egyszerűen a frakcióbírságtól féltek. Török végre beszélhetett, az újdonsült egészségügyi miniszter válaszolhatott, de hogy miről is volt szó, biztosan nem jegyzik meg az almanachok. Azt már inkább, hogy április negyedik hétfőjén a szocialista mozdulatok elvágyódásról tanúskodtak.
Figyelemről és szolidaritásról egyáltalán nem.
{ komment (1) } { permalink }  
Vagyonturka egypercben
Szüntessük be gyorsan az oldalunkat furdaló kíváncsiságot és turkáljunk kicsit a vagyonban. Egyperces post következik: az új miniszterek, pontosabban a kijelölt tárcavezetők közül egyértelműen a politikában megedződött Fodor Gábor a legszegényebb. A leendő környezetvédelmi miniszter egy hatvan négyzetméteres lakást tudhat fele részben magáénak, van egy SAAB-ja, hárommilliós tartozása, az ELTE-n tanárkodik, amiből körülbelül 15 ezres jattja van, oszt sulssz. Legalábbis a bevallása szerint. Nem sok mindennel büszkélkedhet Horváth Ágnes kijelölt egészségügyi miniszter sem, mármint ami a vagyonát illeti. Bevallása szerint lakása nincsen, de van egy Suzukija, életbiztosítása, majdnem hatmilliós bankbetétje, egyetemi oktatásból alkalmanként 200 ezer forintja, no meg egy élettársa. És kész.
{ komment (0) } { permalink }  
Három a Szilvásy

Van az úgy, hogy baj van. Amikor nem bukik le az ember, de kicsit büdös szag kezdi körbelengeni. Mint most a Szilvásy-fiúkat. Történt ugyanis, hogy az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának elnökét jól előzetesbe tették, mert a gyanú szerint milliárdos csempészetbe lógott a keze. Előfordul az a legtisztességesebb házban is, na. Van ilyen. Meg aztán majd kiderülhet még, hogy dehogyis. De menet közben kibuggyant, hogy az Alapítvány vezetése nyakig nemzetbiztonsági, volt és aktív titkosszolgák csücsülnek a kuratóriumban, NBH-közeliek mindenütt. Bumm neki. Azt a "céget" (NBH) meg Szilvásy György (képünkön középen) felügyeli, mint kancelláriaminiszter. Bumm. Az Alapítvány meg milliós adományt adott annak a BM kórháznak, amelyet Szilvásy István (György fivére, képünkön balra) igazgat. Bumm. Ráadásként pedig Szilvásy Péter (György fivére, képünkön jobbra) pedig grafológusként az Alapítványnak is be szok dógozni. Na bameg. Ezt a szart tessék valahogy visszalapátolni a lóba. Nem mondom, hogy jogszabályellenes ez a lócitrom, de büdös. Az biztos.
{ komment (3) } { permalink }  
Bebuktuk az EB-t, legalább Puskás örök
Az kétségtelenül előfordulhat Skóciában (ritkán), hogy a szívélyes vendéglátók esetleg nem pontosan tudják, hogy hol is van Budapest, illetve hogy a magyarokat eszik-e, vagy isszák. Az viszont biztos, hogy járjon az ember a skót felföld bármely szegletén, Puskás Ferenc nevét még ma is mindenki ismeri. A legendás magyar focista akkor nyűgözte le leginkább a brit szigetlakókat, amikor 1960-ban, a glasgowi Hampden Park zöld gyepén négy gólt is bevágott az Eintracht Frankfurt kapujába a Real Madrid csatáraként. Ennek emlékére az Albannach Skót Kulturális Egyesület egy Puskás Ferenc által dedikált labdát és egy háromnyelvű emléktáblát ajándékoz április 30-án a Hampden parki Skót Futball Múzeumnak. Hamár a 2012-es EB-t elbuktuk, legalább Puskás örök...
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Az ő játszmájuk, a mi elitünk
Játék az egész. Orbán Viktor törvénymódosító javaslatával nem akar mást, mint a dagonyában elakadt Fidesz szekér elé odadobni az Országos Választási Bizottságot, hogy azon csapatával áthajtva jusson  szárazabb, kevésbé sikamlós területekre. A Fidesz a választási eljárásról szóló törvény módosításával látszólag az OVB-t akarja megregulázni, hogy az Alkotmánybíróság, ha másodszor hozzáfordulnak, már felülírhassa a választási testület rendelkezéseit. De a jogszabály megváltoztatása  kétharmados parlamenti többséget igényel. Azzal pedig még a teremszolgák is tisztában vannak, hogy a parlamenti büfé tárkonyos ragujának zsűrizésekor előbb lehet ilyen mértékű összhangot találni, mint a fajsúlyos jogszabályok korrigálásánál.
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Gyerekvoks
A gyerekek után adna választójogot. Ezzel a módosítójavaslattal  támadta le az újságírókat békés tudósításuk közben Révész Máriusz. Azzal indokol: 10 millió polgárból mintegy kétmilliónak nincs szavazati joga. A legfiatalabb generáció sem személyesen, sem szülei útján nem szólhat bele az ország és a saját jövője alakításába.Meg kell szüntetni a családok kirekesztettségét. Okoskodjunk: ha  két gyerekem van az tehát három szavazati jog. Az asszony persze nem kap plusz kettőt, mert ő nő. Mehet az ombudsmanhoz sírni!. Ha a gyerek közben x pártért bömböl, de tönkretette a modellező játékomat, bosszúból az y pártot ikszelem be. Tudja, már ki az úr a családban! 
- Máriusz, te tulajdonképpen a tévében akarsz szerepelni. Ezzel az ötlettel végigházalhatod az összes műsort. Te ezt nem gondoltad komolyan!
- Miért? Gondolj bele korábban a nőknek sem volt szavazati joguk.
- Ja. És ehhez módosítani kell az alkotmányt, ami eleve lehetetlen. Működik ez már valahol?
- Nem. De el kell valahol kezdeni.
És itt befejezzük. Mert valahol be kell fejezni.
{ komment (9) } { permalink }  
Micimackó vezetni tanul

Nincs abban semmi különös, ha egy parlamenti képviselőnek nincsen jogosítványa. Legalább a hétköznapi emberekkel együtt buszozik-villamosozik, meg nem vesz fel milliós benzinpénzt. Kócos kolléga a minap kedves ismerős arcot vett észre egy pöttöm C3-asban. A kicsikocsi tetején nagy T-betű, benne egy nagy MDF-es. Pettkó András képviselő úr, a parlamenti patkó micimackója igyekezett megfelelni az anyósülésről érkező instrukcióknak és a KRESZ-szabályoknak. Tekerte jobbról, tekerte balról, mint egy igazi konzervatív. Lehet, hogy a fórumosok máris kormányzati pozícióra törnek és ezért kötelező lesz a jogsi? Egy ilyen kedvesen mackós figura miért egy bevásárlókocsi méretű autón tanul vezetni? De, ami még ennél is fontosabb kérdés: egy ilyen fiatal képviselőnek, hogy a túróba lehet két huszonéves gyereke?
{ komment (0) } { permalink }  
A frakcióvezető elájul

Túl vagyunk már Szili Holocaust-megemlékezésén, Gyurcsány zéró tolerancia-kiáltványán, Bárándy Gergely gyűlöletbeszéd ellenes törvénymódosítása jön. - ...mely azt célozza, hogy ilyen borzalmak ne történjenek...- itt elakad. A vele szemben ülő Navracsicsnak hátrabicsaklik a feje. - Elájulok - állítólag ezt mondja a mellette ülőknek. Felugranak a képviselők. Répássy és Varga elkapja a karját. A kereszténydemokrata Nagy Kálmán, Mikola, Kökény siet hozzá. Orvosok mindannyian. Orbán és Gyurcsány egy lépésre egymástól. Mindketten az időközben földre fektetett frakcióvezetőt nézik. Szili szünetet rendel el. A parlament orvosai futnak be a patkóba.  -Van itt már orvos - inti le őket Orbán. Néma a terem. Felvillan egy-két vaku. - Megkérem a fotósokat tartsák tiszteletben Navracsics képviselő úr személyiségi jogait - inti le őket Szili, aztán kiküldi őket a teremből. - Rakd már le azt a gépet - morogaz egyik szocialista a még bent maradt fotósra. Navracsics lábát felteszik az egyik székkarfára. Tapintani lehet a feszültséget. Senki nem mozdul. Nyúlnak a percek. Infarktus, vérnyomás, vércukor? Találgatnak. Orbán a képviselők felé bólint. Navracsics segítséggel tápászkodik fel. Inge gyűrött. Arca krétafehér. Mosolyog. Bágyadt. Nincs teljesen magánál. Int a képviselők felé. Fellélegzik a terem.

{ komment (2) } { permalink }  
Frakcióvezető, akit versben átkoztak el
Annak apropóján, hogy Eörsi Mátyás lett az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője, kicsit jobban beletúrtam politikai naplójába -  jelzem: ő az első politikus blogger - , és az ősrégi postok között igazi költészeti bravúrra bukkantam. Igaz, nem Eörsi írta, igaz fenyegető levelet minden nap fel tud mutatni egy magára valamit is adó politikus, de ilyen gyöngyszemet ritkán olvas az ember. A Parnasszus Ismeretlen Lovagja a vers felvezetésében Istent hívja segítségül, hogy játszon fogócskát a cudar közemberrel, aztán merész és egyben brilliáns húzással azon mereng el, vajh melyik világ  teremtette a törvénynek hozóját: alsó, vagy netán a fölső? A Névtelen Babérkoszorús kissé meginog, rájön arra, hogy Isten ilyet nem tehet, hiszen az Úr egy ilyen képtelen és megmagyarázhatatlan tettel teremtményei hitét és egyben az ő magasztalását zúzná szét. A Költészet Anoním Óriása felsóhajt, minden bizonnyal megkönnyebbül, erőt gyűjt, gyorsan ellenőriz: hite megvan, kulcsa a zsebében, asszony a konyhában, aztán durr!  oly' borzalmas fohászt csap, mit csap: üt, mit üt: vág a politikus képébe - persze, tehetségét csillogtatva a pofást egy komisz hasonlat kíséretében abszolválja -, hogy Eörsi Mátyás, mint egy megriadt vad azóta is menekül balszerencséje által kergettetve. 
{ komment (0) } { permalink }  
Ukrajna: csak jós segíthet
Ukrajnában feltehetően az utóbbi hetekben igencsak megnőtt a jövendőmondók forgalma. Merthogy legfeljebb csak a jósok mondhatják meg, ki kerül ki győztesen a jelenlegi hatalmi harcból: Viktor Juscsenko államfő, Viktor Janukovics miniszterelnök, vagy – nevető harmadikként – Julija Timosenko? Egyáltalán, hogyan alakul a teljesen kettészakadt ország jövője? Netalán polgárháború vár az ötvenmilliós Ukrajnára, hiszen a keleti és nyugati országrész között megannyi ellentét feszül. Ez részben történelmi, részben vallási okokra vezethető vissza. A keleti országrészben élők túlnyomórészt ortodox vallásúak, a „nyugatiak” viszont görög katolikusak. „Keleten” sok orosz ajkú él, nyugaton nem kedvelik az oroszokat. A mostani hatalmi harc mögött is ez a megosztottság áll. Janukovics a „Kelet” embere, Juscsenko  viszont az ország mielőbbi NATO- és EU-s csatlakozását ösztönzi.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Zsebes

Fel vagyunk mi is háborodva. Ez aztán most már több a soknál, ezek tényleg hazaárulók. Hörr-hörr. Az egyik mélyradikális honlap (a nevét azért mégsem írjuk le, mert ami ott folyik, azért azt már mégsem) közzétett egy leleplező felvételt, amely tanúsítja: Magyar "Villaépítő" Bálint zsebredugott kézzel énekelte a Szózatot a márciusi tojászáporban. Az az aljas. Pfuj. Bele is izzadtam a felháborodásba. Még most is. Persze, lehet, hogy MB csak azért vágta ilyen macsósan gatyába a kezeit, mert nála is volt tojás; aztán mégsem merte elővenni, mert látta, hogy GYF milyen morcosan énekel. Azt betojt. A fotón egyébként szerintem sokkal inkább figyelemre méltó, ahogy a pumaszelidító Kóka "sokminiszterpártelnök" János énekel, miközben látszik, hogy a tojásoktól való félelemtől eltorzul az arca. Pillanatkép egy nemzeti ünnepről. Magyarország.
{ komment (0) } { permalink }  
Nyakó Pista és a népköztársaság

Baj van, Pistám. Elszóltad magad. Pedig fiatal vagy, rendes pufajkás sem voltál, de ha vöröscsillaggal mosol fogat reggel, bizony félresiklanak a mondatok. Történt ugyanis, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője a InfoRádiónak nyilatkozva (letölthető) épp arról beszélt: a Fidesz mily aljas módon támadja a köztársaság demokratikus intézményeit (ez speciel jogos), amikor a példákat sorolva az alábbi csusszant ki Pistából: "például a népköztársaság rendőrségét..." Na, bazmeg. És ezzel már mindegy is volt, hogy mit mondott előtte.
{ komment (0) } { permalink }  
Ezüstmetál malac
Vajon ki volt az az ügyes spin doctor, aki kifundálta, hogy a fideszes webáruházban malacperselyt is árulni kell? Ezekben az ínséges időkben, amikor a kormány az ötödik, hatodik bőrt akarja lehúzni az emberekről, amikor itt kószál felettünk a szoci hurrikán, mely óriási tölcsérével kiszippantja a szalmazsákunkból, a kredenc mögül a kicsiny kis pénzünket, igenis szükségünk van egy atombiztos, karosszériáját nézve ezüstmetál malacra. Csak azt tudnám, miért nem kapható az áruház bannerében még most is látható,  Cooper után szabadon reklámozott Nagy Fidesz Könyv, mely helyre kis tollas tomahawkkal ijesztgeti a Kossuth téri kordonbontók elllen támadókat.
{ komment (1) } { permalink }  
Hülye kérdések
Szükség van a Budai MÁV-kórházra? Nézőpont kérdése. Karakán ember Mécs Imre? Nézőpont kérdése. Véletlen, hogy a Kókát támadó első Mécs-levél az SZDSZ elnöki kampányának idején született? Hülye kérdés. Ugyanakkor Kóka gazdasági miniszterként nem tehetett volna semmit a kórházért? Hülye kérdés. Most helyettesítő egészségügyi miniszterként nincs hatásköre ahhoz, hogy tegyen a kórház érdekében? Hülye kérdés. Mégis a reformfolyamatból kiemelhető egyetlen kórház? Hülye kérdés. Kóka egymaga keresztbe tud feküdni az egészségügy kormányzati átalakításának? Hülye kérdés. Nem igaz Mécs második levelének címében rejlő állítás, mely szerint a becsület visszaszerezhető? Hülye kérdés. Ugyanakkor szavazatokra váltható, ha valaki nyílt levélben támadja a hatalmat szimbolizáló volt párttársát? Nem kérdés.
{ komment (4) } { permalink }  
Szolgálat

Könnyű Antall Józsefet idézni, követni már nehezebb. A rendszerváltás utáni első szabadon választott miniszterelnök most lett volna hetvenöt éves. Miután letette miniszterelnöki esküjét, többi között a következőket mondta 1990. május 23-án a Parlamentben: "(...) Szeretném hinni, hogy az elkövetkezendő időszakban a jó döntések lesznek többségben, s egy olyan nemzet szolgálatában állni, egy olyan nemzet szolgálatában elvállalni a miniszterelnöki széket, amelyiknek első miniszterelnöke Batthyány Lajos gróf volt. Örök szimbóluma a magyar történelemnek, hogy az első magyar miniszterelnök mártírként végezte. Ez ebben a székben minden magyar kormányfőnek figyelmeztetés." No comment, csak főhajtás.
{ komment (0) } { permalink }  
Sir Sean hazamegy, ha Skócia független lesz
Meglepő bejelentést tett az évtizedek óta a napsütötte Bahamákon élő színész; Sir Sean Connery ugyanis azt mondta: ha Skócia függetlenné válik, akkor bizony elgondolkodik azon, hogy hazaköltözzön. Az egykori James Bond komoly támogatója a Skót Nemzeti Pártnak, amely akár győzelmet is arathat a május harmadikai parlamenti választásokon. Az SNP pedig közölte: ha nyernek, mindent elkövetnek azért, hogy Skócia megszabaduljon a brit láncoktól. Sir Sean tehát most izgulhat: napsütötte Bahamák vagy szélfútta Felföld? - jelenti Scotland ügynök.
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
1 óra 42 perc
Két e-mail a Miniszterelnöki Hivatal Kormányszóvivői Irodájától.
Első. küldve: Sze 2007. 04. 04.  12:57 - A napokban a sajtóban megjelent személyi találgatások alaptalanok, a kormány átalakítása nincs napirenden.
Második. küldve:Sze 2007. 04. 04.  14:39 - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a mai napon elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal.
A két levél között pontosan 1 óra 42 perc telt el. Egy tárgyalásnyi idő, de belefér egy jóízű ebéd utána finom konyak, némi kvaterkázás, vagy egy bevásárlókörút valamelyik plázában, finom öltöny vásárlása búcsú gyanánt, idegek pihentetéséül, vagy egy jó alvás, esetleg várakozás a rendelésre, kis vizitdíj, langy türelmetlenkedés, idegpírok az arcon, vagy egy szerelmes délután. 1 óra 42 perc. Neked mire elég?
{ komment (11) } { permalink }  
Kempelen kúpja
Molnár Lajos talán az egyetlen képviselő, kormánytag volt aki június óta nem tudta betartani a neki rendelt parlamenti időt. Az elnök minduntalan udvarias pohárkocogtatással, köszönöm miniszter úr megszólítással figyelmeztette őt, fejezze már be a felszólalását, különben olyan csúnyaságra lesz kénytelen, hogy a mikrofonja bánja, és hangszálai erőltetésének se lesz foganatja. Molnár kedvenc mondata: Ne riasztgassák a betegeket. Kedvenc ellenfele: Mikola István. Kedvenc kifejezése: ágyszám, kórház, de leginkább: kedves. Molnár nem szeretett tréfálkozni, nehezményezte is többször, hogy az őt interpellálók Kabos Gyulák próbálnak lenni. Õ példát mutatva nem is viccelődött tehát. De mi rajtakapuk: három felszólalás erejéig igyekezett mosolyt fakasztani, igaz gyengécske poénokkal. (Katt a tovább gombra)
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
A saját reformjainktól ments meg uram minket!

"- Fenntartja álláspontját, hogy ha nem vezetik be a több-biztosítós rendszert, akkor meg­fontolja a lemondását?
– Nem könnyű munka az egészségügyi miniszteré. Sem Magyarországon, sem Európa más országaiban. Egy ilyen munkát pedig csak akkor lehet igazán eredményesen végezni, ha az ember azonosulni tud azzal, amit csinál. Ha olyat kell tennem, olyan keretek között kell dolgoznom, amivel nem értek egyet, akkor meg kell fontolni, hogy mit tehetek. Eredménytelenül dolgozni nem szeretnék." (Interjú Molnár Lajossal)
Még a szocialisták között is vannak olyanok, akik meglepődve, elkerekedett szemekkel nézik, mi lett az egészségügy átalakítását célzó tervekből és ha azok megvalósultak, mire voltak jók? Mi van a több tucat kórház bezárásával? Minek hergeljük az embereket a vizitdíjjal? A saját reformjainktól ments meg uram minket!  Molnár beváltotta a fenyegetését. Most még nem tudni, hogy a biztosítási modell, vagy Kókával való konfliktus, vagy a szocialisták keménykedése ötötte ki nála a biztosítékot. Molnár ment. Karakán volt, vagy kirúgták? Utat tört és elbukott? Mindenesetre elképzelései mellett kitartó, egyenes embernek tűnt. A reform első szakasza lezárult. Ki, vagy mi bukott most meg?
{ komment (5) } { permalink }  
Nem drágább a trolinál - az undor objektív
A magyar politikai újságírás, illetve a politikai napilapok újabb gyöngyszemet dobtak ki a bűzös mocsárból. A Magyar Nemzet című napilap mai száma egy rövidke helyreigazítást közölt. Így szólt: "Lapunk 2006. április 28-i számában Kísérleti járművek Szegeden címmel megjelent írásunkban valótlanul állítottuk, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. felperes által a használt Volvo buszból előállított házi gyártmányú építmény egyharmadával többe kerül, mint egy új troli." Eddig a közlemény. Huhh... Megnyugodtam, eddig azt hittem, hogy a házibusz drágább mint a troli. Hogy félrevezettek eddig, vazze. De, mostmár tudom. Na. A világ szerencsére ismét visszakerült kiforgatott sarkaiból.
Kiegészítés: és ami kimaradt a bejegyzésből. Ez a helyreigazítás bár dobogós, még nem lehet nyertes. Nálam az alábbi közlemény viszi a prímet, amely mindent elmond a magyar sajtó állapotáról, jelen esetben a Magyar Nemzetről. Így szólt: "A Fővárosi Bíróság 52. Pf. 26488/2003. számú ítéletében megállapította, hogy a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és Lovas István alperesek azzal, hogy a Magyar Nemzet című napilap 2002. július 9-i számában, "Az undor objektív kategória" című cikkben dr. Kende Péter felperest súlyos fetőző betegséghez és undort keltő rovarhoz hasonlítottuk, valamint gyógyíthatatlanul visszataszítónak neveztük, megsértettük dr. Kende Péter jó hírnév és emberi méltóság védelméhez fűződő jogait. Ezért tőle bocsánatot kérünk"
{ komment (2) } { permalink }  
Kóka Jánoska szereti Fideszkét

Megválasztották. Nem volt egyszerű, csak másodjára sikerült összelapátolnia a szükséges voksokat, de megcsinálta. Mi az hogy, nagyon is. Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetségének új elnöke. Hagyjuk most, hogy milliárdos, meg ferdén áll a szája és hasonlít Gyurcsány Ferenc érettségi tablóképére. Az a lényeg, hogy Jánosunknak kik a barátai. Ez mindent elmond. Rákukkantottunk hát az iwiw-es adatlapjára. Ismerősei közt rengeteg jó csaj feszít, de a listán találtuk a kúrós ValóVilág Frankiet, a szőrtelenített mellkasú ValóVilág Leó-t, a funky banda Back II Black-et, a csopaki Babgulyás Fan Club-ot, meg egy Fideszke becenevű csajszit is, akinek első számú példaképe Orbán Viktor. Aha. Értem. Mondjuk csinosnak csinos.
{ komment (1) } { permalink }  
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.