ParlamentBLOG
Demeter ejnye
Demeter Ervin, az Orbán kormány titokminisztere a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának: "Azt konkrétan tudjuk, hogy 1989. decemberébe és '90. januárjában számos iratot megsemmisítettek, az elején még feljegyezték, hogy mit semmisítettek meg, előkerültek azóta iratok, ez azt mutatja, hogy amit látszólag megsemmisítettek, azt csak esetleg leprivatizálták, például Medgyessy Péter titkosszolgálati múltjára vonatkozó iratok nem voltak, tehát az Orbán-kormány idejébe nem voltak a nemzetbiztonsági szolgálatok birtokában. Ott volt az a személy, aki a tartótisztje volt magának Medgyessy Péternek, mindenki tudta, hogy Medgyessy Péter a titkosszolgálatoknak dolgozott, de erre vonatkozó dokumentum csak kívülről került be a rendszerbe, tehát a iratok nagyon manipuláltak!"
Anno honnan a fészkes fenéből tudták, hogy nincs Medgyessyről irat???? Kutattak utána? Ha nem kutattak, honnan tudták, hogy nincs róla irat? Ha mégis utánanéztek, miért? Mert ő volt a rivális miniszterelnökjelölt? Ejnye, ejnye!
UPDATE: Kicsit kutattam. 2001. novemberében Hegedűs Rekesszétekkiőket Lóránt interpellálta Demetert az ügyben. Demeter nem talált semmit. Vajon a kampány hajnalán mire fel volt ez a kérdés-válasz a nagy párt és lappangó szövetségese között?
{ komment (0) } { permalink }  
A kultúra harcosa
Vadász János rántott fegyvert. A politikus az MSZP művelődési tagozatának ügyvezető elnöke. Magyar tanári diplomája mellett népművelői képesítése van. A Magyar Népművelők Egyesülete egyik alapítója volt. Ja...., és nem volt töltve. Gratula! A tahóság az tahóság. Csak azt mondja meg valaki, egy volt szakszervezeti vezető, egy volt kormánybiztos, egy volt országgyűlési képviselő, egy volt fontos ember, aki mellesleg a szent kultúra harcosa, minek hord magával fegyvert még töltetlenül is?
{ komment (4) } { permalink }  
Feri apunk

Lehet, hogy Gyurcsány Ferenc megirigyelte David Beckham hajdivat-diktátor sikereit és maga is egy helyes kis indiáncsíkkal próbálja meg maga mellé állítani a tinédzser lányokat; hiába no, kell a támogatás a reformokhoz. Legalábbis ezt bizonyítja a Vám- és Pénzügyőrség lapjának (Pénzügyőr) legfrissebb száma. A címlapon Feri apánk (a punk) látható, amint kezez az egyik finánccal, alatta a szöveg: a miniszterelnök megköszönte a vámosok áldozatos munkáját. Ajh, beszép. Nyalni tudni kell. (Bár az első hely mégis csak azé a politikai napilapé, amely a napokban kitüntette Fletót. Na, az már igen...) A Pénzügyőr szerkesztői azonban nem vették észre, hogy - feltehetően a vámraktár fényei miatt - szegény kormányfő fején egy laza tejfölcsík jelent meg, s így úgy néz ki, mint valami siheder punk. Már csak az orrkarika és a piros cipőfűző hiányzik róla. De sebaj, a lényeg, hogy a miniszterelnökúúr náluk járt és szereti őket. Hogy hülyét csináltak belőle címlapon, már másodlagos...
{ komment (0) } { permalink }  
Ördög Ibolya

Rafináltak ezek a politikusok, különösen a konzervatívok. Bizonyára a szívükhöz kaptak, amikor Dávid Ibolya elnökasszonynak a 666-os szobát osztották ki a Fehér Házban (ejtsd: képviselői irodaház), mondván a gonosz száma azért már mégsem illik egy keresztény pártelnökhöz. De ez volt, nincs mit tenni. Ha ez jutott, hát ez jutott; legfeljebb nem kell nagy dobra verni, hogy Dávid Ibolya a megtestesült gonoszság numerája mögött lakik. Az MDF elnöki kabinetében azonban bizonyára csupa nagy agy dolgozik. Összeültek, hogy "na, bazeg most mi legyen, hát azé ezt má mégse". Egyikük bizonyára felnézett a kávéscsésze mögül és azt mondta: "gyerekek, nem kell beszarni; fogjuk az egyik számot és megfordíjjuk... azt mindenki tehet egy szívességet". Hát, feltehetően így esett, hogy dr. Dávid Ibolya azóta a 696-os szobában irodál, holott ilyen szobaszám a Fehér Házban nincs is. De, pszt, ez titok!

UPDATE: bejegyzésünk oly nagy sikert aratott, hogy még a Bors című bulvárlap is kerekített belőle egy vezető cikket! Haha!

{ komment (6) } { permalink }  
Szieszta

Valami igazság lehet az SZDSZ véleményében, mármint hogy a népszavazás intézményét, vagy legalábbis annak tekintélyét trancsírozták fej, tor, potrohra itt egyesek. Ne tétovázzunk, a Fideszről van most szó elsősorban. Most már a sziesztáról is szavazhatunk majd, ami jó brahi, ahogy a sör legyen ingyenes-ötlet is az volt. De legközelebb a Kupakoljunk-e minden nap? Legyenek-e a nők sörfogyasztók? Lehessen árusítani neccharisnyát az Operában? - kérdéseket is be lehetne adni, azok meg szépen átfutnak a bizottságon, mint kismacskán a szerb kamion.
{ komment (19) } { permalink }  
Józan ész
Idézet az MSZP honlapjáról:
"Egyedül azt várom el az embertől, hogy a világnézete ne vegye el a józan eszét." Gombrowicz, Witold
{ komment (0) } { permalink }  
Két test őr

Vajon miért kell Varga Lászlóból kifaragnia a szociknak az új Keller Lászlót? Minek? Olyan fiatal még. Többre hivatott. Szegény fiút kiküldik hetente egyszer a kamerák elé, hogy azt mondja: "Pfúj orbánviktor, pfúj fidesz. Árpád-sáv, fasisztoid csőcselék, szélsőjobb, argghhh..." Jaj. Lacikám, nem kell ezt. Elkopsz nagyon hamar, meglásd. Nem kell pár ciklus és olyan elhasznált, kihasznált, felhasznált pártbábu leszel, mint a D'Artagnan-utánzat Deutsch-Für Tamás. Nézd meg, belőle mi lett. Szegénykém végre lediplomázott, miniszterkedett, majd kampányfőnökösködött, most meg kabinetezik. Oszt minden héten kiküldik, hogy mondjon valami szégyenleteset. Õ meg mondja. Mert ez jutott neki. Mutogatja a mutogatást, magyarázza az elmebajt. Kár érte. Is. Persze, ha nektek ez kell?! Csak rajta. Gyerünk barátaim!
{ komment (1) } { permalink }  
Nyílvános stílusgyakorlat
Úgy döntöttem, inkább nem linkelem be, nem népszerűsítem az oldalt. Egy HÍRBEN (!!!!!!) olyan útszéli stílusban támadja Kenedi Jánost, akit ma az ügynökügy rendezésére hivatott bizottság vezetésére kértek fel, hogy kinyílt a bicska a zsebemben. Félreértés ne essék: nem csak azért vagyok dühös, mert nem tartom illőnek azt, ha egy közszereplő neve elé mocskos jelzőket írnak, hanem mert gyáva, sunyi húzásnak vallom, ha bárkit újságban, neten, bármilyen orgánumban durván egy-egy káromkodással is felérő kifejezéssel sértegetnek, megbélyegeznek. Mert ezzel a cél nem lehet más: mint a rúgás, a gyomorszájbaverés. Érdemes lenne átgondolni, és most nem szabályozni akarom a szabályozhatatlant, jelesül a netet, hogy egy magát írástudónak tartó ember, különösen ha az illető egy kicsi portált gazdagít az írásával, hogyan felelhet produktuma tartalmáért. Ha valakit lekurváznak, lebarmoznak, letetűznek - ennél durvább kitételek szerepelnek az ominózus cikkben -, vagy bármilyen módon megaláznak, akkor védekezésül ma is élhet a jog fegyverével. De hallottunk elrettentő 20-30, vagy akár 100 milliós elégtételt adó bírói ítéletekről? Ugye, nem?!
{ komment (3) } { permalink }  
Meleg, Sólyom - agyamra megy
Feltehetően a parlamentblog legénységében a hőség miatt ragadt benn a szufla, ugyanis már napok óta egyikünk sem akarta a sör emelgetését felcserélni a klaviatúra bántalmazásával. A meleg hatalmas svunggal igyekezett kárt tenni a számítógépemben is, ami a processzor felmelegedése ablak szüntelen felugrásában és fel-felbőgő gigamotorzúgásban mutatkozott meg. Lehet, hogy újabb légkavaró szerkezetet szerelek bele, ami még a porcicákat is melegebb égtájakra küldi. Feltehetően a politikusok fejében is kisült néhány processzor, ugyanis semmi, de semmi jelét nem látom az üzemszerű működésnek. A szoci vezérkar nyaralni megy, vagy ment, Gyurcsány állítólag két hétre, Orbán szintúgy, de holnaptól Tusnádfürdőre megy, hogy megint megmondja, a baloldal hogyan tört rá a nemzetére. Sólyom közben morgott egyet, megmondta: nem tetszik neki a reform. Nekem meg Sólyom nézetei nem tetszenek olykor, a szobatudósi mentalitás már az agyamra megy, hiszen tetszett volna visszaküldeni a Gyurcsány-féle reformot, mert mint most mondja, abszolút szar az, és nem azt mondani, hogy hozomra fogadta el, mert ugye ez nem illik felelős államfőhöz. Olvasásra egy Népszabadság-szösszenetet ajánlok, melyet képviselni lehet. Úgy vagyok vele, mint Sólyom volt annak idején a Tubessel. De holnap lehet hogy én is meggondolom magam. Mert találok jobbat. ;-)
{ komment (5) } { permalink }  
Gyermekvoks-sirató

Éppen Mikszáthot olvastam, aki csaknem három emberöltővel ezelőtt, éppen ezen a napon, július 11-én karcolta papírra a bábák választójoga körül bábáskodó képviselők harcát, amikor beugrott, sejtelmem sincsen, mi lett Révész Máriusz gyerekvoksot követelő indítványával. Valahogy úgy elsikkadt fölötte a figyelem, mint bányatavon a hátsón lőtt vadkacsa. De előbb lássuk Mikszáth több mint százévvel ezelőtt született postját, melyet finom iróniával sózott ízletesre. A bejegyzésből rögtön kitetszik, hogy a nagy elméket korukban soha nem ismerték el, kifigurázták, verbális ütlegekkel szégyenítették meg őket. Szegény Révész!

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Kakukk-kérdések
Gyermekkorunk feladványos könyveiben gyakori feladat volt, hogy párosítsuk össze a valamiért összeillő dolgokat, így példul a napocskát a holdacskával, az autót a busszal, ésatöbbi, ésatöbbi. Egy érdekes, mai linket ajánlok a figyelmetekbe. Az OVB honlapján a jövő heti ülésre szóló meghívóban szerepel a fideszes népszavazási kérdései mellett három kakukktojás. Jövő héten mondja ki a  választási testület, hogy az adott kérdésekben szabad utat enged-e az aláírásgyűjtésnek. A kakukk-kérdések tökéletes ellentétei a Fidesz népszavazási kérdéseinek. Úgy tudom, magánszemélyek fundálták ki őket, persze, az álnaív kérdés adott: kinek állt ez az érdekében? Párosítsd össze az összeillőket:
{ komment (13) } { permalink }   { tovább }
Rejt Vény
Vajh, ki az az ellenzéki országgyűlési képviselő, aki tegnap éjjel a Lánchídi alagútnál igazolvány nélkül hajtott, pechjére jött a rendőr, és minimál dulakodás, hajcihő, indulatos testérintés után és miatt kedves fogdai invitálásban lett része? (A megfejtők között egy lengyel piacos kombináltfogót nem sorsolunk ki)
UPDATE: Rejtvényünket időközben érdektelenné tette az index. Kócostól tudom, hogy Lengyel azt állítja, megverték. A rendőrök pedig azt, hogy a képviselő a fogdában többször is a "földhöz verte magát" és közben azt mondta, a rendőrséget teszi felelőssé a sérülésekért. Lengyel önveréséről állítólag videófelvételek is készültek, ugyanis az épületben lévő biztonsági kamerák rögzítették az esetet. Ha a rendőrök állítása igaz, a történet vércziki. Ha a képviselőnek van igaza, akkor vérlázító. Egyelőre csillapított indulatokat javaslok.
{ komment (4) } { permalink }  
Horn-elterelés

Így teljesüljön minden álmod, Kócos! ;-) Holnap a Magyar Nemzeti Galériában ünnepi műsor kíséretében, külföldi vendégek koszorújában ünneplik meg Horn Gyulát és talán még konyakra is jut, meg Kentre, mert utóbbit szereti Gyufa és nem azt a zenemű-cigarettát. Azt írod, nem érted a szocikat. Egyetlen nézőpontot ajánlok megfontolásra. Amikor Gyurcsány Horn Gyulát kitüntetésre javasolta, már ott lebegett a levegőben a koalíciós egyezkedés, Veres János ingatlanadó ötlete, és a szoci düh, ami igyekszik  elsöpörni azt. Vajon, a kitüntetési javaslat nem azzal a kegyetlen tematizálási céllal született, hogy ezen rágódjon a köz és ne a zsebbe vágó, még kidolgozás alatt álló lehetőségeken, vagy a szoci közvéleménykutatási mélyrepülésen? Ki beszél most ingatlanadóról? Vagy egészségügyi privatizációról? Ki uralja a médiát? Horn Gyula. Akit egyik oldalról sajnálni illik, a másikról meg gyűlölni. Mi is ezt tesszük. Postolunk róla, mert fontosnak hisszük. Pedig az érintettnek van igaza: "Az ország tele van problémákkal, bajokkal, nem Horn Gyula kitüntetése a legfontosabb kérdés"
{ komment (13) } { permalink }  
Horn és a kereszt
Õszintén mondom, hogy nem értem GyF-et és a szocikat. Hogy minek kell ez a cécó Horn Gyula nagykeresztjével. Azért nem értem, mert tudnivaló volt: Sólyom László keresztbe fekszik majd, mint bánáti bazsarózsa vihar után a Zengő tetején. Már Mádl Ferenc is megfúrta Horn Gyufa kitüntetését, borítékolható volt, hogy most is balhé lesz belőle. És nem arról kell vitatkozni, hogy Horn egyébként milyen nagyformátumú politikus lett a rendszerváltás előtt, vagy hogy hányas pufajkát hordott és ezért pfuj neki. Mert mindkettő igaz. Gyurcsányék viszont lehetnének annyira "okosak", hogy nem mennek helybe a lófa..zért. Most sikerült elérniük, hogy Sólyom László erkölcsi magaslatra ült és alkotmánybírósági papírja van arról, hogy neki bizony joga van bárkiról azt mondani: ez az ember alkotmányellenes. Gratulálok. Ügyes. Ha a szocik ennyire szeretik Horn Gyulát, adjanak neki egy szociáldemokrata serleget, vagy vegyenek neki egy nagy üveg konyakot meg egy karton szimfóniát. Még talán jobban is örülne neki. Arról nem is beszélve, hogy elkerülhető egy ember totális meghurcolása. Legyen az illető akármilyen.
{ komment (3) } { permalink }  
Játék a ricsajjal

Az persze senkit nem zavar, miért is zavarná, hogy az embert olyan álmosság gyötri, hogy legszívesebben vasárnap délelőttjét dunnák, párnák között töltené! Ott ülök a fotósoknak fenntartott helyen, tollam kifogyva és megbicsakló tekintettel figyelem, ahogy Gyurcsány, Kóka meg a többiek bevonulnak a parlament Nándorfehérvári termébe, a pártelnökök leülnek, kicsavarják töltőtollaikat, egymásra mosolyognak és némán, ripszropsz aláírnak valamit. Aztán kicserélik a barna mappába kötött papirost ismét aláírnak, és kezet ráznak. Gyurcsány szája még jár is, de hang nem jön ki fogainak kerítésén, hogy a vakucsattogásba oltott pantomimelőadás tökéletes legyen.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.