ParlamentBLOG
Amikor Szili húrja elszakad

Hadd tegyek annyi megjegyzést, ha már a képviselőtársukat nem, de legalább a nőt tiszteljék a képviselő asszonyban. >>>
Ha lehet, kérem önöket arra, hogy ne csak a frakciótársukat, hanem a nőt is tiszteljék a frakcióvezető asszonyban. >>>
Ha miniszter asszonyban a minisztert nem tiszteli, akkor legalább a nőt tisztelje benne. >>>
És hangsúlyozom még egyszer, hogy tisztelje bennem nemcsak az elnököt, hanem a nőt is. Kikérem magamnak a viselkedését! >>>
Kérem, hogy tiszteljenek meg azzal... - a házelnököt, de legalább a nőt tiszteljék bennem! >>>
{ komment (0) } { permalink }  
Botrány a román parlamentben

{ komment (0) } { permalink }  
WC
Kócos, aki betegeskedik éppen, (gyógyulj meg fiam, mert szíjjelcsaplak!) fedezte fel a subbán ezt a képet. Az ürüléknek mondott valami, a kép beható tanulmányozása alapján úgy tűnik, hogy annak a wc-nek a mosdókagylójában úszkál, mely a kupolaterem oldalfolyósójából nyílik, egy köpésre a koronától. Ennél is közelebb van a rötyihez egy fontosabb intézmény is: a parlamenti büfé, ahonnan jólesik ideszaladni, ha úgy hozza a szükség. Megboldogult Parlamenti tárgyak és helyek címú sorozatunkban már megemlékeztünk a képviselői illemhelyek csodáiról. Olvass bele:
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: az ékszeres ládika
 • { komment (0) } { permalink }  
  Flashmob

  Valami nagyon nem volt rendben szombaton - mondja Zutyu, akit akkor bilincsben állítottak elő a rendőrök. És igaza is van, ők meg kameráznak minket, miközben mi abszurdot játszunk ezen a hosszúra nyúlt flashmobon.Beszélgetünk egymással és nyilatkozunk egymásnak, egyszóval dolgunkat végezzük. Gonda, a Kossuth téri rendszerváltó persze megjelenik, vitatkozik aztán telefonál: "őket bezzeg nem oszlatják fel, minket meg igen, mert ők biztos fennsőbbrendűek" búgja bele a telefonba, aztán, amikor észreveszi, hogy nézem, röhögni kezd, "de szúrósan néznek rám" mondja a mobilba. Menjünk a Sirályba - szól Zutyu, de nem megyek. Péter még rám is telefonál, érdekelne még, hogy mi van azzal a kocsmával amit Brazíliában akart nyitni, de nem, nem, majd később, mert dolgozni kell. A rendőrök nem avatkoznak közbe, világraszóló botrány lenne, ha száz újságíróra törnének rá, csak álldogálnak a sarkon, meg kameráznak, hja kérem a szabálysértés az szabálysértés. Ez volt szombaton is. Nálunk jóval kevesebb fantaszta, agyament kéz a kézben békésen tiltakozott valami ellen, amit talán ők sem tudnak, hogy micsoda, erre megbilincselve elvitték harmincvalahányukat. Minek? Miért? Ha törnek, akkor még megértem. Ha repül egy utcakő játszásiból, csakazértis, még talán ok. De így?! És az újságírók? Mire fel? Mert dolgozott? Mert útban volt? Mert ott volt? Mert a szabály az szabály. Álljatok már le, fiúk!
  { komment (5) } { permalink }  
  mi kérünk elnézést

  { komment (0) } { permalink }  
  Mókusok

  Egy APEH vezető hivatalnokkal beszéltem a minap. Azt mondta, basszák meg a fideszesek, minden nap előállnak egy új emberrel, aki ellen vagyonosodási eljárás indult. Pedig - mint mondta -egyidőben postáztak az összes érintettnek. Ügyes! Ügyes az APEH húzása, hogy szoci és fideszes politikusoknak is küld behívót, demonstrálandó, nincs különbség pártszínek között, és bizonyítandó, hogy az állam szervei komolyan veszik Gyurcsány csomagját. Némi kézi irányítást azért sejtek a háttérben. Aztán ügyes a Fidesz taktikai húzása, hogy erre válaszul, hatalmi önkényt emleget és - mintha az folyamatos lenne - , húznak elő a kalapból nap mint nap egy gyalázatosan megfenyegetett újabb és újabb fideszes nevet. A mai nap Kupper Andrásé volt, aki "az állampárti hatalmi önkény újraéledéseként" értelmezi "a politikai másként gondolkozókkal szemben alkalmazott eljárást". (Vessenek a Tiananmen téri mókusok közé!)
  { komment (0) } { permalink }  
  Anti lop

  Beindult a kormány feljelentő oldala: az anti-lop.gov.hu. "A célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unióból származó források szabályos és átlátható felhasználásához. Az Ön által használt portálon lehetősége nyílik arra, hogy a támogatásokkal kapcsolatban tudomására jutott visszaéléseket vagy törvénytelenségeket bejelenthesse, és a bejelentése nyomán tett intézkedésekről tájékozódjon". A feljelentgető oldal tisztán politikai sakkhúzás. Reagálás a Zuschlag-ügyre, a Fidesz támadásokra. Mintha nem lenne névtelen bejelentési lehetőség, telefonvonal a rendőrségen. Egy feljelentés már van az oldalon. Mire ezt leírom, biztosan lesz vagy ezer, amit -  ígérik -  ki is vizsgálnak. Az a néhány fő teszi ezt meg, aki az új, közérdekű bejelentések osztályán dolgozik majd.  "Bejelentése megtételéhez nincs szükség arra, hogy Ön beazonosítható legyen. Annak érdekében azonban, hogy Önt tájékoztathassuk az eljárás eredményéről, elektronikus levélcímet meg kell adnia."  Vagyis tegye magát beazonosíthatóvá, vagy hazudjon egy e-mailcímet és bolondítsa meg az osztályt. Mert attól tartok ez utóbbi fog bekövetkezni és rövid idő alatt nevetségessé válik az egész.
  { komment (1) } { permalink }  
  Színvonal
  Az embernek kedve sincs erről a nagy belpol-helyzetről írni, amikor minden és mindenki egy kicsit megbolondult, megy a saját útján zavaros tekintettel és ködszurkáló-küldetéstudattal. A szoci frakció a kormány ellen szavaz a kisadók összevonása ügyében, a Fidesz dafke a kormánnyal, csakhogy borsot törjön az MSZP orra alá, az SZDSZ csakazértis liberálvirágokat ültet, pedig tudja, hogy azok szoci földben nem nyughatnak, és az adócsökkentési magokat vissza is rakja a tarisznyájába, a KDNP pedig nincs is, egy nagy felfújt papírzacskó van a helyén, amit még nem vett észre senki, pedig  nagyon könnyű lenne a tenyerünkkel kidurrantani. Az MSZP elnökség Gyurcsányt cseszteti, hogy gyerünk, változtass a stíluson,  Feri meg nem változtat, mert tudja, hogy azok úgysem tudnak ellenfelet állítani neki, Szili meg megint megszólal, de egymásba nehezen kapcsolható mondatokkal teszi, azzal a nem titkolt céllal, hátha valaki egyszer megfejti a hieroglifáit, és a remény jogos, hiszen a Rosette-i kő óta tudjuk, hogy az ismeretlen feltárható. Színvonaltalan az egész, úgy ahogy van.
  { komment (2) } { permalink }  
  Kitörölhetetlenül

  "Gyur-csány, ta-ka-rodj, Gyur-csány, ta-ka-rodj! Vidd az ösz-szes ha-ve-rod! Hurrá!!" - Hát, valahogy így megy ez mostanában. A pártelnök-miniszterelnök úr az életünk részévé vált. Ott van mindennapjainkban, vele kelünk, vele fekszünk. Belénk égetődött kitörölhetetlenül. Illetve, azt azért már mégsem. Mert hogy néhány végtelenül humoros ember csinált Fletó-retyó-papírt. Hogy így aztán jól megmutassák neki! A hátsófelüket. Lehet rá licitálni, tessék csak tessék. Itt a friss finom Fletó-retyó-papír! Vegyen mindenki egy törlésnyit, igaz szittyáknak árpádsávos színben is! A dologban csak az a gyönyörű - már ha az ember bele is gondol, nem csak beleszarik -, hogy még mindig olyannyira jól áll az ország, meg a gazdaság, hogy van mit zabálni, van idő a munka mellett emészteni, hogy aztán a reggeli magyarnemzet mellett lehessen pottyantani. Ha nem lesz mit a csészébe küldeni, na akkor van csak nagy baj. És, én kérek elnézést...

  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
   
   
  © parlamentblog.hu
  Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

  Reklámozz minket!
  Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
  cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.