ParlamentBLOG
Parlamenti csaták
Bár hallottunk a magyar zsebkendőszavazásról, amelynek végén elégtételt a parlament bútorzatán vettek az ellenzéki képviselők, sőt lövés is dördült a Házban, - azok a cudar tiszás évek! -, de manapság bunyó nem történt a magyarság szentélyében. Jó lenne, ha lenne? Kellene „a fészkes fenének” (copirájt Kövér) ilyen bravúr! Ne adja Isten, hogy történjen ilyesmi, anélkül is szép balkános a polprofilunk, de ahogyan a „lógnifogsz”vs „sötétbunkó” párharcot figyeljük, még ez is bekövetkezhet egyszer. Addig is tekintsük meg, hogyan gyepálják egymást külhoni parlamenterek Bolíviától Koreán át Oroszországig. (Kezdjük egy közeli, ukrajnai csetepatéval aztán katt a továbbra)
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Igen, lehet változtatni!
Minden előzetes várakozás, politikailag motivált vagy méltányosnak szánt szakértői okoskodás, habzó szájú Jobbikos választási bizottsági delegáltak kukacoskodása ellenére az ország egész területén választhatóvá vált a Lehet Más a Politika. 95 egyéni képviselőjelölttel és 20 területi listával indulhatunk neki az utolsó 21 nap küzdelmes pillanatainak. Hiszem, hogy az LMP ezzel a teljesítménnyel végre alaposan rácáfolt arra az ellenfeleink által terjesztett vádra miszerint mi bárkinek a kreatúrái, fantompártja lennénk.
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Petőfi kampányol 2.
Nem vagyok híve az ismétlésnek. De most nem linkelek, inkább kopipészt. Ezt már egyszer kiposztoltam, mégis emlékezzünk így megint, mert nem változott semmi:
"Ez az ember, ha ugyan embernek lehet nevezni, mondá nagy részegen mellettem, hogy "szemtelen". Még se gondoltam, hogy rólam beszél, amint feléje fordulok, azt mondja: igen, igen, szemtelen! mit szemtelenkedik itt? Odaléptem hozzá, s így szólék:
- Kérem az urat, válogassa meg a szavakat.
- Nem válogatom meg a szavakat - felelt a részeg pimasz -, hogy' mert az úr itt szemtelenkedni?
- Még egyszer ismétlem - szólék -, válogassa meg a szavakat!
Mire ezt kimondtam, azt vettem észre, hogy körülvett egy egész dühöngő részeg csorda. A jel meg volt adva, mindenhonnan tódultak felém, s több mint száz torok bőgte körülöttem:
- Ez a hazaáruló, ez az akasztófáravaló muszka spion, aki el akarja adni az országot; szaggasd szét, üsd agyon!
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Március 15.: szabadság akkor és ma
1848. március 15-én a szakadó esőben két focicsapatnyi fiatal visszavonhatatlanul megforgatta a történelem kerekét. Életük, munkásságuk, bölcsességük és bátorságuk fáklyaként világít 162 éve minden hazafi szívében. Hittek abban, hogy a szabadság velünk született jog, hogy a kiváltságosok és elnyomottak középkorias világát felválthatja egy modern, összetartó társadalom képe, ahol a jogegyenlőségben mindannyian együtt osztozunk, ahol a gazdasági haladásra nem köt béklyót egyetlen külső, elnyomó hatalom sem, de ahol belső ellentétjeink is feloldódnak a sorsközösség felismerésében és egy valódi, polgári demokráciában.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
LMP: 900.000!

Alábbiakban csorbítatlanul közlöm a Szörcs.hu anyagát:

Magyar Internetes Tartalmak Trendjei
A Szörcs Magyar Kereső havi adatai alapján
2010. február

POLITIKAI ADATOK A VÁLASZTÁSOK KAPCSÁN

A politikai választási kampány kezdete óta 25%-kal több belpolitika tartalom keletkezik az internetes híroldalakon. Az internetes közösséget látszólag jobban érdeklik a választások mint a hírszerkesztőket; a blogokon ugyanez az arány 35%-os.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Lehet más a politika?
Az utcán, kitelepüléseken, kopogtatócédula gyűjtés közben, lakossági fórumokon több tucatszor kapták már meg az LMP aktivistái, jelöltjei, plakátarcai – utóbbiak egyoldalú dialógus során, vagyis amikor a kedves választó eldiskurálgat a köztéren kihelyezett hirdetésen szereplők fényképével- a kérdést: tényleg lehet más a politika?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.