ParlamentBLOG
A gárdisták itt, de én hol vagyok?!
Ab gyár paritáson éreztem én mindig is a csontjaimban, hogy a párhuzamos valóságokról szóló tézisek igazak, de sosem reménykedtem abban, hogy valaha át is élhetem a „csúszás” kalandját. De mégis! Olyan világba kerültem, ami bár döbbenetesen hasonlít az enyémhez, mégsem ugyanaz. Olyanba, ahol gárdisták vannak a parlamentben, de az MSZP nem rendez azonnal nemzetközi sajtótájékoztatót a fasisztonácioid barnaesőioid fideszjobbiktengelyoid ellen. Pedig ebben a furcsa világban nem is akármelyik gárdista trappolt szemben velem a folyosón:
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Hülye vagy fiam, vagy bármi
Éjfél volt.37 többségében ellenzéki képviselő mellett az LMP-s Vágó Gábor elvesztette a türelmét. Érvelt, magyarázott, de az álmos tekinteteket nem állhatta. Aztán imígyen fakadt ki: „Kérem önöket, tényleg válaszoljanak már, mert olyan, mintha a falnak beszélnék”. Végül leült, majd meg sem várva hogy esetleg valaki reagálna, megint szót kért: „Kedves kormánypárti képviselők, tényleg addig fogom nyomogatni a kettőperces gombokat, amíg önök nem méltatnak arra, hogy szóba állnak velünk.”
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Helyet a főnöknek!
Itt az idő. Eljött. A kormányfői irodában már dobozolnak, pakolják be az új cuccokat a T. Házban. A kettes kapu előtt, ahol a mindenkori miniszterelnök kékvillogós, páncélozott, seggel beálló, hogy gyorsan elindulni tudó audik helyett immáron Orbán Viktor kormányfő fekete kisbusza parkol. Itt az idő. Eljött.
{ komment (0) } { permalink }  
Első csók
Na, akkor verjük is ki a fejünkből a 90-es évek népszerű – és rettentő bóvli – francia sorozatát, itten most politikáról van szó. Hogy mégis kit smaccantott le először Orbán Viktor, miután kinevezték. (Mert hogy aki nem tudná, az ország miniszterelnöke vagy húsz perce megint Orbán.) Nem feleségéhez rohant hátra, de nem is Semjén Zsolt nyakába borult, hogy baráti csókkal éltessék egymást és a kétharmados sikert. Az első csókot Lendvai Ildikó kapta, a szocialisták elnöke. Igaz, a kezére, de akkor is milyen szép.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Nagykoalíció
Orbán Viktor pár perce tette le hivatali esküjét, ezzel ő lett Magyarország új miniszterelnöke. Azt viszont csak kevesen veszik észre, hogy miután miniszterei csak pár óra múlva léphetnek hivatalba, addig a második Orbán-kormányban szocialista miniszterek ülnek... Klikk a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Hasznosnak tűnik

Gyakori kérdés: Mit szólsz az új kezdet napjához? Ott leszel?
{ komment (0) } { permalink }  
Találós kérdés
Az ügyészség meggyanúsította Szabó Zoltán szocialista politikust, merthogy ő a VII. kerülettől telefont nyúlt mindenféle jogalap nélkül, vagy azzal, de nem ez a lényeg. Szabó telefonjára az ügyészség szerint "2002. novemberétől 2010. januárjáig összesen 6.348.873.- Ft-ot" fizettek ki. Az havi mintegy 75 ezer forint. Telefonálgatásra. Milyenre báz?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Bebútorozás 2.0
És szinte már látjuk is, ahogy a képviselők szépen berendezkednek kicsi padjaikba. Ahogy kedvenc plüssállataikat elrejtik, szavazások előtt lágyan rámosolyognak, és megsimítják a buksiját. Aztán gombot nyomnak, lerúgják a kényelmetlen lakkcipőt és már az otthonos lyukas zoknijukból kilógó lábujjal ücsörögnek. Lábukkal kedvenc parafapapucsuk után kutatnak, kezükkel pedig a „te vagy a legjobb apu/anyu” bögrét keresgélik. Éjfélkor az ülés végén puszit dobnak egymásnak: jóéjt, barátom, jóéjt. Tán kissé távoli még víziónk, de az első lépést már megtették. A képen látható LMP-s Szilágyi László otthonosította laptopját. És következő lépésként már látjuk is, ahogy a Jobbik "a laptopom a magyaroké", az MSZP a "demokratikus ellenzéki számítógép", a Fidesz-KDNP meg a "nemzeti hálózatba kapcsolás" matricákkal dísziti gépeit.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Két levél között egy Fészbúk
Úgy látszik, valóban megjöttek az új laptopok a t. Házba, merthogy a képviselők HP márkájú vasaikkal ráröppentek az internet nevű csodára uzsgyi. Mi meg emiatt nem bírtunk jól neveltek lenni, és beleszemeztünk a képernyőikbe. Mesterházy Attila beszéde alatt például nagyon ment az Index. Láttunk kisebb hírportált is látogatódni: egy Hírextra képet is megcsíptünk. De volt ott még GMail is, merthogy a levelezés az fontos, akárhol ül is az ember. De a nagy kedvencünk – vajon melyik retard nem jött még rá? – a Facebook-ozás. Mert bizony meg kell kérdezni a barátokat arról, hogy mégis ki mit inzultálna nemzetileg. Azt meg ugye már tudjuk egy ideje, hogy az LMP a tumblr-en hasít. És akkor is könny szökik a szemünkbe, amikor valamelyik képviselő épp az ethernet csatlakozóval bírkózik, vagy az USB kábellel ismerkedik. Na, nem számítástechnikai tudásukért szeretjük a mi honunk atyáit. Habár azt sem tudjuk, mi másért…
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Alapozás
De nem ám csak vinnyogó tinik és züllésben lévő egyetemisták alapoznak egy-egy mulatság előtt olcsó italokkal. Bizony a parlamenti képviselők is pörgetnek az olyan hepajok előtt, mint a kormányprogram bemutatása. Kedvencünk a „Vállalsz egy sört? Itt leszünk éjfélig” felkiáltással érvelő jobbikos Gaudi-Nagy Tamás. Aki bizony... katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Orbán napja
Van abban valami lidérces és egyszerre funny, hogy a kormányprogram hivatalos parlamenti bemutatójára, kezdődő vitájára, Orbán Viktor első nagy T. Házbeli beszédére a mai napon kerül sor. Ma, ugyanis Orbán napja van. Minden tekintetben...
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
A kurucok nem veszik be a T. Házat!
Tisztelettel jelentjük az Országgyűlésből, hogy a nagy magyar Ház tűzfalán aztán holmi szélsőség nem dobja át vaskarmát és nem húzza át kopasz radikális testét, hogy aztán belülről bomlassza, már puszta jelenlétével is szétrohassza a belső békét és demokráciát. Azt már nem. A kuruc.info a Parlamentben nem fog csak úgy bejönni. A rendszer nem engedi. Legalábbis nekünk legutóbb azt írta ki: nincs jogosultság. Kénytelen lesz az ember más honlapokat a falakon belül böngészni, ha tudni akarjuk mi történik szittyaland-en.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Kefírem?
Nem most volt, de ami késik, nem múlik; ami elfelejtődött, még feltöltődhet... Történt legutóbb, hogy az MSZP frakcióült a Fehér Házban. No nem úgy mint a régi szép időkben, amikor még a kormányőrség az emeletet is lezárta, nehogy aztán valami ki- vagy beszivárogjék a nagy szocialista képviselőcsoportiba és ból. Most egy kis megcsappant csoportocska ülésezett, fékezett habzású médiaérdeklődés mellett. Volt azonban valami, ami bearanyozta a pillanatot.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Gyünnek a laptopok végre!
És éljenek soká a parlamenti informatikusok, meg az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft.-t - vagy ők közösen -, hogy végre összekapták magukat és sebti' szállogatják a képviselők laptopjait. Merthogy én - mint felszentelt médiaszakmunkás - hétfőn még bent kalimpáltam a Házban, mire elillan mellettem egy ilyen izé, honatya, és rárepül a kollégára, hogy akkor a laptopod, légyszi. katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Martensus

Szegénykém, azt sem tudja, hogy hol van, mit zagyválnak a többiek, figyelmeztetik, ő leszarja, de magánbeszélgetésre, a folyosóra hívná a neki beszólót. Ó Jótét lélek! Biztosan simogatni akar, gondot elűzni, virágot adni, cuppogós puszival simára egyengetni ellenfele homloki gondredőit. Ó szelídség, és bölcsesség! Legyen hát mindannyiunk példaképe ez a szálfatermetű martensus dinoszaurusz, kinek fönt valamicske, de kebelében a végtelenség honol!
{ komment (0) } { permalink }  
Alkohol-vitriol-penna

kedves Orbán-kormány the second,

csak úgy jelezném, hogy jövő szombaton nagy mennyiségű, ostobamásnapos, vagy hajnalirészeg újságíró között fogna kÖnök letteni egy esküt. igazán forradalmi lesz, ahogyan majd a sajtópáholyból minősíthetetlen öltözetben és szaggal kizuhogó zsurnalisztákat kerülgetve igyekeznek "ünnepélyes keretek közt"... katt a továbbra.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Szimboleum
A parlamenti rajt előtt a közeli Bibó szobornál gyülekeznek a szocialisták. Megfogyatkozva ugratják egymást: valaki poénból az Országgyűlésből kiesetteket keresi. Az idősebb sóhajtozik, míg a fiatalabb a díszhalainak keres gazdát: nagy lett a szaporulat. Aztán Jobbikra hangol a szegfűs csapat:
- Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni – idézi a mestert Mesterházy Attila.
Majd’ mindenki piros nyakkendőt kötött, Lamperth Mónika vörös virágot tűzött a kosztümjére. Elvégre szimbolikus nap a mai.
(katt a továbbra)
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Orbán: forradalom, nyilatkozat a Zemberek akaratáról
Orbán a forradalmat lelakatolta egy semmitmondó politikai nyilatkozattal. Lássák a Zemberek, vége van a szoci teszetoszaságnak, az ellene felhúzott jobbikos barikádnak. A Fidesz kézbe vette, megforgatta azt a fránya forradalmat, és gyúrt belőle egy nemzeti összefogást (képzavart kergetünk zavartan) A Fidesz Delacroix-ja forradalmi képet maszatol és a Függetlenségi Nyilatkozattal dobja sutba az egészet.
{ komment (0) } { permalink }  
Radikális kaméleon
Vona Gábor nem viccel, ha egyszer azt ígéri, hogy ő bizony mellényben, akkor ő bizony mellényben. Hogy ezt csak kisebb dobócsellel - zakóban érkezéssel - vállalta be, hát az már egy másik kérdés. A szocialisták válaszul nagy dobásra készültek, csak épp nem sikerült nekik: elfordultak durcásan. Ennyire futta'.
{ komment (0) } { permalink }  
Celebek a Fidesznél
Számtalan híresség karistolta szemfenekünk az egyre népesebbé váló Fidesz-folyosón. Tényleg. Láttuk például Balázs Péter színigazgatót, aki több fideszes képviselővel is trécselt könnyűben. De Eperjes "Szamóca" Károlyt is elcsíptük, ahogy éppen Matolcsy György leendő gazdasági miniszterrel sugdosott bizalmasan. (Abból milyen műsor lesz?!) A folyosón megjelent Rákay Philip, de Kudlik Júlia is, akik legalább annyira bevallottan jobboldaliak, mint az előző hírességeink. És ha már erre járunk, nem tudjuk megállni, hogy ne emlékezzünk meg Molnár "Oszbá" Osziról, akit a youtube, a zsidók és a cigányok tettek híressé. Õ bár a Jobbik segédletével jutott be a Házba a Fidesznél szaladgált. Áder Jánossal vígan kezelt, miközben többen is vigyorogva veregették a vállát.
{ komment (0) } { permalink }  
Karzaton mobillal (friss a zsemle!)
13.02. Promódos táskával benne antifa pólóval készülnek a szocik. Mesterházy súg-búg a szegfűsökkel. Vele zúg a terem. Vonán rajta a gárdás mellényke, csak azt a zakó takarja. Még szemérmes. Divatbemutatóra készül az ellenzék?

13.07. Kürtök, himnusz, Sólyom: "ünnep van. Vajon történelmi lesz-e a parlament. Magyarországot talpra kell állítani! Meginti a Jobbikot: nem hangozhat el gyűlöletre uszítás!

13.44 Horváth János korelnök épp a zsákmányszerzőket szapulja (jobb taps, bal zúg), kint a folyosón tibeti pap mutogatja laptopját egy öltönyösnek. A sajtószobában megannyi robot: merev fejek bámulják a monitort csak az ujjak mozognak a klaviatúrán.

14.45. A karzaton Philip és Kudlik Juli unatkozik. Lenn a páholyban Schmitt Pálné fehér attilában várja a szünetet. Szocik között terjed: Vona eskü közben leveszi a zakóját. Az MSZP úgy dönt: mégsem veszi fel a pólót csak képviselőik fordulnak el a Jobbikosoktól.

{ komment (0) } { permalink }  
Elszámoltatást, de milyet?
A kampányban még vezető téma volt az elmúlt 20/8/4 év felelőseinek azonosítása és "elszámoltatása". Lehet, hogy az európai válság miatt hamarosan új felelősöket kell keresni? "Aki keres, az talál!" - mondja a mondás. Kérdés, hogy büntetőjogi, vagy politikai értelemben lesz-e elszámoltatás?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.