ParlamentBLOG
Az államfő beszél, a képviselő hallgat... vagy mást csinál
Komolyan izgultak ám a képviselők, amikor az államfő-jelöltek szólaltak fel a Házban. (A beszédeket más honlapon keresgéljétek, köszi.) Szóval megint alternatív tudósítok, mégis, ki, hogy hallgatta Balogh Andrást és Schmitt Pált.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Merre csörög a micsoda?

Kivált unalmas napunk van eddig, ezért elkezdtük azt szemezgetni, hogy mégis milyen telefonja van vajon a képviselőknek. Az egész ott kezdődött, hogy Daher Pierre törtmagyar eskütétele alatt vagy háromszor csörgött „old telephone” stílusban egy mobil, szerintünk egy HTC márkájú. (A hangszín alapján, tényleg.) És akkor meg már miért ne soroljunk fel még néhányat.

tovább kattika, tovább!

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Hűséges szolga
A BBC sportszekciójának véleménye Schmittről 2001-ből. Akkoriban indult a NOB elnöki posztjáért, de negyedik lett.
{ komment (0) } { permalink }  
A Zemberek embere

Via: Proli Drepp
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Adómány Szőcs Gézának

S finoman, ámde nem épp lágyan ringott a déli-délnyugati meleg szellőben, a nap aranyat hullató fénye alatt az ókori mesterek álmodta férfitest, amelynek kibaszottul kemény fasza hatalmasat élvezett a lucskos, őrült keféléstől forró pinába.

(Múzsámnak, aki megadóztatná a pornót és a giccset)

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Díszmeghallgatás

Kisnagy nap a mai, meghallgatja a Fidesz a hírek főszereplőjét, a Sándor-palota leendő közszereplőjét, az internetes vélemények trending topic-ját, az egyetlent, aki képes szorongatni a foci-vb magyar webes statisztikáit. Schmitt Pál megy a frakció elé, Orbán Viktor ajánlólevelével.

katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Schmittpolyt

Schmitt Pál lesz a kormányfő és Orbán Gáspár személyi edzője - jelentette be OV. Hozzátette: mától Schmitt takarít náluk, vacsorára harcsapaprikást főz túrós csuszával. A házelnök-államfő örömmel fogadta a felkérést.
{ komment (0) } { permalink }  
Schmitt és a csodálkozó tekintet

- Engem meglepett, hogy Schmittet jelölték államfőnek...

- Tényleg?

- Nem.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Pofás előtt

Nagy pofást úgy célszerű adni, hogy előtte az ember elvonja ellenfele figyelmét. Így nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk: esetleg az illetőnek még a foga is kizuttyan az ütéstől, de az százas, hogy nem csupán vörös, hanem lilába játszó karikákat is eredményezhet a találat az ellenfél szemzugában. Következzék két tipp az elterelésre. Első az Állatfarmból lopott verzió, amelyben a gonosz Hógolyó tönkretesz, visszalopakszik, gyilkol és szabotál. Ennek emlegetésével elfátyolozzuk mindama rosszat, amit magunk csináltunk, vagy fogunk elkövetni: "Az emberek egyértelmű döntése ellenére a Gyurcsány-korszak folyamatosan tolakszik vissza - hívja fel a figyelmet közleményében Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője."
A másik verzióban a kellem, a kecs megannyi kellékével mosolygunk egymásra, marcipánízű csókok cuppannak, habtejszín úszik az égen. Aztán néhány nap múlva a másik szemfogát eltesszük emlékbe: 
"Lázár János Lendvai Ildikónak külön megköszönte, hogy lehetővé tette a találkozást, és azt is, hogy "először, de remélhetőleg nem utoljára, kitüntette a Fidesz-frakciót" részvételével, és szót válthattak "közös ügyeinkről".

{ komment (0) } { permalink }  
Lemondási láz

A minap oly’ igazságtalanul támadtuk le Gyurcsány Ferencet amiatt, hogy lemondana mentelmi jogáról, hogy ma szinte bocsánatot kérünk. Hát, naná, csak szinte, merthogy mégsem igazságtalanul támadtuk le a mi volt miniszterelnökünket. Csak épp úgy állítottuk be, mintha ő egyedül beszélne hülyeségeket. Pedig igazából nem is. Egy csomóan ugyanolyanok, mint ő. Például:

katt a továbbra

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Bocs, Feri, ne haragudj...
Angyal ez a fiú, lágy haját lobogtatja a szél, ahogy öregecskedő feleségét fiatalabbra cserélné épp, s bár a vakított parasztok vették át a panelprolik helyét, ő még mindig blogol. Hogy tudniillik ő lemondana a mentelmi jogáról. A szent. De nem akarna-e szólni neki valaki, hogy Ferenc, te tündér, olyant nem lehet. Merthogy... katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Zöld parfüm
Még mindig ócsó a parlamenti koszt. Relatíve. Törvényhozóink 510 forintért pacázhatják le gulyáslevessel a zakójukat vagy a kiskosztümüket, az aranygaluska vaníliaöntettel 440 forintot kóstál az emeleti talponállóban. Van rántott hal 490-ért, borda 595-ért, egy pár virsli pedig 365-ért harsoghat a polfogak alatt. Bent a büfében az elempés Karácsony Gergely 9 nap a demokráciáért feliratú zöld pólóban virslizik, kint a folyosón zöld kosztümben a fideszes Mátrai Márta vonul, és erős parfümillattal altatja el a kupolánál csevegő lobbistákat.
{ komment (0) } { permalink }  
Egy párocska a sérelmeket gyűjti

Mintha meghallották volna az istenek, ahogy segítséget kérünk a blogoláshoz, úgy sodorják elibünk ma az érdekes párokat a Házban. Még az előzőnél is jobbal állunk elő: egy férfi és egy nő búg kedvesen, már-már egymás hajába bújva a kisbüfé előtti bordó bársonnyal borított kanapén. Atyaég, milyen hosszú mondattal izgattuk itt az agyalapokat. S ha már nem maradtak körmök azokon a virtuális ujjakon, hát eláruljuk: Selmeczi Gabriella és Gaudi-Nagy Tamás volt a bűbájosan diskuráló couple. S lássák, mily angyalin ücsörög egymás mellett a parlament.hu-n is a Fidesz ex-szóvivője és a Jobbik főjogásza. De, ó!, vajon miről beszélgetnek ők?

katt a továbbra...

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Kommunikációs triumvirátusok

„Szervezzük meg a kommunikációját” – zengi szép hangján Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap híres publicistája, de nem is akárhol: a parlament folyosóján. Ha nem ott tenné, mi be sem számolnánk róla, de így már érdekes. Pláne, hogy épp Kövér Lászlónak és Semjén Zsoltnak a fülébe búgja a fontos szavakat, mellén összefont kezekkel. Õk hárman – a talán leendő házelnök, a miniszterelnök helyettes és a médiamedencék koronázatlan királya – így cseverésznek vígan. Miközben...

katt a továbbra

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Orbán vs Mikszáth
 • Orbán jóslata: Nyolc év múlva ránk sem fognak ismerni. Fiatalabbak és szebbek leszünk.
 • Mikszáth figyelmeztetése: A rossz országgyűléseket is jóvá teszik - a rosszabbak.
 • { komment (0) } { permalink }  
  Vakparaszt, a bíró és az ejtóernyős
 • Gyurcsány: Na, akkor szakmázzunk egy kicsit, mert adóügyben folyik parasztvakítás
 • Kövér: Meg merem kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia
 • Oszkó: Sokan a környezetemben akkor értették meg, miért vállaltam el a pénzügyminiszterséget, amikor elmondtam, mit kaptam tavaly a feleségemtől születésnapomra.
  - Mit?
  - Elmehettem egy ejtőernyős ugrásra, amin már nagyon régen nem voltam. De az ember azért valamikor földet is akar érni. Nem lehet folyamatosan zuhanni, kell egy kis nyugalom.
 • { komment (0) } { permalink }  
  Három Pont

  Így múlik el...Az SZDSZ új alapszabály-tervezete már nem az utolsó kenetet adja fel az egykorvolt liberális pártnak, hanem csinos kis fejfát készít neki. Most éppen azon tanakodnak, mi legyen azon a felirat. Jobb híján Három Pont.
  { komment (0) } { permalink }  
  Mit csinál Dávid Góliátéknál?
  Sosem állítottam magamról, hogy eszes vagyok, ellenben köztudott rólam ostobaságom. Ezért szeretnék kérni egy kis segítséget, de tényleg. Szóval, ha valaki elmagyarázná azt nekem, hogy Vitézy "VEKE" Dávid miért lóg folyamatosan a Parlamentben? Nem viccelek... katt a továbbra
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Az év képviselője szavazna. Ha lenne miről...
  Már most megválaszthatnák Zagyva Gy. Gyulát a legizgalmasabb képviselőnek - mindig okoz valami kis meglepetést. Akart már verekedni, villogott a Martens-ével, ma meg Gaudi-Nagy Tamást kérdezte meg a folyóson: „vannak még szavazások, vagy ilyesmik?” – „Dehogy vannak” – hangzott a válasz. Mitől is lettek volna, hiszen a napirend is azt írja: „HATÁROZATHOZATALOKAT KÖVETÕEN” (így naggyal) jönnek a viták. Ahol, ugye, nincsenek már szavazások. Na, mi már jóval a határozathozatalokat követően voltunk. Ami mondjuk akár Martensus-nak is feltűnhetett volna, ha elolvassa a napirendet, vagy figyel, hogy mi történik körülötte. (Határozathozatalok és azok vége.) Vagy legalább annyit észrevesz, hogy kiürült a Ház. Na, nem baj, kis támogatással egész ügyes képviselő: Gaudi-Nagy válasza után megrántotta vállát és ügyesen követte a jogászt elfelé.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Orbán beszéd - ahogy Kósa látta
  Valami gazdaság, meg adók, meg mittudjukmi, meg még, hogy majd mostantól – különben is, kit érdekel mégis, hogy miről magyarázott Orbán Viktor? Mert a tőzsdék – a hülyék, ha jó nekik – majd figyelik, meg zuhannak, vagy röpködnek, de hát ezen kívül tényleg nem számít. Az számít, ki mit csinált a patkóban, miközben a min. eln. beszélt. Hát nem véletlenül néztük mi is ezt:
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Gaudi Hendrix
  Itten Gaudi Nagy Hendrix és fiai zenélnek Árpád vezér győzelmére emlékezve. Csak erős idegzetűeknek! Gaudi apuka egyébként igazi zenészember, olykor még az átkosban üldözött Kugli zenekarral is fellép. Az együttes honlapjáról megtudhatjuk, miért is tiltották le őket a pártállami időkben: "Ezt a lemezt nem keresik a boltokban, ezért nem jelentetjük meg „ -idézet Vilpert Imre, a hanglemezgyár akkori vezetőjének szájából. Hmm…"
  { komment (0) } { permalink }  
  Apple, amortizáció, Kósa

  Mindenki fúj itt a mi szegény Kósa Lajosunkra, pedig nem hülye fiú az. Kvalitásos, mondhatnók: keni-vágja a gazdaságot, tudja, mi az az amortizáció, és még Orbánnál is jobban ért a számítástechnikához. Van neki például egy Apple laptopja. A példa kedvéért dolgozzunk most egy 13"-os Macbook Pro-val, aminek az ára 1199 dollárnál kezdődik. Újonnan, de ahogy az ember a kezébe veszi, rögtön rohadni kezd. De nem ám akkor... katt a továbbra!
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Budaházy in da house!

  Bár Budaházy Györgynek - aki épp előzetes szabadságát/vesztését tölti - nem jött össze, hogy képviselővé váljon, azért mégiscsak bejutott a Házba. Igaz, nem ő maga - hiszen még a kopogtatócédulákat sem sikerült összeszednie -, hanem arcképes pólói. Be’ szép is az, amikor a karzatról egy rakat szimpatizáns azt ordibálja: börtönbe az ügyésszel. Mert hogy az a szemét nem szünteti meg rögtön a Budaházyék és Vona Gáborék ellen indított ügyeket. Hát ezért jó ebben az országban élni. A kurucokat sikerült kitiltani, de a gárdistákat már nem. Meg azért is jó itt élni, mert láthatjuk, ahogy Martensus verekedni hívja ki képviselőtársait. Magyarország az én hazám, itt nevelt fel apám, s anyám… lassan erre is ráférne már egy remake.

  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Balett Feri
  Balett Ferinek szólította Szili szegény Baját a szocialisták "vissza a múltba!" kongresszusán. (A helyszín szimbolikus: 1990-ben Villányi úti konferenciaközpontban választották meg pártelnöknek Horn Gyulát, ott készült az MSZP a parlamenti karanténra) Az a fránya Freud, jól összezavarta Szilit! Emléxünk a Gyurcsány-Kiss párviadalára? A miniszterelnök-jelöltek tábora masszívan védte főnökét. Csak egy ember ingázott izzadt homlokát törölgetve a két versenyző főhadiszállása között. Egy lépés jobbra, egy balra. A szocialista pas de deuxban ez a nagyember volt a kakukktojás. Vajon ki ő?
  { komment (0) } { permalink }  
  Elszámoltató biztos
  Olvasom, hogy a második Orbán-kormány bizonyos Papcsák Ferencet nevezte ki elszámoltatásügyi kormánybiztosnak. Õ lesz az, aki a gaz kommunisták, ööö, bocs, szocialisták lopós ügyeit majd jól kivizsgálja. Pfuj, úgy kell nekik, kapják meg, amit megérdemelnek. Aztán beütöm ennek a jó Papcsák Ferencnek a nevét a gugliba és kidobja, hogy a pali neve korábban választási csalás ügyében merült fel (az ő érdekében vettek pénzért voksokat, ő persze nem tudott róla), meg hogy annak idején ügyvédi irodája sokmillióért dolgozott a kormánynak és ezért is vegzálták. Nyilván oktalanul és igaztalanul. Hát, most a második Orbán-kormány vagy nagyon cinikus, vagy nagyon hülye, vagy nagyon nem figyelt oda. Mondjuk, annak is van szépséghibája, hogy annak idején épp Zuschlag János volt az az MSZP részéről, aki Papcsák elítélése miatt csesztette a Fideszt... Szép új világ...
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Mélymagyar elegancia

  Mai villanykérdésünk legyen, hogy melyik az a politikus, aki a képen látható övvel grasszált a héten a parlamentben? A pártot kitalálni - naná! - nem lesz rocket science, de hát azért mégis. Szóval, melyik jobbikos az, aki ezüstkeretes szemüvegéhez jó ízléssel veszi fel a szürke öltönyt és a hozzá illő inget, a fekete lakkcipőt, de rögtön el is csapja az egészet az övvel? katt a továbbra

  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Trianon kivonulás
  Örexünk? Rég volt? Akkor még liberálisok voltunk? Fiatalok? Ki tudja, hogyan magyarázná a Fidesz a polkacskaringót, azt a régi kivonulást? Most emléknap, emlékülés, Bazilika, beleadnak apait, anyait. (Jobbik ül az ág alatt és igyekszik kidalolni a fideszes csőrből a sajtot.) Ne borítsunk fátylat a múltra, a parlament rendszere megőrizte, hogy mi történt 1990. június 4-én.
  Szabad György házelnök: "Tisztelt Képviselőtársaim? Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)"
  Az intermezzó után arról vitáztak, mikor kezdjék a vitát az alkotmánymódosításról, mintha mi sem történt volna.
  { komment (0) } { permalink }  
  Új miniszter a kormányban
  De akkor most kik ülnek a hol? Kicsoda a Pintér Sándor? A belügyi tárcavezető tán megfésülködött és ettől hirtelen elnavracsics-tiborosodott? Vagy elbambultunk és Navra behúzta a Belügyminisztériumot? De akkor ki lett az új közigazgatási és igazságügyi miniszter? Vagy az is Navracsics, csak klónozták? Vagy inkább Kósa Lajos az ott? De mit keres a Fidesz-ügyvezető elnöke a miniszterelnök-helyettes bársonyszékében? Vajon ő lett az új titok-miniszter a kormányban?!
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  ParlaTWIT
  Csak úgy csendben - vagy nem is annyira csendben - jelezném, hogy van már igazi ParlamentBLOG-twitter is. Mert így sokkal könnyebb lesz a brékingnyúzt terjeszteni, meg lehet minket követni ott is, meg egy csomó ilyesmi, amiről mi sem tudjuk, hogy mi... Értitek? Mi sem, de divatos és nagyon 21. századi.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
   
   
  © parlamentblog.hu
  Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

  Reklámozz minket!
  Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
  cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.