ParlamentBLOG
Színjáték
– Megfújná?
– A maga kedvéért bátran!
Ennyi kellem és kecsesség ritkán fordul elő egy parlamenti párbeszédben, pláne, ha az egy ellenzéki és egy kormánypárti képviselő között hangzik el. Pedig az ország házában hallottam, szavamra!
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Szolgálat
Én láttam Polt Pétert! Hétfőn, a parlamenti folyosón fideszes korifeusok gyűrűjében bazsalygott Orbánra, éppen Lenkovics Barnabás alkotmánybírósági elnök megválasztását készültek ünnepelni. Azért hozakodom ezzel elő, mert az együttös Juhász Péter a Facebookon azt kérdezte: „Látta valaki mostanában Polt Pétert a munkahelyén?” Juhász azért kiáltott a legfőbb ügyészért, mert szerinte az V. kerületben bevett módszer volt, hogy eladás előtt bérbe adtak önkormányzati ingatlanokat, így később olcsóbban passzolhatták őket tovább.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Sóhaj
Túl vagyunk már Szijjártó Péter napok óta tartó kanosszajárásán: hétfőn a külügyminiszter például azt próbálta elhitetni velünk, hogy mi Ukrajna ablakába missziós virágokat viszünk, és az eddig ajnározott oroszokkal nem játszunk még pirospacsit sem.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Demonstrációk napja
„Ez van” – tárja szét színpadiasan a kezét Kunhalmi Ágnes. A házelnök az imént vitette ki az uniós zászlót, amit a szoci képviselő hozott be a terembe. Kunhalmi persze összekacsint a fotósokkal, akik a karzatról kihajolva fényesre vakuzzák az üres székeket. Ki tudja, hol kószál a törvényhozók többsége, a folyosói csengő már legalább negyven perce berreg, a teremszolgáknak cseng a fülük tőle, azt mondják, a házelnök feküdt rá a nyomógombra, hogy határozatképes legyen a patkó.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Van bajunk elég!
Akár egy kofa a levesnek való kendermagost, úgy kínálgatja széles vigyorral Schiffer András az LMP aláírásgyűjtő ívét a Parlament folyosóján:
– Egy jó kis adóhatóságot vizsgáló bizottság?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Szteroid
Össze kéne hívni valamennyi parlamenti Gombnyomogató Jánost, meg annál is több hangmagyart, hogy Romsics tanár úrtól tanuljanak kicsit. Kockás füzetet kellene a kezükbe adni, jegyzeteljenek serényen, hogy ne csak a déli marhapöri és a monitorbúvárkodás közepette teljen el a négy évük. Anno Orbánra is ráfért volna egy kis szellemi szteroid, úgy talán nem erőltette volna annyira a Szabadság téri emlékművet.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Megvonom a szót!
Akár SMS-ben is lezavarhatták volna azt az igazságügyi bizottsági ülését, amelyen az új alkotmánybíró-jelölteket hallgatták meg a minap a színnarancs képviselők. Energiát spórolhattak volna így, hasonlatosan a csillárok takarékos izzóihoz, amelyek oldszkúlba oltott modern hangulatot kölcsönöztek a Parlament Nagy Imre Termének.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Jobb profil
Orbán járása fürge maradt, ám állát a választás óta jobban felszegi, karjait, akárha dinnyét cipelne mindkét hóna alatt, távol tartja a derekától. Hende honvédelmi miniszter görnyedten iparkodik mellette a parlamenti folyosón, valamit magyaráz neki, fejét felé fordítja, így csak profilból látszik az arca, ahogy a Főnök közelében mindenkinek. Inog Hende széke, írják az újságok, de ő most nem erre figyel, kezdődik az első őszi ülés, igazodik, jelent, ez a dolga.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.