ParlamentBLOG
Új tavaszi sereg-szemle

"Robogj föl, Láznak ifju serege, Villogj, tekintet, világbíró kardunk, Künn, a mezőkön, harsog a Tavasz S mi harcból harcba csapat-szemlét tartunk." Na, valami ilyesmit várna az ember választások előtt Ady nyomán a pártoktól. 2010-ben Magyarországon azonban hiába. Az pedig már-már a fantasztikum kategóriájába tartozik, hogy az összecsapások helyszíne az Országgyűlés legyen.

A parlamenti patkó ma a méla unalom terepe volt. Persze vérmes reményeink nem voltak. A szakértői kormány feje nem kampányol, a vezérlő tábornok meg nem a Parlamentben, hanem a Blikkben, meg a Facebook-on teszi ugyanezt. Mi történik a Parlamentben? - teheti fel a kérdést a napi mókuskerékben megfáradt átlagpolgár, midőn megtér családja körében. Hát akkor vegyük sorba. Szemtanúi voltunk a következőknek a teljesség igénye nélkül: 

1. Mádi "Elszólta magát" László Gőgös Zoltán földművelésügyi államtitkár köszönését fogadta, sőt parolázott a politikai ellenféllel. (Egyértelmű, hogy továbbra is a határokat feszegeti.)

2. Feltűnt a folyosón a BKV-ra lesújtó első számú hangsúlyozottan civil ököl, Vitézy "VEKE" Dávid. (Valakik szorulni fognak.)

3. A négy év végével ballagók közül Magyar Bálint az előtte ülő Horn Gábornak éppen az ismert gyermekjátékot idézve számolgatott valamit ujjait kinyújtva. Az "ez elment vadászni ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte" még megvolt, de aztán, hogy ki és mit evett meg, már nem derült ki. Mindeközben az MSZP-ben rezignált nyugalom honolt.

A párt ma az első vonalba a Hagyó Miklós visszalépésével XII. kerületi jelöltté avanzsált Katona Tamás pénzügyi államtitkárt küldte. Az erősen balos körzet sikervárományosa próbálta állni a sarat, de eleve hátrányos helyzetből indult, amikor egy Göndör István felszólalásra reagálva az adócsökkentésről vetített.

A beszéd egyébként izgalmas volt, mint egy adatfeldolgozásról szóló statisztika előadás. A jelek szerint pedig mindenkit lázba is hozott, hiszen közben látványosan villogtak a mobiltelefon kijelzők. Ez azért is felettébb különös, mert elvileg nem lehetne a patkóban a készülékeket használni. A törvényhozók (egy részük) azonban nálunk magasról tesznek a szabályra. Vígan sms-ezik, beszélget pártállásra való tekintet nélkül minden oldal. A hal és feje, no meg az ő bűze.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.