ParlamentBLOG
Csókjelenet, végefőcím

Csak úgy óvatosan, játsziból jeleznénk, hogy minden valószínűség szerint hétfőn látjuk utoljára a mostani országgyűlést. Bár a majd’ 400 fős utolsó vacsorát nem skiccelnénk fel, illusztrációként biggyesztünk egy képet: nagyjából így ülik most körbe a tanítványok a pénz istenét. Hogy mi lesz a választások után, megtippelni is alig merjük.

Ha jósolni/reménykedni/rettegni kéne, azt mondanánk: a következő patkóban is lesznek színek valamilyen elosztásban. A’zemberek szemszögéből komoly változás meg nem lesz: a galambok az izzasztó munka révén továbbra is inkább a gatyákból repkednek majd ki, mintsem hogy a semmittevéstől a szájakba repkednének be.

De ne rohanjunk ennyire előre – köszönjük a Fókusznak, hogy ezt az örökbecsűt közhelyszintre emelte – hétfőn még egyszer, utoljára, fortissimo az öregek egymásra ronthatnak. Búcsúcsókjelenetük nem szép lesz és romantikus, ó, nem. Verbális erőszaktétel lesz az a józan ész ellen. (Még egyszer élőben közvetített ingyenkapmányt folytathatnak.) Mi meg megkönnyebbülünk majd: egy kicsit végre nem kell nézni őket.

Aztán ahogy a végefőcímben elpörögnek a nevek – amiknek egy részét örökre elfeledjük – eszünkbe jut: nem lesz ez jobb soha, de amíg nincs ülésezés, hol a francba fogunk marcipánburgonyát enni?!

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.