ParlamentBLOG
Hülye vagy fiam, vagy bármi

Éjfél volt.37 többségében ellenzéki képviselő mellett az LMP-s Vágó Gábor elvesztette a türelmét. Érvelt, magyarázott, de az álmos tekinteteket nem állhatta.

Aztán imígyen fakadt ki: „Kérem önöket, tényleg válaszoljanak már, mert olyan, mintha a falnak beszélnék”.

Végül leült, majd meg sem várva hogy esetleg valaki reagálna, megint szót kért: „Kedves kormánypárti képviselők, tényleg addig fogom nyomogatni a kettőperces gombokat, amíg önök nem méltatnak arra, hogy szóba állnak velünk.”

És ragozta, csak ragozta: „(…)kérem, válaszoljanak legalább egy szóban, hogy hülye vagy, fiam, vagy bármi. De most komolyan, ezt így nehéz az együttműködés kormányának, az együttműködés programjának nevezni.”

Végül Fónagy János is megnyomta azt a bizonyos kétperces gombot: „Ha szóhoz jutok, akkor el fogom mondani”.

Az LMP-s Schiffer sem bírta cérnával: „Kedves Fónagy Képviselő Úr! Tényleg, én úgy tudom, hogy ön az egyik előterjesztő. Ezt most tényleg komolyan gondoljuk? Mégiscsak az országgyűlési ülés tart, tart egy törvénynek a részletes vitája, kérdés érkezett az előterjesztőhöz. Komolyan gondoljuk azt, hogy ezt így fogjuk folytatni? Nem érdemelnének ezek a kérdések választ esetleg?”

Aztán az elnök felvilágosította őket, hogy az előterjesztők nevében Fónagy válaszol a kérdésekre. Ez a rend. És válaszolt. Ahogy az a parlamenti vitában lenni szokott. Szokják még.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.