ParlamentBLOG
Orbán beszéd - ahogy Kósa látta

Valami gazdaság, meg adók, meg mittudjukmi, meg még, hogy majd mostantól – különben is, kit érdekel mégis, hogy miről magyarázott Orbán Viktor? Mert a tőzsdék – a hülyék, ha jó nekik – majd figyelik, meg zuhannak, vagy röpködnek, de hát ezen kívül tényleg nem számít. Az számít, ki mit csinált a patkóban, miközben a min. eln. beszélt. Hát nem véletlenül néztük mi is ezt:

Kósa Lajos (Fidesz) például kezét dörzsölgetve, mintha izgulna, vagy légy lenne, hallgatott feszülten. Hát volt is neki miért feszengni, elvégre csak tudni kellett, hogy vakarják ki a szarból az országot. Vagy ha máshonnan nézzük: izgatottan figyelte a nagy Fidesz „végre mondunk is valamit a gazdaságról” terv második, nem ráeső felvonását.

Novák Előd (Jobbik) egy darabig még figyelt, aztán feladta. Kitátotta száját és a magasba emelte tekintetét. Nézegette a karzaton ülőket. Ottan ma indiai küldöttség ült, tegnap viszont még igazi Budaházy fanok, igazi jó magyarok. Micsoda minőségromlás, nem is csoda, hogy Novák el is fordult.

Mesterházy Attila (MSZP). Fogalmunk sincs. Azt láttuk ugyan, hogy előszeretettel bazsevált Tóbiás Józseffel menet közben, de hogy mégis mi történt, hát bevalljuk mi férfiasan: nem mi bambultunk el, hanem egy másik kormány hibája ez az egész. Mondjuk a szocik nem tapsoltak Orbánnak túl gyakran. Lehet, pikkelnek rá.

Az LMP-ből nem sikerült kiszúrnunk senkit. Mondjuk az tuti: az egyikük a tumblr-t tudósította. Mindig azt csinálja. Különben: az LMP-sekkel csak a Jobbik tartja a lépést combtetőzésben. Õk sem igazán tapsoltak.

Demeter Ervin (KDNP) elkésett. Fogta magát és elkésett Orbán Viktor beszédéről. Egyelőre még nem vették fejét, nemrég láttuk a folyosón. De, elkésett: nem lennénk a helyében.

Mondjuk a magunk helyében sem szívesen vagyunk, mert a politikusok már épp büfézgetnek, mi meg itt dolgozunk.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.