ParlamentBLOG
Bocs, Feri, ne haragudj...

Angyal ez a fiú, lágy haját lobogtatja a szél, ahogy öregecskedő feleségét fiatalabbra cserélné épp, s bár a vakított parasztok vették át a panelprolik helyét, ő még mindig blogol. Hogy tudniillik ő lemondana a mentelmi jogáról. A szent. De nem akarna-e szólni neki valaki, hogy Ferenc, te tündér, olyant nem lehet. Merthogy ugye mentelmi jogról csak szabálysértési ügyek esetén lehet önként és dalolva lemondani.

Amúgy meg hát nem. Mert hogy azt mondja a törvény – amelyik a képviselőkről szól és a kétharmados rettenet még nem változtatta meg – hogy „A képviselő mentelmi jogáról - a szabálysértési eljárás kivételével - nem mondhat le. E jogát mindenki köteles tiszteletben tartani.” Szóval ha a mi Ferencünk esetében, ha és egyáltalán találnak olyan ügyet, ami miatt szükségessé válna a kiadás, akkor biz’ a Parlamentnek kellene döntenie a mentelmi jogról. Kétharmados többséggel.

És ó, hát mit látnak szemeim a patkóban: ippeg legalább annyian vannak a fideszesek meg a KDNP-sek együtt. S bár Ferenc lemondana, erre mégsincs joga. Így hát marad a nehéz feladat a Fideszre: el kell dönteni, hogy milyen szögben nyomják a gombot, amikor – ha és egyáltalán – a volt min. elnök mentelmi jogáról lesz szó. Mert hogy ez most prioritás, ettől lesz ám jobb a zországnak.

És hát igen, idézzünk a legnagyobbtól: „ha harc, hát legyen harc”. És valóban, Ferenc felvette a kesztyűt. Miután Orbán Viktor „táskahordója” égbekiáltó - ámde politikailag ízes-szagos - ostobaságokat nyilatkozott, Gyurcsány sem állhatta meg, hogy hasonló baromságot válaszoljon.

Mélyednének el inkább néha az általuk gründolt törvényekben...

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.