ParlamentBLOG
Lemondási láz

A minap oly’ igazságtalanul támadtuk le Gyurcsány Ferencet amiatt, hogy lemondana mentelmi jogáról, hogy ma szinte bocsánatot kérünk. Hát, naná, csak szinte, merthogy mégsem igazságtalanul támadtuk le a mi volt miniszterelnökünket. Csak épp úgy állítottuk be, mintha ő egyedül beszélne hülyeségeket. Pedig igazából nem is. Egy csomóan ugyanolyanok, mint ő. Például:

Korábban zseniálisan felajánlotta, hogy lemond mentelmi jogáról Páva Zsolt, komlói polgármester is, amikor meggyanúsították egy ügyben még idén márciusban. Aztán hasonló truvájon gondolkodott Hagyó Miklós, amikor a BKV ügyek kissé kavarogtak a feje felett. Hát, végül inkább csak kizuttyogott a parlamentből, el is vitték izibe.

Na de ne legyünk pártosak, hogy csak a szocsikat bántjuk: a jobboldalon is vannak hasonló géniuszok. A szinte meztelenül rendőrökkel verekedő – ámde a kamerának már tényleg meztelenül pózoló – Lengyel Zoltán például ajánlgatta magát. Csakhogy őt Futó Barnabás ügyvédje megmentette: mondván, teljesen mindegy, mit akarna Lengyel, a Ház dönt majd róla. Így hát maradt neki annyi, hogy kikérte magamagát. Yes! (Na nem mintha amúgy ne nyomták volna ki.)

A kedvencünk pedig: Dávid Ibolya. Õ az Almássy Kornéllal való magánvádas csörtéjében áradozott, bizony lemond a mentelmiről, ha kell. És hogy miért Dávid Ibolya a kedvencünk? Mert nem elég, hogy két képviselő és egy miniszterelnök nem ismeri a törvényeket, de még egy volt igazságügy-miniszter se. Hát ez a szép.

Meg a víziló, amit a mentelmi jog keresőszavakra első találatként ad ki a bing képkeresője. Tényleg.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.