ParlamentBLOG
Jobb profil
Orbán járása fürge maradt, ám állát a választás óta jobban felszegi, karjait, akárha dinnyét cipelne mindkét hóna alatt, távol tartja a derekától. Hende honvédelmi miniszter görnyedten iparkodik mellette a parlamenti folyosón, valamit magyaráz neki, fejét felé fordítja, így csak profilból látszik az arca, ahogy a Főnök közelében mindenkinek. Inog Hende széke, írják az újságok, de ő most nem erre figyel, kezdődik az első őszi ülés, igazodik, jelent, ez a dolga.

Orbán jöttére a teremszolgák felkapják a fejüket, kihúzzák magukat, eldugják a Nemzeti Sportot, pedig fontos dolgok történtek, az Újpest 2:0-ra kikapott a Videotontól.

Amint a csüngő tekintetű Fidesz-mezőben elhalad a Főnök – a megtestesült Higgs-bozon, az isteni részecske –, fellélegzik a kétharmad, és ki, ahogy tud, úgy zajong. Semjén például az oroszlányi polgármesterjelölttel meg az oktatásügy Czunyinéjával fotózkodik, a kampányképhez odacitálják a szabódó Navracsicsot is biodíszletnek.

A patkóban a leendő uniós biztosnak aztán megváltozik a tartása. A Főnök a székében ül, Navracsics előtte áll, válla leomlik, csak profilja van, lábát összezárja, háta mögött összekulcsolja a kezét. Nyugaton azt írják, ő a Főnök szolgája, idehaza meg azt, hogy az ellenzéke. Most fegyelmezi az arcát, hiszen Orbán kérdezi. Tűr, ez a dolga, a rapid audiencia után Semjén úgyis átveszi a Főnököt, hogy ő duruzsoljon a fülébe. Neki is csak a profilja látszik majd, nevetni fog Orbánra, bólogat, mert azt úgy kell.

Távol tőlük, kinn, a folyosói pamlagon Mikola, a nemzet doktora, egykori miniszter ül. Nincs kire nézzen. Arcából kicsúszott a szín. Hazahívták a párizsi száműzetésből, most valami államtitkár a külügyben. Volt idő, hogy ő jelenthetett, ő kulcsolhatta hátra a kezét, ő duruzsolhatott Orbán fülébe. Jó profilja volt, retteghettek tőle a szinglihordák. De már rég kikerült a fényből. Térdeit összezárva, meredten néz maga elé.

Valakire vár.

Lassan egy órája.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.