ParlamentBLOG
Megvonom a szót!
Akár SMS-ben is lezavarhatták volna azt az igazságügyi bizottsági ülését, amelyen az új alkotmánybíró-jelölteket hallgatták meg a minap a színnarancs képviselők. Energiát spórolhattak volna így, hasonlatosan a csillárok takarékos izzóihoz, amelyek oldszkúlba oltott modern hangulatot kölcsönöztek a Parlament Nagy Imre Termének.

Úgyis távollétével tüntetett az ellenzék, minek ez a sok vegzatúra?

Igaz, az izgága szocik szerint nem kicsi a tét, az új aspiránsokkal végleg orbánistává válik az Alkotmánybíróság, színjáték a jelölés. De ez kit érdekel?! A kameratűzben az agg Rubovszky elnök és Papcsák ügyvéd mellett Budai Gyula ügyész ült – ők a zsűritagok, akik nevében Papcsák kérdés helyett hol erőt, hol jó egészséget kívánt az aspiránsoknak.

Olykor mindkettőt.

Velük szemben a jelöltek: Czine Ágnes bíró, fekete kosztüm, fiúsra nyírt haj. Mellette Varga Zs. András. Bár csak a negyvenes éveiben jár, merev tartása korban is közelebb hozza a lassan hatvanas Polt Péterhez, aki mellett sok évet lehúzott az ombudsmani hivatalban, aztán a Legfőbb Ügyészségen.

Trócsányi igazságügyér szerzőtársa, a bajuszos Sulyok Tamás ex-téeszjogtanácsos, ügyvéd, tanár, osztrák tiszteletbeli konzul önméltatása során gyorsan belefeledkezett a „Der Kampf um das Recht” (Harc a jogért) tézisébe.

Ragacsos percek voltak ezek!

Ám a független, amúgy együttös Szabó Szabolcsnak (aki nem bizottsági tag) gyanútlanul megengedték, hogy kérdezzen a jelöltektől:

– Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel, amikor egyoldalú jelöltként kiszolgálják ezt a rendszert?

Nyelt egyet a bizottság, Rubovszky elnök felcsattant:

– Megvonom öntől a szót. Ezt a fajta hangot a bizottság nem engedi meg! Csak szakmai kérdést tehet fel! Kérem, kapcsolják is ki a készülékét!

Hát kellett ez?! Mondom: SMS-ben egyszerűbb lett volna.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.