ParlamentBLOG
Szteroid
Össze kéne hívni valamennyi parlamenti Gombnyomogató Jánost, meg annál is több hangmagyart, hogy Romsics tanár úrtól tanuljanak kicsit. Kockás füzetet kellene a kezükbe adni, jegyzeteljenek serényen, hogy ne csak a déli marhapöri és a monitorbúvárkodás közepette teljen el a négy évük. Anno Orbánra is ráfért volna egy kis szellemi szteroid, úgy talán nem erőltette volna annyira a Szabadság téri emlékművet.

Kövér házelnök a minap a kormány által gründolt Veritas Intézet történészkonferenciáján kipróbálta ezt a „tudatmódosítót”, kellett is neki. Megnyitójában még nem futotta sokkal többre, mint hogy főnöke után szabadon a politikai korrektséget kárhoztassa, meg olyasmiről beszéljen, hogy „a feladat nem a külvilág érdekeinek képviselete a magyarok között, hanem a magyarok érdekeinek képviselete a külvilágban”. äp> Ettől a Parlament felsőházi termében csak azok a horgolt blúzos asszonyok lettek izgatottak, akik hajnalban vonatoztak a fővárosi konferenciára. Igaz, őket az is lázba hozta, hogy – mint mögöttem búgták – „Mari még soha nem volt fodrásznál, mindig maga nyírja a haját”, ráadásul „Milyen fess a váci püspök.”

De jöjjön a komoly szó: Romsics Ignác arról is beszélt, hogy ’44-ben a németek bevonulásának célja a többi között nyugati területeink elcsatolása, a magyar elit eltávolítása volt. Szakály Sándor Veritas-főigazgató – aki korábban a Kamenyec-Podolszknál megölt zsidók deportálását idegenrendészeti eljárásnak nevezte – meglepő módon nem mentegette Horthyt: előkészítetlennek, bizalomhiányosnak nevezte a háborúból való kiugrási kísérletét. Szerinte a német megszállás után a kormányzó döntései „nem voltak mentesek” a náci befolyástól, beleegyezése nélkül egy sor változtatást nem lehetett volna végrehajtani.

Kár, hogy a frakcióirodákig ez már nem hallatszott el.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.