ParlamentBLOG
Van bajunk elég!
Akár egy kofa a levesnek való kendermagost, úgy kínálgatja széles vigyorral Schiffer András az LMP aláírásgyűjtő ívét a Parlament folyosóján:
– Egy jó kis adóhatóságot vizsgáló bizottság?

Kis párt, kis performance. A szocikkal, a jobbikosokkal már megvan a testület ajánlásához szükséges összes szignó, de a fideszesek nem adják hozzá a nevüket. Pedig Varga Mihály miniszter megmondta, minden lehetséges módon küzdeni fognak a korrupció ellen. – Nosza, ez is egy alkalom – penderül Szél Bernadett a kormánypártiak elé, ám ők félrepislantanak. A netadóval, de inkább az áfacsalássztorival, no meg jó adag összeesküvés-elmélettel teli a patkó: a fideszesek istenuccse kivizsgálnák a bűnt, az ellenzék felháborodik, és kamerabarát akcióval étolajat ajándékoz Vargának. – Ez hosszú történet lesz – fakad ki a folyosón az egyik fideszes bennfentes. Szerinte ezt a ciklust biztosan végigbirkózza a kormány az amerikaiakkal. Közbeszól egyik párttársa:

– A jenkiknek vannak bizonyítékaik a korrupcióról, és azokat ki is fogják szivárogtatni. Belebukik néhány ember, persze nem kormánytagok, oszt jó napot! Orbán helyzete nem fog megrendülni, neki nincs köze a korrupcióhoz, meg amúgy is védi őt a Merkel – mondja magabiztosan.

Tamáskodom:

– Pont a Merkel?

– Bizony – bólogatnak mindketten. – Mindig azzal hűti le a nemzetközi kedélyeket, hogy majd ő kezeli Orbánt. Fifikás egy nő! Az amerikaiak nem tehetnek semmit. És amúgy is: Obamának nem Paks fáj, inkább a Déli Áramlat. De mit tegyünk, ha nekünk gáz kell? Azt az amerikaiak nem tudnak adni. Ha lenne pénzünk fegyverre, talán vehetnénk tőlük a honvédségnek, kiengesztelhetnénk őket, de üres a kassza. Így marad a rossz barátság meg a pattogó ellenzék. Nézze, itt ugrabugrálnak naphosszat azzal a buta papírossal! Dehogy írjuk alá! Van nekünk bajunk elég.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.