ParlamentBLOG
Sóhaj
Túl vagyunk már Szijjártó Péter napok óta tartó kanosszajárásán: hétfőn a külügyminiszter például azt próbálta elhitetni velünk, hogy mi Ukrajna ablakába missziós virágokat viszünk, és az eddig ajnározott oroszokkal nem játszunk még pirospacsit sem.

Hogy ennyi abszurd ne legyen elég egy napra: miközben Semjén mester meg az ő ifjú segédje, Rétvári Bence egymás fülébe sutyorog és a fideszes karéj kajakómás tekintettel mered maga elé, a jobbikos Gyöngyösi Márton nekilát kisebbségi jogokat védeni. Félreértés ne essék: nem hazai roma, német, szlovák, román vagy szerb, hanem ukrajnai orosz kisebbségi jogokat!

– A magyar társadalom le fogja váltani önöket demokratikus keretek között. Felelősséggel, méltósággal – jósol a Fidesznek Tóbiás József. Újpesti választásból jött a szoci hév, izeg-mozog hozzá a kormánypárt. Kövér László szeme sarkából figyeli a szocit, akinek társai – vörös posztó helyett – uniós zászlót mintázó laptopokkal hergelik a fideszes nagyvadat.

– Tállai Andrásé a megtisztelő feladat – szakad ki a gúny a házelnökből.

Egy igazán halk sóhaj is siet ezzel a mondattal, az mindig jön, ha balosok okozta gyötrelmek kínozzák a házelnököt. Zúg a szoci patkó.

Az államtitkár érzi, nagy a vállára rakott súly: most neki kell visszavágnia. Nyaka a testével fordul, riadtan gyűrögeti a fecnijét, hetet-havat összehord, korrupciót emleget, meg figyelmeztet: vasárnap nem az egész parlamentet választották meg, csak egy újpesti szocit. Nevetve, tapsolva gratulál a szoci sarok, Tállai sikeresen átverekedte magát saját felszólalásán.

– Szeretném önöket arra kérni, a jövőben próbáljanak meg emberként viselkedni – robban Kövérből az ellenszenv. Komolyan hiszi: szobortalapzaton áll és a messzi horizontot fürkészi büszkén.

Egy sóhajjal majd túl leszünk ezen is.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.