ParlamentBLOG
Szolgálat
Én láttam Polt Pétert! Hétfőn, a parlamenti folyosón fideszes korifeusok gyűrűjében bazsalygott Orbánra, éppen Lenkovics Barnabás alkotmánybírósági elnök megválasztását készültek ünnepelni.

Azért hozakodom ezzel elő, mert az együttös Juhász Péter a Facebookon azt kérdezte: „Látta valaki mostanában Polt Pétert a munkahelyén?” Juhász azért kiáltott a legfőbb ügyészért, mert szerinte az V. kerületben bevett módszer volt, hogy eladás előtt bérbe adtak önkormányzati ingatlanokat, így később olcsóbban passzolhatták őket tovább.

Maffia! – kiáltotta Juhász. Hol van Polt?

Na, én láttam Polt Pétert!

Igaz, nem a munkahelyén, hanem a Parlamentben. Megőszült, kicsit meggörnyedve járt, lehet, hogy Orbán közelsége miatt kerültek láthatatlan súlyok a vállára. Látszik, ennek ellenére szeret a Főnök mellett lenni, fotózták őket együtt a felcsúti stadion páholyában is.

A Parlamentben megközelíthetetlen volt. Mostanság mintha nem izgatná, hogy egyre többen kiáltanak körülötte korrupciót. Mintha másra figyelne.

Orbán elsütött egy poént, Polt hahotázott, közben le sem vette a szemét Viktorról. Meglapogatták egymás hátát, és elvonultak: a Főnök és az ő ügyésze. Először a kilencvenes évek derekán a Vas megyei Rumban találkoztam Polttal. Kommandósok agyonlőttek egy elmebeteget, aki háza felrobbantásával fenyegetőzött. Polt fiatal ombudsmanhelyettesként kemény volt, karakán, nyomozott, és elmarasztalta a rendőröket. Orbán Péter megyei főkapitány bele is bukott az ügybe.

Legfőbb ügyészként aztán megváltozott. Óvatossá vált, riadttá. Nyilatkozni már nem szeretett, az első Fidesz-kormány elleni vádak sorra buktak el az ügyészek sorfalán. Amikor egy ideig más lett a legfőbb ügyész, Poltnak találtak íróasztalt.

Összefutottunk az utcán, épp nem volt súly a vállán.

– Én már az ügyészségről megyek nyugdíjba – mondta vidáman.

Igaza lesz. Most megszolgálja az addig tartó időt.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.