ParlamentBLOG
Színjáték
– Megfújná?
– A maga kedvéért bátran!

Ennyi kellem és kecsesség ritkán fordul elő egy parlamenti párbeszédben, pláne, ha az egy ellenzéki és egy kormánypárti képviselő között hangzik el. Pedig az ország házában hallottam, szavamra!

De fedjük fel a szereplőket is: Szabó Tímea Rogán Antalnak kínál egy alkoholszondát, mire a fideszes frakcióvezető zavart mosollyal kezdi felfújni az éjjel-nappali boltok kiflis zacskójára hajazó kütyüt.

Kinn, a Kossuth téren éppen nekifeszülnek a tűzoltók az ország karácsonyfájának, a hórukkhoz darus kocsi adja a kraftot. Bent, a Rogánra figyelő újságírók hátában Novák Előd, a Jobbik kisdobosa áll. Az imént színpadiasan szállt síkra a drogmegelőzésért, most pedig jegyzetel. Vajon kit tudósít?

Rogán végez a szondával. Feszült a csend.

– Azt hiszem, képviselő úr tiszta. Jelen esetben – mondja Szabó Tímea.

Mindenki tudja, színjáték az egész: Szabó és Novák a fideszes frakcióvezetőtől szeretné ellopni a show-t. Rogán és barátai szőnyegbombázni akarják az ötödik kerület vezetését támadó exkendermagos Juhász Pétert és csapatát. Kocsis Máté az elvtársai elé terjesztett ötlettel – minden fiatalt, politikust és újságírót drogtesztre kellene küldeni – az őt ekéző újságírókat óhajtja miszlikben látni. A cudarok ugyanis a nyolcker tűcsereprogramjának megfojtásáról cikkeztek. Ám ne hagyjuk ki a Fidesz vezérkarát és a Habony-műveket sem: ők meg a korrupcióról igyekeznének elterelni a figyelmet, és droglobbistázzák az ellenzéket meg persze a kormányellenes tömegeket.

Hogy ez ne legyen elég, és tényleg egyetlen őszinte szó se hangozzon el a parlamenti színházban, a patkóban Orbán Viktor Goodfriendet hívja ki a hóra: „az amerikai ügyvivő legyen férfi”, és álljon ki az általa megvádolt adófőnök, Vida Ildikó ellen a bíróságon. Coki a bécsi egyezménynek!

Jöhet a vastaps.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.