ParlamentBLOG
Sir Sean hazamegy, ha Skócia független lesz

Meglepő bejelentést tett az évtizedek óta a napsütötte Bahamákon élő színész; Sir Sean Connery ugyanis azt mondta: ha Skócia függetlenné válik, akkor bizony elgondolkodik azon, hogy hazaköltözzön. Az egykori James Bond komoly támogatója a Skót Nemzeti Pártnak, amely akár győzelmet is arathat a május harmadikai parlamenti választásokon. Az SNP pedig közölte: ha nyernek, mindent elkövetnek azért, hogy Skócia megszabaduljon a brit láncoktól. Sir Sean tehát most izgulhat: napsütötte Bahamák vagy szélfútta Felföld? - jelenti Scotland ügynök.

Sir Sean Connery nagy elkötelezettje a skót függetlenségi mozgalomnak és nagy támogatója a Skót Nemzeti Pártnak. A most hetvenötéves, edinburghi születésű filmsztár még 1950-ben költözött Londonba, majd húsz évvel később áttette székhelyét a napfényes Spanyolországba, hogy később innen is tovább álljon. Connery ugyanis most már évtizedek óta a Bahamákon él, itt találta meg igazi menedékét. Sokat hangoztatta, hogy kiválóan érzi magát a szigeten és bizony nincs is kedve visszamenni addig, amíg Skóciát az angolok elnyomás alatt tartják. James Bond most izgulhat, a Skót Nemzeti Párt ugyanis továbbra is nyerésre áll a közvéleménykutatási adatok alapján, s ha győzelmet aratnak a május harmadikai parlamenti választásokon, úgy akár a brit unió felbomlása, Skócia kiválása sem tűnik lehetetlennek.
- Olyan régóta várom már, hogy Skócia független legyen. Érzelmileg soha sem hagytam el a hazámat, csak testben. Hiszem, hogy Skócia önállóan sokkal többre viheti – jegyezte meg egyik legfrissebb interjújában Sir Sean és egyúttal bejelentette: ha Skócia valóban független ország lesz, úgy szinte bizonyosan hazaköltözik. Utóbbi mellett szól, hogy Connery visszavonult a filmezéstől. Bár az is kétségtelen, hogy a Bahamákon jobbak az adózási feltételek, és egy igazi skót ezt nem hagyhatja figyelmen kívül...

{ komment (1) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
1.

Szíriai Robot mondja:

Ha Skócia független lesz, én meg költözöm a Bahamákra.

2007. április 10. 14:59

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.