ParlamentBLOG
Első Magyar Párnacsata

Az imént kaptam egy szoci e-mailt, mely lényegében Meghívó szerkezetben íródott:

 "Két perc rosszalkodás avagy Gyermeknapi párnacsata a Városligetben. Guiness Rekord Kísérlet! 500 gyerek 2 percen át párnacsatázik egymással, előre meghatározott szabályok szerint, hogy felállítsa az Első Magyar Párnacsata rekordot. A rekordkísérletben fővárosi ifjúsági és szociális intézmények gondozottjai vesznek rész. A rekordkísérletet elindítja: Burány Sándor, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke."

 Amennyiben Burány párnával meri elindítani a rekordkísérletet, ha odacsap a dög rosszcsontoknak, csak úgy indításként, megalapozva a vad mókát és kacagást, táblákkal fogok felvonulni Kossuth téren a kormány azonnali leváltását, Burány példás megbüntetését, vasra verettetését, és párnákra szögezését követelve. De legyünk megengedők, hátha nem úgy gondolja, nem lazítja meg a nyakkendőjét, nem tűri fel az ingujját, nem torzul el az arca és az első kormányzati év megannyi megaláztatása nem dagaszta fel a karizmát.

Mindenesetre érdekes, hogy a politikusok agyából, nem a mondóka, vagy körtánc rekordkísérletének ötlete pattant elő, neuronjaikat nem a béke, a pipacsos mező, a halk gyerekdallam mozgatja, hanem a harc, az üsdvágdnemapád. Igaz, mit is várhatnánk, hiszen itt volt nekünk a magunk könnygáztól csatakos egy éve, mely alatt minduntalan gumibot rímelt a kődobálásra és laza halmazállapotú igazságok a felhorgadásra. Kézenfekvő, hogy a csatát átadjuk a gyermekeinknek is, kötelezve őket arra, hogy díszítsék ünneplőbe a szívüket, hiszen rekordot kísérlünk meg állítani, ami valljuk be: nem tréfadolog. Kézenfekvő, és tudom, egyben demagóg is, de sebaj!, ha erre én meg azt mondom: jellemző.

{ komment (3) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
3.

marczipán mondja:

Szerinted ha beöltözök Molnár Gyulának, bevesznek a csapatba? Mert gyereknek már túl nagy vagyok, de még szoci képviselő lehetek arra a két percre.

2007. május 24. 23:43

2.

déli riporter mondja:

péntek dél Vajdahunyad vár mögötti rét. Gyerekek, gondolom előre válogatva. Hagyó Miklós, Horváth Csaba, Steiner Pál szoci képviselők is jelenlétükkel emelik a csata fényét.

2007. május 24. 22:26 | http://parlamentblog.hu

1.

marczipán mondja:

Kedves Déli! Benne szeretnék lenni a ....a Rekordok könyvébe, ezért érdeklődni szeretnék. 1. Pontosan hol, és mikor kezdődik a párnacsata. 2. Van-e felső korhatár. 3. Ígérem, ha beválasztanak, a csatározás közben mondókákat, gyerekverseket és nyelvtörőket fogok mondani. :)

2007. május 24. 16:00

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.