ParlamentBLOG
RrRr
Az őszödi beszédről annyit beszélt az ellenzék, hogy közkívánatra most  - amikor a postot írom - Gyurcsány megismétli a parlamentben. Trágárság csak annyi benne, hogy a Fene kacérkodik a Hétszázát-tal. Nem tudom jó ötlet-e előhozakodni azzal a szpíccsel, ami miatt felgyulladt Budapest. Gyurcsány befejezte, Göndör most szövegelemzést ad és megemlékezik. Aztán alternatív, pontosabban antiőszödi, reformellenes beszédet mond. Kéri a jegyzőkönyvvezetőket idézőjelekkel írják le mondatait. A Lipót felkelt, megrázkódott és lomhán elindult Budapestre. Jövőre érettségi tétel lesz az elhíresült szöveg tán így: mutasd ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédében a verbum stirpsek előfordulásának gyakoriságát. Az érettségi bizonyítványodat a pszichiátriai osztály sóval beszántott helyén veheted át.
{ komment (5) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
5.

Adrenalin mondja:

Valahogy a régi magyar órák jutnak ilyenkor az eszembe, amikor verselemzésnél arról beszéltünk, mire gondolhatott a költő mikor versét megírta. Persze, hogy mindenki máshogy gondolta, mint a hivatalos elemző. A költőtől sajnos már nem tudtuk megkérdezni, mit is gondolt. A különbség az, hogy az elkurtuk strófa nem igazán művészire sikerült és a poéta is él még, és Õ is másként magyarázza, mint ahogyan mi értjük egyszerű szavait :)

2007. június 27. 11:13

4.

Carolus mondja:

Valahogy így gondolom én is: a minelnök mindenütt legyen minelnök, mert azon veszi észre magát, hogy már nem minelnök. Dehát neki sem volt gyerekszobája, mint annyiunknak. Kevés ember nem keveri basszal a szót, ha szűkebb körben van, és még az indulat is hevíti. Bárhogy is van, volt, az bizonyos, hogy sem stílusában, sem a fogalmazás precizitásában nem remekelt Fecó!

2007. június 17. 20:05

3.

déli riporter mondja:

re pocakos: Gyurcsány maga ismerte be egy interjújában, hogy naív volt. A beszéd lényege számomra: egy túlzóan, bombasztikusan fogalmazni akaró kormányfő direkt elveti a sulykot csak azért, hogy felrázza tohonya közönségét, elvbarátait. Ebben nincs is semmi baj. De! Lehet, hogy arra gondolt, hogy elkúrtuk mi is, hazudtunk mi is, ahogy a korábbi összes kormány, de csak annyit mondott, hogy elkúrtuk és hazudtunk. Magyarázható ez a szöveg? Igen. Mi az hogy! ;-) De punkt ez a baj, hogy magyarázni kell. Egy kormányfő, egy politikus szűk körben olyan világosan és olyan stílusban beszéljen, mintha az ország előtt állna. Egy kormányfő meg senkivel ne bratyizzon, ne szarozzon, vagy elkúrtukozzon. re: marczipán: ötletedet továbbítom ezer e-mailcímra azzal a megszorítással, ha nem küldik tovább tíz embernek akkor megkapják az őszödi beszéd írott változatát képregény formájában bőrbe kötve.

2007. június 15. 15:44 | http://parlamentblog.hu

2.

marczipán mondja:

Én a következő tételcímet javasolnám: Mutasd be a politikai kommunikáció új formáit és annak a társadalomra gyakorolt hatását (blog, OVTV, őszödi beszéd, Fidesz egymilliós nagygyűlése, napirend előtti felszólalások a Parlamentben)

2007. június 14. 22:52

1.

Pocakos mondja:

".......Nem tudom jó ötlet-e előhozakodni azzal a szpíccsel...." - írod, mondod, gondolod. Szerintem, jó volt ! Egy éve ezen csámcsog a jobbsorsra érdemes ellenzék. Már akkoris - amikor "kirobbant" - az volt a véleményem, hogy ezt a szöveget (trágárságok nélkül!) nem szük (200-as) körben kellett volna elmondania, hanem a nagynyilvánosság elött (pl. TV) - annyira naiv nem lehet egy politikus (miniszterelnök), hogy kátszáz fő elötti "bizalmas" beszéde ne szivárogjon ki. Elfelejtette a(volna) a kádári KISZ-es időket?

2007. június 14. 16:28

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.