ParlamentBLOG
Gyaloghiány
Mintha Szilvásy, amúgy értékelendő gyermekimádata miatt, úgy robbant volna fel a kormány, hogy az alkotórészek eredeti helyzetükhöz képest más-más koordinátákra estek vissza. Lamperth elröppent az önkormányzatoktól és belebucskázott a munkaügybe, Kiss Péter a munkaügyből a kancelláriába, Iváncsik államtitkár a hadügyből a titkosszolgálatokba, Gordon fejlesztési ügyektől Lamperth helyére. Mintha nem lenne új erő, új katona. Tilitoli van. Nyakon öntve olyan lózungokkal, hogy a kormányátalakítás nem személyekről szól. Persze, hogy nem. Mert sakkjátszmáról, bábukról. A lónak L-alakú a mozgástere, vele vigyázni kell, a futó veszélyes lehet a királynőre, tehát csak óvatosan, a bástya berosálhat, így nem veszem észre. A játszmában csak gyalogok nincsenek, akiket könnyen ki lehetne ütni. Mindenki erős, mindenki veszélyes. A Király félhet.
{ komment (4) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
4.

Carolus mondja:

Hja, kedves rás, nem vagyunk egyformák, nem azonos emberek szimpik és nem szimpik mindenkinek! / Ez hülye mondat volt, de biztosan érted, mit akartam írni/ Én koromnál fogva engedékenyebb vagyok a fiatalok hibáival szemben. Több tolerancia= nagyobb békesség! Vagy ?-t kellett volna írnom?

2007. június 17. 19:55

3.

rás mondja:

Marczipán, Carolus: én tudom, hogy "de gustibus non est disputandum", de az általatok preferált fiatalok némelyikétől (Mesterházy, Újhelyi) engem már most kiver a víz (és az undor).

2007. június 17. 14:46

2.

Carolus mondja:

Egyetértek , kedves marczipán, azzal a kitétellel, hogy az általad említett fiatalok egyikét-másikát még óvni kell a hiéna-támadásoktól, tapasztalatlanságuk okán! Õk még gyorsan beleszaladhatnak egy kelepcébe, tehát először készüljenek csak fel az ármányok elhárítására! Szerintem sem kell fanyalogni, meg bírálgatni! A minelnöknek az a feladata, hogy irányítsa a kormány munkáját, s ezt ő így látja legjobbnak, hát legyen. A pálya széléről könnyű okosnak lenni, ahogy ezt ellenzéki oldalról teszik is! Mindenki okos, hogy is kéne, mint is kéne, de a "tényvalóság" az, hogy GYF az első, akit nem váltottak le a választások során! Ezt ismételd meg Fecó!!!

2007. június 16. 13:56

1.

marczipán mondja:

Ha sakkozom és nyerni akarok, a bábukkal lépnem kell. Ha jó helyre lépek, mattot adok, de fennállhat a veszélye annak, hogy én kapok mattot. Kockáztatni kell. Azt látom, a miniszterelnök most egy komoly taktikai játszmába ment bele. Hogy ki lesz a győztes, azt majd meglátjuk 2010-ben. Új arcokat már én is szívesen látnék. Mondjuk Ujhelyi Istánt, Bárándy Gergelyt vagy Mesterházy Attilát. Vadai Ágnes államtitkári kinevezésének pedig kifejezetten örülök.

2007. június 16. 02:24

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.