ParlamentBLOG
Játék a ricsajjal
Az persze senkit nem zavar, miért is zavarná, hogy az embert olyan álmosság gyötri, hogy legszívesebben vasárnap délelőttjét dunnák, párnák között töltené! Ott ülök a fotósoknak fenntartott helyen, tollam kifogyva és megbicsakló tekintettel figyelem, ahogy Gyurcsány, Kóka meg a többiek bevonulnak a parlament Nándorfehérvári termébe, a pártelnökök leülnek, kicsavarják töltőtollaikat, egymásra mosolyognak és némán, ripszropsz aláírnak valamit. Aztán kicserélik a barna mappába kötött papirost ismét aláírnak, és kezet ráznak. Gyurcsány szája még jár is, de hang nem jön ki fogainak kerítésén, hogy a vakucsattogásba oltott pantomimelőadás tökéletes legyen.

 Mi ez? Ötven perces késéssel kezdték, pedig vita sem volt, hja a szövegegyeztetés miatt volt a csúszás, mondják, de én már nem hiszek nekik, ezek biztosan kint röhögtek, hogy valaki csak elalszik a teremben, hiszen a firkász nem koránkelő fajta. Az SZDSZ-nek kellett a propaganda, Gyurcsánynak meg a reformmenetrend - magyarázza később egy politológus a telefonban, de én neki sem hiszek, itt biztosan mindenki velem szórakozik, kikérem magamnak, itt nem volt történelem, nem volt semmi, csak az álmosság van és volt.

Bár lehet, hogy van némi ráció abban, hogy az SZDSZ csak imázsát akarta építeni, hiszen beleszürkült a kormányzásba, elveszítette szavazóit, ezért kukacoskodott, harcolt, kiabált, az MSZP pedig igyekezett visszafogni társa reformdühét, nehogy a szocialista főbázist, a vékonypénzűeket végleg elveszítse. Ezért kellett a játék a ricsajjal, ezért is kellett belefutni a szerződésbe, meg azért, hogy a szocialista érdekcsoportokat elhallgattassák: kit azért, mert presztizsét féltette, kit azért, mert a komoly, kiszámítható munkát hiányolta, kit pedig másért, amit most nem tudok megfejteni, de végül is kit érdekel, és különben is: hol van az a kávé, ami feldob?

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.