ParlamentBLOG
Horn-elterelés
Így teljesüljön minden álmod, Kócos! ;-) Holnap a Magyar Nemzeti Galériában ünnepi műsor kíséretében, külföldi vendégek koszorújában ünneplik meg Horn Gyulát és talán még konyakra is jut, meg Kentre, mert utóbbit szereti Gyufa és nem azt a zenemű-cigarettát. Azt írod, nem érted a szocikat. Egyetlen nézőpontot ajánlok megfontolásra. Amikor Gyurcsány Horn Gyulát kitüntetésre javasolta, már ott lebegett a levegőben a koalíciós egyezkedés, Veres János ingatlanadó ötlete, és a szoci düh, ami igyekszik  elsöpörni azt. Vajon, a kitüntetési javaslat nem azzal a kegyetlen tematizálási céllal született, hogy ezen rágódjon a köz és ne a zsebbe vágó, még kidolgozás alatt álló lehetőségeken, vagy a szoci közvéleménykutatási mélyrepülésen? Ki beszél most ingatlanadóról? Vagy egészségügyi privatizációról? Ki uralja a médiát? Horn Gyula. Akit egyik oldalról sajnálni illik, a másikról meg gyűlölni. Mi is ezt tesszük. Postolunk róla, mert fontosnak hisszük. Pedig az érintettnek van igaza: "Az ország tele van problémákkal, bajokkal, nem Horn Gyula kitüntetése a legfontosabb kérdés"
{ komment (13) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
13.

Adrenalin mondja:

Jutalmazzák életműdíjjal, jaj bocs Oscart sem kaphat. Olyan kitüntetést kellene kitalálni amely a külföldön elismert magyarországon h*ly*nek tartott emberkék kapnák meg, persze külföldön is adnák át nehogy valakit itthon zavarjon.

2007. augusztus 09. 10:00

12.

scrutor mondja:

Én kicsit zavarosnak érzem a fenti okoskodást. Szerintem itt egyszerűen arról van csak szó, hogy Hornnak szánt magas kitüntetés egy olyan életpályáért jár, amely a Magyar Köztársaságot és annak megszületését szolgálta. Horn Gyula világéletében az ellentétes oldalon állt és ezt most is fenntartotta. Ezért ez a kitüntetés nem jár neki. Nagyon helyesen fejtette ki ezt a köztársasági Elnökünk. Horn Gyula lényegében azt tette, amire proletár származása, sorsa, körülményei és meggyőződése vezette és amely mellett napjainkban is kiállt. Ezt a következetes bátor hozzáállást el kell ismernie annak is, aki ellenkező nézeteket vall. de Horn Gyula élet-vezetésre nem ezt a kitüntetést találták ki. (SCRUTOR)

2007. július 21. 04:38

11.

Adrenalin mondja:

Nem hiszem, hogy ebből ügy lenne......

2007. július 17. 11:35

10.

Pocakos mondja:

Déli: sejtettem! ;-) --------- Adrenalin: Tévedsz! Való igaz, hogy a világ (különösen Nyugat-Európa, de elsősorban a németek), mint a híres "Falbontó"-ra fognak emlékezni. Kép is bizonyítja! Viszont a hazaiak azt az embert sem felejtik el, aki megakadályozta az itthoni elismerést. Ezt hangosan is merem mondani. Sőt, lassan kiderül(het), hogy egy fordítási hiba(?) miatt "keményített be" az államelnök. Ha belegondolsz, egy mondat(!), egyetlen mondat miatt, ami tavaly jelent meg egy német lapban, tagadta meg az aláírást! Õrület! - ha hinni lehet a hivatalos indoklásnak. Ajánlom figyelmetekbe "felfedezésemet": pocakos.blogspot.com/2007/07/az-ombudsmanokat-megvezettk-ugye.html

2007. július 12. 21:58 | http://pocakos.blogspot.com/

9.

déli riporter mondja:

nem voltam ott

2007. július 12. 15:28 | www.parlamentblog.hu

8.

Adrenalin mondja:

Tíz év mulva ha megkérdezik az embereket mi jut eszükbe Horn Gyuláról szerintem nagyrészt nem ez az epizód jut az emberek eszébe. Nem '56-ra fognak gondolni, nem az ufófejre, nem a közalkalmazottak bértáblájára hanem németország újraegyesítésére. Sőt valószínű, hogy Sólyom László nevére már nem is fognak emlékezni..... Ez van. (De ezt csak kicsi apró betűvel jegyezném meg, és nagyon hallkan.)

2007. július 12. 10:21

7.

Pocakos mondja:

Ott voltál a bulin? És a magyar média? pocakos.blogspot.com/2007/07/amirl-hallgat-magyar-mdia.html

2007. július 08. 10:07 | http://pocakos.blogspot.com

6.

marczipán mondja:

Változatok a teóriára: 1. Tegyük fel, hogy igazad van, és az mszp valóban csak a figyelmet akarja elterelni a fontos dolgokról. De akkor Kármán Irén „megveretése” vagyacsudatudjahogymi is már ennek része lenne? Bárhogy is van, ez szerintem nem sikerült: nem tartott sokáig a fellélegzés, mert máris itt van a legújabb botrány: az LMBT fesztivál és Szetey Gábor coming outja (gratulálok a bátorságáért). A KDNP szerint az mszp-szdsz szélsőséges pártok, akik nem tisztelik az alkotmányt. Puff neki. 2. Amiben igazat adok Neked: az emberekben, csak az marad meg, amit sokszor hallanak. Biztos, hogy a meg nem adott kitüntetéssel foglalkoznak, mert ezt hallják, még a vízcsapból is ez folyik. Az ingatlanadóval nem foglalkoznak, csak amikor majd megkapják a cehhet, akkor fognak bosszankodni, mi ez az újabb lenyúlás. Õk nem is hallottak erről. Sajnos az átlagember nemcsak ezzel van így. Az emberek többségét úgy, ahogy van, egyáltalán nem érdekli a politika. Csak a botrányok. Tojnak a reformokra és a koalíciós megegyezésre, ők csak a tőmondatokat és a szlogeneket értik. Azok meg nem a reformokról szólnak. 3. Ha a KE szó nélkül kitünteti az exminiszterelnököt, állítom, arról sem hallottunk volna, milyen nagy partit rendeztek a részére. 4. A vasárnapi Pont7-ben lesz szó Horn Gyuláról, és remélem, ezzel pontot is teszünk a végére.

2007. július 08. 03:22

5.

déli riporter mondja:

re rás: yes ;-) Kellett neked lebuktatnod!!!!

2007. július 07. 21:34 | http://parlamentblog.hu

4.

rás mondja:

Azt hiszem, hogy ez a "figyelemelterelési" teória egy nagy marhaság. De legalább megtudtam, hogy a "déli riporter" Pokorni Zoltán álneve.

2007. július 07. 20:08

3.

déli riporter mondja:

Lehet, Marczipán. De Hornról már hetek óta beszélünk, és még hetekig beszélni is fogunk. A kormánynak éppen elég, hogy egy rövid időre fellélegezzen az ellenzéki szorításból. Aztán mikor ez a téma kihunyt, jöhet a következő. Bevált taktika ez. Csak egy példa: a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után Gyurcsány és Hiller jelenette be, hogy rendezik a ügynökügyet. Senki sem értette, mire jó ez, hiszen akkor éppen abszolúte nem volt téma. De egy ideig mindenki erről beszélt és nem arról, hogy 'nemzetáruló' a kormány.

2007. július 07. 07:28 | http://parlamentblog.hu

2.

Pocakos mondja:

Ehhez mit szólsz? pocakos.blogspot.com/2007/07/interpretls.html

2007. július 06. 23:45 | http://pocakos.blogspot.com

1.

marczipán mondja:

Huh! Számomra ez most egy nagyon rosszindulatú bejegyzésnek tűnik, amely már-már hasonlít egy összeesküvés-elmélethez. Szerintem ez így, ebben a formában nem igaz. Ugyanis a születésnapról az emberek még 3 napig beszélnek, de a koalíciós egyezkedésről, ingatlanadóról, a szoci mélyrepülésről, hogy az szdsz-ét már ne is említsem, az eü-reformról, több-biztosítós rendszerről viszont még hónapok múlva is fognak csámcsogni az emberek. Horn Gyula nyilatkozata szerintem a bölcsességére vall, amellyel egyetértek, ennek ellenére igazán megérdemel egy jó nagy születésnapi partit, mert a Harmadik Magyar Köztársaság politikusai közül ez idáig Horn Gyula az egyetlen, aki már beírta magát abba a bizonyos nagy történelemkönyvbe, melybe oly sok politikus szeretne bekerülni. De tudott dolog, hogy az emberek között sok az irigy, amely nagyon rossz magyar tulajdonság.

2007. július 05. 14:53

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.