ParlamentBLOG
Kakukk-kérdések

Gyermekkorunk feladványos könyveiben gyakori feladat volt, hogy párosítsuk össze a valamiért összeillő dolgokat, így példul a napocskát a holdacskával, az autót a busszal, ésatöbbi, ésatöbbi. Egy érdekes, mai linket ajánlok a figyelmetekbe. Az OVB honlapján a jövő heti ülésre szóló meghívóban szerepel a fideszes népszavazási kérdései mellett három kakukktojás. Jövő héten mondja ki a  választási testület, hogy az adott kérdésekben szabad utat enged-e az aláírásgyűjtésnek. A kakukk-kérdések tökéletes ellentétei a Fidesz népszavazási kérdéseinek. Úgy tudom, magánszemélyek fundálták ki őket, persze, az álnaív kérdés adott: kinek állt ez az érdekében? Párosítsd össze az összeillőket:

6. "Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?"

7. "Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?"

8. "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szerinti - családi gazdálkodót első helyen illesse meg elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?

 9. "Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?"

10. "Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?"

11. "Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?"

Nincs olyan szabály, hogy az elbírálás előtt álló, hasonló témakörben megfogalmazott kérdések kioltanák egymást. De olyan sincs, ha az egyiket előbb adják be, akkor a későbbi keltezésű értelmetlenné válik. Így két eset lehetséges: vagy összevonja őket a választási testület (Hogyan???), vagy mindkét fajta kérdéssorra szabad utat adnak az aláírásgyűjtésnek. Ez utóbbi esetben egyik sarkon szocialisták, a másik sarkon a fideszesek gyűjtik majd az aláírásokat. Mindannyiunk örömére.

{ komment (13) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
13.

déli riporter mondja:

"Csak" az a probléma, hogy a politikusok számára nem érdekes semmi, csak a taktika a fontos, és a napi küzdelem megnyerése. Nem figyelnek az állami intézményekbe, a demokráciába, a jog mindenhatóságába vetett hitre, pusztuljon minden, kit érdekel, csak a napi játszmámat nyerjem meg estére.

2007. július 12. 11:52 | http://parlamentblog.hu

12.

Adrenalin mondja:

Ennyi pénzen egy pár egészségügyinek nevezett kócerájt rendbe lehetne tenni. Nem értem miért nem ez az első. Ja értem, az nem fontos. Közben meg kihal az ország, sok a beteg, kevés a kereső, de szavazhatsz. Cirkusz kell a népnek. Megkaptuk. Páran megint jól keresnek, és OV elmondhatja Én megmondtam a frankót miközben elmondása szerint választások után úgyis megszünteti ezt a helyzetet (mert miért ne győznének). Most kinek higgyek?

2007. július 12. 10:10

11.

Pocakos mondja:

Csak megjegyzem: Nagy-Britanniának NINCS alkotmánya....... oszt' mégis csak megvan valahogy ;-)

2007. július 12. 09:35

10.

brünnhilde mondja:

Déli Úr drága, pár évig most nagyon szívesen unatkoznék - addig itt szépen le is bonthatnak mindent, ami érték vagy ami biztonságot ad. Nem kell ide se rendőrség, se bíróság, se jogvédelem, se OVB, se semmi, amit tisztelni lehet. Nem kell ide Alkotmány se, minek, ott a KRESZ, azzal is milyen jól lehet szabályozni a gyülekezési jogot. Verjék csak szét ezt a kócerájt, majd ha már mindenhol csak romok lesznek visszajövök oszt elkezdhetjük újraépíteni. Ez itt kérem egy szar, és ugyebár szarból nem érdemes várat építeni. Akkor már inkább égessük fel, oszt kezdjük előlről. (bocs. Nagyon mérges vagyok, amúgy is, az ilyesmik nélkül is)

2007. július 11. 22:53 | http://brunnhilde.blogspot.com/

9.

Carolus mondja:

Re: déli. Te csak ne álmodozz skandináviáról!!! Örülj a hazainak!

2007. július 11. 20:34

8.

arvisura mondja:

Hölgyek, urak! Nagy az Isten állatkertje, de nálunk Magyarországon a legalacsonyabb a kerítés.

2007. július 11. 20:16 | turoczi.blog.hu

7.

arvisura mondja:

hölgyeim, uraim! nagy az Isten állatkertje, és Magyarországon alacsony is a kerítés

2007. július 11. 20:13 | turoczi.blog.hu

6.

déli riporter mondja:

Skandinávia sem jó hely. ;-) Nyugodtabb ország, magasabbak a fizetések, régebbi a demokrácia. Ez már uncsi. Akkor már izgalmasabb a vad-középkelet. ;-)

2007. július 11. 13:37 | http://parlamentblog.hu

5.

brünnhilde mondja:

Zsoltson, megyek hozzád, Skandináviába - még mielőtt itt végleg bazári majmot csinálnak a demokráciából.

2007. július 11. 12:01 | http://brunnhilde.blogspot.com/

4.

zsoltson mondja:

Nem tudom, hogy van ez odaát, de Skandináviában a népszavazások, az aláírásgyűjtések és a tüntetések a túlzásba vitt szexuális élet hiányára utalnak... :-)

2007. július 11. 08:14

3.

marczipán mondja:

Nem is tartom rossz ötletnek. Ha lúd, legyen kövér. Ha már népszavazunk, akkor valóban a nép akarata érvényesüljön. Azt sem bánnám, ha a másik 3 kérdésnek is lennének alternatívái. Sőt, gonosz módon jól összekeverném a kérdéseket, így a népszavazó állampolgár kénytelen lenne el is olvasni a kérdéseket, nem automatikusan beixelni a nemeket vagy az igeneket. Még a szavazófülkében Joli néni rájönne, nem is lenne hülyeség, ha a benzinkúton is vehetne Aspirint. De adnék munkát bőven a számlálóbizottságnak is: ha valaki két ellentétes kérdésre nem egyértelmű választ ad, az ne legyen érvényes. Gyanítom, nagyon sok érvénytelen szavazat lenne. Lehet, hogy erre megy ki a játék?

2007. július 11. 02:02

2.

brünnhilde mondja:

Így kell kérem az Istenből bohócot csinálni. Illetve hát így kell a procedúrát befejzeni.

2007. július 11. 00:15 | http://brunnhilde.blogspot.com/

1.

Pocakos mondja:

".....Mindannyiunk örömére. .." - és zsebére!

2007. július 10. 16:35

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.