ParlamentBLOG
Gyermekvoks-sirató

Éppen Mikszáthot olvastam, aki csaknem három emberöltővel ezelőtt, július 11-én karcolta papírra a bábák választójoga körül bábáskodó képviselők harcát, amikor beugrott, sejtelmem sincsen, mi lett Révész Máriusz gyerekvoksot követelő indítványával. Valahogy úgy elsikkadt fölötte a figyelem, mint bányatavon a hátsón lőtt vadkacsa. De előbb lássuk Mikszáth több mint százévvel ezelőtt született postját, melyet finom iróniával sózott ízletesre. A bejegyzésből rögtön kitetszik, hogy a nagy elméket korukban soha nem ismerték el, kifigurázták, verbális ütlegekkel szégyenítették meg őket. Szegény Révész!

"Mégis csak kemény gyerek Majoros. A nőknek szavazati jogot követel az országgyűlési képviselők választására. Egy másik képviselő pedig oda kívánta azt módosíttatni, hogy csak az okleveles nőknek, mint például a bábáknak. - Ezen a történet lapjaira arany betűkkel feljegyzendő indítványa ezen két szoknya-kerületi szónoknak költői emelkedettséget és érzékeny háládatosságot tanúsít egyrészt a bábák iránt, kik Majoros bácsit először fürösztötték meg - átadva érdemes testét egészen a maga tisztaságában a külvilágnak; másrészt azonban nagy önzés tőle, hogy parlamenti babérait a konyhában és főkötők alatt keresi.(...) Szederkényi Nándornak pedig általános szavazati jog kell. Minden élő lény választ, aki 20 éves."

Révész Máriusz mindent elkövetett, járta a tévéstúdiókat, nyilatkozgatott, aztán megkísérelte beszuszakolni gyerekvoksos indítványát a Legyen jobb a gyermekeknek programba, de hiába! Még saját párttársai is ellene fordultak.  A módosító javaslat gyalázatos kudarcot szenvedett. Bár, még mindig nem értem, miért lett volna jobb a gyermekeknek, ha a szüleik négyévente elbitorolják tőlük frissen szerzett szavazati jogukat? Ami biztos: egy időre nyugodtan lehetünk  Révész-ötletétől. Gügyögő porontyaink kezéből már kitépték a kopogtatócédulákat!

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.