ParlamentBLOG
Depis, hisztis Magyarország
Egy az Egyesült Államokban élő ismerősömmel a tegnapi nagy viharban arról skype-oltunk, lehet, hogy elmarad a tűzijáték. Azt kérdezte, egyáltalán minek egy depressziós országnak ilyen móka? Hiszen annak nem másról, mint az ünnepről, az örömről kellene szólnia. Amit ma olvastam az indexen, újabb jelzővel egészíti ki a szerintem találó országjellemzést: nemcsak depressziós, hanem hisztérikus országban élünk. (Azt hitték a rendőrök, kormányellenes akcióra készül a nyugdíjas házaspár és két unokája. index.hu)
{ komment (2) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
2.

marczián mondja:

Ez valóban így van. Az amerikaiak ha kell, dolgoznak, de keményen, ha kell, ünnepelnek, de akkor megadják a módját. Nem számít, hogy több százezer ember megy ki a helyszínre, a rendőrök, biztonsági őrök tudják a dolgukat. És ott sem kegyes az emberekkel az időjárás, mert ugyanúgy van szélvihar, nagy eső, tűz, stb. De mindig felkészültek. Lehet, hogy nekünk a demokrácia mellett még a szabad ünneplést is tanulnunk kell???

2007. augusztus 24. 23:51

1.

Jóska mondja:

Ez nem hiszti, inkább paranoia, de az sem nagyon jellemző: 1-2 éve Tomcat Pesten végzett egy kis biztonsági tesztet (keress rá a youtube-on, ott van a kapcsolódó történet is): egy (hatástalanított) AMD-vel végigment néhány forgalmasabb ponton, ahol állítólag fokozott a rendőri jelenlét. Fején "bűnelkövetés" feliratú sapka, mellén hasonló feliratú jólláthatósági mellény. 1-2 órába (a fene emlékszik már pontosan, a lényeg, hogy sok időbe) telt, mire néhány rendőrnek feltűnt, pedig korábban is találkozott járőrrel. A járókelők meg szartak a fejére.

2007. augusztus 23. 10:48

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.