ParlamentBLOG
Elbaszott forradalom

Ugorjatok  le - így bíztatott minket a parkból egy árpádsávos zászlót lengető srác, miközben képviselőmentes parlamenti erkélyen cigiztünk újságíró jelmezben, persze, neki ez nem tűnt fel, mármint az öltöny- és nyakkendőtelenség, nem is érdekes az, hiszen mindenki ávós, aki a falakon belül lézeng. Mi csak bambán néztük a sokadalmat, ami nem volt akkora, mint a Jobbik szavazótábora, lássuk be, ahhoz meg ölég kevés, hogy bárki közülük voksolászatilag jusson be a parlamentbe.

Amikor meg lekiváncsiskodtam a térre, repült egy palack a távozó képviselők felé, aztán még egy csattant, és egy riadt szürke kismacska - honnan a szarból került ide? - először nekiiramodott a szamurájnak öltözött rendőrök felé, aztán gyorsan meggondolta magát és bebújt a bokrok alá, oda kevésbé szüremlett be a "Gyurcsány takarodj, vidd az összes haverod"-rigmus és nem lehetett látni, ahogy a derékig érő kordonok mögül néhányan örjöngve akarnának felkoncolni egy távozó törvényhozót, de a mersz éppen hiánycikknek mutatkozott a Kossuth-téri zsibvásárban. 

Paródia - az jutott először eszembe, amikor le akarták zárni a parlament kijáratait, aztán meggondolták magukat, némi rendőri unszolásra, aztán biztos a belső reakció miatt fuccsba ment az Y-terv is, nem sikerült semmi, ami rendszerváltó forradalomra emlékeztette volna őket, így hazamentek a legények. Leültünk egy kőre. Kócosnak volt csak cigije. Mentolos és vékony, mint a sóspálcika. Jól néztünk ki: két férfiember, amint női cigi füstjét fújja bele az elbaszott forradalomba.

{ komment (0) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.