ParlamentBLOG
Flashmob
Valami nagyon nem volt rendben szombaton - mondja Zutyu, akit akkor bilincsben állítottak elő a rendőrök. És igaza is van, ők meg kameráznak minket, miközben mi abszurdot játszunk ezen a hosszúra nyúlt flashmobon.Beszélgetünk egymással és nyilatkozunk egymásnak, egyszóval dolgunkat végezzük. Gonda, a Kossuth téri rendszerváltó persze megjelenik, vitatkozik aztán telefonál: "őket bezzeg nem oszlatják fel, minket meg igen, mert ők biztos fennsőbbrendűek" búgja bele a telefonba, aztán, amikor észreveszi, hogy nézem, röhögni kezd, "de szúrósan néznek rám" mondja a mobilba. Menjünk a Sirályba - szól Zutyu, de nem megyek. Péter még rám is telefonál, érdekelne még, hogy mi van azzal a kocsmával amit Brazíliában akart nyitni, de nem, nem, majd később, mert dolgozni kell. A rendőrök nem avatkoznak közbe, világraszóló botrány lenne, ha száz újságíróra törnének rá, csak álldogálnak a sarkon, meg kameráznak, hja kérem a szabálysértés az szabálysértés. Ez volt szombaton is. Nálunk jóval kevesebb fantaszta, agyament kéz a kézben békésen tiltakozott valami ellen, amit talán ők sem tudnak, hogy micsoda, erre megbilincselve elvitték harmincvalahányukat. Minek? Miért? Ha törnek, akkor még megértem. Ha repül egy utcakő játszásiból, csakazértis, még talán ok. De így?! És az újságírók? Mire fel? Mert dolgozott? Mert útban volt? Mert ott volt? Mert a szabály az szabály. Álljatok már le, fiúk!
{ komment (5) } { permalink }  
Hozzászólások
 
Nekem is lenne ehhez egy-két szavam.
 
5.

Pocakos mondja:

Déli, amikor először olvastam beírásodat, már akkor sem tetszett. Carolus-szal nagyon egyetértek, habár más oldalról közelítem meg a problémát. Írod, mondod: "....útlevél, az útlevél számára kiállított munkáltatói igazolvány és névre szóló parlamenti belépő. ..." Ennek milyen szerepe van, ha valaki részt vesz egy nem-engedélyezett tüntetésen, és ellenszegül(?) az oszlatásnál? Az újságírónak, tudósítónak általában akkreditálásra van szüksége. Erről nem írsz. Bennem különben a nem-engedélyezett spontán "szolidarítás tüntetés" váltott ki ellenszenvet. Ezzel ugyanis védelmetekbe vettéttek a szélsőségeket!

2007. december 07. 20:52 | pocakos.blogspot.com

4.

déli riporter mondja:

Nem kérem számon a rendőrökön. Azt ismételtem el, amit a rendőrök mondtak, ha ez igaz, hogy ők jogszerűen cselekedtek, akkor rossz a jogszabály. Az egyik újságírónál a következők voltak: útlevél, az útlevél számára kiállított munkáltatói igazolvány és névre szóló parlamenti belépő. Megbilincselték és bevitték. A másiknál nem tudom mi volt. Õt nem ismerem. De ha az egyik, aki tutira tudja magát igazolni, valami okból megbilincselődik, az már kicsit furcsa. Ellenállt, ütötte őket? Miért kellett megbilincselni? A hozzászólásodból az derül ki, ha én egyszer szidom a rendőröket, mert elbasztak valamit, akkor Morvai vagyok. Micsoda logika ez, ne haragudj? Ezentúl vállalni kell az ódiumát annak, hogy leszélsőségeznek, ha bírálni merem Mittudoménmi János intézkedését? Nem az egész rendőrséget küldtem most el a faszba. Csak annyit állítok, hogy szerintem az ott intézkedő rendőrök elbasztak valamit. A Bolgár-műsor miért hivatkozási alap?????????????????????????????????????????????????????????

2007. november 21. 19:46 | http://parlamentblog.hu

3.

Carolus mondja:

Miért kéred számon a rendőröktől, hogy rossz a jogszabály? A mai Bolgár-műsorban azt hallottam, hogy az egyik ujságíró nem rendelkezett semmilyen igazolvánnyal! Miért várja el, hogy őt mindenki ismerje, és tudja, hogy őt aztán nem szabad még megszólítani sem, rá nem vonatkozik az a szabály, hogy hitelesen igazolni tudja magát! Na jó, az is igazság, hogy egyikünk sem volt ott, nem tudjuk hogyan történt. De az azért már túlzás, amit írsz, nevezetesen, hogy a békés ujságírót a brutális rendőrök bevitték! Nehogymá Morvai Krisztina mellett találd magad. Ez az ő szövege.

2007. november 21. 18:10

2.

déli riporter mondja:

Csak az őrizetbe vett hvg-s éppen elhagyni készült a helyszínt, amikor elcsípték, az indexes srác pedig a tüntetőktől távol állva telefonon adta le éppen a tudósítását. Ez a bibi. Nem különb egy újságíró. Nem. De igenis joga és kötelessége tudósítani egy konfliktusos eseményről. Más kérdés, ha ezt megteheti úgy hogy nem áll a frontvonal elejére, akkor inkább úgy kell tennie. Nem komilfó, sőt szemétség - és most finom voltam - őt eltávolítani onnan. Õ nem magáért volt ott, hanem azért hogy tájékoztasson. Ha a rendőrség jogszerűen lépett fel velük szemben, rossz a jogszabály. Ahogy a példáid is rosszak. Eleve abból indulnak ki, hogy valaki különbnek tartja magát. Nem, nem, nem!

2007. november 21. 17:05 | http://parlamentblog.hu

1.

Carolus mondja:

Hát ez azért nem így van ám!!! Sőt egyáltalán nem így van! Gondolj bele: bemegyünk egy hivatalba, ott az ügyintéző különbnek tartja magát, mert Õ MOST DOLGOZIK! Ugyanezt érezteti a pedagógus, az orvos, a gázszerelő, mert Õ MOST DOLGOZIK, ezért Õt kivételek illetik meg. A nagy fenét illeti meg kivételezés. / A törvény a tiszta beszéd.../ Ne akarjon már mindenki a törvény felett állni, mert Õ DOLGOZIK!!! Örüljön , hogy dolgozhat. Az ujságíró is, meg az orvos is, meg persze én is. Én így is teszem a dolgom. Ha mondjuk az ujságírókat kiemelnénk a törvényt kötelezően betartók közül, merthogy ők dolgoznak, holnap valaki hivatásos felforgatóként jelenne meg, és ő is csak a dolgát végezné a Kossuth téren. Amint erre már volt is példa! Összességében azt akarom mondani, ha a rendőr felszólítja az állampolgárt, hogy hagyja el a területet, akkor hagyja el! Mindenki! Ez a rend. Ne képzelje felsőbbrendűnek magát egyetlen csoport sem, se pedagógus, se orvos, se más.

2007. november 21. 15:16

 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.