ParlamentBLOG
Orbán bejelent, csak bírják a szerverek

a miniszterelnök épp bejelent, a sajtóérdeklődés óriási, pisszenést se hallani, csak búgnak a szerverek, aggódunk is miattuk. mivel Orbán Viktor nem a parlamentben beszél, így minket nem érdekel, miről van szó, csak annyit jelzünk, hogy szaggat az internet, kiakadnak a számlálók. más magyarázat nem lehet arra, hogy a nézők számánál miért a nulla szerepel...

update-ek a katt után...

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
bűnben fogant miafasz?!

ma i'bizony a hátam közepére sem kívántam a blogolást, de Meggyes Tamás, Esztergom hellószia-polgármestere rávett arra, hogy egy kis ungarische szlenget okítsak: MAF - olyan felkiáltósan, parasztosan nyitott a-san - azaz Mi A Fasz?! az angol WTF, azaz What The Fuck megfelelője. ezért: A Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a választások eredményét, mert "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban". haló, mégis MAF van veletek odalent?

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
gyengébbek kedvéért
ha baloldali kormány lennék íziben betiltanám a fenti kifejezést diszkriminatív mivolta miatt, ám mivel nem vagyok, így jelzem: nem kutatom a hülyeség nem létező ellenszerét. ellenben: Botka nyert, Molnár és Káli kikapott, amúgy meg az ország jelentős része narancssárga. na most már akkor mindenki mindent tud a hétvégéről (akit jobban érdekel, próbáljon ki egy híroldalt). Orbán Viktor Brüsszelben van, szóval nem hallhatjuk ma, ahogy prezentál egy szolid selfsuck-ot a patkóban a választások örömére, ámde mindez nem változtat azon, hogy végre újra parlament. és ami miatt ez fontos: végre újra parlamentblog. mert az ország tőlünk épül, nem tőlük. ugye.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
virslit a népnek!

na akkor elmondom a tervet: ma este elkezdünk bulizni és így tovább hétfő reggelig. merthogy addig semmi érdekes nem fog történni. érdekes - érted?! aki meg kíváncsi, hogy mi volt a hétvégén, annak majd kiírjuk, hogy nyert-e Botka László Szegeden, Káli Sándor Miskolcon, vagy Molnár Gyula Újbudán. a többi eredményhez meg nem kell újságot olvasni. még csak agyat sem kell növeszteni nagyon. szóval mindenki érezze magát szépen a hétvégén, szarba a politikával, luxusprofitot vasárnap a moziknak, szégyennézettséget a televízióknak, és hétfőn ismét és újra és örökké parlamenti roppanós virsli, marcipánburgonya, és ó, igen! parlamentblog.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Az Igazi Magyar

Az Igazi Magyar szereti a hazáját. Ellentétben a Nem Igazi Magyarral, aki nem. Az Igazi Magyar arról ismerszik meg, hogy szlovák rendszámú autóval jár és így téveszti meg azokat a Nem Igazi Magyarokat, vagyis a hazaárulókat, akik elrablóprivatizálták a magyar rendszámokat, nemzetidegen kipufogógázzal piszkították be a magyar életteret és nemzetáruló briganti módjára tülkölnek a Szent Magyar Piros Lámpánál. Az Igazi Magyar adót csak a Szlovákoknak fizet, hogy így döntse romba Felvidékünk elrablóit, a bestéket, akik elsikasztották címerünket, hazánkat, aranybányáinkat, azokat, akik tótok voltak és azok is maradnak, amíg világ a világ. Az Igazi Magyar a szlovák címer és rendszám mellé azért Nagymagyar címert is ragaszt. Bár erre nem lenne szüksége, hiszen róla mindenki tudja, hogy ő Igazi és természetesen Magyar, de hát az a Nagy Magyar Szív néha el tud gyengülni kicsit...Mert az Igazi Magyar szereti a hazáját. Ellentétben a Nem Igazi Magyarral, aki nem.
{ komment (0) } { permalink }  
Felköpni és aláállni

Az Országház olyan, mint az ország, a képviselők olyanok, mint a magyar emberek. Akármennyire is savas hányásként marja torkunkat, kimondjuk: mi választottuk őket magunknak. Illene most mindenkinek felköpnie aztán aláállnia. S milyen is az ország, milyenek is az emberek? Csillognak villognak, igyekeznek szépkedni, mint a parlamenti büfé. Szép pultosok, bájos mosolyok, elfogadható árak és csillivilli ételek. Szép bútorzatok és díszes evőeszközök. Aztán, ha benézünk az egyik asztal alá, máris látjuk, hogy bizony a rágógumi ehhez a fához is hozzátapad. És van is olyan tarack, aki segít neki ragadni. Az Országház olyan, mint az ország, a képviselők olyanok, mint az emberek.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Peace, freedom, and unity
Tumblr oldalunkon már ott van, de nem állom meg, hogy itt is legyen. via: Campesino
{ komment (0) } { permalink }  
A nyilatkozat védelmében
Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk! (via viktor)
{ komment (0) } { permalink }  
Nemzeti Netgyüttműködés Nyalatkozata

Mi, a magyar jövő eltökélt építői, a nemzet értékeinek gyarapítói, a nyelv schmittpáli ápolói és megújítói, akiknek szókincse a könyvekből ered, nem az utcán vásárlódtak, fájdalommal vettük, hogy Orbán Viktor és a Fidesz a honlapokat nem kötelezte a Nemzeti Együttműködés Nyalatkozatának jól látható, méltó helyen való elhelyezésére. Javasoljuk ezért, hogy mostantól minden honlap fejlécét cseréljék az együttműködési nyilatkozatra. Tegyük egyúttal kötelezővé azt is, hogy szabvány méretű álló bannerben Orbán Viktor képét - esetleg egész albumot - helyezzünk el. Egyúttal jeleznénk, hogy mindezt intézhetnék központilag is, hogy a honlapok ne tudjanak kibújni kötelességük alól. Az erre vonatkozó módszerek és a tartalomszűrési módok tekintetében javasoljuk felvenni a kapcsolatot Kínával, ők nagy tapasztalatot szereztek hasonló ügyekben.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Adómány Szőcs Gézának

S finoman, ámde nem épp lágyan ringott a déli-délnyugati meleg szellőben, a nap aranyat hullató fénye alatt az ókori mesterek álmodta férfitest, amelynek kibaszottul kemény fasza hatalmasat élvezett a lucskos, őrült keféléstől forró pinába.

(Múzsámnak, aki megadóztatná a pornót és a giccset)

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Díszmeghallgatás

Kisnagy nap a mai, meghallgatja a Fidesz a hírek főszereplőjét, a Sándor-palota leendő közszereplőjét, az internetes vélemények trending topic-ját, az egyetlent, aki képes szorongatni a foci-vb magyar webes statisztikáit. Schmitt Pál megy a frakció elé, Orbán Viktor ajánlólevelével.

katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Schmitt és a csodálkozó tekintet

- Engem meglepett, hogy Schmittet jelölték államfőnek...

- Tényleg?

- Nem.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Lemondási láz

A minap oly’ igazságtalanul támadtuk le Gyurcsány Ferencet amiatt, hogy lemondana mentelmi jogáról, hogy ma szinte bocsánatot kérünk. Hát, naná, csak szinte, merthogy mégsem igazságtalanul támadtuk le a mi volt miniszterelnökünket. Csak épp úgy állítottuk be, mintha ő egyedül beszélne hülyeségeket. Pedig igazából nem is. Egy csomóan ugyanolyanok, mint ő. Például:

katt a továbbra

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Bocs, Feri, ne haragudj...
Angyal ez a fiú, lágy haját lobogtatja a szél, ahogy öregecskedő feleségét fiatalabbra cserélné épp, s bár a vakított parasztok vették át a panelprolik helyét, ő még mindig blogol. Hogy tudniillik ő lemondana a mentelmi jogáról. A szent. De nem akarna-e szólni neki valaki, hogy Ferenc, te tündér, olyant nem lehet. Merthogy... katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Gaudi Hendrix
Itten Gaudi Nagy Hendrix és fiai zenélnek Árpád vezér győzelmére emlékezve. Csak erős idegzetűeknek! Gaudi apuka egyébként igazi zenészember, olykor még az átkosban üldözött Kugli zenekarral is fellép. Az együttes honlapjáról megtudhatjuk, miért is tiltották le őket a pártállami időkben: "Ezt a lemezt nem keresik a boltokban, ezért nem jelentetjük meg „ -idézet Vilpert Imre, a hanglemezgyár akkori vezetőjének szájából. Hmm…"
{ komment (0) } { permalink }  
Apple, amortizáció, Kósa

Mindenki fúj itt a mi szegény Kósa Lajosunkra, pedig nem hülye fiú az. Kvalitásos, mondhatnók: keni-vágja a gazdaságot, tudja, mi az az amortizáció, és még Orbánnál is jobban ért a számítástechnikához. Van neki például egy Apple laptopja. A példa kedvéért dolgozzunk most egy 13"-os Macbook Pro-val, aminek az ára 1199 dollárnál kezdődik. Újonnan, de ahogy az ember a kezébe veszi, rögtön rohadni kezd. De nem ám akkor... katt a továbbra!
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Helyet a főnöknek!
Itt az idő. Eljött. A kormányfői irodában már dobozolnak, pakolják be az új cuccokat a T. Házban. A kettes kapu előtt, ahol a mindenkori miniszterelnök kékvillogós, páncélozott, seggel beálló, hogy gyorsan elindulni tudó audik helyett immáron Orbán Viktor kormányfő fekete kisbusza parkol. Itt az idő. Eljött.
{ komment (0) } { permalink }  
Találós kérdés
Az ügyészség meggyanúsította Szabó Zoltán szocialista politikust, merthogy ő a VII. kerülettől telefont nyúlt mindenféle jogalap nélkül, vagy azzal, de nem ez a lényeg. Szabó telefonjára az ügyészség szerint "2002. novemberétől 2010. januárjáig összesen 6.348.873.- Ft-ot" fizettek ki. Az havi mintegy 75 ezer forint. Telefonálgatásra. Milyenre báz?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Alapozás
De nem ám csak vinnyogó tinik és züllésben lévő egyetemisták alapoznak egy-egy mulatság előtt olcsó italokkal. Bizony a parlamenti képviselők is pörgetnek az olyan hepajok előtt, mint a kormányprogram bemutatása. Kedvencünk a „Vállalsz egy sört? Itt leszünk éjfélig” felkiáltással érvelő jobbikos Gaudi-Nagy Tamás. Aki bizony... katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Gyünnek a laptopok végre!
És éljenek soká a parlamenti informatikusok, meg az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft.-t - vagy ők közösen -, hogy végre összekapták magukat és sebti' szállogatják a képviselők laptopjait. Merthogy én - mint felszentelt médiaszakmunkás - hétfőn még bent kalimpáltam a Házban, mire elillan mellettem egy ilyen izé, honatya, és rárepül a kollégára, hogy akkor a laptopod, légyszi. katt a továbbra
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Alkohol-vitriol-penna

kedves Orbán-kormány the second,

csak úgy jelezném, hogy jövő szombaton nagy mennyiségű, ostobamásnapos, vagy hajnalirészeg újságíró között fogna kÖnök letteni egy esküt. igazán forradalmi lesz, ahogyan majd a sajtópáholyból minősíthetetlen öltözetben és szaggal kizuhogó zsurnalisztákat kerülgetve igyekeznek "ünnepélyes keretek közt"... katt a továbbra.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Interfelláció
Egy szűzlányos másodpercre sem akarom tagadni: ez a bejegyzés csak azért születik, hogy ujjaimon végiggörgethessem az interfelláció szót. Le akarom írni, egyszerre akarak tobzódni szépségében ártatlan gyermekként és perverz öregemberként. Imádom a csengését. Még akkor is, ha semmi köze nincs ahhoz, hogy az éppen elmúló ciklusban mennyit szopatta az ellenzék a kormányt. És ahhoz sem, hogy olykor az MSZP mutatott be lengőbordahiányos öninterpellációkat. Egyszerűen csak gyönyörű. Az meg már csak a szerencse véletlen műve - vagy ilyesmi -, hogy még a parlamenti kontextusban is van értelme: ha ők dolgoznak, mi interfellálunk mindannyian.
{ komment (0) } { permalink }  
Csókjelenet, végefőcím
Csak úgy óvatosan, játsziból jeleznénk, hogy minden valószínűség szerint hétfőn látjuk utoljára a mostani országgyűlést. Bár a majd’ 400 fős utolsó vacsorát nem skiccelnénk fel, illusztrációként biggyesztünk egy képet: nagyjából így ülik most körbe a tanítványok a pénz istenét. Hogy mi lesz a választások után, megtippelni is alig merjük.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Voksolj!
{ komment (0) } { permalink }  
Független vörös gatyás
Gyenesei István olyan vicces pali. Hunyoros vagyonbevallást tesz, kisebb-nagyobb poénokat enged meg magának mindenhol, de egyelőre még papírból replikázik Szijjártó Péternek a parlamentben. Na ja, miniszternek lenni nehéz. De, azért jól áll az a bársonyszék. Csak ki ne dörzsölje a szerencsehozó vörös alsógatyát, amit a választások éjszakáján mutogatott a sajtónak!
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Magyar vér
{ komment (1) } { permalink }  
Március 9.
(A kampánydalok, és az én kérek elnézést ciklusból)
népsavazás kampánydul
sólyomászat feltárul
fidesz kormányt kaján fal
reformgyurcsányt hagymával
jó ebédhez kőkemény
böfögés a nyeremény
{ komment (0) } { permalink }  
Kezdődjék a tánc!

BUÉK! Katt ide és meglátod, hogy táncoltattam meg őket. ;-)
{ komment (0) } { permalink }  
WC
Kócos, aki betegeskedik éppen, (gyógyulj meg fiam, mert szíjjelcsaplak!) fedezte fel a subbán ezt a képet. Az ürüléknek mondott valami, a kép beható tanulmányozása alapján úgy tűnik, hogy annak a wc-nek a mosdókagylójában úszkál, mely a kupolaterem oldalfolyósójából nyílik, egy köpésre a koronától. Ennél is közelebb van a rötyihez egy fontosabb intézmény is: a parlamenti büfé, ahonnan jólesik ideszaladni, ha úgy hozza a szükség. Megboldogult Parlamenti tárgyak és helyek címú sorozatunkban már megemlékeztünk a képviselői illemhelyek csodáiról. Olvass bele:
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: az ékszeres ládika
 • { komment (0) } { permalink }  
  Paint
  Ünnep közelg. Gondoltam ezt. Már ha van türelmed végignézni. Nyugtat. További érdekességeket találsz sedthh oldalán. Hozzá kapcsolom ezt is. Csak úgy. Mert tetszik. "Mosolyogj föl egy pillanatra, savanyú kedvû Magyarország, mert lám, drága gyermeked, a parlament, él, sõt ficánkol. Ma már majdnem meglelte önmagát, szinte, szinte legméltóbb, legigazabb energiáját fitogtatta a magyar képviselõház. Egyszerre csodák nem történhetnek ma már, e kételkedõ korban, de aki a mai parlamentet szereti, bízhat. Csak merjen lelkének legõszintébb zugaiból nyilatkozni e kényeskedõ gyermek, fölösleges lesz a szeretõ szülõk és rokonok aggodalma. Most pedig e kis csúfondároskodás után, mondjuk meg komolyan, hogy halálosan szomorú a mi parlamentünknek minden élettel dicsekvõ megmozdulása"
  { komment (0) } { permalink }  
  Depis, hisztis Magyarország
  Egy az Egyesült Államokban élő ismerősömmel a tegnapi nagy viharban arról skype-oltunk, lehet, hogy elmarad a tűzijáték. Azt kérdezte, egyáltalán minek egy depressziós országnak ilyen móka? Hiszen annak nem másról, mint az ünnepről, az örömről kellene szólnia. Amit ma olvastam az indexen, újabb jelzővel egészíti ki a szerintem találó országjellemzést: nemcsak depressziós, hanem hisztérikus országban élünk. (Azt hitték a rendőrök, kormányellenes akcióra készül a nyugdíjas házaspár és két unokája. index.hu)
  { komment (2) } { permalink }  
  Feri apunk

  Lehet, hogy Gyurcsány Ferenc megirigyelte David Beckham hajdivat-diktátor sikereit és maga is egy helyes kis indiáncsíkkal próbálja meg maga mellé állítani a tinédzser lányokat; hiába no, kell a támogatás a reformokhoz. Legalábbis ezt bizonyítja a Vám- és Pénzügyőrség lapjának (Pénzügyőr) legfrissebb száma. A címlapon Feri apánk (a punk) látható, amint kezez az egyik finánccal, alatta a szöveg: a miniszterelnök megköszönte a vámosok áldozatos munkáját. Ajh, beszép. Nyalni tudni kell. (Bár az első hely mégis csak azé a politikai napilapé, amely a napokban kitüntette Fletót. Na, az már igen...) A Pénzügyőr szerkesztői azonban nem vették észre, hogy - feltehetően a vámraktár fényei miatt - szegény kormányfő fején egy laza tejfölcsík jelent meg, s így úgy néz ki, mint valami siheder punk. Már csak az orrkarika és a piros cipőfűző hiányzik róla. De sebaj, a lényeg, hogy a miniszterelnökúúr náluk járt és szereti őket. Hogy hülyét csináltak belőle címlapon, már másodlagos...
  { komment (0) } { permalink }  
  Ördög Ibolya

  Rafináltak ezek a politikusok, különösen a konzervatívok. Bizonyára a szívükhöz kaptak, amikor Dávid Ibolya elnökasszonynak a 666-os szobát osztották ki a Fehér Házban (ejtsd: képviselői irodaház), mondván a gonosz száma azért már mégsem illik egy keresztény pártelnökhöz. De ez volt, nincs mit tenni. Ha ez jutott, hát ez jutott; legfeljebb nem kell nagy dobra verni, hogy Dávid Ibolya a megtestesült gonoszság numerája mögött lakik. Az MDF elnöki kabinetében azonban bizonyára csupa nagy agy dolgozik. Összeültek, hogy "na, bazeg most mi legyen, hát azé ezt má mégse". Egyikük bizonyára felnézett a kávéscsésze mögül és azt mondta: "gyerekek, nem kell beszarni; fogjuk az egyik számot és megfordíjjuk... azt mindenki tehet egy szívességet". Hát, feltehetően így esett, hogy dr. Dávid Ibolya azóta a 696-os szobában irodál, holott ilyen szobaszám a Fehér Házban nincs is. De, pszt, ez titok!

  UPDATE: bejegyzésünk oly nagy sikert aratott, hogy még a Bors című bulvárlap is kerekített belőle egy vezető cikket! Haha!

  { komment (6) } { permalink }  
  Józan ész
  Idézet az MSZP honlapjáról:
  "Egyedül azt várom el az embertől, hogy a világnézete ne vegye el a józan eszét." Gombrowicz, Witold
  { komment (0) } { permalink }  
  Rejt Vény
  Vajh, ki az az ellenzéki országgyűlési képviselő, aki tegnap éjjel a Lánchídi alagútnál igazolvány nélkül hajtott, pechjére jött a rendőr, és minimál dulakodás, hajcihő, indulatos testérintés után és miatt kedves fogdai invitálásban lett része? (A megfejtők között egy lengyel piacos kombináltfogót nem sorsolunk ki)
  UPDATE: Rejtvényünket időközben érdektelenné tette az index. Kócostól tudom, hogy Lengyel azt állítja, megverték. A rendőrök pedig azt, hogy a képviselő a fogdában többször is a "földhöz verte magát" és közben azt mondta, a rendőrséget teszi felelőssé a sérülésekért. Lengyel önveréséről állítólag videófelvételek is készültek, ugyanis az épületben lévő biztonsági kamerák rögzítették az esetet. Ha a rendőrök állítása igaz, a történet vércziki. Ha a képviselőnek van igaza, akkor vérlázító. Egyelőre csillapított indulatokat javaslok.
  { komment (4) } { permalink }  
  Balhorog, jobbcsapott
  Van az úgy, hogy egyszerre kell Népszavát és Magyar Nemzetet olvasnia az embernek ahhoz, hogy aránylag objektíven tudja szemlélni a valóságot. Orbán Viktor genyó, Gyurcsány Ferenc meg paraszt. Ha ezt a két tételt elolvassuk minden nap egyikben és másikban, akkor már jól is vagyunk. Nem kell kávé. De azért mégis van abban valami szomorú, hogy az on-line hírboglyában az alábbi címek egymás alatt jelentek meg: "Magyar Nemzet: Gyurcsány meghülyülhet a hatalomtól?" és "Népszava: Orbán Viktor pénzt mos?"... Hát, ez van. Posványos, büdös médiamocsár. Veszek egy Sporthorgász Magazint. Abban talán még van valami érdemi is.
  { komment (0) } { permalink }  
  A gázgyárak szüzessége

  Megihletett a dr. Főrendőr versészete. Előkapartam hát régi blogom egyik bejegyzését, melyben két szoci választmányi elnök verseit vettem górcső alá. Jánosi György a múlt, nézzük inkább Simon Gábort, a jelenlegit, akinek egyebek mellett egy 1988-as főiskolás antológiában jelentek meg versei. Sőt, Vám Piroska és Draku Lajos főszereplésével musicalt is írt. Kézbe zárt egek. Írta Simon Gábor verse:  "falak temetnek/égő havon futó nyomokat/lépteim zaját/hangszórók okádják arcodba/táblákat emelek/s tépek ki szememből/agyam cseppjeit szórom/a csend megtört villanásaiba/fegyverek simítják ajkamat/ ránehezednek a kezemre/s anyám hangjával szólítják nevemet". Eddig az első, de van másik is, mely a keresztségben az ellobbant idő címet kapta. Felhívom mindenki figyelmét, hogy csak önöknek csak itt és most. A vidéki főiskola vidéki antológiája nagyon kevesek büszke tulajdona. Exkluzív tehát ami jön: " várakozom a másnapok szavában/némák sikoltoznak/s taposnak virágot tartó kezekre/az elvétett városok kapujában/az időlángok álmai/visszaköszönnek a holnapok tévedéseiben/gázgyárak beszélgetnek/az üvöltő csend elveszett szüzességekre tekint/a mindenség zajaként/hallom a zongoraszót/ bár arcomat évmilliók temetik el".
  { komment (1) } { permalink }  
  Dr. Főrendőr
  Nekem szimpatikus az új országos főkapitány. Hogy Gyurcsány Ferencnek miért épp pont rá esett a választása, nem tudni. Lehet, hogy az Egymásért-ügy miatt, vagy netán megtetszettek neki a morcos tekintetű, de érző lelkű tiszt versei? Mindegy is. Bencze József remélhetőleg rendet vág a kék mundérosok között és eredményei eredményeket szülnek. Az is kétségtelen azonban, hogy a nyilatkozás művészetét még tanulnia kellene. Úgy kommunikációilag. Na. Mert, hogy a minap azt találta mondani: "Természetesen nem vagyok teljesen közömbös a saját sorsomat illetően, de úgy érzem, az elmúlt pár évtizedben szereztem annyi tapasztalatot, hogy némi túlzással egy kisebb kórházat is el tudnék vezetni. Feltéve, ha a menedzseri feladatokról van csupán szó és nem nekem kell operálnom." Na, már csak épp az hiányozna, hogy az országos főkapitány kórházat vezessen. Majd, ha nem Benczének, hanem Szilvásy Józsefnek hívják. Akkor esetleg. Addig gumibotot a kezébe, nem szikét... Pláne, mikor egészségügyi reform van, vaze.
  { komment (0) } { permalink }  
  Tavaszi ég a Cigánysor felett

  A CNN időjárásjelentése Magyarországról.
  { komment (5) } { permalink }  
  Ismerősök

  Egyre büdösebb ez az Egymásért-ügy. Egyre sötétebb, egyre titkosszolgálat-szagúbb. Valami nagyon rohad a dolog mögött. Az tuti. A Fidesz és az egyáltalán nem hiteltelen és alkalmatlan és titkosszolgálati mutyis Demeter Ervin már szóvá is tette a dolgot. Mert ő aztán nagyon ért hozzá és ő aztán nagyon hiteles. Meg egyáltalán nem is nyomta be a fiát a hírszerzéshez, amikor titokminiszter volt. Nem, dehogy. Nos, hirtelen felindulásból megnéztük, hogy az alapítvány kuratóriumi elnökének, a jelenleg előzetesben lévő Földesi-Szabó Lászlónak kik a barátai. Mármint a wiwen. Vannak neki. Jó csajok, meg ott mosolyog Schmuck Andor, az MDF-hez egyáltalán nem közelálló Tisztelet Társaságának feje. Meg ott van Simon Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője és természetesen a szervezett bűnözés elleni Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa is. Persze álságos a szemöldökfelhúzás, mert F-SZL korábban rendőr volt, miért ne lehetnének "ismerősei". De nekem valahogy rossz érzésem van. Szilvásy-klánostul, Kövér-Demeterestül, titkosszolgálatostul. Szaglik.
  { komment (0) } { permalink }  
  Lolka és Bolka
  Bár ilyet még nem csináltunk, a ParlamentBlog ezúttal meghirdeti első képaláírás-versenyét. Avagy kiírjuk a love me tender-t. Már aki érti a szóviccet. Nem titok, hogy a miniszterelnök hivatalos honlapján lévő, közpénzből csinált fotók inspiráltak minket erre. Ott bukkantunk erre a gyöngyszemre is. Fenhetik hát radikális jobboldali olvasóink a klaviatúrát (mi a fa@zt mosolyog ez a két neokom-arisztokrata?!), de örömmel látjuk a humoros-kritikus baloldaliak pályaműveit is (Bob és Bobek, avagy Két jómadár..., stb) a kommentek közé. A legjobbakat nagy kacagással díjazzuk.
  { komment (5) } { permalink }  
  Arcképcsarnok

  Nemrég indult útjára az első roma internetes hírügynökség, a C-Press. Örömteli a hír, legyen minél több hasonló elektronikus és írott médium. Nyíljon ki a világ mind nagyobbra a romák előtt és mind nagyobbra nyíljon a romák világa előttük. Komolyan. Ez fontos. Csak azt nem értem, hogy a hírportál fejlécében hogyan sikerült ilyen agyament módon a fenti arckép-sort összeollózni: Rákosi Mátyás, Farkas Flórián (Fidesz), Kolompár Orbán (MCF-OCÖ) és Kádár János. Vajon mi lehet a közös négyükben? Vagy, Tornóczki Anita legendás rácsodálkozásával élve: és ezt így hogy? Lehet ötletelni.

  { komment (1) } { permalink }  
  Terrakotta fők
  Kinek kell egy harminc centi magas terrakotta Gyurcsány? Neked sem? Kár. Pedig jól néz ki. Lehet morcosan nézni rá, megpaskolni a terrakotta fejét, számlaidőszakban leverni a komód tetejéről és ráugrani. Harci terrakotta-vudu gyurcsi. Minden háztartásban ajánlott. Nem kicsit, nagyon. Orbánból is készült hasonló. Igaz, öt centivel alacsonyabb, mint a plasztikfletó. Diszkrimináció, pfúj. De legalább mindkettő tizenegyezer forint csupán. Megérik a pénzüket.
  { komment (0) } { permalink }  
  Első Magyar Párnacsata
  Az imént kaptam egy szoci e-mailt, mely lényegében Meghívó szerkezetben íródott: "Két perc rosszalkodás avagy Gyermeknapi párnacsata a Városligetben. Guiness Rekord Kísérlet! 500 gyerek 2 percen át párnacsatázik egymással, előre meghatározott szabályok szerint, hogy felállítsa az Első Magyar Párnacsata rekordot. A rekordkísérletben fővárosi ifjúsági és szociális intézmények gondozottjai vesznek rész. A rekordkísérletet elindítja: Burány Sándor, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke." Amennyiben Burány párnával meri elindítani a rekordkísérletet, ha odacsap a dög rosszcsontoknak, csak úgy indításként, megalapozva a vad mókát és kacagást, táblákkal fogok felvonulni Kossuth téren  a kormány azonnali leváltását, Burány példás megbüntetését, vasra verettetését, és párnákra szögezését követelve. De legyünk megengedők, hátha nem úgy gondolja, nem lazítja meg a nyakkendőjét, nem tűri fel az ingujját, nem torzul el az arca és az első kormányzati év megannyi megaláztatása nem dagaszta fel a karizmát. (Katt a továbbra)
  { komment (3) } { permalink }   { tovább }
  Don Pepe
  Gyurcsány Ferenc ismét belemélyítette kanalát a bulvárba, csak úgy kávé előtt, két vajaskenyér és némi tánc közben. Blogbejegyzésében a minap menesztett Petrétei Józsefnek akart könnyes, vállveregetős búcsút inteni, amolyan: "hiányozni fogsz, haver!" stílusban. Kiderült például, hogy mindketten "KISZ-eztünk", és a miniszter úr "nagyon tudott mulatni. Pár pohár bor után ült a kör közepén és széles gesztusokkal magyarázott, parodizált, anekdotákat mesélt". És, ami igazán liptayclaudiashowssá teszi az egészet: "Sokat olvasó, elmélyülésre képes, de nagyon vidám embernek ismertem meg. Mindenki csak úgy emlegette: Pepe." Elképzelem, ahogy kormányülésen Ferenc névsorolvasást tart: "Szilvy, Kisspeti, Lampi, Pepe, Szeki, Fodri, Gráfi, Eüágika, Kóki, Gönczke, Hillerpisti, Veresske. Mindenki itt? Ja, a Bajnai Gordi és a Drazsé késik. Bennragadtak Silly Katinál". Na, hát, erről meg ennyit.
  { komment (1) } { permalink }  
  Micimackó vezetni tanul

  Nincs abban semmi különös, ha egy parlamenti képviselőnek nincsen jogosítványa. Legalább a hétköznapi emberekkel együtt buszozik-villamosozik, meg nem vesz fel milliós benzinpénzt. Kócos kolléga a minap kedves ismerős arcot vett észre egy pöttöm C3-asban. A kicsikocsi tetején nagy T-betű, benne egy nagy MDF-es. Pettkó András képviselő úr, a parlamenti patkó micimackója igyekezett megfelelni az anyósülésről érkező instrukcióknak és a KRESZ-szabályoknak. Tekerte jobbról, tekerte balról, mint egy igazi konzervatív. Lehet, hogy a fórumosok máris kormányzati pozícióra törnek és ezért kötelező lesz a jogsi? Egy ilyen kedvesen mackós figura miért egy bevásárlókocsi méretű autón tanul vezetni? De, ami még ennél is fontosabb kérdés: egy ilyen fiatal képviselőnek, hogy a túróba lehet két huszonéves gyereke?
  { komment (0) } { permalink }  
  Frakcióvezető, akit versben átkoztak el
  Annak apropóján, hogy Eörsi Mátyás lett az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője, kicsit jobban beletúrtam politikai naplójába -  jelzem: ő az első politikus blogger - , és az ősrégi postok között igazi költészeti bravúrra bukkantam. Igaz, nem Eörsi írta, igaz fenyegető levelet minden nap fel tud mutatni egy magára valamit is adó politikus, de ilyen gyöngyszemet ritkán olvas az ember. A Parnasszus Ismeretlen Lovagja a vers felvezetésében Istent hívja segítségül, hogy játszon fogócskát a cudar közemberrel, aztán merész és egyben brilliáns húzással azon mereng el, vajh melyik világ  teremtette a törvénynek hozóját: alsó, vagy netán a fölső? A Névtelen Babérkoszorús kissé meginog, rájön arra, hogy Isten ilyet nem tehet, hiszen az Úr egy ilyen képtelen és megmagyarázhatatlan tettel teremtményei hitét és egyben az ő magasztalását zúzná szét. A Költészet Anoním Óriása felsóhajt, minden bizonnyal megkönnyebbül, erőt gyűjt, gyorsan ellenőriz: hite megvan, kulcsa a zsebében, asszony a konyhában, aztán durr!  oly' borzalmas fohászt csap, mit csap: üt, mit üt: vág a politikus képébe - persze, tehetségét csillogtatva a pofást egy komisz hasonlat kíséretében abszolválja -, hogy Eörsi Mátyás, mint egy megriadt vad azóta is menekül balszerencséje által kergettetve. 
  { komment (0) } { permalink }  
  Zsebes

  Fel vagyunk mi is háborodva. Ez aztán most már több a soknál, ezek tényleg hazaárulók. Hörr-hörr. Az egyik mélyradikális honlap (a nevét azért mégsem írjuk le, mert ami ott folyik, azért azt már mégsem) közzétett egy leleplező felvételt, amely tanúsítja: Magyar "Villaépítő" Bálint zsebredugott kézzel énekelte a Szózatot a márciusi tojászáporban. Az az aljas. Pfuj. Bele is izzadtam a felháborodásba. Még most is. Persze, lehet, hogy MB csak azért vágta ilyen macsósan gatyába a kezeit, mert nála is volt tojás; aztán mégsem merte elővenni, mert látta, hogy GYF milyen morcosan énekel. Azt betojt. A fotón egyébként szerintem sokkal inkább figyelemre méltó, ahogy a pumaszelidító Kóka "sokminiszterpártelnök" János énekel, miközben látszik, hogy a tojásoktól való félelemtől eltorzul az arca. Pillanatkép egy nemzeti ünnepről. Magyarország.
  { komment (0) } { permalink }  
  Ezüstmetál malac
  Vajon ki volt az az ügyes spin doctor, aki kifundálta, hogy a fideszes webáruházban malacperselyt is árulni kell? Ezekben az ínséges időkben, amikor a kormány az ötödik, hatodik bőrt akarja lehúzni az emberekről, amikor itt kószál felettünk a szoci hurrikán, mely óriási tölcsérével kiszippantja a szalmazsákunkból, a kredenc mögül a kicsiny kis pénzünket, igenis szükségünk van egy atombiztos, karosszériáját nézve ezüstmetál malacra. Csak azt tudnám, miért nem kapható az áruház bannerében még most is látható,  Cooper után szabadon reklámozott Nagy Fidesz Könyv, mely helyre kis tollas tomahawkkal ijesztgeti a Kossuth téri kordonbontók elllen támadókat.
  { komment (1) } { permalink }  
  Sir Sean hazamegy, ha Skócia független lesz
  Meglepő bejelentést tett az évtizedek óta a napsütötte Bahamákon élő színész; Sir Sean Connery ugyanis azt mondta: ha Skócia függetlenné válik, akkor bizony elgondolkodik azon, hogy hazaköltözzön. Az egykori James Bond komoly támogatója a Skót Nemzeti Pártnak, amely akár győzelmet is arathat a május harmadikai parlamenti választásokon. Az SNP pedig közölte: ha nyernek, mindent elkövetnek azért, hogy Skócia megszabaduljon a brit láncoktól. Sir Sean tehát most izgulhat: napsütötte Bahamák vagy szélfútta Felföld? - jelenti Scotland ügynök.
  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Kóka Jánoska szereti Fideszkét

  Megválasztották. Nem volt egyszerű, csak másodjára sikerült összelapátolnia a szükséges voksokat, de megcsinálta. Mi az hogy, nagyon is. Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetségének új elnöke. Hagyjuk most, hogy milliárdos, meg ferdén áll a szája és hasonlít Gyurcsány Ferenc érettségi tablóképére. Az a lényeg, hogy Jánosunknak kik a barátai. Ez mindent elmond. Rákukkantottunk hát az iwiw-es adatlapjára. Ismerősei közt rengeteg jó csaj feszít, de a listán találtuk a kúrós ValóVilág Frankiet, a szőrtelenített mellkasú ValóVilág Leó-t, a funky banda Back II Black-et, a csopaki Babgulyás Fan Club-ot, meg egy Fideszke becenevű csajszit is, akinek első számú példaképe Orbán Viktor. Aha. Értem. Mondjuk csinosnak csinos.
  { komment (1) } { permalink }  
  Koponya

  Haláli fejek vannak az Országgyűlésben, nagy koponyák... Ööö... Na, azért ezt mégsem. Viszont Kócos blogger barátunk talált egy igazi koponyát, szemben Szilvásy György kancelláriaminiszter irodájának ajtajával. Ha jól megnézzük, a Parlament oldalán lévő egyik vízköpő nem más, mint egy koronás halálfej. Nézz le ráám, nézz le rááám, óóóóó....
  (Ha valaki tudja a vízköpők valós történetét, eredetét, szimbolikáját, ne késlekedjen megosztani velünk!)
  { komment (0) } { permalink }  
  Jól van, de ki az a Gyurcsány Éva?

  Gyurcsány Ferenc kormányfő, arra a kérdésre, hogy szokott-e hálapénzt fizetni, a tv2 legutóbbi adásában azt mondta: "Nem állítódik elő az a szituáció, na, ha szóval, de tudom, hogy az édesanyám az ad. A nővérem az ad. Megkérdezi, hát az ismerősök adnak. Nagyon furcsa ám ez a paraszolvencia dolog." Furcsa hát. A paraszolvencia már csak ilyen. Kimondani is nehéz. De, ami még ennél is fontosabb kérdés: tessék mondani, ki az a Gyurcsány Ferenc nővére? Ki tetszik lenni a miniszterelnök nővérének, csókolom? Ki az a Gyurcsány Éva, akiről a Debreczeni-könyvben is írtak? Hogy néz ki, mit dolgozik, miben utazik? Kiszes vagy orbánista? Házgyári vagy villa? Szeretjük vagy nem? Õ az igazi Jane Doe? Lehet tippelni.

  Kérdés: Ki valójában Gyurcsány Ferenc nővére, Éva?
  A - Egy vizitdíjautomatákat gyártó cég ügyvezetője
  B - Úszómedence-tisztító Feri villájában
  C - Kóka János eltitkolt első felesége
  D - Orbán egykori üzlettársa Sárazsadányból
  E - Mindegy, biztos kommunista az is, nem magyarhitű-népnemzeti-igazmagyar
  F - Wittner Mária

  { komment (1) } { permalink }  
  Parlamenti tárgyak, helyek: az ékszeres ládika
  A természettel való szimbiózisunk legtalálóbb szimbóluma lehet - tobzódjunk csak ebben, alliteráljunk csak idegen, SZ-betűs szavakkal! - , ha a toalett kiegészítőit természetazonos alapanyagokból gyártjuk, még akkor is, ha oly' pusztító társat találunk a fának, mint a víz, mely korhasztó bár, így haszontalan, de végtermékünk áldott elfödője, így meglehetősen hasznos, tárolni való dolog. A parlament női toalettjének tartálya bizony fából vétetett, olyan mint egy kalaptartó, egy hozományos ládika, ékszere annak a titkos szobának, aminek emlegetésétől jólneveltségünk okán, társalkodás közben tartózkodni szoktunk, de itt és most egy kép erejéig kivételt teszünk. Ékszerdobozunknak lebegő talpakat is gyártott a jóravaló mester, inkább dísznek, mint praktikus okokból, az oldalkeretek közé pedig lambériás megoldást választott, csakis azért, hogy ne csak a testnek, hanem a léleknek is üdítő legyen az a röpke idő, amit törvényhozónk a jog és a politika útvesztőiből kicsinyt kiszállva ott eltölteni lesz kénytelen.
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a magányos fülke
 • { komment (4) } { permalink }  
  Parlamenti tárgyak, helyek: a magányos fülke

  Mi mindennek lehet néma tanúja a parlamenti telefonfülke, mely ugyan vesztett hajdani fényéből, modern készüléket ölel körbe, de a fa újnak tetszik, noha " láthatta" még Mikszáthot, a huszadik század elejének összes parlamenti tollforgatóját, talán Bethlent is, de valószínűbb őt, csak szidták, vagy éppen dícsérték a kalicka négyzetében attól függően, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki újság tudósítója adta le ott flekkes szösszeneteit. A mai kor telefonfülkéje a csóró, potyázó újságíróknak kedvez. Csak a nullás gombot kell megnyomni és lehet telefonírozni a redakcióval, vagy az asszonnyal, vigye haza a gyereket, sőt, lehet a haverokkal a sör, buli, nafta hármas igazságát dícsérni, vagy szundítani egyet és azt álmodni, nincsenek nők, akik bonyolultra szövik a mindennapokat. Esetleg benn, a villany mellőzésével halk csókokat is válthatnak a szerelmes tollzsenik, ha éppen a kordonbontás, vagy sajtótájékoztató ricsaja sem a nőt, sem a férfit nem rendeli munka közelébe. De a potyalesők, szerelmesek ritkán járnak arra. Többnyire árva a dohányzóhelyiségben felállított liftszerű képződmény. Ajtaja nyitva. Hátha valaki újra betéved, szid, vagy dícsér benne valakit, redakciót hív, fontoskodik, flekkes szösszenetet diktál, úgy ahogy akkor, amikor még a folyosón számozott szivartartókból kerekedett  füst a cilinderekre.
 • Parlamenti tárgyak, helyek: a WC
 • Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák
 • { komment (0) } { permalink }  
  Tankcsapda
  "Neked Katona Klári, vagy az ijesztő nevű Tankcsapda együttes a legnagyobb zenei élmény, összetartozunk" - mondta a szószékbe kapaszkodva Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 15-én; bizonygatva, hogy mindegy ki kicsoda, ki mit akar, ki mit szeret, ki kit szeret, egy a nemzet, egy a haza, egyek vagyunk, azúristenitneki. Nem volt ez rossz beszéd, kicsit teátrális. De, ezt megszoktuk. Viszont, hogy jön ide a Tankcsapda? Azé', mert debreceniek? Gesztus kósalalinak? Nem. Tévedés. Gyurcsány a méltán elismert és híres Jeszenszky Zsoltnak üzent ezzel. Õ ugyanis az az "ex-külügyminiszter fia zsolti", aki a Kossuth téri maraton során színpadra is állt, mint a Magyar Lemezlovasok Egyesületének elnöke. Huh. Ütős poszt. Olyan fajsúlyos. No, Zsolti már a Kossuth téren is elmondta, hogy neki biza a Tankcsapda a kedvence. A legfrissebb hírekből pedig kiderült: a Lánchíd rádiónál is a csapda fog szólni. Csapda a csapból. Nem baj az. Csak azt tudnám, hogy ki szereti Katona Klárit? Nem Dobrev Klárit akart mondani? Úgy mégis...
  { komment (2) } { permalink }  
  Konyhapolitika
  Link, ha nem tudod mit főzz ma. Juhász Ferenc, a szocik elnökhelyettese három ajánlata:  habart savanyú belsőség-leves,  halászlé, kelkáposztás tarja. Dávid Ibolya MDF elnök receptje: rácponty, mely a Ha a férjem kedvében akarok járni, mindig ezt készítem - jelszóval készül el nap mint nap a madöfös konyhában. És ha mindez kész, desszertnek itten van egy újabb ajánlat, a politikus-szelet, mely habos, édes, sőt kiadós, mint az élet, politikusaink és a mindenség maga.
  { komment (1) } { permalink }  
  Kvízzy
  Ki volt az a magyar politikus, aki sok évvel ezelőtt a kormányt támadó felszólalásában a zavargásoktól terhes mára is érvényes idézettel rukkolt elő: Mikor egyszer Thomas Jeffersont, az amerikai függetlenség és alkotmányosság atyját megkérdezték arról, hogy szerinte mi a különbség a jogállam és az önkény között, röviden így válaszolt: "A jogállamban a törvények uralkodnak az emberek felett, míg az önkényben az emberek a törvények felett."
  1.Kovács László
  2.Szájer József
  3.Herényi Károly
  UPDATE: Szájer
  { komment (2) } { permalink }  
  Egyszuszra
  Szeret gyorsan vezetni, Armani vagy Hugo Boss-illata van, imádja a whiskyt és a tequilát, no meg Márquezt és a latin zenét, jetskizik, méretei 89-60-92, oszt 28 éves két gyerekkel meg egy férjjel. Csinos és imponáló mindez - szögezzük le, hangsúlyozzuk ki, húzzuk alá mielőtt kicsit szemetek leszünk. (A leendő kormányszóvivőről írok, nem kell félni nem lettünk hirtelen celeb-blog) Azért arra kíváncsi lennék: Demcsák Zsuzsa mennyire tájékozott a mai közéletben, tud-e csípőből tüzelni, ha kommunikációs csapdába csalják, ki tudja-e mondani egyszuszra: konvergenciaprogramfolyófizetésimérleghiány-egészségügyiszakellátás-nyugdíjreformtársadalombiztosítás?
  { komment (6) } { permalink }  
  Kvízhetnékem van
  A parlament szellemes képviselők klubja, ahol egyik poén adja a másikat, de gurgulázós nevetésben mindig csak az elvbarátok törnek ki, de azok rendesen. Kitől idézek alant, ki az a Humor Harold, aki Orbán egyik mondata miatt - Kalifornia kormányzója szerint állama a modern kor Athénja - a Fidesz elnökére imígyen csapott le nem is olyan régen: "Schwarzeneggert tanulmányozva Orbán Viktornak a "Terminátor"-t sikerült elsajátítania, ahogy elnéztem a pénteki beszédét".
  1.Kóka János
  2.Gál J. Zoltán
  3.Kuncze Gábor
  UPDATE: Kuncze
  { komment (4) } { permalink }  
  Légy penge
  Kvíznek indult, de unalomból, vagy miből, csak egy egyszerű, megfejtésre váró kérdésecske lett belőle. Ki volt a Rock napszámosai, vagy R & B kapitány avagy pengék és halál könyvek szerzője, aki országos kisgazda listán jutott be anno a parlamentbe, de idejekorán felfedezte, hogy a politika nem több, mint csípejével kacérkodó rosszlány. Ezt a felismerést támasztotta alá  korabeli felszólalása is, ahol burkoltan jelezte, a köz kezdi elfordítani tekintetét: "Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt - a politikától még nem teljesen elfordult - magyar Közvélemény!" Főhősünk követve a közt, ma politika-elvonási tünetektől szenved, inkább csak Győzike meg Koós lány házassága iránt mutat többszázezres példányszámú lapján keresztül érdeklődést. Na ki ő?
  UPDATE: Ómolnár
  { komment (3) } { permalink }  
  Szerdai kvíz - update nélkül

  Rendhagyó a szerdai kvíz, amolyan közvéleménykutatás is egyben. Vicces, de mégis komoly. Kérdésünk: vajon ki használta céltáblának a rendőrség Teve utcai központját?

  A: az álruhás Gyurcsány Ferenc
  B: Gyurcsány Ferenc álruhás provokátorai
  C: a titkosszolgálat
  D: az álruhás Kövér László
  E: Kövér László álruhás katonái
  F: Sebhelyes Laci és az angyalföldi galeri
  G: egy sima elmebeteg
  H: Fekete Pákó (mert ő nem látszik a sötétben)

  { komment (11) } { permalink }  
  Keddi kvíz
  Ki formázta hangokká - kellő szerénységgel fogadva az érte járó ovációt - a következő magvas gondolatot. 1994-ben járunk, utolsó nap utolsó felszólalása volt ez a választások előtt, mely után szoci győzelem született és Horn Gyula egy autóbalesetnek köszönhetően ufóvá vált: "Mert ne felejtsék: diadalokat lehet aratni portyázókkal, lehet aratni merész elõõrsökkel, életüket áldozó hátvédekkel, de országot megtartani és jó irányba vinni csak az tudja, aki - egyensúlyt tartva - a derékhadat vezetni meri, tudja és remélheti. Köszönöm a figyelmüket. (Nagy taps.) Köszönöm szépen. Ezért a kis beszédért túl nagy a taps. "
  1. Antall József
  2. Boross Péter
  3. Szűrös Mátyás
  UPDATE: Most két link jön a megfejtéshez. Már hogy tudd ki volt az elnök. Egyébként 3-as
  { komment (4) } { permalink }  
  Teve utca, Texas

  Ez már nem vicc: gépfegyversorozatot eresztettek a rendőrség Teve utcai székházába. Farkast kiáltottunk. Megjött a falka... Dél-Balkán. (exkluzív képünk a rendőrpalotában, egy emeleti irodában készült)
  { komment (0) } { permalink }  
  Vasárnapi kvíz
  Mondja meg valaki, hogy ez a kis áthallásos szösszenet kinek a száján suhant ki a parlament oszlopai közé? 1995-ben járunk, tavasz közelg, Bokros nevétől terhes a levegő.
  "És most az ön intézkedései, miniszterelnök úr, a családot verik szét, szétverik a nemzetet. S kérdezem öntõl: nem fél-e ön, miniszterelnök úr? Hiszen március 15-e következik! Mi március 14-e estéjére, hat órára, a Petõfi térre meghirdettük a fáklyás felvonulást, a magyar nemzet 1848-as szabadságharcára emlékezvén; meghirdettük az alapszerzõdések ellen. S gondolja, most tudomásul fogjuk venni, hogy a gyerekektõl elveszik a kenyeret, hogy nem lesz gyet, hogy nem lesz gyed, hogy nem lesz szociális pótlék, hogy nem lesz szülési hozzájárulás?!"
  1. Horn Gyula
  2.Orbán Viktor
  3.Torgyán József
  UPDATE: 3-as
  { komment (6) } { permalink }  
  Szombati kvíz
  Na akkor folytassuk. Ki volt az a politikus, aki a rendszerváltás utáni első parlament első ülésén a képviselői eskü szövegét "előmondta" zöldfülű demokrata társainak?
  1.Orbán Viktor
  2.Deutsch Tamás.
  3.Gál Zoltán 
  A helyesen  tippelők között kisorsolunk két zoxigén molekulát.
  UPDATE: 2-es
  { komment (8) } { permalink }  
  Pénteki kvíz
  Jessy kérésére imhol egy fejtörő. Ki mondta a következő mondatot az Úr 2001. évének november havában Magyarország házában? Ej, hol volt még akkor a kordon-ügy, hol volt akkor még a Gyurcsány-kormány és annak gaz rendőrsége!
  "Aki politikai indíttatásból, alaptalanul megrendíti a polgárok hitét a jogállam intézményeiben, az előbb-utóbb szembekerül a polgárok akaratával, és egy idő után maga válik hiteltelenné."
  1. Kovács László (MSZP)
  2. Répássy Róbert (Fidesz)
  3. Boross Péter (MDF)
  Update: 2-es.
  { komment (10) } { permalink }  
  Napi kvíz
  Szerinted honnan való ez az idézet?
  "Másképp gondolkozók mindig vannak, és mivel politikai váltógazdaságban élünk, eljöhet a pillanat, amikor nekünk lesz szükségünk a Kossuth térre. A pár száz hangoskodó jogait védve a jelenleg néma tízmillió ember érdekét védjük. Olyan pedig egyszerűen nem lehet, hogy egy csőlátású rendőrkapitány döntsön arról, hol lehet tüntetni. Akár hogy nézzük, ezt Gyurcsány Ferenc elszúrta. Nem kellett volna mást tennie, mint ellenjegyezni Gergényi nyugdíjazási kérelmét."
  1. Ez a szöveg Bayer egypercese, melyben a baloldali jobboldali lecsap a gaz kormányra.
  2. Répa Robi parlamenti felszólalása, melyet hangos baloldali bekiabálások kísértek.
  3. A Gyurcsány Ferenc alapította amoba.hu vezércikke.
  (A megoldás itt.)
  { komment (12) } { permalink }  
  Viccgyár

  Talán a megszorítások, talán az aktuális hatalom arrogáns, vagy annak hitt volta, talán az ezeknekmindentszabad- hit, talán a hatalmasságokon jó nevetni, a tekintélyt szóban lerombolni, talán ezért vannak... jó itt befejezem, fejtse meg más annak az okát, miért jönnek fel a mélyből, a pesti utcáról az új politikai viccek. Sokhelyütt találni a neten ilyen-olyan gyűjteményeket, de attól tartok többségük egyáltalán nem új, még az ötvenes-hatvanas-hetvenes évekből származik, csak a neveket helyettesítették be az aktuális politikusok neveivel.  
   - Mi a különbség Magyarország és Hófehérke között?
  - Semmi. Mindkettő a piros felét választotta, és rövid időn belül padlóra került.

  Vagy itten van egy másik örökbecsű:
  Gyurcsány országát járja, s látja, hogy egy gyermek az újszülött
  kismacskákat pakolgatja:
  - Ez is szoci, ez is szoci, ez a macska is szoci...
  Gyurcsány nagyon megörül. Megsimogatja a kissrác buksiját és megdicséri. Pár nappal később ismét arra jár, és látja az említett fiút kismacskákat pakolgatni:
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Preferenciák

  A Fidesz 97, az MSZP 23, az SZDSZ 6, az MDF 3 . No és a Jobbik is jön fel: 3! (Ha a keresőjükbe beütöd a SZERELEM szót.)
  { komment (4) } { permalink }  
  Műveleti terület a bárányfelhők alatt

  Jetphotographer
  { komment (0) } { permalink }  
  Magyarország megint szép lesz

  Ugye nem hiszed, hogy Magyarország legyőzhetetlen lesz? Pedig igen. A recept megvan, csak a tovább gombra kattints és megismerkedhetsz vele, és annak kidolgozójával: "Magyarország Legyőzhetetlenségének Megalapítójával", a legyőzhetetlenség világító lámpájával, aki rendelkezik azzal a tudományos ismerettel, amely az ország egészségügyi, oktatási, biztonsági problémáinak megoldásához szükséges. Gyurcsányt meg Orbánt dobjátok ki reformostul, civakodástul, demokráciástul, szocistul, fideszestül. (A kép csak illusztráció)

  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  Gúnynév-bifla
  Isteni! Pubit már minden közéletben érett honfiú és honleány azonosíthatja Torgyánnal, sőt, még a Hóbagoly sem gond, első blikkre beugrik az Antall kormány belügyminisztere, volt "Úgy jövök mintha mennék"-miniszterelnök. Ha azt mondom Fletó még az óvodában is tudják, de vajon ki lehet Harry Potter, vagy Harag atya, esetleg a Kölyök, vagy a Makogány?Tömjén Zsoltról már nem is beszélve. A Színes Bulvárlap majd eligazít, biflázd be, aztán a parlamentblog legénysége kikérdez. ;-)
  { komment (6) } { permalink }  
  Hepe meg hupa
  "Gyurcsány Ferenc több roma férfi, nő és gyermek mondandóját végighallgatva, a cigánysor hepehupás földútján végigmenve betért a többgyermekes Siroki Jenőné házába, és elbeszélgetett vele." (MTI)
  Amikor meggyújtották az olajlámpást, amikor a köd is indult megfele, lassú nyikorgással kinyílt az ég ajtaja, Urrá, urrá! kiáltották az elvtársak, és a vörös csillagos útra úttörő és felnőtt pajtások potyogtak kifele.
  { komment (4) } { permalink }  
  Mesebolt
  Ha rosszmájú akarnék lenni, biztos beugrana, hogy a Fidesz-boltjának legújabb terméke minden bizonnyal még a Postabankos időből való, ott porosodott a pártpincékben, de egy nap valakinek eszébe jutott, hogy hoppá, hoppá! a kiüresedett kincstárt fel lehetne tölteni a macik értékesítéséből, csak új pólót kell varratni hozzá, oszt, jó napot! De nem vagyok rosszmájú, miért is lennék? A huszonöttornyú vár meséi című Schmitt-ötlettel sem játszik az ember, hiszen az uniós mesék jól jönnek a Fidesz-érzelmű gyermekeknek, legalább megértik, hogy a borzasztó szláv, germán történetek milyen lélekrombolók tudnak lenni, végre tudatosul bennük, miért van élet az unión kívül is.
  UPDATE: Akinek az igen, igen mantrázása nagy boldogságot jelent, az letöltheti a szocik kampánydalát csengőhangként a szoci webshopból. A dalban a helyeslő kifejezés annyiszor fordul elő, hogy az ügyesebbeknek rögtön megjelenik Krisna és Gyurcsány feliratos ételt oszt.
  { komment (3) } { permalink }  
  But, who the fuck is Horváth Zsolt?

  A 2007-es év első és legnagyobb talánya: ki a túró ez a Horváth Zsolt? A gyilkos tollú publicista, a mérgesnyelvű közíró, aki leleplezte a Schmidt Mária féle összeesküvést és ezzel bevédte Orbán "két választást is vesztettem már" Viktor hátsóbbik felét. Ki ez a titán? Ki ez bátor férfi (nő?), akinek gyöngy sorait a Magyar Nemzet kérdés nélkül nyomdába küldi? Oh, vajh, ki lehet ez a nagyhatalmú ember? (...) És ekkor a messzi távolban, ahol vöröslött az ég alja, felderengett egy fekete lovas alakja. Gyí, te!
  { komment (3) } { permalink }  
  Polhoroszkóp

  Mint a bolygók állására fogékony férfiú - és ha már Kócos is felvette a közösségi portálok fonalát-  kedvencembe az asztrowebbe kóstoltam bele egy kis Gyurcsány és Orbán aktuális előrejelzés erejéig. Gyurcsány horoszkópja szerint a fránya miniszterelnök a következő napokban keresni fogja az okot a vitára, generációs ellentétekkel kell szembesülnie, és...: "Jobb, ha nem hoz döntéseket ezekben a napokban, mostanában ugyanis mást diktál a szíve és mást az esze". Az ország vezető nélkül marad tehát, az evező eldobva a csónak hánykódik a nyílt, viharos tengeren.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Egy fejezet a sajnos-délibáb ciklusból

  { komment (0) } { permalink }  
  Gyurcsány és az orbáni boldogság

  Tényleg! Doki megtalálta Gyurcsány horoszkópját az Asztroweben. Így hát Orbáné után ugorjunk neki ennek is. Gyurcsány az aktuális előrejelzés szerint kissé bajban van, hát ugye, a reformok meg a tüntetés, meg Balatonőszöd, nem is csoda!  "Nem kizárt, hogy kissé össze van zavarodva. Ennek legfőbb oka az, hogy mást diktál a szíve, és mást az esze, és Ön nem tudja, melyik utat válassza a jövőben." Na, ez nem szép egy kormányfőtől, még dönteni sem tud, csak tipródik a konyhában, miközben a beste kölkök is zavarják a gondolkodásban. De nézzük tovább: "Jobb, ha nem hoz döntéseket ezekben a napokban, mostanában ugyanis mást diktál a szíve és mást az esze, s Önnek fogalma sincs melyikre hallgasson?" Jó, ezt már tudjuk! De ha nem hoz döntést mi lesz Magyarországgal? Most amikor a Kárpát-medence Verecke felől árad, máshol apad?
  { komment (5) } { permalink }   { tovább }
  Britney, Orbán, és Ady

  Az ember néha hajlamos arra, hogy web2-es szájtokon múlassa az időt. Az iwiw után néha, ölég ritkán, de azért belepistulok az asztrowebbe is, ahol híres emberek aktuális előrejelzéseit is el lehet olvasni. Orbán Viktor elkövetkezendő napjairól például ezt írják: "Agresszív és destruktív gondolatok keríthetik hatalmukba ezekben a napokban. Ne fojtsa el ezeket, mert betegség formájában jelentkezhetnek". No meg ezt: "Hajlamos arra, hogy a járt utat a járatlanért elhagyja. Ezzel most elég nagy felfordulást okoz, amiben még Ön sem igazodik ki.Gondolkodjon el azon, hogy munkahelyi konfliktusai - amelyek egyre szaporodnak - vajon nem az Ön merevségéből adódnak-e? Az életünk során többször is szükség van arra, hogy gondolkodásunk megújuljon, Önnél most jött el ennek az ideje! Fenn áll a lehetősége annak, hogy hivatását már nem tartja kielégítőnek. Ha így érez, merjen váltani. Változtathat munkahelyet mostanában, de csak akkor beszéljen róla, ha már meg van az új állása."

  { komment (6) } { permalink }   { tovább }
  Marx tőkéje a színpadon
  A világhíres német színtársulat, a Rimini Protokoll színpadra alkalmazta Karl Marx fő művének, a Tőkének az első kötetét. A Rimini Protokoll a színházi berkekben (egyesek szerint) nagymenő német csapat mely valóságos, közvetlen tapasztalatot nyújt a nézőnek. A német–svájci teatrológus alkotók valamilyen gondolat vagy logikai sor alapján kimetszenek a valóságból egy szeletet, és azt - Peter Brook módjára - "bekeretezik" a színházi helyzetbe. Felszámolják a színészt, és résztvevővé teszik a nézőt, akit arra kényszerítenek, hogy kezdjen párbeszédet a világgal, amelyben él. Olyan "fuck the art" szerűség.
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  A parlament megtámadása
  Minden bizonnyal sokat elárul mai közállapotainkról, ha egy 15 éves srác olyan videót gyárt, mely megmutatja, miként zúzódna porrá a parlament, ha úgy hozná a sors. A Battyhányi térről indított virtuális rakétákkal, no meg egy atommal  teszi  egy klip erejéig a földdel egyenlővé az Országnak Házát. Azt hiszem a sok okostóbiásnak el kellene gondolkodnia azon, hogy féktelen hatalomvágyuk, semmisemdrága-tetteik és szavaik, cinikus mosolyaik - most belehúzunk egy jó erős képzavarba -  mit romboltak le, szét, meg összevissza.
  { komment (11) } { permalink }  
  Senki többet, harmadszor
  Szép is az, amikor az ember valami értékes kis csecsebecsére talál a piacon. A mai világban persze már a világhálón folyik a keresés, az üzletek e-mailben köttetnek, a vásárfia futárszolgálattal érkezik utánvét. Parlamentbloggereink egy helyes kis csecsére, illetve becsére bukkantak a Vatera honlapján. A leírás szerint: Sárga borostyánt utánzó szép műanyagból készült asztali gázos gyútjó, tölthető, kivehető belső résszel. 11 cm magas. Elején sárgarézből a Parlament hű mása látható. Postunk születésekor a csecse kis gyújtó ötezer forinton állt, de hétezres villámárért azonnal vihető. Tessék, csak tessék!
  { komment (1) } { permalink }  
  Parlamenti tárgyak, helyek: bokafix kosárkák

  Nincs is szebb annál, amikor szelektíve dobálhatjuk ide meg oda papír, műanyag, és üveg dolgainkat, hogy azok épülésünkre, pontosabban hasznunkra legyenek. A parlamenti dohányzóban találtam ezeket a hármas ikreket, akiknek fonott törzsére, megadva a módját, kék, sárga és zöld szalagot húztak. A bokafix kosárkákban ottjártamkor nem volt semmi. Se üveg, se papír, se műanyag. Ám, a hagyományos combmagas hamutartók oldalából kikandikált az egyesült szemét. Tanulság nincs, vagy keress magadnak. Itt árva kosárkát biztosan kaphatsz. (A poéta oly' mélyen veszett el bennem, hogy semmi értelme már megkeresnem)
  { komment (0) } { permalink }  
  Parlamenti tárgyak, helyek: a WC

  Parlamenti tárgyak és helyek sorozatunkat kezdjük egy olyannal, melyet ugyan nem komilfó bemutatni, ám mi teszünk rá, és képét durván idetuszmákoljuk a képrenyőre. Az országgyűlési WC képviselőink tegeződős és poénkodós helye, ahol a dolgok folyamata közepette, a politikamentes kvaterkázásban mutatkozik meg igazán, hogy a törvényhozó tud hazugság és mellébeszélés nélkül, lényegretörően kommunikálni. Közben nézegetheti mélán a piszoárokat körbeölelő csempék mintáiból ki-kiugró hegyes nyilacskákat, melyek afféle útmutatóul is szolgálnak, általuk világossá válik, hogy a jobb, bal, fönt, lent összekeverése, különösen ilyen helyen, mennyi gondot, bajt okozhat az embernek, nem beszélve annak közvetlen környezetéről. A folyékony szappan műanyag doboza  mélységes puritánságról, ebből következően a haza iránti hűségről árulkodik, arról, hogy a törvénynek háza bizony nem a luxus, hanem a szerzetesi szolgálatnak  magasztos helye. Ha egyéb gondok adódnak, nosza ott vannak a képen nem látszódó ülő alkalmatosságok, melyeknek olyan nagy teret alakítottak ki, hogy abba egy fél regiment is beférne, és ha az embernek fia, ott morfondírozni megpihen, elmélkedhet az egyre táguló világegyetem és a meteoritok boldog kölcsönhatásán. És utána mennyire más minden! Még a költségvetés, a reformok, és a konvergencia szavak alkotta térben is megkönnyebbülten szökellhet az ember, csakúgy mint a gazella, melynek nincs és nem is lehet gondja a szikrázó Nap alatt.
  { komment (1) } { permalink }  
  Naptárgörl miniszter
  A svéd polgári kormány új kultúrminisztere, aki egyben sportminiszter is, Lena Adelsohn Liljeroth. Elődjét, aki 11 napot volt hivatalban, a kötelező TV-illeték befizetésének szándékos elmulasztásából kerekedett médiabotrány tette lehetetlenné. Az 50 éves kultúrminiszter tagja az ”1.6 milliós klub”   nevezetű, 1998-ban alakult egyesületnek. A 20 000 tagot számláló egyesület többek között falra akasztható kalendáriumot is kiad. A bevételt női betegségek kutatásának a támogatására fordítják. A jótékonysági célra készült naptárt középkorú hölgyek – valamennyien neves közéleti személyiségek - lenge öltözetű portréi illusztrálják. Naptárgörl-miniszterasszonyunk 2006 júliusára "esett".
  { komment (4) } { permalink }  
  Tanácsadója mellé költözik a skót miniszterelnök
  Közel százmillió forintot fizetett a skót miniszterelnök egy hétvégi házért a skóciai Arran-szigeten, méghozzá egyik politikai tanácsadójának közvetlen szomszédságában - írja Scotland ügynök. Jack McConnell erősen kötődik a nyugati végeken lévő szigethez, gyermekkorát ugyanis itt töltötte. Egyes vélekedések szerint McConnell már a visszavonulását tervezgetni, nem kizárt ugyanis, hogy a jövő májusi választásokon távoznia kell az első miniszteri székből.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Idegen(meg)vezetés
  "Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt elnök urak, alelnök hölgyek, diplomata kollégák, kedves vendégeink! Isten hozta Önöket Budapesten, őszinte megtiszteltetés a számunkra, hogy hazánk 1956-os eseményeinek ötven éves évfordulóján ellátogattak hozzánk. Köszönjük, hogy fontosnak érezték azt, hogy a magyarok tettei, Európa magyar hősei előtt közösen tisztelegjünk. Kérem, helyezkedjenek el kényelmesen a buszon, a következő percekben rövid városnézést tartunk. Kérem, hogy jól csatolják be magukat, ne hajoljanak át túlzottan a korláton, mert egy kátyú vészesen megdobhatja a kocsit. Nem hiányzik, hogy egy kellemetlen baleset miatt kerüljünk a világsajtó címlapjaira.
  Ha jobbra tekintenek...
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Semjén világméretű bojkottja 4.
  { komment (1) } { permalink }  
  Semjén világméretű bojkottja 3.

  { komment (0) } { permalink }  
  Semjén világméretű bojkottja 2.
  { komment (0) } { permalink }  
  Terjed az őrület vírusa
  Lassacskán az lehet a benyomásunk, hogy közép-európában súlyos vírus ütötte fel a fejét. Szerencsére a kórokozó elsősorban „csak” a politikusokat vette célba. A Visegrádi Négyek miniszterelnökei kedden bizonyították, ez az együttműködés teljesen értelmetlen. Az pedig különösen vicces, hogy a csoportképen ott díszelgett az a cseh kormányfő, név szerint Mirek Topolánek, aki néhány napos megbízatása után ma mond le a miniszterelnökségről. De a vírus terjedéséről sokat mond a következő történet is. Sajátos politikai botrány kezd kibontakozni Lengyelországban. Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök ugyanis azzal gyanúsítja Lech Walesa egykori államfőt, hogy merényletet akart végrehajtani vele szemben.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Semjén világméretű bojkottja


  writeonit.org ( a bojkott)
  { komment (3) } { permalink }  
  A kereszténydemokrata Schumacher

  Az vesse rá az első követ...: Salamon Lászlót a rendőrök négy hónapra eltiltották (volna) az autóvezetéstől és harmincezer forint bírsággal ajándékozták (volna) meg, mert autójával gyorsan hajtott. A kereszténydemokrata Schumacher elképesztő sebességgel, 58-cal hajtott ott, ahol 30-cal lehetett volna. Salamon elismerte a hibát, fizetett is volna, de a rendőrök kénytelen kelletlen feljelentették, mivel országgyűlési képviselő. Az ügyészség kikérte, az Országgyűlés viszont nem adta ki Schumi mentelmi jogát, mondván: pimpf ügy, hiszen fizetett volna, csak némi zavar mutatkozott az intézkedő rendőrök fejében. Arról viszont egyetlen szó nincs az erről szóló előterjesztésben, hogy Salamon a helyszínen közölte volna a rendőrökkel, hangosan, tagoltan, hogy biztosan értsék: le-mon-dok a men-tel-mi-jo-gom-ról. Ha Salamon ezt kimondta volna, a berettyóújfalui Hungaroring is megnyílt volna.
  { komment (0) } { permalink }  
  Sliders

  2006.szeptember 29. kora délután. (Nem mókolt kép)
  { komment (2) } { permalink }  
  Népművészet
  { komment (0) } { permalink }  
  Flaszterix és Superman

  { komment (1) } { permalink }  
  Megszorítások
  E-mail jött: "Kedves Kollegák! Költségtakarékossági szempontból ezen túl a munkavégzés állva történik - a székeket eladjuk -, továbbá egyszerre csak egy szemmel nézhetitek a monitort, mondjuk ez a szolgálati titok miatt van így, mivel feleannyi információ lesz a birtokotokban. A számítógépeket lábbal hajtható dinamók fogják táplálni, amit Ti fogtok tekerni. A dinamók megvásárlásához természetesen kedvezményes (THM 40%) hitelt igénybe vehettek. Az asztali naptárakat tartsátok meg, mert jövőre az se lesz! Azért, hogy aktuális maradjon, jövőre mindenki átírja rajta a napokat, persze saját tollal, de itt javasolnám a 3B ceruzát, mivel 2008-ban sem kaptok naptárat és jó, ha ki tudjátok radírozni! Bevezetjük a két műszakos munkarendet.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Fűszer
  Jóska Pista, a TVW BK vezetője és Péter Feri, a Csüvi Cser. Kb elnöke és  pártunk, államunk vezetői is részt vettek azon a konferencián, melyet a KGV FT. szervezésében a LTVB KB bonyolításában és a TDRER SB támogatásával zajlott. "Az előadások aktívan, érdeklődő kérdésekkel fűszerezve folytatódtak le, melyek színvonalával mind az előadók, mind a hallgatóság elégedettek voltak." Aztán operatíve leöltünk két disznót, három szarvasmarhát, és úgy bebasztunk mint az ökrök. (A FIB nyomán)
  { komment (0) } { permalink }  
  Peti elnök kilátogatott
  Peti elnök kilátogatott a Hungaroringre. Nagy nap volt az! Az ég kék lett, a fű meg bezöldült. Madarak is voltak. Fenn énekeltek a fákon.Trilla, trilla. Ezt mondták. Hihetetlen, ugye? Szóval,  Peti elnököt meghívták. Nem utasíthatta vissza. Hogy tehetett volna ilyet?! Peti elnök korábban Alonsonak szurkolt. De elbeszélgetett Schumival. Már mindkettőt szereti. Most Peti elnök adna is mindkettőnek trófeát. Kilátogatott és most adna. De sajnos sietett.  U.I.: Az úszóknak adott. (Fidelitas.hu nyomán)
  { komment (1) } { permalink }  
  Hé, te meg mit dudálsz?!
  Rendeletben szabályozták, hogy a hadsereg hivatásos skótdudásai nem gyakorolhatnak napi tizenöt percnél tovább szabadtéren; a folyamatos dudálás ugyanis szép lassan süketté teszi a dudásokat. A Brit Védelmi Minisztérium parancsa arról is rendelkezik, hogy a napi gyakorlást ezentúl csak füldugóval ajánlott végezni - írja Scotland ügynök.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Skót mucuska a tömegmuriban

  Kellemetlen helyzetbe került Tommy Sheridan skót parlamenti képviselő, a Skót Szocialista Párt egykori vezetője - tudta meg Scotland ügynök. A korábban is számos botrányba keveredett politikus egy független újságíró szerint rendszeresen csalta a feleségét, sőt nem egy alkalommal gruppen-szexben is részt vett; méghozzá a sógorával együtt. Skót mucuska-ügy.
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  James Bond beijedt a Skótszágház elnökétől?

  Meglepetésre lemondta augusztusi szereplését a skótok méltán neves színésze, Sir Sean Connery - írja Scotland ügynök. Az egykori James Bondot – aki skót származása ellenére a Bahamákon él – az edinburghi Politika Fesztiválra hívták, s a tervek szerint a Parlament elnökével beszélgetett volna a nyitónapon. Miután azonban kiderült, hogy George Reid elnök a nőkkel szembeni erőszakról is faggatni kívánta a skót sztárt, Sir Sean indoklás nélkül lemondta a szereplést. Puff neki.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Becsúszó szerelés

  Komoly politikai vihart okozott angol földön Jack McConnell skót miniszterelnök legutóbbi kijelentése. Mint arról Scotland ügynök egyszer már beszámolt: a skóciai első miniszter a foci világbajnokság kapcsán kijelentette, hogy ő bizony – miután Skócia válogatottja nem jutott ki a tornára - csakis a Trinidad & Tobago nemzeti tizenegyének fog drukkolni. Mindezt azzal indokolta, hogy ebben a csapatban játszik a legtöbb Skóciában légióskodó focista. Az angolok felemásan fogadták a kirohanást, egy angol vállalat már le is mondta skóciai konferenciáját. Ez pedig komoly bevételkiesést okoz a helyi szállásadóknak.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  43:31

  Jeles nap a mai. A velveten olvasom, hogy két politikai sztár kaphat ma tortát különböző mennyiségű gyertyákkal teletüzdelve. Negyvenhárom gyertyával vezet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és 31-hez erősítheti a tüdejét Batiz András kormányszóvivő. Mindketten ma ünneplik a születésnapjukat. Mivel az ország felemelkedéséért dolgoznak ők...(hm!), de nemcsak ezért, hanem az illem miatt is, mondjunk köszöntőt! Hegesszünk ide jókívánságokat, bíztatásokat, nehogy szó érje házunk elejét! De különbözőket találjunk, egyiknek például azt, hogy Hajrá Magyarország, hajrá Viktor!, a másiknak pedig Csak neked, csak itt, csak veled!, aztán hagyjuk a becsaptak, blöfföltek, követeljünk, illetve a rugalmas, élhető, dübörgős jelszavakkal színesített munkájukba alámerülni őket. Mi meg csak kibekkeljük valahogy ezt a napot!
  { komment (3) } { permalink }  
  Az öreg szocialista

  Jönnek az öregek az MSZP-ben - olvasom többhelyen is. Az országgyűlési bizottságok vezetőinek névsora úgy néz ki, mint Horn Gyula idején. Róluk egyszer, hajdanában  írtam már valahol egy régi déli riporter-blogon, de mivel a világ nem ment előbbre, nem fordult ki tengelyéből, az idősebb szocialisták nem estek át semmilyen átváltoztató műtéten,  megmaradtak olyannak, amilyennek, ezért most is aktuális lesz ez a szösszenet. "(...)Az idősebb szocialista cigarettázva laza. Szeret udvarolni újságíró- és aszisztens hölgyeknek, sárga ujjperccel mutatva rá a megoldandó problémára, mely urambocsá! gyakran súrolja a nemiség határát, majd az asszonyemberek viháncolásán elandalodva társadalmi networkról búg alkalmi soundbite-ot a közelben aktivizálódó első Híradó-kamerába. Az öreg szocialista nem vén szocialista. Tudja ezt ő is, ezért szereti a végeérhetetlen értekezleteket, melyen Majakovszkijról kevés, ám arról sokkal több szó esik, hogy vajon a pártnak van-e kormánya, vagy a kormánynak pártja. Az öreg szocialista már régóta gondolkodik ezen a kérdésen, így különböztetve meg magát a tyúk és a tojás elsőbbségét fontolgató szürke tömegtől...

  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Scotlandnál a labda, rálövi, gól! Vezet Trinidad!

  Meglepő bejelentést tett Jack McConnell skót miniszterelnök a közelgő futball világbajnokság kapcsán. A kormányfő ugyanis, miután a skóciai válogatott nem jutott ki a világtornára, az angol csapat helyett Trinidad & Tobago nemzeti tizenegyének fog szurkolni. Egyfelől azért, mert a csapatban hat, skóciai csapatokban játszó idegenlégiós is helyet kapott, akik közül az egyiket ráadásul Jason Scotland-nak hívják. Hajrá-hajrá! (klikk tovább...)
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Dzsórdzsbus, nát dábljú

  Kezdetben kissé ingerlékeny voltam a hír hallatán, de most már megértem azoknak a szlovák ellenőröknek a felindultságát, akiknek -  amikor véletlenül idegenvezetőnek néztek egy magyar töritanárt -, úgy kisült a civilizáltságért felelős membránjuk, hogy az önmegsemmisítő mechanizmus beindulása előtt még utolsó erejükkel rendőrért sikítottak. Feltéve, ha ezt a videót megnézték, bár akkor lehet, nem elégedtek volna meg ennyivel, hanem azonnal vésztörvényszéket állítanak fel. A filmben külföldi turistáknak beszél egy magyar idegenvezető. A Dzsórdzsbus, nát dábljú résznél Dantonért kiáltottam és imádkoztam, hogy legalább a sansculotte-ok paskolják meg ezért az országimázsért.
  { komment (5) } { permalink }  
  Sportellátmány

  A jó öreg aszfalt- és üvegzsebügyi Keller László most éppen a Parlamenti Sportegyesület elnökeként egzecíroztatja a törvényhozóinkat. Azt követeli, nyilatkozzanak vajon milyen sportágat szeretnek szabadidejükben űzni, feltehetően azért olyan kíváncsi, hogy hírlevelekben, futárcsomagokban személyre szabottan tájékoztathassa őket arról, hogy éppen milyen alkalmat teremtenek a felkete öltönyből és laptopból összeszegecselt, ám izomzattal kevésbé rendelkező képviselőknek ahhoz, hogy megbonthassák az irodai rendet. Az adatlapon szereplő sportágak közül nekem leginkább a darts feküdne, mert azt fél könyökkel a pultra támaszkodva, laza sör társaságában is lehet űzni...

  { komment (3) } { permalink }   { tovább }
  Szijjártó, Ripli és Robbie!!!
  Bár konzervatív fiatal ő, de nem ajánlja ov.-hez vagy pz-hez hasonlóan a Magyar Nemzetet, vagy a Demokratát, hanem kifeszített tenyérrel csap bele a polgári lecsóba, amikor kijelenti, ő bizony hosszú vonatozása idején a Céltudatos és Kalandvágyó Férfiak lapját részesíti előnyben, melynek online címoldalán éppen egy Ripli és egy Lia nevű leányzó laza segédeszközzel gyűri egymást mezítelenre, sőt fiatal politikusunk három felkiáltójellel üvölti az ájerbe, hogy bizony száz komolyzenei koncertet dobna sutba egyetlen Robbie Williams koncertért. Szijjártó Péter  legalább nem képmutató. Az őrült Neoton rajongó fiatal politikusunk bizonyára enyhe sokkot kapott, amikor meglátta Gyurcsányt kedvenc színésze Hugh Grant szerepében tetszelegni, táncikálni a kampány alatt. Már értem az eszeveszett igyekezetet, hogy  egy Nomentana fedőnevű segédbaltával  - melynek éle alá érdekesmód ma önként hajtotta fejét a kormányfő - miért akarta Gyurcsányt három felkiáltójellé pépesíteni. (Szijjártó interjú a fidelitas.hu-n)
  { komment (7) } { permalink }  
  A kormányfő kódja

  A film pedig nyilvánvalóan bántó, sértő lehet hívő, vallásukat gyakorló vagy nem gyakorló polgárok sokasága számára - írja Gyurcsány blogjában arról, hogy miért nem ment el a Da Vinci-kód című film bemutatójára. Szerinte "alig kikerülhető, hogy Magyarországon ne folyjon le ugyanaz a vita, amely folyik egyébként szerte a világon, hogy vajon meddig mehetnek el ezek a filmek? (...) Politikusként ebbe a vitába nem érdemes belemenni, de azzal számolni kell, hogy ilyen vita lesz. Szabad-e, hogy tárgya legyen a vitának, hogy a miniszterelnök ott volt? Bár félhivatalos szerepben, de mégis. Valószínűleg nem jó ez.." Hajlamos vagyok egyet érteni vele. Mert egy kormányfő mettől magánember? Vagy baromság a kérdés, hiszen egy kormányfő nem úgy néz ki, mint például egy inka szobor, melynek egyik oldala nő, a másik férfi, nincs magánember és kormányfői oldala, hogy könnyű legyen neki, és azt a felét fordítsa a nyilvánosság felé, amelyik az adott helyzettel kompatibilis. A kormányfő hivatala végéig nem lehet magán önmaga. De mégsem csupán egy Hivatal járkál személyében az utcán, aki úgy néz, lép, ahogy a Köz nézne, lépne. Ennél azért több. De mégiscsak a Köz embere ő, aki a váltókat is csak felhatalmazással nyithatja ki, ha az indóház mellől kirobogna a vonat. Vagy úgy álságos az egész, ahogy van?
  { komment (3) } { permalink }  
  Tartan Week - képekben

  Az amerikai Delaware állam kormányzója, Ruth Ann Minner volt az első, aki díszvendégként megtekinthette az amerikai Tartan Week-en készült és a Skót Parlament földszinti termében kiállított fotókat. A különleges felvételeket a Skótszágház hivatásos fotósa, Andrew Cowan készítette. A tengerentúli eseménysorozat egyik legfontosabb eredménye az a politikai formáció, amely a jövőben Skócia érdekeit fogja képviselni az amerikai kongresszusban.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  A felpumpált egó savazni indul

  Fábry a képhatalomtól és saját egójától menthetetlenül megrészegült. A legprofibb showman ma Magyarországon, ugyanakkor folyamatosan, kéjelegve veszik el a saját farka, a WC-n produkált száraz, illetve másféle tartalom és a coitus bermudaháromszögében. Most Dávid Ibolyáról szerzett egy rigmust, ami miatt az ORTT vizsgálódik.(..)A műsorszolgáltató 2006. április 18-án több esetben lejátszotta csütörtöki műsorának előzetesét, ahol a következő mondat hangzott el a showman szájából: "Zöld erdőben jártam Ibolyát találtam nem akar szavazni le kéne savazni".A hatósági ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az elhangzott mondat sérti-e a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 3. paragrafus (2) bekezdésében foglaltakat..."

  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  Az én képviselőm
  Ez az én képviselőm. Feje Dávid, szeme Orbán, orra Kuncze, szája Gyurcsány. És nem a rím kedvéért. A mindenki.hu-n játszadoztam ezzel. Azt hiszem, vasárnap rá fogok szavazni. Ahogy Kuncze mondta egy fórumon nagy buzgalommal ajánlva egy képviselőjelöltet, úgy fogom én is ajánlani új Gólemem a t. olvasónak: jól húzzanak be neki, egy x-et a neve mellé.
  { komment (5) } { permalink }  
  Beszélő KRESZ-táblákat akar a skót kormány

  Különös és költséges programba fogott bele a skót kormányzat: elektronikus rendszámtábla-felismerő és több nyelven beszélő KRESZ-táblákat szeretnének kihelyezni a fontosabb skóciai utak mellé. Az elképzelés szerint a külföldi autósokat kedvesen üdvözölné és saját nyelvén figyelmeztetné a baloldali közlekedésre és a szabályokra - írja Scotland ügynök.
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  A whisky, a golf és a képviselő anyukája

  Igencsak meglepő eredményt hozott az a felmérés, amelyet a Scotsman című skót napilap készített a skót parlamenti képviselők körében, Skócia hét csodáját illetően. Ismert, a lap most szombaton teszi közzé a hetek óta tartó szavazás végeredményét. Nos, a voksoló képviselők között volt olyan, aki Skócia hét csodája közé saját édesanyját szerette volna bejuttatni. (Részletek alább...)
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Skót szamurájért szállnak harcba a képviselők

  Tartsuk ébren a skót szamuráj emlékét! – hívta fel politikustársai figyelmét Alex Johnstone, a skót konzervatívok parlamenti képviselője. Igaza is van, Japánban ugyanis sokkal nagyobb becsben tartják Thomas Glover örökségét, mint skót szülőhazájában. Tudja egyáltalán valaki, hogy a japán technikai fejlődés alapjait egy skót tette le? Hogy a Mitsubishi-t egy skót alapította? Na, ugye… (Klikk tovább)
  { komment (7) } { permalink }   { tovább }
  Göran V Bushsson, avagy: Bush svéd

  George W Bush, az Egyesült Államok elnöke Svédországból származik, írja a hétfői Svenska Dagbladet.Tíz nemzedékre visszamenőleg svéd név bukkant fel a Bush családban. ”Måns Andersson a Bush család ”legrégebbi” ismert európai gyökere - nyilatkozta David Emmi, a Swedish Colonial Society tagja. Bush családban volt már elnök - Franklin D. Roosevelt -  Nobel-díjas - Carl Sandburg - és asztronauta   - Edwin "Buzz" Aldrin. Ez a gyűjtemény most egy svéd dohányültetvényessel gazdagodott. A Bush családfa ”legmélyebb gyökere” eddig Robert Mercer volt, aki az ismeretlen származású Ann Mounts-t vette feleségül. David Emmi talált bizonyítékot arra, hogy Ann Mounts apja Christopher Månsson volt, akit a faluban Christopher Mountains-nak neveztek.

  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Női kéz sütötte el az edinburghi nagy vasat

  1861 óta minden nap (kivétel vasárnap) díszlövést adnak le az edinburghi vár tetején lévő One O’Clock Gun-nal, azaz az egy órai ágyúval. A katonai esemény ideje – mily meglepő – délután egy óra. Az elmúlt 145 évben női kéz nem érinthette az ágyút, szigorúan csak férfiak süthették el a történelmi fegyvert. Most azonban megtört a jég, Allison Jones tüzér a minap első nőként kezébe vehette a nagy vasat. Részletek tovább...
  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Az átkozott texasi és a lusta idióták
  A svéd külügyminiszter lemondását "Persson kinyitotta a csapóajtót Freivalds alatt" címmel kommentálja a mai Dagens Nyheter. Göran Persson tízéves miniszterelnöksége alatt 52 miniszter fordult meg a bársonyos székekben. (Az összehasonlítás kedvéért Tage Erlander 23 éves "uralkodása" alatt 56-an ízlelhették meg a hatalmat.) Freivalds tartja a rekordot: őt egyszer már (2000-ben) menesztették az igazságügyminisztéri székből. Miniszterbukás kitűnő alkalom arra, hogy parlamenti képviselőink, minisztereink már-már szólásmondássá előlépett bakijait felidézzük. Az egyik nagyokos tízegynéhány évvel ezelőtt az "utolsó Szovjet tagállamnak" nevezte Norvégiát.
  { komment (4) } { permalink }   { tovább }
  Gyurcsány új blogja

  Ez már sok! Ha az ember túl sok gyümölcsöt,  zöldséget, ételt,  cukrot, vagy mittoménmit eszik, egy idő után émelyegni kezd.  A blogtereseknek jó, hiszen több olvasót vonz, Gyurcsánynak jó, mert nagyobb közösség előtt postolhat, de én tele vagyok vele. Gyurcsány új blogja  ennek a postnak a témája, melyet a blogtéren indított. Nem csodálkoznék azon, ha Orbán lenne a titokzatos jobbos blogger, akinek kilétét még nem fedték fel a blogteres fiúk. Gyurcsány ugyanis akkor vállal ilyet duplán, ha tudja: van tétje. Nekem ez már túl sok a jóból. Eddig én is nyomtam a gázt, Mea culpa!, de lássuk be: bedobtuk a gyeplőt a lovak közé, és lassan letapossák a veteményt!
  { komment (0) } { permalink }  
  Rasmussen, kellett ez neked?
  A politikában érzelmi sivatag veszi körül a vezetőt. Barátságról szó sem lehet, legfeljebb időleges munkaközösségről. Körülbelül ez a tanulsága Poul Nyrup Rasmussen önéletrajzi írásának, a Voksevaerknek. Rasmussen „barátjának”, Svend Ankennek a kimesterkedése után lett 1992-ben szociáldemokrata pártelnök és dán miniszterelnök. Tíz év múlva rajta volt a sor. Az a Moggens Lykketoft lökte ki a székből Rasmussent, aki 1992-ben rávette őt a Svend Anken elleni "puccsra".
  - No Jumurdzsák - mondta Dobó -, hát kellett ez neked?
  - Ma nekem, holnap neked - feleli mogorván a dán.
  { komment (0) } { permalink }  
  Féltonnás fagerenda lengett át az üléstermen
  Bár az elmúlt napok, hetek publikációi szerint túlzottan sok itten a skót tartalmú írás, azért Scotland ügynök mégis veszi a bátorságot, hogy egy újabb érdekességet osszon meg az olvasókkal. Kisebb baleset történt ugyanis a minap a Skót Parlament üléstermében. Egy majd féltonnás tölgyfagerenda elengedett a mennyezetről és keresztbelengett a termen. Még szerencse, hogy épp akkor senki nem állt az útjában, mert bizonyára halálra csapja. George Reid, a Skót Parlament elnöke némi angolos hidegvérrel úgy fogalmazott: mélységesen nyugtalanító az eset.
  { komment (4) } { permalink }   { tovább }
  Amikor a biztonság felülírja az esztétikát
  Talán a Skót Parlament új épületének spanyol tervezője, Enric Miralles sem gondolta volna korábban, hogy az általa megálmodott épületet egyszer majd maga a megrendelő kérésére fogják elcsúfítani. A Parlamenti stáb ugyanis kénytelen volt védőkorlátot húzni az épület elé, mert egy bámészkodó turista nemrég véletlenül fejest ugrott egy díszmedencébe.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Nem nudiztak, sportoltak
  Nyilván sok fontos döntést hoztak már meg az ausztrál, pontosabban canberrai parlamentben, de az is tény, hogy a törvényhozás épülete előtt is megannyi érdekes eseményre került sor. Nemrégiben nudisták tüntettek (amint e világrengető eseményről be is számoltunk), ma viszont amolyan ad hoc felállított gyepszőnyegen amerikai futballmérkőzést rendeztek, a parlamenttől legfeljebb száz méterre. Ezen a válogatott tagjain kívül néhány bátor honatya is részt vett. Sőt, még a veteránügyi miniszter, Bruce Billson is bemutatta focitudását. Nemcsak a sportszeretet vezérelte a képviselőket: ily módon gyűjtöttek a canberrai kórház javára.
  { komment (0) } { permalink }  
  Kisdedóvó, gyermekmegőrző a Skótszágházban
  Igen, kérem szépen büszkén jelenthetjük, hogy egyedül a Skót Parlamentben működik hivatalos parlamenti kisdedóvó, azaz képviselői óvoda. A négyszázmillióból épült új intézményben ugyanis erre is figyeltek a skótok. A mindennap nyitva lévő és profi dadusokat foglalkoztató oviban elsősorban a parlamenti képviselők gyerekeire vigyáznak, amíg apu vagy anyu mondjuk épp az új lazachalászati törvényről vitatkozik és nem tudta megoldani másképp a felvigyázást. Ezzel együtt a parlamenti óvodában a turisták unatkozó gyermekei is helyet kaphatnak, amíg a szülőket körbevezetik a csodálatos épületben. A befogadóképesség persze véges, és a turisták gyermekeire is maximum csak három órán át vigyáznak. Arról nincs hír, hogy a három óra leteltével vajon automatikusan kiteszik-e a gyerkőcöket a parlamenti oviból. A válasz azonban sejthető… Scotland ügynök sokat gondolkodott ezen bejegyzés írásakor. Mondván: milyen jó, hogy skót barátainál óvoda is van a Parlamentben. Aztán eszébe jutott, hogy itthon erre azért nincs szükség, mert az egész Parlament egy nagy óvoda, amelyben arról vitatkoznak a neveletlen gyerekek, hogy kinek szabad előbb privatizálni a mászókát és a másik miért lopta ki a piros lapátot a homokozóból. Jól jönne egy szigorú dadus...
  { komment (0) } { permalink }  
  Megtalálták az első tömegpusztító fegyvert
  David Letterman (képünkön) ,a „Late Show with David Letterman” népszerű műsorvezetője homokzsákként püföli az amerikai közélet furcsaságait, különös figyelmet fordítva a republikánus nomenklatúra képviselőire. Dick Cheney szívrohamai és a Cheney család viszontagságai eddig is műsor állandóan visszatérő beszédtémái voltak. A szerencsétlen kimenetelű vadászat most aztán hetekig tartó táplálékot szolgáltat Davenak a műsort bevezető monológjai számára.- „Megtalálták az első tömegpusztító fegyvert” – kommentálta a hírt – Dick Cheney a neve.Usama bin Laden helyett egy 78 éves republikánus ügyvédet lőtt seggbe.Szerencsére a golyó fennakadt az áldozat zsebében rejlő, tisztára mosott pénzkötegben...Nem volt érvényes vadászengedélye, mint ahogy nekünk sem volt az Irak elleni háborúra...Ha ez a hír tovább terjed, akkor előbb-utóbb meg kell mondani az elnöknek is...Cheney szabadságra ment – ugyanis időre van szüksége az újratöltéshez - a hegyekben piheni ki a fáradalmait. Eddig csak két sízőt lőtt le...Kicsit izgulok, mert a hétvégén Dick Cheneyvel megyek vadászni” – búcsúzott legutóbb a nézőktől.
 • Vadászat Cheneyvel - játék
 • { komment (0) } { permalink }  
  Lövésztudását nem érdemes elCheney

  A sok komoly és persze komor parlamenti hír olvasása után szorgos olvasóink igazán rászolgáltak némi kikapcsolódásra. Dick Cheney amerikai alelnök vált manapság a legtöbbet idézett egyesült államokbeli politikussá azóta, hogy egy vadászat során lepuffantotta ügyvéd barátját sörétes puskájával. A férfiút, akinek szívébe néhány aprócska lövedék is befurakodott, időközben kiengedték ugyan a kórházból, de a Cheneyt alázó viccek továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Legutóbb így emlékezett a Harry Whittingtonnal való afférjára: "Az úgy történt, hogy hirtelen megfordultam, egy madárra akartam lőni, s hogy, hogy nem, valamiként Harry termett előttem... Aztán egyszercsak a földre rogyott... Minden olyan gyorsan történt" - nyilatkozta hebegve-habogva Cheney.

  A mellékelt kép Chewy blogjáról azt mutatja, milyen kiváló célzóképességgel rendelkezik az amerikai alelnök. A játékkal pedig (klikkeljünk bátran a linkre) mi is részeseivé válhatunk egy felejthetetlen Cheney-féle vadászatnak.
  { komment (1) } { permalink }  
  Földlakók és a kétfarkú kutya
  Zsolt Zsoltson svéd pártnévsora adta az ihletet a magyar pártok utáni keresgélésre, de meg kell valljam, mi  kissé fantáziátlanok vagyunk. Hogyan is érnék föl annak a géniusznak a szellemi magaságaival, aki pártjának mondjuk, a Pokolba a Kurvákkal, a Szédült Fej, a Maszturbáljunk többet, a Szélesebb járdákat, Al Bundy, Mr. Bean for president neveket adta. Az origon találtam egy tavalyi, magyar névsort: ez alapján nálunk csak a Földlakók Élet-Igazság-Béke-Szabadság Pártja állhatna versenybe a svédekkel, vagy a Hírszerző által fellelt Polgári Öntevékeny Csoport Pártot (PÖCSP), esetleg a Koppány-hívőket tarthatjuk említésre méltónak. Nálam a pálmát három nem hivatalos párt: a szegedi Kétfarkú Kutya PártCavinton kollégák Magyar Cavinton Pártja, és az MAPNPP  vitte el. Több csodát, több fantáziát, emberek!
  { komment (0) } { permalink }  
  Egy a tábor, egy az ország
  Egy a tábor, egy a zászló, van egy Viktor van egy László, van egy ország, van egy ember, van egy Gyurcsány.... - Sólyom-tender (Ezért ezúton kérek bocsánatot)
  { komment (5) } { permalink }  
  Titkos levelek a svéd Nessie ügyében
   A brit újságok minden év januárjában kezdenek a húsz év kötelező "titkosítás" letelte után nyilvánosságra került hivatalos iratok között turkálni. Az egyik hír egy elfelejtett skót-svéd "diplomáciai" kapcsolatról szól... A skót hatóságok 1985 augusztusában levelet kaptak a stockholmi brit nagykövetségtől. "Sajnáljuk, hogy egy ilyen, nevetésre ingerlő levéllel zavarjuk Önöket. Jämtland megye vezetősége fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy érdeklődjük meg, miként védhetik meg a mi Nessinkre emlékeztető Storsjöodjur-t, azaz a "Nagytó-szörnyüket".
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Ki vesztette el a solferinói csatát?

  Olvasom,hogy Varju László (MSZP) közleményt adott ki, mely szerint  elsősorban a választási kampány hangvételével indokolta a Moody's hitelminősítő intézet, hogy negatívra rontotta a szuverén magyar adóskockázati besorolások kilátását. Varju (képünkön) szerint tehát ez azt jelenti, hogy a külföldi pénzügyi szakértők megelégelték a felelőtlen kampányolást. Varjú azt mondja, a populista ígéretverseny gerjesztői azt kockáztatják, hogy a jelenleginél csak drágábban kaphat kölcsönt Magyarország. Mikszáth már megemlékezett erről a nagyszerű kortesfogásról, melyet "a fogj az ellenfeledre mindent, aztán hagyd az időre, hogy az agyakból kihulljanak a részletek és csak az alap maradjon vissza" - mellékmondattal foglalhatunk össze. 
  "(...)Sokkal érdekesebb eset a Gyulai Pálé (a mi tulajdon epés Gyulai Pálunké), kit a 70-es években Kolozsváron léptetett fel az akkori Deák-párt. Nagy pártja volt, gondolom, Kossuth Ferenc ellenében, mikor az egyik kortes kitalálta róla:- Ejnye, atyafiak, hát nem szégyenlitek ezt az embert megválasztani? Hiszen ez vesztette el Solferinónál a csatát. És csakugyan kezdett rá visszaemlékezni minden ember, hogy a solferinói csatát Gyulai vesztette el. Hogy az egy másik Gyulai lehetne, arra nem is gondoltak." (MEK)

  { komment (0) } { permalink }  
  Szószedet neccrendőröknek

  A szólásszabadságra áhítozó kínai bloggoló proxy-szerver mögé rejtőzik, vagy külföldre adoptáltatja a blogját. Segítő kézben nincs hiány: (Adoptachineseblog) Akinek erre nem telik, az olyan jelekkel helyettesíti a tilos szavakat, amelyek kimondva úgy hangzanak, mint az, ami a szűrőn felakadna. Ennek ellenére kérdéses, hogy a hetvenes évek népszerű vicce elkerülné a cerberusok figyelmét: Az első osztályú kínai szállodaszobában a maotorinával impregnált padlón egy szalmaozsák van. A másodosztályon a padlót maokett borítja, amin egy maotrác van. Az elsőosztályú szoba maozaikján pedig aranyozott hímzésű rökamao várja a fáradt vendéget.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Polgár a pályán kívül

  Gálvölgyi, Farkasházyné, Törőcsik Mari, Bacsó Péter, Bárándy, Csehák, Draskovics, Göncz, Horn, Hiller, Lendvai, Boross Péter (!) - vendégek egy könyvbemutatón. Kovács, Kuncze - sehol. De ez igazságtalan volt, Déli!  Ez nagyon. Medgyessy Polgár a pályán című könyvéről van szó, melyet az Andrássy út egyik polgári palotájában mutattak be a polgároknak. Az előd tette ezt és az utód. Gyurcsány és Horn - mint írtam alant. Déli szerzett egy könyvet, és most idéz kíméletlenül. Ahogy néha Medgyessy is ír.
  Gyurcsányról: "Eleinte azt éreztem, talán apakomplexusa van. Kötődik hozzám, meg túl is akar nőni rajtam."
  Kovácsról: "Egyik hétvégén a feleségemmel sétáltam, amikor José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke felhívott mobilon, hogy itt az utolsó pillanat, ha hétfőn nem mondok neki egy nevet, akkor nem tud mást tenni: nyilvánosságra hozza, hogy huszonnégy ország jelölt már európai biztost, egyedül Magyarország nem. Ez zsarolás volt ugyan, de teljesen jogos. És akkor azt mondtam Kovácsnak: Laci, van egy órád, hogy eldöntsd véglegesen. Ez volt az a pillanat, amikor végiggondolta, hogy azért ez mégis biztosabb pozíció, mint hogy Medgyessyt sikerül a helyéről kibillenteni és én lehetek az utóda".
  { komment (0) } { permalink }  
  Rezonancia-katasztrófa

  A tegnapi Dagens Nyheter (dn.se) egyik apró híre a globalizálásnak hadat üzenő Attac svéd ágazatának évi összejöveteléről, és a mozgalom esetleges névcseréjéről szólt. A javaslatok közül a "Népmozgalom a globális igazságos jólétért" viszi el a pálmát. (Ha már globalizáció, akkor legyen igazságos!) A 2001-ben megalakult svéd Attac neve még ugyanabban az évben összenőtt az EU csúcstalálkozó alatt megesett göteborgi zavargásokkal. A botrányos lebőgés okozói, az antiglobálizációs mozgalomban cikit sejtő anarchisták azóta válogatás nélkül vesznek részt a stockholmi belvárosban rendezett, ámokfutásokkal, bezúzott kirakatokkal és füstbombákkal fémjelzett tüntetéseken.

  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Surmóság

  Olvasom,
  hogy Áder János reméli, hogy az ötvenhatos forradalom 50. évfordulóján nem olyan ember mond ünnepi beszédet, aki benősült az Apró-családba. Én speciel surmó vagyok. Surmóságomnak se határa, se széle. Szerintem egy ember nem attól lesz surmó, hogy felesége apja netán surmó volt. Én például magamtól vagyok surmó. És nem attól, hogy egy surmó nyilatkozattól ingerem támadt püfölni a billentyűket.
  { komment (19) } { permalink }  
  Pikáns
  Ma bemutatják Medgyessy könyvét, mely a szerző szerint nem kampánykönyv, nem sértettkönyv, nem odavágós könyv, csupán egy polgár vallomása az elmúlt hatvan évről.  Gyurcsány és Horn is ott lesz a bemutatón. Pikáns. Ahogy az is, amit a volt kormányfő a Népszabadságnak az ügynökügyről mondott: "Kikérem magamnak, hogy én Szabó Istvánt ne szerethessem azért, mert jelentéseket írt. A rendszert meg lehet ítélni, de azt e nélkül is tudtuk, hogy rossz volt. Azért kellett váltani."  Pikáns! D-akárhányas pikantéria! Gyurcsány jelenléte a könyvbemutatón szintén az. (Hogy a Déli kigyó visszaharapjon előző mondatára) Hiszen a 2004-es kormányfőbuktatás nyarának egyik érdekes színfoltja, mellékszála az volt, hogy "kiszivárgott" Medgyessy leváltaná Gyurcsány nevű sportminiszterét. A sportminiszter erre azt mondta...
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  15 másodperc

  Tudom, ez a blog, nem az a blog. De mivel Scotland megtisztelt a lenti képpel, írok róla. Nem lesz sok: mintegy 15 másodperc. Van egy jó – vagy rossz? maradjunk annyiban: van! - szokásom: bárhol is járok, 15 másodpercnyi tengert hazahozok magammal. A telefonom egyszerre ilyen hosszú videofelvételt rögzít. Van már saját török, Hága és Kréta melletti tengerem. Néha - mintha üveggolyókat őrizgetnék a zsebemben - előveszem és nézegetem őket. Hülye egy szokás? Lehet. De megnyugtat, hogy van saját 15 másodpercnyi megváltás-gyűjteményem, mely akár egy gyorsétkezde, megbízható és tuti biztos, rendelkezésre áll, ott és ahol csak akarom. Ülök a katamarán egyik orrában. Háttal a hányó utasoknak. Lábam az óceán fölött. Mintha repülnék. Még előttem van a csaknem négyezer méteres Teide, guancséül: a Pokol, ahol a kén zöldeskékre festi a köveket, és megritkítja a levegőt. (Folyamatosan jönnek az sms-ek: Rogán, Hiller sajtótájékoztató, szerverbotrány, elhullott gyanús madarak. Vibrál. Rezeg. Villog.) Egy matróz sirályt etet. Az ételre éles ívben csap le a madár. A kéz, az étel, a csőr egy villanásra összekapcsolódik. (Vibrál. Rezeg. Reagál. Rendkívüli sajttáj. Kampány.) Távolban már látni a Gigászok térdét. Ahogy a több száz méter magas sziklák belelépnek az Atlanti-óceánba. (Hazudott, nem is, de, fontos, mi a fontos?) Bekapcsolom a mobil videórögzítőjét. 15 másodperc. Csendes vagyok. Újra csendes.
  update: A kép © Déli család
  { komment (5) } { permalink }  
  Zsóka telefont kapott
  Zsókát telefonon keresték meg. Úgy húsz percen át válaszolgatott különböző kérdésekre. Elsősorban a választások voltak terítéken. „Eldöntötte már melyik pártra szavaz? Négy évvel ezelőtt is erre a pártra szavazott? Egészen biztos, hogy elmegy szavazni?” És még sok hasonló kérdés, melyeknek kulcsszava a szavazás volt. Aztán pár perc múlva homlokegyenes témaváltás. „Tagja volt az MSZMP-nek?” Képtelen kérdés Zsóka számára, mivel még hogyha be is akart volna lépni a pártba, koránál fogva nem sikerült volna. (Még mindig az iskolapadot koptatja). A névtelen telefonáló tovább érdeklődött. „Tudja-e mik a legújabb fejlemények az MLSZ-szel kapcsolatban? Mikor bukott meg a Medgyessy-kormány? Változott-e a véleménye Szabó Istvánról, most hogy kiderült: beszervezték?” Még egy kis bájcsevej a végén, és a kagyló a helyén. Én a kérdések szerkezetén gondolkodom. Ha ez egy ártatlan közvélemény-kutatás volt a választásokról, hogy került a képbe Szabó István ügye, vagy az, hogy a válaszadó tagja volt-e az MSZMP-nek. Ha viszont nem egy ártatlan közvélemény-kutatás volt, akkor mi? És kinek a megbízásából?

  (A közölt írásért a ParlamentBlog külsős kollégáját, Dokit terheli a felelősség. Hiába, a háziúr Déli Riporter sehol, cincognak az egérkék...)

  { komment (0) } { permalink }  
  Elnyomók és elnyomottak
  Az amerikai képviselők élesen bírálták a legnagyobb Egyesült Államokbeli webszolgáltatóit, mert "alájátszik" a kínai rezsimnek. A képviselőház honatyái azzal vádolták a Google-t, a Yahoot, a Microsoftot és a Ciscót, hogy pénzéhségük miatt együttműködnek Pekinggel, s szerepet játszanak az elnyomásban, a sajtószabadság visszaszorításában. "Szégyennel ér fel e cégek undorító kínai szerepvállalása. Az alsóház egy bizottságának meghallgatásán Tom Lantos demokrata képviselő megjegyezte: nem tudja, hogy aludhatnak mindenfajta lelkiismeretfurdalás nélkül e cégek vezetői. Persze ha úgy vesszük, minden nyugati cég hibás a kínai rezsim konzerválásában, amely megvetette lábát a világ legnagyobb kommunista országában. Márpedig aligha létezik olyan valamirevaló vállalat, amely eddig ne jelent volna meg Kínában.
  { komment (0) } { permalink }  
  Sértődött világok
  Divat megsértődni. Mindenki sért valakit, és mindenki sértettnek érzi magát. Jóformán nincs olyan kijelentés, karikatúra vagy reklám, mely nem sértené meg valamelyik kisebbségi csoport érdekeit, tagjait. Az ember hajlamos arra, hogy visszasírja a szex- és politikamentes szovjet Krokogyil „vicclapot”. (Egy viccre emlékszem: A rajzon pufajkás-kucsmás pasas, vállán óriási fűrésszel, így szól a megrökönyödött babuskához: A rádiót jöttem megjavítani. Tessék megmutatni, hogy melyik az, a többi az én dolgom!)
  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Zöldségesnél a gúnyrajzokról
  Úgy tűnik, valahogy nem akar vége szakadni a Mohamed-karikatúrák miatti tiltakozó akcióknak. Sőt, egyre véresebb összecsapásokra kerül sor a pakisztáni, vagy éppen afganisztáni rendfenntartók és a tiltakozók között. De a felvilágosultabbnak számító Egyiptomban is egyre vészesebb a helyzet. A különféle médiumok nagy teret szentelnek a témának, a zöldségestől a legmenőbb üzletekig a legfőbb beszédtéma a prófétát ábrázoló gúnyrajzok ügye. Az országban minden nap tüntetéseket szerveznek. Persze politikai is van az egész ügy mögött. A kairói kormány állandó lépéskényszerben van. Miután évről évre azzal vádolják, túlzottan Amerika-barát, hiszen rendszeres segélyeket kap Washingtontól, rendre bizonyítania kell, hogy jobban szívén viseli a muzulmánok sorsát, mint a többi iszlám állam.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Csupaszon is vissza a természethez!
  Sajnálattal kell közölnünk, hogy a következő hírhez egyelőre nincs sem élő, sem semmilyen képünk, pedig alighanem sokak érdeklődését ezúttal éppen az illusztráció keltené fel. Merthogy a The Australian című lap internetes kiadásán gyorshírben közölte a hírt, amely szerint környezetvédő tartanak tiltakozó megmozdulást a tasmániai regionális törvényhozás épülete előtt. Ez persze önmagában véve még nem lenne annyira nagy szám, de az már mindenféleképpen figyelemreméltóbb, hogy a tüntetők mindenfajta öltözék nélkül fejezték ki elégedetlenségüket a helyi törvényhozás környezetet nem kímélő intézkedéseivel szemben. A másfél órás megmozdulásra hozzávetőleg húsz mindenre elszánt aktivista sereglett össze. S miért ruhátlanul jelentek meg? Mert szlogenjüket Rousseau-tól kölcsönözték: „vissza a természethez!” – hirdették fennhangon. (A képen jobb híján épp a francia filozófus látható).
  { komment (1) } { permalink }  
  Elégedetlenek Bush-sal
  George W. Bush amerikai elnökkel kapcsolatban minden téma magas labdának számít, így most a blogok alapszabályait felrúgva csak a puszta tényt közöljük. Tízből csak négy amerikai fejezte ki elégedettségét az amerikai elnök teljesítményével. Ez azt jelenti, hogy minden korábbinál rosszabb megítéléséhez közelít. A gazdasági élet irányításában játszott szerepével különösen elégedetlenek az amerikaiak, hiszen mindössze 39 százalék elégedett vele – derül ki az Ipsos és az AP által készített felmérésből. Valamelyest jobban vélekednek a külpolitikában és a terrorizmus elleni harcban nyújtott ténykedéséről: 47 százalék fejezte ki elégedettségét ezzel. A kutatás ezer személy megkérdezése alapján készült.
  { komment (0) } { permalink }  
  Fuccs nyár nyereg
  Cavintonnál találtam:anagramma-játék. Köze a parlamenthez semmi, de majd teszünk róla. Elsőként a parlamentBLOG ugye milyen szép így: lapra lomb teng, gomb lelt napra, de nem folytatom, mert blama leng port. Másodsorban nézzük a politikusokat is, Kuncze bezár kuncog , Gyurcsány: fuccs nyár nyereg és juj, de cziki, Hiller: elvtárs nihil . Dávid Ibolya és Orbán Viktor kifogott rajta. De Viktor Juscsenko nem: ő csokis kujon vert.
  Post: dirr, élet, ropi
  { komment (1) } { permalink }  
  Skócia hét csodáját keresik

  A skót whisky, a Skót Parlament, vagy a Rosslyn kápolna? Esetleg a skót humorérzék? Melyik legyen része Skócia hét csodájának? Ezt a kérdést tette fel a Scotsman című lap és a National Trust for Scotland egy most induló szavazás alkalmával. A két szervezet egy harmincas listát állított össze azon természeti szépségekről és kuriózumokról, amelyekre a közönség most leadhatja szavazatait. Skót képviselők is lobbiznak a csoda-versenyben - adja hírül Scotland ügynök.
  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  Connery beszólt a skót kormánynak
  Berágott a skót kormányzatra és Jack McConnell skót miniszterelnökre a neves hollywoodi filmcsillag, Sir Sean Connery - tudta meg Scotland ügynök. James Bond egykori alakítója - aki talán a ma élő legismertebb skót – azt közölte a Skót Parlamenttel, hogy a jövőben ne számítsanak rá az ország népszerűsítésében. Connery vállaltan nacionalista és Skócia függetlenné válásának legnagyobb híve. Egyetlen szépséghiba a történetben, hogy Connery mindezt a Bahamákon lévő otthonából üzente haza a hűvös felföldre.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Gyurcsány dublőr nélkül
  Munkastíl: "A nagy rohanásban, ahogyan élek, naponta egyszer van módom ránézni, milyen bejegyzések voltak, majd gyorsan egy diktafonra mondom a reakcióimat és mindazt, amit gondolok - ezt teszem ebben a pillanatban is. Ebből készül a leirat, ami felkerül a netre. Szóval a blog amolyan hangos naplóval indul és a végén internetes felületté változik. Most már csak abban merek reménykedni, hogy ez nem veri ki a biztosítékot. Időm mindenesetre ennyit enged."
  Hitelnövel: "Gondolkodtam, hogyan győzhetem meg a kétkedőket, hogy nincs dublőröm a blogon. Egy módszert tudok: pár hét alatt talán kiderül, hogy ugyanaz a stílusom és ugyanaz a gondolkodás jelenik-e meg itt a blogon, mint amit egyébként tőlem hallanak és nyilvánosan megismerhető.Hát itt tartunk most. Hogy növeljem a hitelességet, elmondom, hogy amikor lediktáltam mindezt elseje van, 17 óra 2 perc és lassan indulok tovább, ma este még 3-4 program van hátra, 10 óra is lesz már mikor végzünk a Köztársaság téren a választási program vitáján". (Gyurcsány-blog)
  { komment (6) } { permalink }  
  Gyurcsány Ferenc blogot indított

  Gyurcsány Ferenc tegnap délután blogolni kezdett. Az ember első blikkre azt gondolná, ez hülyeség, ilyen nincs, kacsa az egész, lévén politikusaink  - kivéve talán csak a szadeszeseket - nem szoktak nettel bírkózni, a klaviatúrát is csak hírből ismerik. De úgy tűnik igaz. Az amőba oldalán Gyurcsány azt írja "A helyzet az, hogy azóta blogolok, amióta politikus vagyok. Legföljebb nem tudtam róla. Blogoltam miniszterként, és blogolok miniszterelnökként is. Csak éppen eddig kizárólag szóban. A verbális blognak azonban két hátránya mindenképpen van: elszáll, mint minden, ami szó és csak kevesekhez jut el. A verbális blogolást rendszerint különféle meetingek, értekezletek bemelegítése, vagy levezetése gyanánt csinálom. Más valószínűleg egyszerűen élménybeszámolóknak hívná őket". Azt írja, meggyőzték, kell a blog. Ebben biztosan egyetértünk. Magyarország mindenkori kormányfője igenis írjon blogot.
  Update: Most látom, az index is megemlékezett Gyurcsány blogjáról és az első post alapján leszedi róla a keresztvizet. Én még várok, ahogy arra is, hogy végérvényesen, biztosan kiderüljön, valóban Gyurcsány és nem egy négere írja a blogot. Az első bejegyzés alapján Gyurcsányra tippelek.
  { komment (6) } { permalink }  
  Botrányos George és a Nagy Testvér

  Hát ilyen sem volt még. Győzike, Ágica, Zsanett, Katie Price, Peter André és a többi valóságshow-sztárocska után az ember azt gondolta, hogy ennél tovább már nincs. Scotland ügynök rémülten tapasztalja: a briteknél bizony van.  Drága szigetlakó barátainknál most vetítik a Celebrity Big Brother, azaz a hírességeket felvonultató kukkoló-műsor azon sorozatát, amelyben egy olyan neves közéleti egyéniség süllyedt saját maga alá, mint George Galloway, a brit parlament képviselője. Mylord már ugyan írt a politikus sztárról, de mivel nemrégiben kiszavazták, érdemes újra és most alaposabban megemlékeznünk róla.Scotland ügynököt csak az szomorította el, hogy Galloway képviselő – még ha nem is a beszámítható politikusok között tartják nyilván – skót származású és jelenleg épp Glasgow körzetét képviseli a brit törvényhozásban. Ajaj… (Részletekért klikk tovább)
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Zászlóspárti online

  Hogy január 31-ről mi juthat az eszünkbe? Talán az, hogy a kolumbiai Tumaco kikötővárost elérte a szökőár és pusztított, ölt, amíg játékos kedve engedte (-100), vagy hogy Milne örökre beköltözött a Százholdas Pagonyba (-50), vagy esetleg az, hogy Szabó István ügynökügye továbbra is lázban tart némely tollforgatót és - ha szimatom nem csal - ez a hét erre a pimpf ügyre még rátesz egy lapáttal? Vagy az évértékelő juthat eszünkbe a dátumról, hogy Kuncze Gábor online évértékelőt tart. Szép ez, jó ez, formabontó ez! Jut eszembe: ha már a netet olyan fontosnak tartjuk, az online "zászlóspárt" elnökének miért nincs honlapja?
  { komment (2) } { permalink }  
  Agyafúrt kínai hackerek

  Igazán agyafúrtnak bizonyult néhány kínai hacker. A Windows egy úgynevezett WMF-hibáját kihasználva virtuális támadást intéztek a brit parlament ellen. Hetven magas rangú személyiség számítógépét sikerült megfertőzniük. A brit honatyák méjlezését biztosító Messagelabs nevű vállalat adatai szerint a parlamenterek január másodikán tömegesen kaptak olyan leveleket, amelyek a trójai Setabortproc nevű vírussal voltak megfertőzve. Ez az előbb említett WMF-hibát kihasználva installálódik a rendszerre.

  A Messagelabs közlése szerint az akciót végül sikerült hatástalanítani. A cég kinyomozta, hogy a vírus a kínai Gaungdong tartományból származik.

  { komment (0) } { permalink }  
  Robert Burns ünnepe a Skótszágházban
  Scotland ügynök, a Parlamentblog skót felelőse korábban már értekezett ezen oldalon arról, hogy a hős poéta Robert Burns születésnapját miként ünneplik meg Skócia és világszerte. Említést tett magyarországi Burns-estről és egy február 5.-én megrendezendő Burns-Maratonról, de említhetnénk ismét Chris Dunlop-ot is, aki az argentin Aconcagua hegycsúcsán mondott köszöntőt a skót rímvirtuózra. Ismert, a skót hegymászó a többezer méter magas csúcsról jelentkezett be telefonon a Skótszágházban. Nos, megérkeztek az első felvételek a Skót Parlamentben tartott Burns Vacsoráról is. Több mint húsz ország diplomatája vett részt az eseményen, akiket Willie McIntyre skótdudás (képünkön) vezetett fel a Garden Lobby lépcsőjén. A fotók alapján nem fukarkodtak a haggis-szel...
  { komment (0) } { permalink }  
  Conan és Tarja
  Meglepő a hasonlóság Conan O'Brien - a finn SUBTV csatornán is sugárzott Late night med Conan O'Brien népszerű amerikai talk-shaw vezetője - és a finn elnök, Tarja Halonen között. Conan O'Brien a hasonlóságot annyira érdekesnek találta, hogy magánszorgalomból választási reklámfilmet készített Halonennek. A filmben egy döglött hal ugrik ki a jégbe vágott lékből Tarja Halonen egyik ellenfele nevének hallatára. – A finnek felismerik a rossz vezetőt.– mondja tört - és rossz - finnséggel Conan a reklámfilmben.- Miért támogatom Tarja Halonent? Azért mert "minden adottsága megvan" ahhoz, hogy elnök lehessen. Dinamikus személyiség, vág az esze, és ami a legfontosabb: legalább olyan jól néz ki, mint én." – nyilatkozta a népszerű komikus. A Hallonen-ellenfelek szerint Conan csúfot űz a finn választásokból, de Halonen hívei dörzsölik a tenyerüket az ingyenreklámért. A legnagyobb finn lap, a Helsingin Sanomat meghívta Conant, és rendelkezésére bocsátott Turku mellett egy nyaralót. És a válasz nem késlekedett, Conan O'Brien 11-14 február között Finnországba látogat, ahol egy műsorhoz gyűjt anyagot.
 • Poénkodó finn államfőjelölt
 • { komment (0) } { permalink }  
  Blogolna a képviselő
  Valamit nagyon félreérthetett Becsey Zsolt, a Fidesz uniós képviselője, aki a freeblogon - mint Korbely mestertől megtudtam - egy munkanaplónak aposztrofált valamit indított. Becseynek bár van saját honlapja, de gondolta indít egy blogot is, mert miért ne, biztos elfogyott másutt a dokukra kiszabott tárhely, a közlemények, meghívók, hivatalos levelek pedig -mint tudjuk - vonzzák a webet, mit lehet tenni, keresett magának egy költségtakarékos megoldást. Persze, mint mindig, megint igazságtalan vagyok, erről biztosan nincs szó. A képviselő inkább úgy gondolhatta, hogy felszáll a blogvonatra, hiszen gyors, trendi, tehát uccu neki kreáljunk egyet, hadd fájjon a feje a többieknek, hogy ez a fiú mennyire rajta tartja kezét a világ ütőerén, sőt, a pulzusszám ingadozásokat is megfejteni képes, rögtön reagál, lásd ezt az új internetes szerzeményt. Le a kalappal! Csak egy kérdés: miért nem a képviselő írja, miért közlemények, miért sajtóanyagok, miért nem ő tartja a kapcsolatot az olvasókkal, - lásd e-mail - miért nem veszi komolyan, szóval: miért nem blog, ha már annak szánták? Vagy annak szánták?
  { komment (5) } { permalink }  
  Kötelező mosolyt kérnek!

  Továbbképzésre küldik a turisztikában dolgozó edinburghiak jelentős részét, hogy ezzel is növeljék a Skóciába látogató külföldiek elégedettségét. A kormányzat által is támogatott program keretében a hotelportásokat, takarítókat, de még a night clubok ajtajában posztoló és munkaköri kötelességből mogorva és ellenszenves kidobókat is mosolytanfolyamra küldik. Az indok, hogy mindenkinek kedvesnek kell lennie a turistákkal, ezzel is erősítve Edinburgh barátságos hangulatát. Scotland ügynök úgy tudja, hogy a több mint harmincezer érintett közül már közel nyolcszáznak kiküldték a meghívót. A márciusi tanfolyamot a Murrayfield-en tartják két színész segítségével, akik szituációs játékokat fognak előadni. Kérdés, hogy egy marcona kidobó mennyit fog mindebből elsajátítani. A kormányzat és a szervező irodák próbálkozása mindenesetre pozitív.
  { komment (0) } { permalink }  
  Legyőzte a haggis a skót miniszterelnököt
  Visszakozásra késztette a haggis-lobbi a skót miniszterelnököt – értesült Scotland ügynök. Jack McConnell kénytelen volt finomítani egy kormányzati útmutatót, amelyben a skót nemzeti eledel veszélyeire hívták fel az iskolai menzák figyelmét. McConnell végül úgy pontosított: bár zsíros és sós, a haggist nem szabad megtiltani a gyermekeknek. A hagyomány és a nacionalizmus győzött volna az egészséges életmód felett? Részletekért klikk tovább.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Bálna nézte a parlamentet

  Sokan bizonyára alig hittek a szemüknek, amikor ma a Temze partján sétálgattak. Egy hatalmas, s minden bizonnyal kalandokra éhes bálna úszkált a brit főváros hatalmas folyóján. Helyszíni beszámolók szerint nagy érdeklődéssel szemlélte a Westminsteri parlament épületét, s persze a főváros egyik legérdekesebb nevezetességét, a Big Bent.

  Az arra hajózók, s a biológia világában otthon lévők szerint úgynevezett pilótabálnáról van szó, amely hatalmas uszonyainak köszönhetően akár a hatméteres hosszúságot is képes elérni. A jelenség azért nem nevezhető teljességgel egyedinek Korábban delfineket is láthattak a londoniak a Temzében úszkálni, Arról mellesleg nem szólt a hír: a parlament épülete annyira lenyűgözte-e a bálnát, hogy következő életében honatya akarna lenni.

  { komment (2) } { permalink }  
  Lánc és bilincs: magányos tüntető a Skótszágházban
  Komoly felfordulást okozott a Skót Parlamentben egy férfi, miután a miniszterelnöki fogadóóra során hangosan tiltakozásba kezdett és egy székhez próbálta bilincselni magát - tudósít Scotland ügynök. A skót Jim Kelly tragikus módon elhunyt felesége halála miatt kezdett elkeseredett kampányba, hogy az orvosi műhibákra és figyelmetlenségre hívja fel a figyelmet. A skót kormányzat egyelőre csak a Parlament hanyag biztonsági rendszere miatt aggódik.
  { komment (4) } { permalink }   { tovább }
  Déli Riport

  Imádom őket, imádom, mostan ez a bejegyzés rövid lesz és szerelmetes, amolyan szolgálati közlemény is lehetne, melyben leírom azt, hogy Déli Riporter - vagyis én - csókoltatom mindazokat, akik oly' szellemesen használják a Déli Riport címet, nem ironizálok, tehetik, hiszen nem védettem le, csak a Déli Riporter verzió van domainként nálam, és az analógia - daily reporter - másnak is eszébe juthatott, nem beszélve Mark Twainről, aki kampányról, kampányolókról, kiszervezett politikáról Déli Riportról nem, de déli riporterről már írt az Élet a Missisipin  könyvében: "A déli újságíróknak a nőkkel van a legtöbb bajuk. A nők felzaklatják őket; kibillentik őket a nyugalmukból. Mert a déli riporter is józan, egyszerű, korrekt - mindaddig, míg fel nem tűnik a láthatáron egy fehérnép. Akkor aztán délvidéki riporterünknek egyszerűen - vége; gondolatai szökdécselni kezdenek, hülye szóvirágokba fúlnak". Ja és Pocakost is csókoltatom, ezért. ;-)

  { komment (2) } { permalink }  
  Svéd kormányfő halála az operaházban

  Hogy miért nem megy el a királyi család Verdi Álarcosbál című operájára, mellyel nemsokára a felújított malmöi operaházat nyitják meg? Hogyan lesz egy királyból, III. Gusztávból amerikai kormányzó majd svéd miniszterelnök - legalábbis a politikai okokból átírt szövegkönyvben? És ehhez mi köze annak, hogy valaki csaknem húsz éve meggyilkolta Olof Palme miniszterelnököt? Zsolt Zsoltsson járt utána ennek a vércsatakos történetnek, mely kétszáz évvel ezelőtt Gusztávval és egy merénylővel és ezzel a kétségbeesett utolsó kiáltással kezdődött: "Ay, Ay! Je suis blesse!"
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Szomália, az elátkozott állam
  Gyermekkoromból emlékszem micsoda hatalmas éhínség pusztított Szudánban. A Szovjetunió felbomlása után okkal-joggal lehetett reménykedni, hogy miután Moszkva pénz híján lemond afrikai érdekszférájából, az "elátkozott államok" ráléphetnek a fejlődés rögös útjára. De nem így történt, sőt, az AIDS miatt újabb barázdák jelentek meg az afrikai államok vezetőinek homlokán. A baj azonban a fekete kontinensen sem jár egyedül: az ENSZ szerint az északkelet-afrikai Szomáliát súlyos éhínség fenyegeti, s kétmillió ember szorul majd nemzetközi segélyre. Az ország így továbbra is legfeljebb csak álmodozhat arról, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba.
  { komment (1) } { permalink }   { tovább }
  Brit segélykiáltás: mentsük meg wifit!
  Akad egy német mondás, amely így hangzik: "Deine Sorge möchte ich haben", vagyis bárcsak olyan gondjaim lennének, mint amilyenek neked vannak. Épp ez jutott eszembe a következő hírt olvasván, amely az internetes ZDNet című magazin honlapján jelent meg. Nos, eszerint a brit alsó- és felsőház tagjai azt követelik, hogy a parlament területén tegyék elérhetővé a wifi-vételt, vagyis a vezetéknélküli technika segítségével az épület bármely pontján hozzá akrnak férni az internethez. A honatyák között már korábban szétosztottak laptopokat, amelyek wifi és Bloetooth-kommunikációra egyaránt képesek. Az egyik képviselő, bizonyos Adam Afriyie azt kifogásolja: bárhol tud dolgozni, internetezni laptopjával, akár egy kávéházban, vagy éppen közértben, csak egy helyen nem: a parlamentben. Túl magas labda, ezért illik lecsapni: itthon is bizonyára azért járnak túl sokan a parlament egyes üléseire, mert - nemcsak egymás egészségét óvják honatyáink -, roppant mód zavarhatja őket, hogy még nem épült ki a teljeskörű wifi kapcsolat.
  { komment (0) } { permalink }  
  Bátrak az ulánbátori miniszterek

  Nem tartom valószínűnek, hogy a következő hír hallatán milliók kapának majd a szívükhöz, de nem foszthatjuk meg blogunk olvasóit a drámai esemény közlésétől: súlyos válságba került a mongol kormány azután, hogy lemondott a Mongol Népi Forradalmi Párt (MPRP) tíz minisztere, így mindössze 18 tárcavezető maradt az ulánbátori törvényhozásban. Úgy tűnik, a volt kommunisták meg akarják buktatni a miniszterelnököt.

  { komment (2) } { permalink }   { tovább }
  Szélkakas pök a gallér alá
  A kampányban, politikában, közéletben nincs új a Nap alatt, emberek, gondolatok, szavak fonódnak összve akarva akaratlanul a nagy magyar rónákon a tábortüzek langy meleginél. Talán egykor a keleti széljárás hozta az azóta leülepedett, lesüllyedt, már mélyen lappangó őrületet, mely időnként fel-felbukkan a polvakondokok túrta járatokon. Például a szélkakas kampányt 1994-ben az MDF virította Horn Gyula ellen, verve szegényt számtalan példával, hogy később a szocik adják ezt  vissza a jobboldal vezérének. Semjén legutóbbi Pázmány idézetét - gallérunk alá pökik a német - pedig korábban egy neves történész fejtegette a diákok okulására. Hogy ki ő? Mit tanácsolt? Nyomd meg a tovább gombot! (Ja és még időközben update is)
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Érettségije sincs, de egyetemen osztja az észt
  Hamarosan az Egyesült Államokba utazik Joschka Fischer, a volt német külügyminiszter, akit a korábbi német alsóház, a Bundestag sztárjának tartottak. A politikus ugyanis elsőrangú szónok hírében áll, beszédei alatt nem mérhetetlen álmosság uralkodott el a Berlinben ülésező honatyákon. Nos, a magyar gyökerekkel rendelkező politikus professzori katedrát kap az egyik legtekintélyesebb amerikai egyetemen - értesült a Stern magazin. A hamburgi lap úgy tudja, a környezetvédő politikus már előrehaladott tárgyalásokat folytat a patinás Princeton tanintézménnyel. A New York melletti egyetemen Fischer már tartott 2003-ban egy nagy visszhangot keltett előadást "Európa és a transzatlanti kapcsolatok" címmel. A zöld politikusnak egyébként nemhogy diplomája, még érettségije sincs. (Aki nem ismerné fel: a képen Fischer korábbi főnökével, Gerhard Schröder exkancellárral töpreng.)
  { komment (0) } { permalink }  
  Most lőj! Most lőj! Góóóóóóóóóól!
  Hogy milyen lesz az idei év, jobb vagy rosszabb az előzőnél, nem tudhatjuk, de abban biztosak lehetünk, bizonyos szempontból 2006 izgalmasabb lesz az előző esztendőnél: többen őrjöngenek, illetve dühöngenek majd a tévé képernyője előtt. Merthogy júniusban lesz a várva várt focivébé. A nagy esemény mellett nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a hátrányos helyzetűek focivilágbajnokságát is idén rendezik meg, Németországban. Ezt nyilvánvalóan sokkal kevesebben követik majd nyomon, mint a "nagy vébét", de Észak-Rajna Vesztfália parlamentje igyekszik minden tőle telhetőt elkövetni azért, hogy legalább sok német üljön a képernyők elé: találomra hívnak fel telefonon német előfizetőket, akiket egy gépi hang figyelmeztet arra: ne feledje, augusztus végén kezdődik a "kis vébé", s érezzen együtt mindazokkal, akik néhány napon keresztül rúgják majd a labdát a német gyepszőnyegen. Gondoljon rájuk is, ne csak Ronaldinhóra és a többi világsztárra.
  { komment (0) } { permalink }  
  Halló Edinburgh?! Itt az Aconcagua!
  Ilyen még nem volt. Ha minden rendben zajlik, úgy Chris Dunlop világrekordot fog felállítani a Legmagasabb Helyen Megtartott Burns-ünnep kategóriában - ámulkodik Scotland ügynök. A skót hegymászó arra készül, hogy január végén megmássza az argentínai Aconcagua több mint hétezer méteres csúcsát és a skótok nemzeti költőjének, Robert Burnsnek születésnapját a hegytetőn fogja megünnepelni. Chris minden olyan kelléket is magával visz, ami egy hagyományos Burns Supper-höz, azaz Burns Vacsorához kell. Lesz nála haggis, azaz birkagyomorba töltött birkabelsőség, s a szokásos répás-krumplis köret. Dunlop mindent a hagyományoknak megfelelően fog csinálni a magaslatban: előadja a Selkirk Grace-t, köszönti a haggist, köszöntőt mond a skót lányokhoz és Skóciához, majd végül az Auld Lang Syne-nal zárja a hegycsúcsi előadást. S, hogy mindez hogyan van összefüggésben a Skót Parlamenttel? Ha minden igaz, akkor Chris a sajátos ünneplés végén a hegytetőről még telefonálni is fog, mégpedig műholdas kapcsolat segítségével a Skótszágházba. Hogy felveszik-e majd a kagylót, nem tudni. De bizonyára várni fogják a hívását.
  { komment (0) } { permalink }  
  És lészen az özönvíz a Skót Parlamentben

  El fogja önteni a víz a Skót Parlament épületét 2006-ban, legalábbis ezt állítja egy skóciai jósnő, bizonyos Ruth Urquhart. Hogy sima csatornázási hiba, vagy bibliai özönvíz okoz-e majd problémát a Skótszágházban, azt a médium sem tudta megmondani. Mindenesetre mondott ennél cifrábbakat is az idei esztendőt illetően. Scotland ügynök tudósítása szerint a jósnő üveggömbje azt mutatta: valamiféle biztonsági csapás is érni fogja a Parlamentet 2006-ban, de a támadást még idő előtt elhárítják. Részleteket azonban ezzel kapcsolatban sem árult el. Mondta viszont, hogy idén az egyik legnagyobb botrány az egészségügyet érinti majd; kiderül, hogy a skót vizek szennyezettek és járványokat okoznak; munkahelyek százai szűnnek majd meg és - hogy hab is legyen a skót tortán - a téli időszak fagyos lesz, a nyári meg szeles. Mintha csak politikai megrendelésre készültek volna Ruth barátnénk előrejelzései. Pedig még csak kampány sincsen a felföldeken. Bár, ha végül tényleg özönvíz dönti romba a Skótszágházat Edinburghban...
  { komment (1) } { permalink }  
  Káromkodásból katedrálist

  Beütött a hószezon, no meg a Szilveszter is közelg, amihez végre odahegeszthetünk egy-két jókívánságot is, például ilyet: minden jót! Déli ezekben az utolsó napokban azt a közkeletű álláspontot igyekezett röpke kutatással megcáfolni, hogy a parlament bizony, az anyázásoknak kijelölt helye, ahol a képviselők egymás fejéhez válogatott szitokszavakat vágnak. Ez picinyt sem igaz. Hiszen ebben a ciklusban mindösszesen 17-szer hülyéztek a parlamentben. Akkor sem egymást, hanem saját magukat, vagy éppen általános alanyt használva a világban valahol fellelhető hülyéket, mint közösséget támadták kivont kardokkal. De lássuk a kurva kifejezést és példákat is adjunk hozzá...
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Tortaterroristák és netaktivisták
  Adjunk hát a játéknak is, ha már a politikusok ezzel cseszik el mindennapjaikat. "Létezik egy csapat, amelyet csak Tortaterroristáknak hívnak az egész világon. (..) Én egyelőre csak virtuálisan merem felvállalni azt, hogy megdobálom azokat, akiknek néha szívesen odakennék egyet" - írja Horn Gábor politikai államtitkár, országgyűlési képviselő Tortacsata című játékának bevezetőjében.  Horn - mint írja - virtuálisan tortaterrorista, de  - mint írja - csak egyelőre. Mert később komolyan az lesz - lásd: ha nagy leszek, kemény leszek! - és úgy odaken valakinek a parlament lépcsőjén, hogy attól sajog majd a bal kisujja, az meg zuhantában addig dobol majd lefelé a fokokon, míg el nem éri a parlamenti küszöböt? Aki utálja a majdani tortaterroristákat, akik jelenleg embrióformában csak virtualitásban leledzenek, az virtuálisan dobálja meg Horn Gábort, a játékban ugyanis az ő virtuális alakja is feltűnik, mint potenciális tortacélpont. Aztán ott egy másik, baloldali játék, a Megnyílt az álomgyár. Kitöltöd a mezőket kásás vagy görögzitás kívánságaiddal, és elküldöd Orbán Viktornak, hadd teljen meg a mailboxa, és hadd tépje idegességében lazára az amúgy új és amúgy eléggé fiatalosnak szánt barkóját. Kezdik a fiúk, kezdik! De a jobboldalon is élesedik a hercehurca: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség például netaktivistákat szervez, akiket  - mint ezernyi R2D2 -t - fórumokra irányít majd, vagy már régóta robog a Fidelitas főpolgármester cikizője. Mit akarunk még?! Lesz ezernyi virtuális játék, kaland, móka, kacagás!
  Tortára fel!
  { komment (0) } { permalink }  
  Méltóztassék lehelni!
  A brit parlamentben képviselők naponta mintegy 450 liter sört, bort és tömény alkoholt fogyasztanak munkaidő alatt. A napi 450 liter hét és fél decinek felel meg fejenként, ami akkor is sok, ha a brit alsóházban 641 képviselő dolgozik. Nálunk bezzeg, naponta körülbelül 35 liter középkategóriás bor és pezsgő fogy el, pálinkából, konyakból kéthetente kell egy-egy új üveget kinyitni, sörből is viszonylag kevés, napi négy liter fogy - írja a Színes Bulvárlap. Valóban, tapasztalataim szerint a magyar Országházban az olcsó menű - kb. 600 forintért leves plusz rétes, vagy egyéb finomságok - után gyakran fel-lelifteznek az ádámcsutkák, és nem bambi iramlik a nyakakban, inkább a bor dívik, a vörös bor mondja meg, ki vagy, s üresednek a széksorok, ha bemutatót tartanak a Vadász teremben egynémely szőlőpárlatban utazó cégek. De kapatos, pardon szalonspicces képviselőt - talán egy kívétellel, de ő már a taxisokat is üdvözölte így - nem látni a parlament folyosóin. Mindenesetre a kicsiny bor is "bőbeszédűvé teszi az embereket és esetleg túlságosan elevenekké, de ez ellen is lehet intézkedni" - írta egykor Mikszáth parlamenti karcolatában, melyben isteni ideát tárt az olvasó elé. Sajnos, a nagyszerű ötletből azóta sem lett semmi, pedig mennyi felesleges vitát, mennyi ordas bekiabálást lehetne megelőzni ezzel.

  "A régi megyékben volt praxisban, hogy a beidézett tanút, ha gyanúsnak találta az esküdt, odahítta a bírói széke elé s így szólt: "lehelj rám". Megszagolta a lélegzetét, s ha akarta akceptálta, ha nem, visszautasította. A délutáni ülésekre még egy jegyzői állást kellene tehát szervezni, a "szaglászó jegyző"-ét, aki a pulpitus elé idézvén a szólásra felhítt orátort, e szavakat intézné hozzá ünnepélyesen:
  - Méltóztassék lehelni.
  A lehelés után pedig végzésileg kimondaná az elnök: "Önnek megadatik" vagy "öntől megvonatik" a szó."

  { komment (4) } { permalink }  
  Az utolsó bölcs mondat
  Bizonyára sok érdekességet feljegyeznek majd a krónikák a 2005-ös évről: szavaló képviselőket (Haj de messze luxus ország, ott terem luxus kenyér, luxus ablak luxus rácsán luxus nótát fúj a szél...), törvénydömpinget, visszatérő ellenzéki vezért és a többi, és a többi, de egy dolgot, egy beszólást, egy hozzászólást nem említ meg majd senki, nem őriz meg semmilyen brossúra, nem válogatják be antológiákba, nem elemzik majd nagyokos politológusok, pedig szívből jött, emberi volt, mindazt tükrözte, amit az egész évad nem: a politikusi őszinteséget, előrelátást, bölcsességet és hálát. Az idei év, az őszi ülésszak utolsó hozzászólása a parlament legidősebb képviselője száját hagyta el, miután Mandur László levezető elnök berekesztette az utolsó ülést. Dr. Horváth János akkor, abban a szent pillanatban, csak egyetlen egy, rövid, ámde mélyértelmű mondattal üzent az utókornak: Éljen az elnök!
  { komment (2) } { permalink }  
  Képviselői gasztromustra

  Tudom, már ádámcsutkáig megtelt mindenki, de azért hadd fokozzam a hatást egy két országgyűlési képviselő recepttel. Bár, a parlament legjobb szakácsa címet én mindenképpen Kovács Ferenc fideszes törvényhozónak (lásd: sitkei kápolnakoncertek Balács Fecóval fűszerezve) adományoznám, még akkor is, ha egyik könyvében megjelent receptjét az otthoni megvalósítás után lavórral a WC-n ülve ünnepeltem meg, de ez nem az ő hibája, hanem a kókuszos pulykáé, mely gyalázatos módon nem akart megbékélni velem, pedig istenbizony próbáltam magamhoz édesgetni. De kövessük Dávid Ibolyát, akinek Rácpontyát minden bizonnyal nemcsak férje kedvelné, hanem mások is, köztük leginkább azok, akik inkább a főzőmestert látnák szívesen az MDF elnökasszonyában, mint a politikust. Juhász Ferenc kelkáposztás tarjája pedig maga lehet a tökély, olyan élvezet, mint azoké a leszerelt katonáké volt, akik búcsúpillantást még egy sörösüvegen keresztül sem vetettek az elhagyott kaszárnyára. Díjakat nem osztok ki, körülbelül egyformán ízletes lehet mind. Apropó körülbelül! A több receptkönyvet is megalkotó Kovács Ferenc egyszer a söjtöri lakoma apropóján keveredett gasztronómiai adok-kapokba a parlamentben: Van egy közismert Deák-adoma, miniszter úr. A parlamentben véletlenül az egyik képviselõtársa elvitte Deák Ferenc kalapját. Szabadkozik a képviselõ a félreértés miatt. Deák úr, nem volt nehéz összekeverni a kalapokat, körülbelül egyforma a fejünk. Körül, az lehet - válaszolta Deák -, de az biztos, hogy belül nem. Körül-belül ennyi az önök viszonya is a deáki értékrendhez. Mert hallhattuk a pártelnök-külügyminiszter úrtól, aki körülbelül azt állítja, hogy a virslit igen kedvelik barna kenyérrel, de belül a gyomrukban az ételkülönlegességeket részesítik elõnyben a szegénységpárti kormánytagok.

  { komment (2) } { permalink }  
  Boldog Karácsonyt!

  Mi mással kívánhatnánk Boldog Karácsonyt, mint egy parlamenti "blogger", a darabontkormánynak dolgozó Ady Endre postjával, mely a száz évvel ezelőtti Karácsonyon a Budapesti Naplóban jelent meg. Az az év abban különbözött a 2005-ös esztendőtől, hogy meddő volt, gyermeknek, jogszabálynak nem adott életet. Bezzeg, száz évvel később rekordot döntöttek a Száz lépés miatt túlórázó törvényhozók. Mesélik, volt olyan bizottsági ülés, amit idén decemberben éjfélre hívtak össze csakhogy teljesüljön minden szabály. Hogy idén több gyermek született-e, mint korábban? Nem hiszem. Mindenesetre a napokban megszületett az első parlamenti baba, Barnabás, akinek anyja (Nagy Nóra) és apja (Nyakó István) is országgyűlési képviselő. De térjünk vissza a száz évvel ezelőtti bloggerre, aki akkoriban, kissé optimistán, ezt írta: "Betlehem csodája visszatér hozzánk, s meg fog sokasodni mirajtunk. Karácsony ünnepén, e szomorú karácsonyban, mi látjuk a hatalmas újat: az európai Magyarországot"....
  { komment (4) } { permalink }   { tovább }
  Bolha teste és a világegyetem
  Imádom, ahogy próbálkoznak. Beszélnek, beszélnek, a szó nekilódul, és olykor a beszédből nagy baromság vagy poén kerekedik. Hogy mikor, melyik lesz, azt nem lehet előre kiszámolni, de talán nem is akarják, hiszen ami jön, az jön, ki törődik a többivel? Lendvai ma felsorolt egy két parlamenti rekordot. Az év legrosszabb mondatának, Orbán tusnádfürdői kijelentését tartotta, mely tulajdonképpen Kerényi korábbi szövegének ikertestvére volt. Igen, ez volt az a baloldalrárontaninemzet-duma. Nekiveselkedtem, hogy találjak hasonló sületlenséget, vagy poént. Első blikkre ez jött ki. "Ha képviselő úr máris jajgat a férfiasság igényének emlegetésekor..." Ezzel a nemi szervre tett, félreérthető utalással Lendvai Ildikó próbálkozott korábban. Áder János sem volt balga, körbenézett a tyúkudvarban, hátha talál valamit: "Két hét alatt annyiszor változott a kormány véleménye, több kormánytag is annyifélét beszélt, hogy bizony nagy zavarban lennénk, hogy kinek is adjuk a nagy szélkakas érdemérem első fokozatát, a vörös tarajjal". És persze Kuncze is odapörkölt: "Rogán képviselőtársunk egyik nagyon sikeres sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc és Tony Blair vacsoráján, ma már a vak számára is nyilvánvaló - gratulálok! -, hogy a gyömbéres jércével töltött pulykamell és a narancsfelfújt között a repülőtér volt az ajándék. Tisztelt Képviselőtársaim! Ma már világosan látható, hogy a narancsfelfújt itt ül a parlamentben (Derültség és taps a kormánypárti oldalon.), csak kipukkadt, leeresztett.."
  Végére hagyjunk itt - pont gyanánt - egy mikszáthi mondatot: "Szilágyi Dezső legnagyobb szónokunk mondta, hogy a legszebb beszéd sem nyom annyit a világegyetemben, mint egy bolhának a teste. És ez a szerencse, mert ha annyit nyomna is mindegyik, mint egy bolha teste, azóta behorpadt volna a föld a rettenetes súlytól, mely Magyarországon reá nehezedik."
  { komment (0) } { permalink }  
  Az utolsó szaloncukorig
  Mialatt a lendületben lévő/gazdaságilag megnyomorított népek kemény közelharcban (bevásárló kocsival és csehszlovák döglött csirkével csépelve egymást) lebontják az összes bevásárló központot, addig a pártkatonák az utolsó szaloncukorig lövik egymást. Egy félvállról indítható forradalom emitt, drámai helyzet emlegetése a túloldalon: másfél nappal Dzsizusz szokásos eljövetele előtt másfél nappal még mindig politikai hírek furakodnak le a laptopra. Mialatt a sorokat rovom nehézbombázók szaggatnak fel hörgő szólamokkal a nem túl vidám decemberi internetes szkájra, hogy a délutáni szőnyegbombázást elvégezzék. Jelentem: felesleges, a cselekvő- és fizetőképes elemek három hete elhúztak a világhálóról, az összes sajt.táj. kidobott pénz és a halaspultba kiáltott üres szó. Ha nem tűnt volna fel, csak a mikrofonok, kamerák és diktafonok állnak, a sajtómunkások is repülnek: délnek V alakban üres kosaraikkal a csőrükben. Odalenn aktivisták táraznak Milka szaloncukrot a golyó- és csillagszórókba, Kerényi Imre bokázik és forradalmat keresgél, egy kis nemzethalál, egy csipet sikertörténet száll felfele. Valaki szóljon nekik, a közönség lelépett, lazuljanak, ha nem megy, hozassanak spanglit/nemzeti kendert, hátha a vicces cigitől megjön a mosolyuk.
  { komment (0) } { permalink }  
  Csokor az automatáktól
  Az újságírónak munkájából, vagy mifenéjéből következően olykor fel kell hívnia politikusokat és hülyébbnél hülyébb kérdésekkel kell ostromolnia őket. A politikusok rendszerint megtorpannak, hülyébbnél hülyébb válaszokkal vágnak vissza, melyeket némi gondolkodás és az ő magánhangzó erőteljes reppelése közepette fejtenek ki. De vannak, akik unják a barom kérdéseket, talán így volt vele Kuncze Gábor is, amikor Déli megzavarta a délutáni mittoménmijében azzal, hogy mondjon már valamit, pártja mit tart a parlament elmúlt félévéről, a sok törvény ért-e valamit, minőséget is produkáltak-e, vagy csak tákoltak, a napi fröcsögés visszaszorulni látszik-e, és a többi, és a többi. Déli automata üzemmódba váltott és  belekezdett....
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Orákulum a bitek között

  Mi a szösz? Persze, előfordul az ilyesmi, a parlament honlapja fogja magát és néha punnyad kicsit a sarokban. Mindenesetre felettébb érdekes, hogy néhány perce az irományok keresése közben, miután a rendszer rámlocsolta a könyvtárakat, első dokumentumként Pintér Sándor beszámolóját köpte ki, melyben, az azóta a süllyesztőben eltűnt belügyminiszter a következő megállapításokat tette:
  "A 2002. évi országgyűlési képviselő-választáson mintegy 140 nemzetközi megfigyelő regisztráltatta magát. Mellettük az EBESZ munkatársai is figyelemmel kísérték a választások lebonyolítását. Egybehangzóan állapították meg, hogy Magyarországon a 2002. évi országgyűlési képviselő-választások törvényes rendben zajlottak le."
  Mint tudjuk, aztán jött a hídfoglalalás, meg az ittenvalakinagyonbelepancsoltazadatokba - duma. De miért aktualizál egy egyszerű adatbázis-hibánál az archívum? Ezek után merje azt mondani bárki, hogy nem hisz az üzenetekben, a Mátrixban! (Ne magyarázza úgy valaki, hogy, persze, mert ez volt az első iromány ebben a ciklusban, ezt úgy sem hiszem el.)
  Az Orákulum juszt is ott van a bitek között.
  { komment (0) } { permalink }  
  Jack McConnell és az alsó-madárfogás

  Déli Riporter írta az előző bejegyzésben, hogy "beszéljünk másról". Ám legyen, igaza van. Nem kell folyton mindig arról beszélni. Scotland ügynök még emlékszik, hogy annak idején Jack McConnell skót miniszterelnököt is megszorongatták. Úgy alsó-madárfogásban.

  Történt ugyanis a parlamenti választások közeledtével (mily meglepő, hogy pont ekkor) fel-felbukkant a hír a skót médiában, hogy McConnell miniszterelnök úr bizony a hűvös skót felföldről a forró Mallorcába utazott, hogy ottani villájában pihenje ki fáradalmait. Az újévi szabadság azonban nem egyedül telt, McConnell miniszterelnök úrral utazott együtt a BBC Newsnight című műsorának egyik munkatársnője, a skót viszonylatban is meglepően csinos Kirsty Wark. Az illető kollegina behatóan ismerte a skót politikai viszonyokat, már 1987 óta minden választáson tudósított. Egyes fényképek szerint nem csak távolságtartó sakk-partikkal telt a közös pihenés, de még csak nem is szolid háttérbeszélgetéssel. Persze a Skót Nemzeti Párt (McConnell munkáspárti) képviselői nyomban felháborodtak és a BBC vezetőinél verték az asztalt függetlenséget és erkölcsöt említve. Jack csak barátságról beszélt és visszautasította a vádaskodást. Az persze kérdés, hogy Wark kisasszony vajon miként lehetett tagja az új skót parlament felépítésére benyújtott pályázatokról döntő bizottságnak. Netán összefüggés van a "barátság" és eközött?

  Én nem tudom. De jó lehet olyan társadalomban élni, ahol már ez a legnagyobb hír. Hogy a politikus szerelmes.

  { komment (3) } { permalink }  
  Szép Ophélia jő

  Hétfőn meghallgatják Kovács Lászlót, az Európai Bizottság adó- és vámügyekért felelős tagját az európai ügyek bizottságának ülésén arról............., hogy mit is tett az EB-ben egy év alatt. Most maradjunk egy pillanatra csendben. Ne pattogjanak ide, meg oda azok a pimasz gondolatok, s a cinikus idegsejtek váltsanak át normál üzemmódba.
  Beszéljünk inkább másról! Nem is olyan régen, másodszor bukott meg a brit munkaügyi miniszter. David Blunkett első lemondását az okozta, hogy újságcikkek szerint a bevándorlási szabályokat megkerülve biztosított letelepedési engedélyt volt szeretője dajkájának. A lapok a legilletékesebb forrásból, Blunket egykori szeretőjétől, Kimberley Quinntől szerezték információikat.
  "De csöndesen!  A szép Ophelia jő. Szép hölgy, imádba legyenek foglalva minden bűneim."
  { komment (0) } { permalink }  
  Merénylet az indiai parlament ellen?

  Sajátos látvány tárulhatott mindazok szeme elé, akik ma az újdelhi törvényhozás épületének közelében jártak: rengeteg honatyára lehettek figyelmesek - olvasom a Reuters honlapján. Több órára ki kellett üríteni az indiai parlament üléstermét biztonsági okok miatt. Manmohan Singh miniszterelnököt egy közeli, biztonságosnak tartott kormányépületbe szállították, amikor az illetékesek riadót fújtak. A kiürítésre akkor került sor, amikor mind az alsó- mind pedig a felsőház honatyái üléseztek.

  Az alsóház szóvivője közölte: miután kiderült, mégsem fenyegeti merénylet a parlamentet, a honatyák visszaszivároghattak az üléstermekbe. Õk biztos nem úgy voltak vele, mint én annak idején az egyetemen egy vizsganapon: amikor bejelentették, bombariadó miatt ki kell üríteni az épületeket, nos, nem kezdtek hullani a könnyeim bánatomban.

  { komment (0) } { permalink }  
  Underworld

  A tegnap éjjel dekódoltuk a magyar országgyűlésben dúló törzsi szembenállás titkát, azt az Underworld című a kicsit Mátrix-koppintós,nagyon lövöldözős, gótikus horrorba rejtették. Ha valaki merő tudatlanságból Baló Györgyöt vélte volna iszapszemű, titokzatos strigának és rossz csatornán keresgélte a  földön kívüli izgalmakat az ismétlés helyett, nos annak összefoglaljuk: a romantikusan lepusztult Budapesten vérfarkasok és vámpírok küzdenek, mint állat.

  Semjén Zsolt sem konzervatívabb, mint a fővérszívó (nix keveredés a fajok között), a másik csapat pedig egységesen szerencsétlen és képtelen megszabadulni a múlttól - lásd most lőjem magam szíven egy ezüst pisztolygolyóval, amiért nem Apró Antalt vettem feleségül? A történet belenyúlik a magyar évszázadokba, olyan rejtelmeket feszeget, hogy
  kik lopták ki Batu kánnak a magyar állások pontos rajzát, közben pedig Tóth András egy vastag sámánbottal üti a tettesek megkövesedett nyomát Mohi környékén.

  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Kifelé a kamerákkal az ülésteremből!

  A parlamenti ülések televíziós közvetítésének kérdése sok országban ad vitára okot. De sokban nem. A francia, az olasz (alsó és felsőház), a brit, és a cseh parlament üléseit élőben sugározzák önálló műholdas csatornán. Van egy olyan gyanúm, hogy ezek nézettsége nem túlságosan nagy, de hát itt alapvetően nem is ez a lényeg.

  Romániában már az is nagy vitákat kavart, hogy felvetődött annak a lehetősége: mini televíziós stúdiót alakítsanak ki, hogy így könnyítsék meg a parlamenti közvetítések sugárzását. Az idea kiagyalói kaptak hideget-meleget. Akadtak ugyan, akik üdvözölték a felvetést, de a többségnek valahogy nem nyerte el a tetszését. Elvégre minden választó pontosan nyomon követheti képviselőjének vagy kedvenc pártjának parlamenti ténykedését, s ez bizony, sok veszéllyel is jár...

  Egyes honatyák már-már a "kandi kamerát" kezdték emlegetni a felvetés kapcsán. A konzervatív képviselő, Nicolae Popa pedig úgy vélekedett, hogy a képviselőknek nem tévéstúdióra lenne szükségük, hanem "olyan komoly légkörre, amelyben méltó módon végezhetik munkájukat". A demokrata Valeriu Tabara ugyanakkor úgy látja: igenis lehetnek előnyei is az önálló stúdiónak, hiszen a közvélemény "kedvezőbb képet alakíthat ki a képviselők munkájáról". Ha a magyar tapasztalatból indulok ki, azt mondhatom: nincs igaza!

  (Mellesleg a képen  BBC parlamenti csatornájának műsorából láthatunk némi ízelítőt)

 • A Médiamix cikke a magyar parlamenti "megfigyelés" történetéről a rendszerváltástól napjainkig

 • { komment (0) } { permalink }  
  Betiltott boxeralsók Indiában
  Hogy Indiában kit érint különösképpen érzékenyen a következő hír, nos, megmondom őszintén, sejtelmem sincs róla. Talán az ultranacionalistákat? Hát, még akár ez is elképzelhető. De tény, ami tény, az újdelhi parlament betiltotta, azon alsóneműk forgalmazását és viselését, amelyen a nemzeti lobogó díszeleg. A kegyetlenül szigorú tilalom azonban nem vonatkozik a szabadidőruhákra, a sapkákra és kabátokra - közölte a Sify nevű internetes portál.A képviselőház indokása szerint törvénybe ütköző cselekedet, ha "inzultálják a nemzeti jelképeket méghozzá úgy, hogy illetlen módon alsóneműkön tüntetik fel őket. Shivraj Patil belügyminiszter elmondta, az intézkedést "közkívánatra" hozták meg. 
  { komment (0) } { permalink }  
  "Ruszkik haza!"
  "Ruszkik haza" - emlegettük nem sokkal a rendszerváltás előtt. Bármilyen különös is, nem sokkal tőlünk keletre akad egy ország, ahol manapság - legalábbis a lakosság egy részének körében - ez a legnépszerűbb mondat. Tiltakozó jegyzéket kíván átadni Moszkvának egy moldáv parlamenti képviselő, a Szociálliberális Párt elnöke, Oleg Szerebrian. Az váltotta ki a politikus haragját, hogy szerinte az orosz küldöttség megsemmisítő módon viselkedett a moldáv küldöttekkel december 5-én, és 6-án, az EBESZ miniszteri találkozóján. Moldáviában mostanság egyre többen követelik az orosz csapatok kivonását. Három év óta azonban csak ígéreteket kapnak Moszkvától, amelyeket nem követnek tettek.
  Szegény Moldávoknak lehet, hogy újabb negyven évet kell várniuk az orosz csapatok kivonulásáig?...
  { komment (0) } { permalink }  
  Műanyag zacskó plusz áfa

  Scotland ügynök régóta örömmel szemezgeti a (hozzá igen közelálló) skocia.hu hírportál gaelic nyelvű hírcsokrait, s az egyikben legutóbb igen érdekes hírre bukkant. Eszerint a Skót Parlament Környezetvédelmi Bizottságának elnöke arra tett javaslatot, hogy halasszák el a műanyag zacskók adójáról való döntést. A liberális demokrata képviselő, Mike Pringle tíz shillinges adót javasol zacskónként. Sarah Boyack képviselőasszony bizottsága is halasztást javasolt addig, amíg a kormányzat mérlegeli, hogy nem lehetne-e egy ilyen adót a hulladék kezelésével kapcsolatos nagyobb kísérlet részévé tenni.
  Nem véletlenül irigykedik Scotland ügynök skót barátaira. Whisky, gyönyörű tájak, mesés kulturális emlékek és gazdag hagyományok. S emellett olyan komoly problémákkal foglalkoznak, hogy vajon mennyi legyen a műanyag zacskó adója. És nem elég, hogy ezzel foglalkoznak, de még el is napolják. Tudnak élni...

  { komment (0) } { permalink }  
  Csináld meg magad, kitüntetnek érte!

  "Az egyedi sikertörténeteket ünnepeljük ma este, azokat az embereket, akik megmutatták és megmutatják: képesek elérni céljaikat. Mi, itt a Skót Parlamentben elismerjük az ilyen teljesítményeket. Andrew, nem csak engem, de képviselőtársaimat is büszkévé tetted!” – mondta legutóbb George Reid, a Skót Parlament elnöke, amikor átadta a Brit Hercegi Alapítvány (Károly hercegé) hagyományos díját Andrew Kerr-nek. Az ifjú örömmel vette kezébe a Fiatal Skót Életművészeknek (angol fordítás alapján lehetne akár Skót Törtetők is) járó elismerést. A húszéves, glasgow-i születésű Andrew ezennel felkerül a Fiatal Életművészek brit nevezési listájára is, amelyet jövő tavasszal tesznek közzé. Hogy skót lesz-e a londoni, össznemzeti nagydöntő nyertese, nem tudni. De sejthető. Mindenesetre nevezték még az északi tartományból Scott McKay-t (Oban) és Roddy Kirk-et (Falkirk) is. Elfér az erősítés. Mindannyian eddigi életútjukkal nyerték el a felnőtt zsűri elismerését, de hogy pontosan mit tettek, a hivatalos híradások részletesen nem említik – ez elég érdekes. Scotland ügynök, a Parlamentblog skót felelőse annyit azonban kiderített az edinburghi illetékesektől, hogy Andrew Kerr példás módon támogatja családját és látja el munkáját, ilyen fiatalon is. Legyűrte az előtte álló munkavállalási akadályokat és már fiatalon karriert csinált. Nagy ügy. Nagy ügy?

  { komment (0) } { permalink }  
  Skót ház, szép ház!

  Wow! – ezt szokták leginkább mondani azok, akik saját szemükkel láthatják a Skót Parlament épületét Edinburghban, a skótok fővárosában. Nos igen, váú – ezt mondta Scotland ügynök, a Parlamentblog skótfelelőse is, amikor először lépte át a fontmilliókért épített épület küszöbét.

  A Skót Parlament történetéről és működéséről kicsit később bővebben is beszámolok (érdemes), most frissként csak annyit: immáron hétre gyarapodott az impozáns intézmény által begyűjtött szakmai elismerések, építészeti díjak száma. Korábban a vezető spanyol építészek is első díjjal tüntették ki az épületet, amely korábban finalista volt az Európai Unió által meghirdetett kortárs épületek versenyében is. A Hollyrood (a Skót Parlament másik neve, mert a Hollyrood Palace mellett kapott helyet) legutóbbi díját a RIAS, azaz az Építészek Királyi Szövetsége ítélte oda. Az „Andrew Doolan Award”-ot, mint Skócia legjobb és legszebb új épülete kapta a skótok Parlamentje.

  A Skót Parlament épületét Enric Miralles tervezte. Az építész víziójában acél, beton, gránit, tölgy- és juharfa szerepelt. Miralles bevallása szerint terveihez a skót tájak, Charles Rennie Mackintosh festményei és a tengerpartokon hasukkal lefelé pihenő csónakok adtak ihletet. Tiszta udvar, rendes ház. Tisztelt Ház, Skót Ház. Nemsokára minden szegletébe benézünk…

  .

  { komment (1) } { permalink }  
  Főbohóc sokkolja Csehországot
  Biztos sokan nem értenek egyet velem, de úgy hiszem, igenis szükség van egy országban a parlamenti "fenegyerekekre". Persze nem a xenofób, félelmebeteg politikusokra gondolok, hanem azokra, akik olyasmivel szórakoztatják hazájuk publikumát, amin napokig lehet röhögni. Csehországban Vladimír Zeneznynek hívják a politikai élet főbohócát. Alapított ő már tévét, amivel aztán megannyi botrányt okozott, míg végül kénytelen volt lemondani a TV Nova főnökségéről. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a program jelenlegi slágerműsora a Big Brother).

  Most azonban úgy döntött, politikai pártot alapít. "Miért is ne?" - gondolta, elvégre annyi idiótának sikerült már karriert befutnia, hogy hátha neki is sikerül. Zelezny nem is tagadja: januártól "sokkoló kampányt" indít majd az úgynevezett "Független Demokraták" (NezDem) színeiben.

  Zelezny jelenleg európai parlamenti képviselő. Hazájában avval vádolják, hogy az adók befizetésénél felettébb nagyvonalú volt. Ne értsük félre: nem az államot lepte meg a jogosnál nagyobb pénzzel, hanem éppenhogy kisebb összeggel lepte meg állam bácsit. Az EP ezért felfüggesztette mentelmi jogát.

  Már alig várom, hogy végigélvezhessem Zelezny sokkoló politikai hadjáratát!
  { komment (0) } { permalink }  
  Brüsszeli skótságok

  Best of Scotland – hetet tartottak az Európai Parlamentben, a skótok nemzeti patrónusának, Szent Andrásnak ünnepe alkalmából. A belga fővárosban található épületkomplexumban filmvetítések, ételkóstoló-estek és kiállítások várták az érdeklődőket, más nemzetek öltönybe szorított képviselőit. A Parlamentblog.hu skótfelelőse a helyszínen járt, hogy biztos legyen benne: a brüsszeliek nem fukarkodtak skót barátaival.
  { komment (0) } { permalink }   { tovább }
  Parlamentnél temetik a focilegendát
  Az észak-ír törvényhozásnál, a belfasti Stormontnál helyezik örök nyugalomra a napokban elhunyt focilegendát, George Bestet. Na nem az épületben találnak végső nyughelyet a Manchester United egykori cselgépének, hanem az épülethez tartozó szépséges zöld parkban. A belfasti születésű Best súlyos alkoholproblémákkal küzdött, lassacskán minden szerve felmondta a szolgálatot. 59 évesen halt meg.Sajna már nem láttam játszani. A Manchester középcsatárához, Wayne Rooneyhez hasonlítják. Tartok tőle, csak azért, mert az ifjú Rooney sem áll hadilábon a Whiskey elfogyasztásával.
  { komment (0) } { permalink }  
   
   
  © parlamentblog.hu
  Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

  Reklámozz minket!
  Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
  cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.