ParlamentBLOG
Igen, lehet változtatni!
Minden előzetes várakozás, politikailag motivált vagy méltányosnak szánt szakértői okoskodás, habzó szájú Jobbikos választási bizottsági delegáltak kukacoskodása ellenére az ország egész területén választhatóvá vált a Lehet Más a Politika. 95 egyéni képviselőjelölttel és 20 területi listával indulhatunk neki az utolsó 21 nap küzdelmes pillanatainak. Hiszem, hogy az LMP ezzel a teljesítménnyel végre alaposan rácáfolt arra az ellenfeleink által terjesztett vádra miszerint mi bárkinek a kreatúrái, fantompártja lennénk.
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Március 15.: szabadság akkor és ma
1848. március 15-én a szakadó esőben két focicsapatnyi fiatal visszavonhatatlanul megforgatta a történelem kerekét. Életük, munkásságuk, bölcsességük és bátorságuk fáklyaként világít 162 éve minden hazafi szívében. Hittek abban, hogy a szabadság velünk született jog, hogy a kiváltságosok és elnyomottak középkorias világát felválthatja egy modern, összetartó társadalom képe, ahol a jogegyenlőségben mindannyian együtt osztozunk, ahol a gazdasági haladásra nem köt béklyót egyetlen külső, elnyomó hatalom sem, de ahol belső ellentétjeink is feloldódnak a sorsközösség felismerésében és egy valódi, polgári demokráciában.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
LMP: 900.000!

Alábbiakban csorbítatlanul közlöm a Szörcs.hu anyagát:

Magyar Internetes Tartalmak Trendjei
A Szörcs Magyar Kereső havi adatai alapján
2010. február

POLITIKAI ADATOK A VÁLASZTÁSOK KAPCSÁN

A politikai választási kampány kezdete óta 25%-kal több belpolitika tartalom keletkezik az internetes híroldalakon. Az internetes közösséget látszólag jobban érdeklik a választások mint a hírszerkesztőket; a blogokon ugyanez az arány 35%-os.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Lehet más a politika?
Az utcán, kitelepüléseken, kopogtatócédula gyűjtés közben, lakossági fórumokon több tucatszor kapták már meg az LMP aktivistái, jelöltjei, plakátarcai – utóbbiak egyoldalú dialógus során, vagyis amikor a kedves választó eldiskurálgat a köztéren kihelyezett hirdetésen szereplők fényképével- a kérdést: tényleg lehet más a politika?
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Hajrá, Csapody Miklós!
Örömmel olvastam Csapody Miklós cikkét a valóban példamutató K-monitor civil kezdeményezés méltatásáról. Örömmel olvastam azon gondolatát is, amelyben a párt-, és kampányfinanszírozás mai állapotát a szabályozatlanság mocsarának és kártékony jelenségnek találja. Az új MDF régi képviselője Csapody Miklós azonban mintha csak a serpenyő egyik oldalát szemlélné: meglátja az országot béklyóba kötő korrupció és mutyivilág, a pénzen vett politikai befolyás és az ezzel való üzérkedés problémáját, de szemmel láthatóan nem érez semmilyen személyes felelősséget abban, hogy az ország közvéleménye ma a politika világát, benne őt magát is okolja a kialakult helyzetért, méghozzá joggal.
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Új vendég
Ezentúl Berze Márton húszéves egyetemista, az LMP képviselőjelöltje is a ParlamentBLOG vendége. Részlet egy máshol vezetett naplójából: "Apai nagyszüleim a rendszerváltás előtt költöztek fel vidékről Budapest 17. kerületébe. Gyerekként sok időt töltöttem a rákosligeti focipályán, és a környező utcákon biciklizve, ahol megértettem miért szeretnek az emberek egy jó levegőjű, csendes és biztonságos kertvárosban élni. 2004-ben költöztünk a családommal Rákosligetre, egy a nagyszüleim régi házától alig néhány utcányira álló családi házba, ahol azóta is élünk. Minden reggel innen indulok az ELTE bölcsészettudományi és jogi karára, ahol történésznek és politológusnak tanulok."
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Egyetem téri káosz és 1968

Nem tudom járt-e a kedves olvasó mostanában a Kecskeméti utcában, az ELTE jogi karát befogadó Belváros korábban csendes és hangulatos környékén, de ha nem: ne is tegye. Legalábbis egy ideig. A patinás egyetem óriási csatazajjal, szétszabdalt aszfaltszigetekkel, hanyagul a kátyúkra dobott farostlemezekkel, fullasztó szállóporral, ingerült munkásokkal és megközelíthetetlen bejáratokkal jelzi: ide is elért a modernizáció. Haladunk.

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Orbán évértékelő (élő)
{ komment (0) } { permalink }  
Mesterházy üzenete Orbánnak
{ komment (0) } { permalink }  
Kopogtatócédula vagy kaució?
Eldördült a startpisztoly, február elején kezdik postázni a kopogtatócédulákat. Elindul a szokásos cédulavadászat, ami a választás nulladik fordulója is egyben. Többen szorgalmazták már a cédulák feketepiacának beszüntetését, és egy, az esélyegyenlőséget jobban szolgáló - pl. kauciós - rendszerre való átállást.
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.