ParlamentBLOG
Esőember

Különleges interjút készített Scotland ügynök az egyik (azóta újraválasztott) skót parlamenti képviselővel. Mike Pringle a Skót Liberális Demokraták színeiben indult Edinburgh déli körzetében, miután négy évvel ezelőtt meglepő módon néhány szavazattal legyőzte az abszolút befutónak hitt munkáspárti jelöltet. Mike őszintén beszélt a politikáról és nézeteiről, ráadásul mindezt úgy, hogy az interjú még a választások előtti napon készült; vagyis nem tudhatta, hogy másnap meggyőző fölénnyel újra parlamenti képviselőnek választják a skótok.

Az interjúért klikk tovább...

{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
Töltse le Friderikuszt Gyurcsánnyal

MSZP felszólítása: TÖLTSE LE FRIDERIKUSZ SÁNDOR BESZÉLGETÉSEIT GYURCSÁNY FERENCCEL!"
(Déli figyelmeztetése: Már akinek hét anyja van, az!)
{ komment (0) } { permalink }  
Sváby vs. Orbán
Orbán Viktor: (...)És közben tönkrement egy ország, a diákok, a nyugdíjasok meg a munkások fogják megfizetni azt, amit a miniszterelnök okozott. Ne haragudjon már, és ön meg itt mentegeti?
(Kizökkent az idő ó kárhozat! Hogy én születtem helyretolni azt.D.R.)
Sváby András: - Én nem mentegetem, én azokat mondom...
Orbán Viktor: - Hát dehogynem uram.
(Leverem a sapekod Sváby, vazzeg! D.R.)
Sváby András.: - Én nem mentegetem, én azokat mondom, amiket lehet mondani.
(Bravó! Orron pöckölted. D.R.)
{ komment (15) } { permalink }   { tovább }
Igazi hős
Pokorni vonult.  Mégpedig kifelé az ATV stúdiójából, mert Kálmán Olga véletlenül azt a hilleri kérdést szegezte neki, egyetért-e Orbán radikális megnyilvánulásaival. Majd a közlöm vele a választ - közölte Pokorni. Aztán röpke faggatózás, és viszontválaszként ócska blöffözés után fogta magát és kivonult élő adásból. Pokorni a számára legjobb eszközt választotta, nem válaszolt, így nem konfrontálódott Orbánnal, aki a pártbeli léte fölött uralkodik. Nem hiányzott neki, hogy összeugorjon a főnökkel azután, hogy már egyszer jól cserbenhagyta, nem vállalt  frakcióvezetői tisztséget, jelezve nem ért egyet vele, inkább kivonult, akkor éppen polgármesterjelöltködni. Gondoljunk csak bele, mit kapott volna ezekután, ha megnyikkan és válaszol Kálmán Olga kérdésére. Mégha ártatlan is lett volna a válasz, a seprű, kard, lapát Pokorni felé mozdult volna. Így hős lesz. Igazi hős.
UPDATE: A nagy hevületben hát nem elfelejtettem leírni, hogy mi a fészkes fenének megyünk tévéműsorba, ha úgy fosunk a kemény kérdésektől, mintha három hónapos romlott tejet nyakaltunk volna be?! (Az adás szövegéért katt a továbbra)
{ komment (1) } { permalink }   { tovább }
Akkor fejezzük be a műsort és akkor ne folytassuk

Mikola doktor közszereplése mindig ünnep. Az ember felölti esküvői öltönyét, zakójáról letisztítja a möszmókokat, vagy mifenéket, hátrafésüli a haját, esetleg zselézi is, aztán állva, akár a Himnusz alatt, nézi végig a Doktor felelősségteljes szózatát. Mikola szerint a lopik igét véleményként nyugodtan, mély felindultság nélkül is rá lehet köpni bárkire, mert az ugye, csak szubjektív kifejezés, semmi bántó, becsületbe tipró nincsen abban. Ha meg a műsorvezető ezt megkérdőjelezi, az meg kiváltképpen nagy szemétség. Nem csodálom, hogy Mikolát a fideszesek a választási kampány idejére legszívesebben kilopikolnák Budapestről. (Mikola önfeledt veszekedése Kálmán Olga műsorában - katt a továbbra)
{ komment (3) } { permalink }   { tovább }
Meg is buktam 2002-ben

Beszéljünk egyenesen. Egyébként ez is Kálmán Olga műsorának a címe (Egyenes beszéd), ahol Fónagy János volt masinisztaminiszter éppen a jelenlegi kormány vasúti sandaságairól rántja le a leplet. Szegényt, nem ártana egy-két-há-négy posztgraduális, kommunikációs tréningre beíratni, ugyanis néhány egyszerű kérdés után olyan őszintén, bájosan, pillanatok alatt csapja agyon saját érveit, hogy az ember rögvest könnyre fakad, és addig áztatja az egereket, amíg azok aszpirinkúrát nem rendelnek a kialkudott vizitdíjért cserébe. És az benne a szép, hogy Fónagy maga sem veszi észre, mi szalad ki a száján. Miközben a vasúti járatok likvidálásán sopánkodik, egy kérdésre azt a választ sikerül adnia, hogy bizony, neki sem sikerült csökkentenie a MÁV adósságállományát, "meg is buktam 2002-ben" . Értem köszönöm, hogy elmondta - mondja a műsorvezető-pszichológus, mire Fónagy minden bizonnyal a borzasztó teher súlya alól felszabadulva  így támaszkodik fel az orvosi díványon: "Én köszönöm". (Mi is köszönjük! A vizitdíjat kérjük a váróban elhelyezett dobozba dobni.)
{ komment (4) } { permalink }   { tovább }
Azt mondom, hogy drágám

Na most ezt nem kommentálom. Nagyon. Hiszen már kifejtettem, hogy bár értem, de mégis idegesít a kendőzés, a mismásolás. Az idekopizott részlet nemcsak Gyurcsány válasza miatt érdekes, hanem a beszélgetés jó stílusa miatt sem utolsó. A tovább gombra kattints, de ízelítőnek Kálmán Olga interjújából  ide is kopizok egy adagot.
"Gyurcsány Ferenc:  Akkor menjünk végig. Drágám, lesz autó, be fogjuk füvesíteni a keretet, hozzá fogunk építeni egy szobát a házhoz, ahogyan megigértük, és annak érdekében, hogy ez menjen, mindig azt mondtam, hogyha nem lesz egyensúlyba a családi költségvetés, akkor oda kell majd rá figyelni. De nem tévesztem össze. A közös álmaninkat, azt ami kettõnket összefûz, hogy csinálunk egy jobb életet azzal, hogy lehet, hogy egy évig spórolnunk kell. "
{ komment (0) } { permalink }   { tovább }
A technozene nem is tudom, hogy mi

Nem beszélt technozenéről, mert azt sem tudja, az micsoda, de szinglikről sem szónokolt az ex-miniszterelnökhelyettes-jelölt, aki egyébként jól érzi magát a bőrében, jó kondícióban van, egyszóval, minden happy. Csak a média kiragadta a mondatait, gyűrte, csavarta, aztán meg sárba tiporta szegényt. Azt sem mondta, hogy körmöst kéne bevezetni, csak arról beszélt, hogy a tanára adott neki, ha csúnyán írt. Kálmán Olga kínzószékében Mikola doktor vallott a kampányról. Az interjú végén a huzat véletlenül becsapta a stúdióajtót. Ez a beszélgetés rövídített változatából sajnos nem derül ki. De az adásban hallani lehetett. Figyelmetlen, slendrián időket élünk! (Katt a beszélgetésre)
{ komment (3) } { permalink }   { tovább }
Hiába kérdezi meg tízszer...!

Könyörgöm, ne üsd, ne bántsd ennyire, hiszen csak feladatot teljesít, kétszázszor el kell mondania azt a szót, hogy hintapolitika, meg hogy pannon puma, nem tehet róla, tedd el azt a korbácsot, ne, ez már sok, azt az asztalt  nem kellett volna a fejéhez vágni, most meg mit akarsz azzal a baltával, ne, ne....!!!! Kálmán Olga Szijjártó Pétert először megverte, feldarabolta, aztán szép lassan ette meg, ahogy a busók országának miniszterelnöke szerint az elefántokat szokás.
"KO: - De ön most megint másról beszél.
SZP: - A gazdaság állapota nagyon rossz.
KO: - Most megint másról beszél.
SZP: - Önök feltették valaha ezt a kérdést az eddig kormányzóknak és az ez után kormányzóknak, hogy uraim, hogyan lehet az, hogy választások elõtt önök azt mondták, hogy minden rendben van a gazdaságba, most meg elõállnak azzal, hogy azért kellenek a megszorítások, mert a költségvetés helyzete tarthatatlan.
KO: - Mert, hogy a kettõ két különbözõ dolog. De egyébként, ha megnyugtatja, pont tegnap tettem fel Hiller Istvánnak ezt a kérdést. De ismétlem, másról beszél.
"
{ komment (2) } { permalink }   { tovább }
Persányi fotózkodni ment

Persányi Miklós a kormánytagok fotózásán kicsit meglepődött. Amikor a fotóapparát előtt gyülekeztek, meglátta volt szociális miniszter társát. Gondolkodott, törte kicsinyt a fejét és rájött az Igazságra, mely a Bölcsek Kövéből kiszabadulva ott leng a Világmindenség felett és csak nyújtózni kell érte, hogy az ember elérje. Persányi Miklóssal Kálmán Olga beszélgetett.
Kálmán Olga: Göncz Kinga neve igencsak meglepte az újságírókat, meg mindenkit, aki figyeli a híreket. Önök tudtak-e errõl a döntésrõl? Vagy valóban ez utolsó elõtti pillanatban született?
Persányi Miklós: Hát az utolsó egy-két napban szereztünk errõl tudomást. Én mondjuk akkor, amikor az elõzõ napon a kormánytagokról ugye fényképet kellett készíteni, amelyet a sajtóanyagba a mai napon..
{ komment (6) } { permalink }   { tovább }
Még meggyilkolhatják a gyermekkirályt

Ha már idéztünk egyszer, ne is hagyjuk abba. Magyar Bálint meglepően őszintén beszélt  Kálmán Olgának az ATV-ben arról, hogyan  lépett vissza a miniszterségtől, melynek következménye az lett, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszterségére rábólintottak a szocik, sőt  a visszalépés hatására azonnal rendeződtek az egészségügyi reform vitás kérdései és a liberálisok választhattak a külügyi és a környezetvédelmi tárca közül.  Magyar beszélt arról is, hogy miért félti az oktatási reformot, mely szerinte olyan mint egy gyermekkirály, rajta még a korona, de legyilkolhatják. Egy érdekes interjú részlete, mely a koalíciós egyeztetés természetrajzáról árulkodik.
{ komment (9) } { permalink }   { tovább }
Na de Pistám!

ATV. Pont 7. Vasárnap este. Vendég: Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, aki most hallja először a szocialisták javaslatát, mely szerint Demszky Gábor akkor lesz közös koalíciós főpolgármesterjelölt, ha Molnár Gyula szocialista budapesti elnök főpolgármester-helyettes lehet. Ezt a kérést, követelést, Hiller István pártelnök néhány perccel ezelőtt árulta el ugyanitt, Kálmán Olga műsorában. (Egy kis ízelítő, a teljes szószerinti szöveget a tovább gombra kattintással olvashatod el.)
"Kálmán Olga: - Játsszunk egy kicsit. Mondjuk én vagyok Hiller István. Azt mondom, hogy Gábor, szeretnénk Molnár Gyulát főpolgármester-helyettesként indítani. Milyen szempontjaitok vannak arra vonatkozólag, hogy ő lehet, hogy nem lehet? (...)
Kuncze Gábor: - Nézd, Pista! Nem gondolod, hogy esetleg a külvilág azt fogja gondolni, hogy még meg sem nyerték a választást, és már osztogatják a pozíciókat?
Kálmán Olga: - Nézd, Gábor! Ti léptetek először. Nem is egyeztettetek velünk, és bedobtátok Demszky nevét.
Kuncze Gábor: - Na de Pistám...."
{ komment (5) } { permalink }   { tovább }
 
 
© parlamentblog.hu
Az oldalon szereplõ bejegyzések, vagy annak részletei csak a parlamentblog.hu-ra való hivatkozással használhatók fel

Reklámozz minket!
Helyezd el honlapodon a ParlamentBLOG egy bannerét (120×240 vagy 468×60), és
cserébe mi is kirakjuk a Te álló banneredet! Csak szólj.